PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yağ İkaz Problemi (Çıldırmak Üzereyim !)



VGroove
03 02 2013, 16:28
Merhaba arkadaşlar,

2007 Passat FSI Tiptronic kullanıcısıyım. Aracımla ilgili aylardır çözemediğim bir problem epey canımı sıkmaya başladı.

Geçen sene Mayıs ayında araç bir yağ problemi yaşamıştı. Arabayı çalıştırdığımda gösterge ekranında yağdanlık resmi çıkıyor ve sesli ikaz veriyordu. Yağını, yağ filtesini değiştirdik. Problem tekrar etti. Motorun içinde kötü yağ veya yağ pıhtıları kalmış olabile (http://forum.donanimhaber.com/m_71157521/tm.htm#)ceğini düşünüp, özel bir solusyon ve ince bir yağ ile motorun içini iyice temizledik. Sorun devam etti..

Motor yağ müşürü ve karter müşürü değişti, problem yine (http://forum.donanimhaber.com/m_71157521/tm.htm#) devam etti..

Geriye kalan tek ihtimal yağ pompasıydı. Sonunda onu da değiştirdik. 5-6 ay araç problem çıkartmadı. Tabi bu süreçte motor yağı defalarca değişti. Nereden baksanız 35-40 litre de motor yağı harcadık. Yapılan harcamanın haddi hesabı ol (http://forum.donanimhaber.com/m_71157521/tm.htm#)madı..

Pompa değiştikten sonra 5-6 ay problem yaşamadım. 3 hafta önce aracı çalıştırdığımda aynı ikazı tekrar verdi. İlk moralimi bozmayayım dedim. Umarım yağ eskimiş oldu (http://forum.donanimhaber.com/m_71157521/tm.htm#)ğu için falan bu problemi veriyordur dedim.

Aracın periyodik bakımına daha 4 bin km olmasına rağmen götürüp tüm bakımlarını yaptırdım. Yağ ve yağ filtresi yeniden değişti haliyle. Fakat sorun halen devam ediyor ve hiç bir özel servis bunun sebebini bulamıyor.

Komşumuz olan, yıllardır bütün araçlarımızı götürdüğümüz VW özel servisin dışında 3-4 özel servise daha götürdüm. Hiç biri sebebini bulamadı.

Bilgisayarı araca bağlıyorlar, ıncığına cıncığına kadar motoru kontrol ediyorlar ve herşey normal gözüküyor. Yağ basıncı, sıcaklık gibi değerlerde hiç bir problem yok.

Artık bunun sebebi ne olur diye düşünmekten kafayı yemiş durumdayım. Geriye kalan ve aklıma gelen tek unsur, aracın elektronik devreleri. Göstergede veya göstergeye bilgi gönderen devrelerde bir problem olacağını düşünüyorum.

Daha önce hiç böyle bir problem yaşayan oldu mu aranızda ? İstanbul'dayım. ''Bu sorunu kesin çözer'' diyebileceğiniz, problemin nihai sebebini bulabilecek bir özel servis tanıyorsanız lütfen bana haber verin..

NOT : Sesli ve resimli ikaz, henüz motoru çalıştırmadan (sadece kontak anahtarını taktığımda) gerçekleşiyor.

VGroove
06 02 2013, 13:21
Yok mu bir fikri olan ? :)

tsport
06 02 2013, 13:30
Yetkili servis bulabilir diyorum,aklıma gelen tek şey bu.

VGroove
07 02 2013, 17:39
Yetkili servis bulabilir diyorum,aklıma gelen tek şey bu.

Cevap için teşekkürler hocam. Erel' e gittim. 200 liraya problem tespitini yapacaklarını, problemi tespit ettikleri durumda eğer gerekli onarımı kabul edersem, problem tespiti için talep ettikleri 200 lirayı almayacaklarını söylediler.

Önümüzdeki haftaya kadar daha farklı birşey gelmezse aklıma, yapacağım hamle bu olacak muhtemelen.

Mehmet Ali
07 02 2013, 17:46
Bence yetkili servise goturun. Benim basimada toyotada geldi marş dinamosu yuzunden bi ton para harcadim harcadigim paranin yuzde birine problemi cozdum yetkili serviste