PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Passat alarm sorunu 1.8t



yrn97
27 01 2013, 18:07
arkadaşlar aranıza yeni katıldım.ve bugün basıma gelen bir şeyi paylaşmak istedim. 97 model 1.8 t aracım var. henüz 1 ay civarında oldu aracı alalı ve ilk defa bugün karşılaştım sorunla. sorun : arabanın kapılarını kilitledikten sonra 10 dk -yarım saat - 5 dk gibi kafasına göre alarm ötüyor.aynı araçtan abimde de var ve ondan yardım aldım sorunu şimdilik çözdüm. bagajı açıp aracın sol İlk yardım çantasının olduğu bölmenin üst tarafında
plastik bir vida var bu vidayı çıkartıp döşemeyi biraz esnetip kolunuzu arka koltuğun bagaj kısmına kadar soktuğunuzda orada alarmın kornasını görüyorsunuz.onun soketlerinden(kablolarından) birisini çıkartarak sorunu geçici olarak çözdüm.acil olarak bu sorunla karşılaşan ve çözmek isteyen birisi olursa faydalı olur sanırım. herkese hayırlı sürüşler kazasız belasız inşallah...

yrn97
27 01 2013, 20:21
aarkadaslar bu seferde alarm calacagı zamnlar yanı sesı kestım fakat ara ara dörtlü yanıyor yardım edermısnız bunun kökten çözümü nedir

supermen5
28 01 2013, 03:02
Aracinizin alarm sisteminin aktif olabilmesi icin, aracin cesitli yerlerindeki sensorlerden bir tanesinin sisteme uyari gondermesi gereklidir. Buyuk ihtimalle bu sensorlerden birinde bir sorun var ve durduk yerde sisteme uyari gonderiyor. Araci Vag- com denilen tespit cihazina baglamak ariza tespiti yapmak ve mumkunse (97 oldugundan belki mumkun olmayabilir) sistemin elektronik testi yapilmasi en dogrusu. Boylelikle hata hangi parcada bulunabilinir.Bu islemi kisa surede yaptirmaniz dogru olacaktir. Cunku bazi durumlarda alarm motoru da bloke edip motorun calismasini bile bloke edebiliyor.

yrn97
31 01 2013, 09:57
şimdilik soyule bı cozum buldum. kılıtleme tusune ıkı kez basında alarm devre dısı kalıyor.boylece dedıgım sorun gecıyor.ama dedıgınız yolu ızleyecegım maasımı aldıgımda cok sınır bı durum::( tesekkur ederım yorumunuz ıcın.

bluecr
16 04 2013, 19:30
Merhaba arkadaslar aranıza yeni katıldım 3,5 gün önce başladı bu tip sorunlar araç sizinde dediğiniz gibi 3-5-10 dk gibi zaman aralıkları ile kendi kendine alarmı çalıyor ve tavan lambası arka koltukların lambası vs yanmıyor yani yanık kalıyor sönmüyor, alarm sorunu için bagajdan kornadaki kablonun birini cektim ses yok ama sabaha kadar aralıklarla 4 lü ler yanıp sönüyor tavan lambası ve diğerleri düzenli durmuyor kafasına göre yanıp sönüyor.Kumanda ile çift kilitleme yaparak devre dışı bırakamıyorum , ama bir nokta var orjinal anahtarı ile kumanda kullanmadan kapıları kilitlersem hersey normal çalısıyor sorun nedir acaba çok ilginç

RadaR65
16 04 2013, 19:57
Sorununuzu en iyi ben anlarım galiba. Çünkü aynısı benim başımada geldi. :))

Bu çok çeşitli sebepleri var. İç denetim sensörlerinin bozuk olmması birinci ihtimal. Bizde arka tavan aydınlatmasında bulunan sensör arızalıymış. Ondan sensör sinyal vererek alarmı tetikliyormuş. Biz Vag Com ile araç siren sesini kapattık sirenden kurtulduk ama dörtlüler ara ara yanmaya devam etti.

İkinci basit ihtimal ise ufak bir sineğin araba içinde barınması. Bir gece raid sıkıp inin araçtan. Komik gelebilir ama bundan dolayı alarmı çalanlarda azımsanacak gibi değil...

bluecr
16 04 2013, 21:48
: )))) ilginçtir doğrudur. Bu akşam yeni bişi yapmaya başladı artık stoplar ve sinyaller yanık kalıor :) yarın götürüp cihaza bağlatacam yoksa kafamdan şüpe etmeye başladım :)

RadaR65
16 04 2013, 22:38
Ufak bi soru stop ve sinyal mi yanık kalıyor yoksa stop ve park lambası mı? Küçük bir soru daha, 4 u birden mi yanıyor yoksa sadece ikisi mi?

Tapatalk 2 ile GT-I9300 cihazımdan gönderildi

dirlik
17 04 2013, 00:47
bir yerlerde şase var o zaman. Aman ha Allah korusun aracı yakmayın da ...
: )))) ilginçtir doğrudur. Bu akşam yeni bişi yapmaya başladı artık stoplar ve sinyaller yanık kalıor :) yarın götürüp cihaza bağlatacam yoksa kafamdan şüpe etmeye başladım :)

bluecr
17 04 2013, 11:25
bugün aracı cihaza bağlattım aküde arıza ve merkezi kilit sisteminde hata veriyor yani anahtar orjinal değil sadece kurulu sisteme uydurmuslar ve akü arızalı temiz 500 tl düzeleceğini söylediler verdim aracı bakalım ne olacak

----------


Ufak bi soru stop ve sinyal mi yanık kalıyor yoksa stop ve park lambası mı? Küçük bir soru daha, 4 u birden mi yanıyor yoksa sadece ikisi mi?

Tapatalk 2 ile GT-I9300 cihazımdan gönderildi

Sorduklarınızın tamamını üstat :)

bluecr
17 04 2013, 17:22
Akü değişti , merkezi kilit anahtarı orjinal takıldı şuan itibarı ile ne alarm nede tavan lambalarında sinyallerde parklarda dengesizce bir çalışma yok bakalım ne kadar sürecek.

ibooo_vn
17 04 2013, 17:28
Büyük ihtimal arka ışıkların yanık kalmasının sebebi arka kapılardaki kilit sistemindeki swift arızası olabilir. tamiri kolay ama cıkarması zor komple kapı acılıp cam sökülüyor ve tekrar lehimler yenileniyor bu yüzdende olabilir .kapıları kitleyince kapı açık gibi algılıyor ve alarm ötmeye başlıyor ışıkta bu yüzden sönmüyor sizin sanırım. benimde ön kapı tam tersiyde ışık yanmıyordu yeri aydınlatan lamba ve o kapıyı açıncada alarm ötmüyordu ama 2 gündür durup dururken normale döndü ışık yanıyor artık ve kapıları kitleyince dörtlüler bir kere yanıyor eskiden yanmıyordu ve farları açık bırakınca düüt diye bi seste gelmeye başladı o kapı düzeldikten sonra :confused:

bluecr
17 04 2013, 18:03
valla akü ve anahtar değişti şuan hersey normale döndü gecici bişi değilse soruna en çok sebep olan şey akü

ibooo_vn
18 04 2013, 00:12
ilginc akuden olmasi, valla benimde bugun yine sofor kapisi isigi gitti ve far acik bip sesi calismiyodu kapi kilidine wd40 sprey s1kt1m icerden ac kapa yaptim duzeldi valla :içki

bluecr
19 04 2013, 09:41
Alarm , düzensiz sinyal stop yaklamaları kesildi ama araç yürür halde üst tavan ve arka lambaları yakmaya gene başladı diğer mantıksızca seylerin hiç birini yağmıyor ama iç andınlatma kafası gidip geliyor düzeltiyorum belli müddet sonra kesiliyor.Yapan ustaya sordum kapı swicthini yaptırmısın dedi evet yaptırdım aynen tam yapamamıslar bir ara getir yapayım dedi sizce tüm aksaklıkları kesip sadece iç andınlatmanın bu şekilde saçmalaması kapı swicthinden olabilir mi malüm 500 tl para verdik düzelmesse sıkıntı yasarız usta ile :)

ibooo_vn
19 04 2013, 22:16
Aynen kapi switchlerinden benimde sofor kapisi bi gidiyo bi geliyor yer aydinlatmasi ve ic aydinlatmada ona bagli yani kapinin acik oldunu algilamiyor ve yanmiyor isiklar,elimle bi vuruyorum kilidin oraya dogru duzeliyor, sonra bi ara yine gidiyor vurunca tekrar geliyor,ama uzun is ve beni rahatsiz etmedigi icin kafami takmiyorum simdilik .bu sayfada gosteriyor sorunu ve tamiri bakabilirsin resimlere tek tek tiklayarak taligentx.com: Passat - Dlm 21 crack (http://www.taligentx.com/passat/images/photo.php?photo=324&u=26|20|...)

bluecr
20 04 2013, 09:51
çok istisna yapıyor oda artık beni rahatsız etmiyor diğer arızaların kaybolması yeter ben sağına solunada vurmuyorum gidip gelio aklı başına fazla sürmüyor :)