PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2012 passat comfort ve zenec bağıntılı bırsoru



ahmetselmansönmez
16 01 2013, 16:44
arkadaşlar aracımda zenec 2010 cıhazı takılı cıhazdakı navıgasyon ısaretlerını aracın hız ve devır saatının ordakı mdf mfd mıdır tam bılemıcem (acemılık bayagı var ):utan ekranında ok ısaretlerı ıle gorme sansımız varmı forumda gezerken bı arkadasın konusunda gordum merak ettım şimdiden teşekkür edeerim.

TorukMacto
16 01 2013, 16:46
Tanışma bölümünde kendinizi tanıtırsanız sorularınızın cevabı için daha iyi olacaktır :cool:

ahmetselmansönmez
16 01 2013, 16:48
tamam aslında uye olduktan sonra baktım her forumda olur dıye goremedım bı daha bakımm tşk

ahmetselmansönmez
16 01 2013, 17:42
Evet arkadaslar bole bir seyi yapabiliyormuyuz ben ekrandan cozemedim

Can
16 01 2013, 17:45
Evet arkadaslar bole bir seyi yapabiliyormuyuz ben ekrandan cozemedim

Bunun mümkün olması lazım ama herhangi bir bilgim yok nasıl yapıldığın dair..

ahmetselmansönmez
16 01 2013, 22:46
Bilen biri yokmudurr acep

srcn09
16 01 2013, 23:03
Bilen biri yokmudurr acep

Biraz sabırlı olursunuz bilen var ise mutlaka yardımcı olucaktır , ama bu olay vardır en kötü taktırdığınız yere de sorabilirsiniz yazılımsal sıkıntı olabilir ya da bilgileri gönderen Can-Bus bağlantısında ya da cihz üzerinden bir ayarı kullanan biri yardımcı olucaktır

tsport
16 01 2013, 23:38
Cihazın can bus yazılımı güncel ise sorun olmaması lazım,bende kullanıyorum aynı cihazı 2006 model arabam sorun yok.Tahminimce yol bilgisayarı(mfd)konumunu doğru ayarlıyamıyorsun,mfd ekranı radyo veya cd bilgilerini gösterir durumdayken navigasyonu açıp deneyin.

dirlik
16 01 2013, 23:57
yol bilgisayarı radyo veya cd bilgilerini gösterir konumdayken navigasyondan adres bulması için bir adres girin. Zenec sizi sesli olarak yönlendirirken yol bilgisayarı ekranında da ok işaretleri vb. nin çıktığını göreceksiniz.

ahmetselmansönmez
17 01 2013, 10:19
Bugun deneyip donecegim tsk

ahmetselmansönmez
17 01 2013, 11:06
Arkadaslar az once navi yi actim navi caliairken butun fonksiyonlari gezdim ama navi ile ilgili hic bisey goremedim

musk
17 01 2013, 12:01
Bende denedim, hiçbir şekilde yön tusları MFD de gözükmüyor. Zenec'den MFD ye radyo bilgisi dışında bir bilgi akışı göremedim. Halbuki Zenecin sayfasında olduğuna dair bilgi varmış ve hatta yön okları görütüdeyken ekran görüntüsü de konmuş tanıtım sayfasına. Zenec - Touch another World : ZENEC Türkiye (http://zenec.com.tr/urun_nc2011d.php)

gokbrk
17 01 2013, 12:45
Bunun için VAS cihazı ile tanım yapılması gerekiyor. Servise uğrarsanız 2 dakikada hallederler. Ben açtırmıştım bunu ve B7'de kullanıyoruz.

musk
17 01 2013, 13:32
Tanım VAS ile yapılbiliyorsa bir ihtimal VAG ile de yapılabiliyordur. Normalde kendi radyosu olmadığı için VAG ile baktığımızda radyo bölümünden bağlantı olmuyor ve arıza veriyor bağlantı kurulamadı diye. MFD bölümü ile ilgili yerden kodlanacaktır muhtemelen. Bu akşam menüyü bir karıştıralım bakalım bisiler bulabilirmiyiz...

ahmetselmansönmez
17 01 2013, 15:17
Bunun disinda farkli birsey varmi ornegin buda var bunuda gostermesi lazim gibi ornegin sensorleri gosteriyo gibi belki biliyoruz ama soliceklerinizin arasinda bilmedigimiz seyler olabilir

ahmetselmansönmez
17 01 2013, 19:28
http://imgur.com/19xzQ

Acaba guncel olup olmadigi burdan belli oluyomu belki guncellemeyle sorun cozulebilir birde vw mi ilgileniyor yoksa zetec firmasimi zetecse numarasini bilen varmi

musk
17 01 2013, 20:17
zenec.com.tr den istediğiniz güncelleme ve tel bilgilerine ulaşabilirsiniz.

ahmetselmansönmez
17 01 2013, 22:09
Numara yok galiba iletisime bastigimda sadece yazarak iletisime gecilebiliyor gordugum kadariyla

dirlik
17 01 2013, 22:56
http://imgur.com/19xzQ

Acaba guncel olup olmadigi burdan belli oluyomu belki guncellemeyle sorun cozulebilir birde vw mi ilgileniyor yoksa zetec firmasimi zetecse numarasini bilen varmi

ARKADAŞLAR ZETEC BAŞKA MARKA ZENEC BAŞKA MARKA... CİHAZ ZENEC İSE ;


VW - SEAT - SKODA MFD+ Yol Bilgisarına Sahip
Araçların Yol Bilgisayarı Ekranına Navigasyon Yön OK' larını Aktarma
Kodlama Bilgisi
�� Yetkili Servisler de bulunan VAS Diagnoz Cihazları ile KODLAMA yapılmaktadır.
Kodlama İşlemi
�� VAS ile Araç Bağlantısı kurulacak.
�� Kendi Kendine Teşhis Başlığı seçilecek.
�� 19 Numaralı Veri Yolu seçilip KODLAMA ile devam edilecek.�� 37 Navigasyon seçilip araç tipine göre KODLAMA tamamlanacak.

dirlik
17 01 2013, 22:58
NOT:
�� Kodlama işleminden sonra Navigasyon Yön Bilgilendirmesi için Rota (Adres) girmeniz gerekmektedir.
�� Kodlama işleminden sonra Navigasyon Yön Bilgilendirmesi Yol Bilgisayarına gelmez ise araç kontağını vekapılarını kilitleyip 30 saniye bekledikten sonra açınız ve ZENEC Navigasyon' dan Yeni Rota belirleyiniz.

ahmetselmansönmez
18 01 2013, 09:09
Tesekkurler zetec yanlis yazmisim o diger aracta olan teyp :) kafa karisti icene zenec normalde bilgi icin tsk istanbul esenlerdeyim bu kodlamalnin yaninda baska kodlamalarda yapiyormuslar servisin yapmadigi ornegin yagmur yagdiginda camlarin lapanmasi gibi bu kodlamalari kimde yaptirabilirim ve ucret ne olur acaba

gokbrk
18 01 2013, 10:11
Tanım VAS ile yapılbiliyorsa bir ihtimal VAG ile de yapılabiliyordur. Normalde kendi radyosu olmadığı için VAG ile baktığımızda radyo bölümünden bağlantı olmuyor ve arıza veriyor bağlantı kurulamadı diye. MFD bölümü ile ilgili yerden kodlanacaktır muhtemelen. Bu akşam menüyü bir karıştıralım bakalım bisiler bulabilirmiyiz...
Bildiğim kadarı ile VAG değil VAS cihazıyla yapılabiliyor...

gokbrk
18 01 2013, 10:12
Tesekkurler zetec yanlis yazmisim o diger aracta olan teyp :) kafa karisti icene zenec normalde bilgi icin tsk istanbul esenlerdeyim bu kodlamalnin yaninda baska kodlamalarda yapiyormuslar servisin yapmadigi ornegin yagmur yagdiginda camlarin lapanmasi gibi bu kodlamalari kimde yaptirabilirim ve ucret ne olur acaba
Bazı özellikleri VAG ile kapatıp açabilirsiniz. Forumda bu konuda çok iyi ve derin bilgileri mevcut. Bu konuları okuyarak bilgi edinebilirsiniz...

musk
18 01 2013, 10:32
Sayn Kazım Bey,

Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Dün aksam uzun bir süre vcdc ile boğuştum. Yukarıda verdiğiniz açıklamaya benzer sekilde ben tahmini olarak söylenenleri yapmıştım. Ancak sonrasında navigasyonu açtığımda bir değişiklik olmamıştı ve can gateway radyo ve navigasyon kısımlarında hata kodu almıştım. Dalıyısyle eski sekline çevirip bıratktım.

Bu sabah sizin cevabınızı ve akabindeki ikinci hatırlatmayı görünce bu sabah tekrar denedim. Dün yaptıklarımın aynısını yaptıktan sonra araçtan çıkıp kitleyip tekrar araca girip navigasyonu açıp bir adres beliledim. MFD ye ok tusları derhal geldi.

Buraya kadar tamam ancak VCDC de autoscann yaptığımda çıkan hatalar sildiğim halde yeniden çıkıyorlar.
Bunla ilgili durumu vag-com bölümünde resimlerle detaylandıracağım.


ARKADAŞLAR ZETEC BAŞKA MARKA ZENEC BAŞKA MARKA... CİHAZ ZENEC İSE ;


VW - SEAT - SKODA

MFD+ Yol Bilgisarına Sahip

Araçlar

ın Yol Bilgisayarı Ekranına Navigasyon Yön OK' larını Aktarma

Kodlama Bilgisi

��

Yetkili Servisler de bulunan VAS Diagnoz Cihazları ile KODLAMA yapılmaktadır.

Kodlama

İşlemi

��

VAS ile Araç Bağlantısı kurulacak.

��

Kendi Kendine Teşhis Başlığı seçilecek.

��

19 Numaralı Veri Yolu seçilip KODLAMA ile devam edilecek.
�� 37 Navigasyon seçilip araç tipine göre KODLAMA tamamlanacak.

musk
18 01 2013, 10:38
Bildiğim kadarı ile VAG değil VAS cihazıyla yapılabiliyor...

Sanki VAG kablo ile de halledilebilecek gibi duruyor. Sayın dirlik'e (Kazım Bey) verdiğim cevpta yazdığım gibi bazı hata kodları dısında MFD görüntüsü halloldu. Ancak hata kodlarını yok edemezsem bu sekilde kullanmak içime sinmeyecek ve eski sekle çevirip navigasyon yön bilgilerinin MFD üzrine gelmesi özelliğinden feragat edeceğim.

musk
18 01 2013, 12:03
Numara yok galiba iletisime bastigimda sadece yazarak iletisime gecilebiliyor gordugum kadariyla


Haklısınız, telefon yokmuş. Ancak yazarak iletişime hemen cevap veriyorlar.

dirlik
18 01 2013, 23:58
Ben 2006 model passat aracimda kullandim ayni cihazi tüm özellikleri çalişiyordu, mfd ekranda yön oklari, şarki isimleri, direksiyondaki tuşlarla cihazi kumanda etmek vs. Gbi hepsi de çalişiyordu. Servise gidin vas cihaziyla bağlanip açsinlar özelliği.
Hata kodu derken ne hatasi veriyor ki...

musk
19 01 2013, 07:12
Kazım Bey, Navigasyonu aktiflediğimiz zaman Hem CAN gtaeway hem navigasyon hata kodu olusturuyor. Düzgün çalısmayan( muhtemelen eksik kodlamdan kaynaklı) bir durum var.

http://resim.passatturkiye.com/di-IVHZ.jpg

Buradaki http://www.passatturkiye.com/vag-com-kodlamalar/5963-navigasyon-rota-bilgilerinin-mfd-ye-getirilmesi-hk.html başlıkta yapılan işlem ve sonuçları görsel olarak detaylı açıklmaya çalıştım fakat konu hakkında bilgisi olan pey yok sanırım.
Artık yolumuz düserse bir gün servis kanalı ile halledicez.


Ben 2006 model passat aracimda kullandim ayni cihazi tüm özellikleri çalişiyordu, mfd ekranda yön oklari, şarki isimleri, direksiyondaki tuşlarla cihazi kumanda etmek vs. Gbi hepsi de çalişiyordu. Servise gidin vas cihaziyla bağlanip açsinlar özelliği.
Hata kodu derken ne hatasi veriyor ki...