PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yönetime Teşekkür ve Üyelere Sesleniş



Sayfa : [1] 2

academian97
09 01 2013, 21:20
Öncelikle forum yönetimine almış oldukları yerinde kararlar dolayısıyla TEŞEKKÜR ediyorum. Hatta sitede bazı yanlışlıkların düzelmesi için daha fazlasının gerektiği kanaatindeyim. Belki bir üye olarak bulunduğum yerden olayın sadece bir kısmını görebiliyorum, tepedekiler gibi olayın bütününü göremiyorum(z) ama buradan bakınca gözükenler hoş değildi. Ve sonunda bazı düzensizliklere el atıldı...


Aşağıdakileri şahsım adına yazıyorum;
sitedeki sıkıntıları aktarırken forumda üye olan parmakla gösterebileceğim kişilere karşı değil de genel olarak yapılan yanlışlara dikkat çekmek istedim. Bu yüzden hiç kimse üzerine bunları "Bana gıcıklığına" yazıyor diye alınmasın ama herkes de "Evet bu laflar bana" diye de kendine düşen payı alsın lütfen. (Buna ben ve benden yaşça büyük olan abilerim de dahil)


Burada abisi-kardeşi, büyüğü-küçüğü aynı ortamda yazışıyor, paylaşıyoruz. Huzurlu bir ortamda yazışmak, bilgiye ulaşmak hepimizin hakkı. Gereksiz lafların konuşulup muhabbetin bayağılaşacağı, aranılan bilgiye ulaşması zor olan bir forum mu isteriz? Yoksa aradığımız doğru bilgiye, boş laflara hatta saçmalıklara takılmadan kısa sürede mi ulaşmak isteriz? Bunun cevabını 2012 Mayıs ayında açmış olduğum ve dün kapatılan konuda ( http://www.passatturkiye.com/tavsiye-amp-sikayet/3604-sacma-sapan-konular-uyelikler-vs-hakkinda.html ) üyelerimiz cevabını verdi zaten.
Ayrıca tamamen geyik muhabbetin ayrılabilecek bir konu (serbest kürsü) bulundurulmasında yarar var, isteyen istediği gibi orada geyiğini yapsın, kurtunu döksün. Yalnız önemli konulara dokunmasınlar.


Bu açıklama belli bir süreden sonra silineceği için buraya tekrar atmayı uygun gördüm;




Sayın PassatTurkiye Üyeleri
Sitemizde açılan konuların ve başlıkların artık hiç bir şekilde amaca hitap etmeyen şekilde yazılmaya başlanmış durumda ne yazık ki...
Şimdiye kadar yönetim olarak gördüğümüz başlıkları mantıklı bir biçimde düzenlemekteydik ancak bundan sonra "acil yardım, son soru, tek soru, bakar mısınız, bakın ne oldum, arabası çalındı" tarzındaforum ve forumculuk ile alakası olmadığı görünen başlıklar, içerisindeki mesaj sayısı hiç bir şekilde dikkate alınmadan çöp kutusu kategorisine taşınacaktır.
Aynı şekilde konu içerisinde konu ile alakası olmayan, sohbet amacı içeren,MSN ve Chat yapar gibi yazılmış mesajlar sahibine haber vermeksizin silinecektir.Devamın uzaklaştırılacaktır.Bu forum belirli konularda bilgi içeren bir forumdur.Herşeyi sayfalarca yazıp asıl aranan bilginin kaybolması çok yakında sonumuz olacaktır. Bu yazı herkes tarafından anlaşılıp,görülene kadar burada kalacaktır.Üzgünüz ancak MECBURUZ...




Gerçi yukarıdaki UYARIDA da belirtilmiş ama, ben bazı konuları tekrarlamakta fayda buluyorum;


1) Konuları saptırmayalım, muhabbet ortamına çevirmeyelim. Geyik muhabbetinin yeri ayrı bir yer olsun, her konunun geyiği olmasın.
Bilgimiz varsa yazalım, yoksa susalım.


2) Herkesten profiline yaşını doğru bir şekilde girmesini tekrar tekrar rica edeceğim, hatta YÖNETİCİLERİMİZ bunu ZORUNLU hale getirebilirse çok daha memnun oluruz. Önce yaşa, sonra emeğe, bilgiye ve tecrübeye saygı duyalım.

-Yaşını yalan yanlış yazan olursa da yalancının mumu yatsıya kadar yanar, bugün kendine "abi" dedirtir ama yarın bir buluşmaya gelecek yüzü olamaz, sağda solda rastlanıldığında gerçek ortaya çıkar.


3) Yeni gelen üyelere yardım mevzusu; burası bir forum, yeri geldiğinde bir aile, bir ortam dedik. Buraya gelen kişiler geldiğinde güzelce bir selam vermediyse, en azından adını, yaşını, yaşadığı ili, kısacası "kimin nesi" olduğunu belirtmemişse, kendini tanıtmamışsa LÜTFEN ama LÜTFEN hiç kimse cevap VERMESİN. Bu şekilde açılan bir konuya yazılacak ilk mesaj "Kendinizi ilgili konuda tanıtınız, ( Tanışma (http://www.passatturkiye.com/48-tanisma) bölümü) profile bilgilerinizi (yaş, şehir, varsa araç bilgileri) tam ve eksiksiz olarak giriniz" olsun. Hemen atlayıp da cevap vermeyelim lütfen, kendimizi ağırdan satalım. Hatta aynı konuda açılmış bir sürü konu varsa oraya yönlendirelim. Hiçkimsenin ve hiçbirşeyin kaçtığı yok; bu şartlar yerine getirildiğinde konu hakkında bilgisi olanlar yazar, çizer yardımcı olur biter.


4) Biz kendimiz de dahil olmak üzere sayfanın sağ üstünde bulunan "Gelişmiş Arama" kısmına girip açacağımız konu ile ilgili arama yapıp daha önce açılmış konu varsa oradan devam edelim. Konu açarken öyle bir başlık yazalım ki konunun başlığına bakınca içeriğini anlayabilelim.
Örneğin: "Hangisini taktırayım?" gibi yazılacak bir konu başlığı yerine daha açıklayıcı olabilecek "Passat'ıma ZENEC mi RNS510 mu Taktırayım?" gibi bir başlık seçebiliriz. (Ben ne biliyim senin ne taktıracağını, roket mi, anten mi, NE?)

5) Forumda bazı teknik düzenleme talepleri oluyor, ben kendim en son "imza harf limiti" konusunu hortlatıp yetersiz demiştim ama böyle olmasının bir sebebi varmış, adminler sağolsun en sonunda (konu açıldıktan 6-7 ay sonra) sebebini yazdı ve öğrenmiş olduk, bazı teknik konuları "Neden böyle değil? Neden böyle olmuyor?" diye zorlamaya gerek yok.
İpucu: İlla ki çok fazla şey sığdırmak istiyorsanız banner şeklinde yapın imzanızı. Ama gerçekten bazen/bazı imzalar gereksiz yer kaplayabiliyor, lütfen abartmadan...

6) Forumumuzun kalıcı, itibarlı, saygın, kaliteli, etkin olmasını istiyorsak lütfen bu kurallara dikkat edelim. Hani bi söz vardır; "Karanlığa küfretmektense bir mum yak." diye; misal A şehrindeki B servisi size kazık attıysa bile bununla ilgili açılacak bir konu hakaret, küfür dolu olmamalı. Bize yakışan derdimizi güzelce anlatıp, çözüm yolları bulmaktır. Ettiğimiz küfürler boşa gider (forumu da kirletir) ama yapılan haksızlığa karşı açılacak bir dava bizi bir sonuca götürecektir. Bununla ilgili örnekler var, ileride vermeyi düşünüyorum.
Artık bazı anahtar kelimeleri insanlar arama motorlarında aratınca direk bizim forumumuz çıkıyor. Yazdıklarımızı herkes görebiliyor. Dikkat...

7) Son olarak tekrar söylüyorum, kuralları ve kural olarak yazılmamış bazı usülleri uygulamak için başımızda admin/mod olması gerekmiyor, (ama lütfen bulunsunlar, ödül-ceza sistemini çalıştırsınlar) otokontrolumuzu kendimiz sağlayalım lütfen, sağlayamayan olursa en yakın arkadaşınız bile olsa "şikayet et" butonunu kullanmaktan çekinmeyin. İspiyonculuk değildir bu. Kurallara aykırı davrananların "kulağı çekildikçe", foruma gerçek katkı sağlayanlar onurlandırıldıkça, ödüllendirildikçe forumun kalitesinin yükseldiğini göreceksiniz...


Ben burada kural koymak için değil var olan kuralları uygulamaya davet için bir konu açtım. Umarım kimseyi incitmeden ama herkesin de kulağına küpe olacak şekilde anlaşılmıştır. Amacım ne bir mertebeye gelmek, ne laf-söz geçirmek, ne de sui-anlamda düşünebilinecek başka birşey... Sadece daha güzel bir forum olmasıdır amacım...

Selam ve Saygılarımla...

Enis ŞİMŞEK

sivil
09 01 2013, 23:21
Eline , yüreğine sağlık Enis.

RadaR65
10 01 2013, 09:39
Doğru söze ne denilebilirki? Eline sağlık Enis Abi ama bende yüksek müsadenle bir konuya değinmek istiyorum;


4) Biz kendimiz de dahil olmak üzere sayfanın sağ üstünde bulunan "Gelişmiş Arama" kısmına girip açacağımız konu ile ilgili arama yapıp daha önce açılmış konu varsa oradan devam edelim. Konu açarken öyle bir başlık yazalım ki konunun başlığına bakınca içeriğini anlayabilelim.
Örneğin: "Hangisini taktırayım?" gibi yazılacak bir konu başlığı yerine daha açıklayıcı olabilecek "Passat'ıma ZENEC mi RNS510 mu Taktırayım?" gibi bir başlık seçebiliriz. (Ben ne biliyim senin ne taktıracağını, roket mi, anten mi, NE?)

Demişsin abi ama konu açarken kullanabileceğimiz karakter Max 50. Bezen yazacaklarımız SIĞMAYABİLİYOR. El mecbur üyelerde daha basit bir cümle yazmakla yetiniyorlar. Daha önceden bu sınırlama yoktu. Sonradan getirildi diye biliyorum. Adminler veya modlar zaten 50 Karakterden sonrası satıra sığmaz diyebilirler ama karakter sayısı çoğaldıkça satır sayısı artan Vb forumlar var. Madem bunu yazdık, dikkat edin dedik, yarın bir üye çıkıpta yazdıklarımıza ve sınırlandırmaya bakarak "Bu ne perhis, bu ne lahana turşusu?" demesin.

Yaş kısmı benim sürekli açıktı ama bazı nedelerden dolayı bi kaç hafta önce kapttım, kapatma gereği duydum. Forumda sürekli online olmaya çalışıyorum elimden geldiğince takip ediyorum. Yaş gereği küçüğüz. Yeni bir üye geliyor, tak selamsız sabahsız soru soruyor veya , gereksiz ve haksız bir tartışma çıkıyor şikayet ediyorum ama o an için müdahale etmem gerekiyor. Yazacaklarımı yazınca yaşdan dolayı haksız taraf hem takmıyor hemde kendi çapımda "Burası çoluğun çocuğun elindemi kalmış" Dedirtmemek için gizledim. Bi ara sırf bu yüzden, forumun akıbeti için, seviye düşüklüğü yaşanmaması için üye yaşlarına bakılarak ön yargılı davrılmaması için üyeliğimin iptalini bile düşünüdüm. Tek kişi yüzünden huzursuz olmak zorunda değilsiniz. Sonra çareyi gizlemekte buldum.

Eğerki aynı şekilde bir durum olursa, haklıda olsam haksızda olsam sesimi çıkartmam. Bu yazdığım sitem felan değil sadece yukarıdaki yazdığım sebeblerden dolayı...


...Yeni bir üye geliyor, tak selamsız sabahsız soru soruyor veya , gereksiz ve haksız bir tartışma çıkıyor şikayet ediyorum ama o an için müdahale etmem gerekiyor. Yazacaklarımı yazınca yaşdan dolayı haksız taraf hem takmıyor, hemde KENDİ ÇAPIMDA "Burası çoluğun çocuğun elindemi kalmış" Dedirtmemek için...

Eğerki elimizden gelen bir eşy olursada sonuna kadar yapmaya hazırım.

akorkmaz11
10 01 2013, 10:48
daha iyi söylenemezdi..teşekkürler..:alk

yesilyurt
10 01 2013, 10:57
destekliyorum ,

suayb_a
10 01 2013, 11:54
teşekkürler enis abi yüreğine sağlık

academian97
10 01 2013, 19:39
srcn09 (http://www.passatturkiye.com/members/srcn09.html), Risk (http://www.passatturkiye.com/members/risk.html), sivil (http://www.passatturkiye.com/members/sivil.html), Taner Göde (http://www.passatturkiye.com/members/taner+g%F6de.html), Cgry (http://www.passatturkiye.com/members/cgry.html), RadaR65 (http://www.passatturkiye.com/members/radar65.html), gokbrk (http://www.passatturkiye.com/members/gokbrk.html), Caddy_Cik (http://www.passatturkiye.com/members/caddy_cik.html), kosovali016 (http://www.passatturkiye.com/members/kosovali016.html), Ramazan Serdar (http://www.passatturkiye.com/members/ramazan+serdar.html), acı (http://www.passatturkiye.com/members/ac%FD.html), TorukMacto (http://www.passatturkiye.com/members/torukmacto.html), dtahmet (http://www.passatturkiye.com/members/dtahmet.html), Ahmet CELIK (http://www.passatturkiye.com/members/ahmet+celik.html)

(Şimdiye kadar mesajıma teşekkür edenler)

Mesajıma teşekkür beklediğimden değil ama konu en az 100 hit görmüş, mükerrer tıklanmaları saymasak bu demek oluyor ki en az 30 kişi konuyu görmüş 4-5 kişi dışında ama hiçbir fikir belirtmemiş... 17 yaşındaki Ziya kadar kimse yazamamış. İlginç...

Düşünüyorum ki buraya "dansöz" videoları, iki tane manken fotosu, frikik videosu atsam veya 2 tane highline Passat fotosu atsam daha çok ilgi görürdü sanırım. Ben daha çok "fikir" veya "destek" beklerdim doğrusu...




...konu açarken kullanabileceğimiz karakter Max 50. Bezen yazacaklarımız SIĞMAYABİLİYOR...

Yaş kısmı benim sürekli açıktı ama bazı nedelerden dolayı bi kaç hafta önce kapttım, kapatma gereği duydum...
...Sonra çareyi gizlemekte buldum.


Eğerki elimizden gelen bir şey olursa da sonuna kadar yapmaya hazırım.


Kardeş senin canını yerim ben, seni burada tanıyan tanıyor. Anlattığın üzere seninki farklı bir durum tabi ki, yaşını yazıp yazmamak sana kalmış ama bence sen de yaşını yaz ve senden "yaşça" büyük olanlara bence çok fazla karışma. Bir konuda başkasından bilgiliysen yapıştır tecrübeni, bilgini gitsin...

Konu başlığı için 50 karakter bence yeterli; Yukarıda ben her ne kadar "Passat'ıma ZENEC mi RNS510 mu Taktırayım?" demişsem de eğer ki sığmıyorsa (41 karakter ile sığıyor aslında...) "ZENEC mi RNS510 mu?" desek de yeterli olur sanırım. Bütün hikayemizi konu başlığında anlatmamıza da gerek yok ama konu başlığına bakıldığında da içeriği anlayabilmeliyiz.



(http://www.passatturkiye.com/members/srcn09.html)
destekliyorum ,

Teşekkürler, siz de profil sayfanızda yaşınızı belirtseniz seviniriz.

VW_Passat
10 01 2013, 19:51
Konuyu simdi okudum, Enis abim alkis tutuyorum sana Abicim. Ben birsey ekleyecek bulamadim dogrusu :alk

Lukunku
10 01 2013, 19:55
Enis bey, buraya mesaj yazmayanlardan birisi olarak üstüme alındım alınmasına da daha nasıl ve ne gibi bir destek istiyorsunuz onu anlamadım?

Önceki hortlattığınız başlıkta ne istiyorsanız, neler bekliyorsanız yapıldı, yönetim değişti, eski moderatörler işi bıraktı, şu anda hem anasayfada hem mesaj yazılan bütün sayfalarda, ilk defa foruma girenlerin neler yapmaları gerektiği, bundan sonra nasıl mesaj başlığı yazılması gerektiği, mesaj aralarında nelere dikkat edilmesi gerektiği hepsi yazıyor, belli bir süre daha da orada kalacak. Daha ne gibi bir beklentiniz var, üyelerden birisi olarak gerçekten anlamış değilim.


Diğer yandan, sizin bildiğiniz, size özelden iletilen ama hiç bir şekilde mesajlarınızda belirtmediğiniz ahlak dışı durumlarla ilgili de takip ediyorsunuz ya da etmiyorsunuz, yönetim çok ciddi önlemler aldı ve uyguluyor da. Gerek önceki başlığınızda gerekse burada çok değişik fikirler üretildi, ben de bizzat diğer başlıkta yazdım ve benim yazdıklarım da dikkate alındı, uygulanıyor da. Arka planda dönen şeyler var, onlar yapılıyor. Geçen gün Taner bey'in söylediği şey için dahi tam 24 bilgisayar devreye sokularak sorun çözüldü.

Sizin söyleyip de yapılmayan ne kaldı, söyleyin biz de ya destek olalım ya da düzeltelim. Siteminiz nedendir ve kimedir?

Taner Göde
10 01 2013, 19:55
1. Enis bey, öncelikle elinize sağlık, hepsi doğru tespitler, doğru ve yerinde yorumlar. Hepimizi ilgilendiren ve hepimizin hal, hareket ve davranışları ile de katkıda bulunduğumuz durumu irdeleyen bir konu. DH'dan ayrılmadan önce benzer bir manifestoyu ben de yazmştım ama sonuç oluşmadan ayrıldım. Umuyorum ki burada hem Passat modelinin sahpleri olarak ihtiyacımız olan ÖZGÜRLÜĞÜ, hem de buranın bir forum olması nedeni ile uymamız gereken SORUMLULUKARI korur ve değerini biliriz.

2. Yasin, operasyondan ayrılmış, kışlaya geri dönmüşsün... Yeni rütbenle aramıza hoşgeldin.

http://www.passatturkiye.com/images/ranks/24.gif

erhaneda2
10 01 2013, 20:00
enis bey eline sağlık inanki duygularımı paylaşmışsın . teşekkür ederim.

VW_Passat
10 01 2013, 20:06
1. Enis bey, öncelikle elinize sağlık, hepsi doğru tespitler, doğru ve yerinde yorumlar. Hepimizi ilgilendiren ve hepimizin hal, hareket ve davranışları ile de katkıda bulunduğumuz durumu irdeleyen bir konu. DH'dan ayrılmadan önce benzer bir manifestoyu ben de yazmştım ama sonuç oluşmadan ayrıldım. Umuyorum ki burada hem Passat modelinin sahpleri olarak ihtiyacımız olan ÖZGÜRLÜĞÜ, hem de buranın bir forum olması nedeni ile uymamız gereken SORUMLULUKARI korur ve değerini biliriz.

2. Yasin, operasyondan ayrılmış, kışlaya geri dönmüşsün... Yeni rütbenle aramıza hoşgeldin.

http://www.passatturkiye.com/images/ranks/24.gif

Tesekkür ederim Taner abim, kendi istegim ile ayrildim :). Simdiye kadar hep merak ederdim rütbem ne olacak diye demekki Tuggeneral olmakta varmis ;)

RadaR65
10 01 2013, 20:19
Yeni sistem gerçekten güzel olacak. Umarım herkese hayırlı olur. :)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

srcn09
10 01 2013, 20:22
Enis abim o kadar güzel o kadar doğru o kadar gerçekci yazmışsın ki bizlere diycek birşey düşmedi çok doğru dediklerin inşallah bundan sonra herşey daha güzel olucak

Y_o_L_c_U_38
10 01 2013, 20:32
abi sen zaten soylenecek bisey birakmamissin:alk

sivil
10 01 2013, 20:33
Her şey daha iyi olacak tabi..niye olmasın sonuçta hepimiz aklı başında insanlarız.Kurallar uymak için vardır.Önce kurallar belirlenir sonrada bu kurallar uygulanır ayırım yapılmadan olur biter bu kadar basit.


Birde şimdi farkettim.General rütbelerinde yanlış var.Adam Tuğ general sözüm ona generalden yüksek ama 1 yıldızı var diğeri general ve daha az mesajı var fakat 4 yıldızı var :)

http://www.passatturkiye.com/images/ranks/24.gif
http://www.passatturkiye.com/images/ranks/12.gif

Lukunku
10 01 2013, 21:02
Haydi bakalım şimdi...

Enis bey bir laf etti, gitti. Biz de, yani ben de dedim ki, "her şey yapıldı, daha nedir isteğiniz", ama cevap vermedi, gitti. Aynen kendisinin bize ima ettiği gibi o da bizi adam yerine koymadı.

Buyurun benden de bir sitem...

:pc

academian97
10 01 2013, 21:17
@Lukunku:

Mehmet abi, internetteki yavaşlıktan dolayı tek tek alıntılayamıyorum, bir yandan bebekle uğraştığım için azcık buraya yazıyorum, sonra gidip bebeye bakıyorum.

İlk mesajımda zaten özellikle belirli kişilere tek tek yazmadığımı ve de amacımı belirtmiştim, maddeler halinde de yazmıştım, bunların dikkate alınmasını istedim ve ikinci mesajımı yazdım ve sanırım amacına ulaşıyor. :) Site yönetimi de elinden geleni yapmaya çalışıyordur umarım, ilerleyen günlerde göreceğiz. (Bu konuda ben de herkes gibi umutluyum, inşallah sitemiz daha güzel olacak.) Yukarıdaki sözlerimle sizi veya başkasını hedef almış gibi göründüysem affola. Sitede aktif yazmaya çalışıyorum fakat herşeyi de göremiyorum, "24 bilgisayarda bir" konusunu adminlerin yaptığı açıklama dolayısı ile duydum ama detayını bilmiyorum. Çok da merak etmiyorum açıkçası.

İstediklerimde, olmasını düşündüklerimde sanırım herkes hemfikir, yönetim köklü değişikliklere ilk adımı atmış, bir de üyeler var, üyeler de bazı hususlara dikkat etsin diye açtım bu konuyu...

proportions
10 01 2013, 21:25
Enis abicim öncelikle gönlünden geçenleri bizlerle paylastigin için sana tesekkür ediyorum.
Tabi ki bizim forumumuz bir bilgi paylasim forumu oldugu kadar bir tür aile ortami, burada bilgi paylasimi da olacak, arabalarin fotograflari da sergilenecek, geyik de yapilacak.
Ama bu söylediklerim bilgi payla$imina engel olunmadan olacak.
Benim burda farkina vardigim bir $ey, herkezin ve sizin de dediginiz gibi bilgilerin yok olup gitmesi sayfalar arasinda.
Arama motorunu kullanmadan ortalama bir üye istedigi bilgiye birkaç dakika içerisinde ula$abilirse i$te o zaman forum rayina oturmus demektir.
Bunun için benim de önerim oldu, hatta üye oldugumdan sayili günler sonra bunu görüp istek bölümüne yazdim.

Herkezin beklentisi farklidir belki forumdan ama hepimizin aradigi ortak bir$ey var, o da arabamiz hakkinda bilgi.

Buradaki (Hollanda) passat forumunda gördügüm özelligi önermi$tim yapilabilir mi diye.
Bunlarin yaptigi eger ki bilgi paylasilan bir konu varsa (misal bügün Dursun abinin yazdigi ayak alti led olayi, Yasinin yazdigi vag-com kodlamalari veya diger arkadaslarin yazdiklari bilgiler) adamlar direk alip üyelerin sadece okuyabilecegi (yoruma kapali) bir ba$lik altina aktariyorlar.
Orjinal konusunda istedikleri gibi geyik yapip o olay üzerinde tarti$iyorlar.
Benim önerdigim de buydu, yorumlara kapali bir ortamda bilgileri muhafaza etmek ve kullanicilara kolaylik saglamak.

O siteden diger bir örnek vermem gerekirse, herkez tanisma bölümüne: adini - arabasini - nerde kaldigini yazip bir ba$lik açiyor.
Misal: Ilker - 1.9 TDI Trendline 2006 - Den Haag, bu forumda da aynisini yapmaya çalistim belki örnek alirlar diye ve sadece Serdar yapti (o da ayni Hollanda forumundan gelme).
Bu ba$ligin altinda sayfa sayfa herkez takip edebiliyor arabaya ne gibi degi$iklikler yapildigini, ve böylece herkezin bir nevi kendi sayfasi oluyor.
Bu forumda ise her yapilan i$e, mod a, soruya yeni bir ba$lik açiliyor.

Diger konulara gelirsek, size hak veriyorum ve yazdiklarinizin altina imzami atiyorum.
Yeni katilan biri selamsiz sabahsiz, kendini tanitmadan direk konuya girip bir$eyler soruyorsa ona önce yol gösterip kendini tani$tirmasini saglamaliyiz.
Önce biz örnek olmaliyiz ki bizden sonra gelenler de aynisini yapsinlar.

Sürç i lisan eylediysek affola.

Saygilarimla,

Ilker

Taner Göde
10 01 2013, 21:33
Askerlik görevini yıldızlı subay olarak yapmış bir PASSAT'çı olarak cevap vermeyi görev kabul ediyorum. Yıldız sayısı değil, alameti önemli. General rütbesindeki yıldız sayısı 4 ama bunlar siyah, yani kömür. Tuğgeneral rütbesindeki yıldız ise sarı, yanı altın. Takdir etmek gerek ki yaldızlı tek yıldız kara dört yıldızdan daha kıymetlidir.



Birde şimdi farkettim.General rütbelerinde yanlış var.Adam Tuğ general sözüm ona generalden yüksek ama 1 yıldızı var diğeri general ve daha az mesajı var fakat 4 yıldızı var :)

http://www.passatturkiye.com/images/ranks/24.gif
http://www.passatturkiye.com/images/ranks/12.gif

Lukunku
10 01 2013, 21:41
@Lukunku:

Mehmet abi, internetteki yavaşlıktan dolayı tek tek alıntılayamıyorum, bir yandan bebekle uğraştığım için azcık buraya yazıyorum, sonra gidip bebeye bakıyorum.

İlk mesajımda zaten özellikle belirli kişilere tek tek yazmadığımı ve de amacımı belirtmiştim, maddeler halinde de yazmıştım, bunların dikkate alınmasını istedim ve ikinci mesajımı yazdım ve sanırım amacına ulaşıyor. :) Site yönetimi de elinden geleni yapmaya çalışıyordur umarım, ilerleyen günlerde göreceğiz. (Bu konuda ben de herkes gibi umutluyum, inşallah sitemiz daha güzel olacak.) Yukarıdaki sözlerimle sizi veya başkasını hedef almış gibi göründüysem affola. Sitede aktif yazmaya çalışıyorum fakat herşeyi de göremiyorum, "24 bilgisayarda bir" konusunu adminlerin yaptığı açıklama dolayısı ile duydum ama detayını bilmiyorum. Çok da merak etmiyorum açıkçası.

İstediklerimde, olmasını düşündüklerimde sanırım herkes hemfikir, yönetim köklü değişikliklere ilk adımı atmış, bir de üyeler var, üyeler de bazı hususlara dikkat etsin diye açtım bu konuyu...


Mesaj anlaşılmış, cevabi mesaj iletilmiş, gelen son mesajla da gönderilen mesajın yeterince anlaşıldığı da anlaşılmış, bugünlük mesajlaşma trafiği sağlık ve sıhhat içinde bitirilmiş, mutlu ve bahtiyar bir şekilde yatağa girecek hale gelinmiştir. Bundan dolayı çok mes'ûdum. :kahkaha

sivil
10 01 2013, 21:43
Askerlik görevini yıldızlı subay olarak yapmış bir PASSAT'çı olarak cevap vermeyi görev kabul ediyorum. Yıldız sayısı değil, alameti önemli. General rütbesindeki yıldız sayısı 4 ama bunlar siyah, yani kömür. Tuğgeneral rütbesindeki yıldız ise sarı, yanı altın. Takdir etmek gerek ki yaldızlı tek yıldız kara dört yıldızdan daha kıymetlidir.
Tamamda Taner, tuğ tüm kor or rütbeleri varken direk general diye bir rütbe olması mantıksız değilmi.General rütbesi doğrudan tuğ general diye başlar gerçek hayatta burada da öyle olması lazım.

sivil
10 01 2013, 21:44
Bak Taner yine konuyu geyiğe döndürecez ve ban yiyecez söyliim :)

VW_Passat
10 01 2013, 21:49
Enis abicim öncelikle gönlünden geçenleri bizlerle paylastigin için sana tesekkür ediyorum.
Tabi ki bizim forumumuz bir bilgi paylasim forumu oldugu kadar bir tür aile ortami, burada bilgi paylasimi da olacak, arabalarin fotograflari da sergilenecek, geyik de yapilacak.
Ama bu söylediklerim bilgi payla$imina engel olunmadan olacak.
Benim burda farkina vardigim bir $ey, herkezin ve sizin de dediginiz gibi bilgilerin yok olup gitmesi sayfalar arasinda.
Arama motorunu kullanmadan ortalama bir üye istedigi bilgiye birkaç dakika içerisinde ula$abilirse i$te o zaman forum rayina oturmus demektir.
Bunun için benim de önerim oldu, hatta üye oldugumdan sayili günler sonra bunu görüp istek bölümüne yazdim.

Herkezin beklentisi farklidir belki forumdan ama hepimizin aradigi ortak bir$ey var, o da arabamiz hakkinda bilgi.

Buradaki (Hollanda) passat forumunda gördügüm özelligi önermi$tim yapilabilir mi diye.
Bunlarin yaptigi eger ki bilgi paylasilan bir konu varsa (misal bügün Dursun abinin yazdigi ayak alti led olayi, Yasinin yazdigi vag-com kodlamalari veya diger arkadaslarin yazdiklari bilgiler) adamlar direk alip üyelerin sadece okuyabilecegi (yoruma kapali) bir ba$lik altina aktariyorlar.
Orjinal konusunda istedikleri gibi geyik yapip o olay üzerinde tarti$iyorlar.
Benim önerdigim de buydu, yorumlara kapali bir ortamda bilgileri muhafaza etmek ve kullanicilara kolaylik saglamak.

O siteden diger bir örnek vermem gerekirse, herkez tanisma bölümüne: adini - arabasini - nerde kaldigini yazip bir ba$lik açiyor.
Misal: Ilker - 1.9 TDI Trendline 2006 - Den Haag, bu forumda da aynisini yapmaya çalistim belki örnek alirlar diye ve sadece Serdar yapti (o da ayni Hollanda forumundan gelme).
Bu ba$ligin altinda sayfa sayfa herkez takip edebiliyor arabaya ne gibi degi$iklikler yapildigini, ve böylece herkezin bir nevi kendi sayfasi oluyor.
Bu forumda ise her yapilan i$e, mod a, soruya yeni bir ba$lik açiliyor.

Diger konulara gelirsek, size hak veriyorum ve yazdiklarinizin altina imzami atiyorum.
Yeni katilan biri selamsiz sabahsiz, kendini tanitmadan direk konuya girip bir$eyler soruyorsa ona önce yol gösterip kendini tani$tirmasini saglamaliyiz.
Önce biz örnek olmaliyiz ki bizden sonra gelenler de aynisini yapsinlar.

Sürç i lisan eylediysek affola.

Saygilarimla,

Ilker

Ilker ede hak veriyorum. Bunun dediklerini daha öncede Yönetime bildirdim. Özellikle eskiden Moderatörlük yaparken benim konularda "VAG COM" Bölümü ve "Modifikasyonlar bölümünde" biraz toparlama yapalim Kategorilere ayrilmasini istedim dogrusu. Ama bir türlü olmadi sanirim Google arama motor yüzünden böyle yapiliyor tam bilmiyorum. Ama dediklerin keske olsa. Alt kategoriler eksik malesef ki olsa bile misal Teknik konularda sorusu olan Teknik Bilgilere yaziyor oysaki yeni bir baslikta belirtip rica etmistim Moderatör iken.

proportions
10 01 2013, 22:05
Ilker ede hak veriyorum. Bunun dediklerini daha öncede Yönetime bildirdim. Özellikle eskiden Moderatörlük yaparken benim konularda "VAG COM" Bölümü ve "Modifikasyonlar bölümünde" biraz toparlama yapalim Kategorilere ayrilmasini istedim dogrusu. Ama bir türlü olmadi sanirim Google arama motor yüzünden böyle yapiliyor tam bilmiyorum. Ama dediklerin keske olsa. Alt kategoriler eksik malesef ki olsa bile misal Teknik konularda sorusu olan Teknik Bilgilere yaziyor oysaki yeni bir baslikta belirtip rica etmistim Moderatör iken.

Google ile alakasi yok Yasinim, 7 senedir web tasarim ve kodlamasiyla ugrasiyorum.
Yaptigim envai çe$itlerde web siteleri var ve hepsinin SEO su üst düzeyde.
Bu konuda yönetime istedikleri $ekilde destekte bulunabilecegimi zaten belirtmi$tim ve burdan tekrar belirtiyorum.
Yapilmamasini gerektiren tek bir neden olabilir o da forumun mevcut halinin yeterince kari$ik oldugundan dolayi bilgileri toparlamanin zaman alacagi dir.

Ama unutmayalimki: bir gömlegin ilk dügmesi yanli$ iliklenirse, digerleri de öyle gider.
Bu yüzden en azindan $imdiden sonra dogru yapalim da bundan sonrasi düzgün gitsin, varsin arada bir dügme bo$ta kalsin ...

academian97
10 01 2013, 22:12
Destek veren, görüş bildiren arkadaşlara tek tek teşekkür ediyorum, yalnız olmadığımı bilmek sevindirici.

Eksiklerim varsa lütfen ekleme yapınız.

---

@Proportions: İlker, bazı yabancı siteleri ben de takip ediyorum, ama önemli olan sitenin şekli şemalı değil, biz üyelerin nasıl ve ne şekilde yazdığı.
Ama senin de örnek verdiğin gibi teknik konular bir tür "bilgi bankasına" toplanabilir. Bu şekilde yapan forumlar da mevcut.

...Aslında çok güzel bir fikir. Umarım yönetim "BİLGİ BANKASI" fikrini değerlendirir. Sadece Yasin'in teknik konuları bile büyük bir birikim.

@Yasin: Bu konuda biraz çalışma yap istersen, emeklerin boşa gitmesin, yarın bir gün site çökerse silinmesin konuların, yazıktır...

@Sivil: Turhan Abi en kötü konu saptırmanız böyle olsun. :)

VW_Passat
10 01 2013, 22:18
Destek veren, görüş bildiren arkadaşlara tek tek teşekkür ediyorum, yalnız olmadığımı bilmek sevindirici.

Eksiklerim varsa lütfen ekleme yapınız.

---

@Proportions: İlker, bazı yabancı siteleri ben de takip ediyorum, ama önemli olan sitenin şekli şemalı değil, biz üyelerin nasıl ve ne şekilde yazdığı.
Ama senin de örnek verdiğin gibi teknik konular bir tür "bilgi bankasına" toplanabilir. Bu şekilde yapan forumlar da mevcut.

...Aslında çok güzel bir fikir. Umarım yönetim "BİLGİ BANKASI" fikrini değerlendirir. Sadece Yasin'in teknik konuları bile büyük bir birikim.

@Yasin: Bu konuda biraz çalışma yap istersen, emeklerin boşa gitmesin, yarın bir gün site çökerse silinmesin konuların, yazıktır...

@Sivil: Turhan Abi en kötü konu saptırmanız böyle olsun. :)

Abi Bilgi Bankasi aslinda "Teknik Konular" da (Link: http://www.passatturkiye.com/teknik-bilgiler/1631-teknik-sorularda-tum-bilgiler-alfabetik-sira.html ). Yönetim nasil birsey istiyorsa gecemi gündüzümü katip sizler icin elimden ne geliyorsa yaparim. Ama Yönetim "Yesil" isik yaksin bu konu hakkinda. Ben Moderatör degil ondan zaten kaydirma isini felan yapamiyorum artik. Yani yeni Bölüm Moderatörü benimle irtibata gecsin benden ne isterse istesin yapariz.

Ben kendime gelirsek, bu Bilgileri buradan bir yere Kopyalamak mümkünmüdür HTML olarak ?? Site den haric ?? Yanlis anlasilma olmasin Yedekleme icin diyorum, Enis abimin dedigi gibi bir cok alin terim var burada. Cogu bilgiler icin okuduk, ögrendik, size aciklama yapayim diye Bilgisayarin basinda 4-5 saat im gecti yeri geldi. Yani yazik olmasin elimde dursun.

VW_Passat
10 01 2013, 22:23
Heleki VAG COM bölümü (Link: http://www.passatturkiye.com/34-vag-com-kodlamalar ) tam karismis bir haldedir. En sevdigim 3 konu icimde hep yara kalmistir düzenleme olmadi diye :(.

VAG COM da Ilker abimin dedigi gibi Kategorilere ayirmamiz lazim er yada gec;

Misa Kategoriler söyle;

-> Bilgiler
-> Passat 3C / B6 & Passat CC (2005-2010)
-> Passat 3C / B7 & CC (2011-güncel)
-> Sorular ve Sorunlar

Söyle Kategori halinde göremedik.

Ayni Modifikasyon bölümü icinde gecerlidir.

Bana kac kisi katiliyor bu konuda ?

aes08
10 01 2013, 22:27
Yazınız için teşekkürler Enis Abi eline sağlık..

beyaz güvercin
10 01 2013, 22:31
Merhaba Enis bey kardeşim,yazdıklarınız tamamıyla zaten yönetimin bu foruma üye olan kişilerden istedikleri şeyler,dolayısıyla insanların hepsinin sizin yazdıklarınıza yorum yapma veya destekleme mecburiyeti,de yoktur zaten,yani sizin yazılarınıza destek mahiyetinde illaki yorummu yapılması lazım,onu anlayamadım...Zaten bu forumun en değerli ve en eski üyelerinden beğeni ve destek almışsınız,gerisi boş şeyler olur...Örneğin ben bu forumda hala birtakım şeyleri iyi bilmediğimden biraz geri planda kalabiliyorum,bu bir suç değildir...Yeni gelen veya yaşı itibarıyla biraz yaşça fazla olan insanlarda hemen her şeyi sizin gibi düşünüpte yapamayabilirler,insanlara katı yaklaşmamak lazım gelir,o kişilere gereken söylenir,yapmazlarsa o zaman zaten yalnız kalırlar...Herkese sevgilerimle...

drkayzer
10 01 2013, 22:57
Yazmayım dedim ama dayanamadım. Gördüğüm kadarıyla bu forumda da kraldan çok kralcılar oluşmuş. Forumda bir takım sıkıntılar olabilir. Ancak bunların uygun şekilde makul mantıklı adımlarla düzeltilmesi gerekirdi. DH'deki despotluk, ben yaptım olduculuk, vurdum duymaz hareketlerde bulunan tiplerin yönetimde bulunması, moderatörlük yapıp kafasına göre adam banlaması zihniyetinin bu foruma da yavaş yavaş sirayet ettiği anlaşılıyor. Tabi bu zihniyetin de bir takım destekçileri olacağı ve olduğu da aşikar. Forumun ortasına yazı koymak, birkaç konu kilitleyip üyelere şöyle yaparız böyle ederiz demekle elinize ne geçecek göreceğiz hep beraber. Yolu düşenler ara sıra DH passat bölümüne bakıyor ve görüyordur bölümün unutulup gittiğini, inşallah bu forumda aynı kaderi paylaşmaz. Herkese selamlar

TorukMacto
10 01 2013, 22:57
Enis abi bende saçma sapan konu başlıkları görmekten bıktım usandım ve sana katılmamak mümkün değil bu durumda :o

Gösterdiğin ani tepki harbiden sonuç verdi bu araada söylemeden geçemem abi :))

Yasin abinin yönetimden ayrılması beni gerçekten üzdü :agla1

frisby06
10 01 2013, 23:47
Yazmayım dedim ama dayanamadım. Gördüğüm kadarıyla bu forumda da kraldan çok kralcılar oluşmuş. Forumda bir takım sıkıntılar olabilir. Ancak bunların uygun şekilde makul mantıklı adımlarla düzeltilmesi gerekirdi. DH'deki despotluk, ben yaptım olduculuk, vurdum duymaz hareketlerde bulunan tiplerin yönetimde bulunması, moderatörlük yapıp kafasına göre adam banlaması zihniyetinin bu foruma da yavaş yavaş sirayet ettiği anlaşılıyor. Tabi bu zihniyetin de bir takım destekçileri olacağı ve olduğu da aşikar. Forumun ortasına yazı koymak, birkaç konu kilitleyip üyelere şöyle yaparız böyle ederiz demekle elinize ne geçecek göreceğiz hep beraber. Yolu düşenler ara sıra DH passat bölümüne bakıyor ve görüyordur bölümün unutulup gittiğini, inşallah bu forumda aynı kaderi paylaşmaz. Herkese selamlar
+1

Lukunku
10 01 2013, 23:51
Yazmayım dedim ama dayanamadım. Gördüğüm kadarıyla bu forumda da kraldan çok kralcılar oluşmuş. Forumda bir takım sıkıntılar olabilir. Ancak bunların uygun şekilde makul mantıklı adımlarla düzeltilmesi gerekirdi. DH'deki despotluk, ben yaptım olduculuk, vurdum duymaz hareketlerde bulunan tiplerin yönetimde bulunması, moderatörlük yapıp kafasına göre adam banlaması zihniyetinin bu foruma da yavaş yavaş sirayet ettiği anlaşılıyor. Tabi bu zihniyetin de bir takım destekçileri olacağı ve olduğu da aşikar. Forumun ortasına yazı koymak, birkaç konu kilitleyip üyelere şöyle yaparız böyle ederiz demekle elinize ne geçecek göreceğiz hep beraber. Yolu düşenler ara sıra DH passat bölümüne bakıyor ve görüyordur bölümün unutulup gittiğini, inşallah bu forumda aynı kaderi paylaşmaz. Herkese selamlar



Sevgili doktorum, profesörüm, olay sizin tahmin ettiğiniz gibi değil. Bunu, sizinle şu alıntıladığım konuda tamamiyle hemfikir olan birisi olarak söylüyorum. Epeydir forumu, aralıklı takip ettiğiniz için kaçırdığınız olaylar var, daha önce benzer şeyleri çok yakın zamanda ben de forumda yazdım, ama o kaçırdığınız şeyler sizin dahi dayanabileceğiniz şeyler değil, bunları ben size özelden anlatırım, burası yeri değil.

Burada yönetimin yaptığı şimdilik doğrudur ve görebildiğim kadarıyla şimdilik; "giderek DH'ye dönecek" diye bir durum yok. Ama "şimdilik" notunu da özellikle düşüyorum...

academian97
10 01 2013, 23:59
@Yasin: bu konuda olumlu türden gelişmelere destek sonsuz, yönetim şimdilik duymasa bile yarın birgün görecektir. En çok emek veren sensin, emeğin boşa gitmesin ;)
Bilgisayar konusunda çok iyi değilim ama sanırım konuya hakim olan arkadaşlar vardır, İlker biliyor mu acaba?

@Beyaz Güvercin: Cem bey, benim asıl dikkat çekmek istediklerim; konunun en başında yazdıklarımdır. Yoksa pasif olmak tabi ki suç değil, her zaman bağlı kalacaksızın diye de bi zorunluluk yok. İlla yorum yapacaksınız diye de bir zorunluluk yok ama nazımızın geçtiklerine sesleniyoruz buradan işte... Burada amaç İSTİŞARE'dir. Bakın İlker arkadaşımız önemli bir konuya değindi, belki ileride onun da faydasını göreceğiz. Ben ayrıca yukarıdakileri yazarken sizin bu konuyu okuyacağınız, yorum yapacağınız aklımın ucundan dahi geçmezdi ama yazdıklarım size de ulaştıysa amacıma ulaşıyorum demektir. E artık siz de bana hak verdiğiniz bir konuda gereğini yaparsınız. Mesela profilinize yaşınızı ekleyin ki size nasıl hitap edeceğimizi bilelim. Yaşı küçük arkadaşlar da size yanlışlıkla(!) adınızla veya beğenmiyeceğiniz şekilde hitap etmesin. (Malesef bunları yaşadık.) Takip edebildiniz mi bilmiyorum ama son zamanlarda da değişik tatsızlıklar oldu forumda.

@Drkayzer: Eğer benim yaklaşımıma, açtığım bu konuya "kraldan çok kralcılık" diyorsanız üzülürüm doğrusu. Benim yukarıda anlattıklarımla "adam asmaca, kesmece, banlamaca" nın farkını anlamış olmanız gerekir diye düşünüyorum. Aslında önemli bir konuya parmak bastınız. Siz DH'yı görmüş birisi olarak sizin de fikriniz önemlidir. Umarım forum yönetimi sizi de dikkate alacaktır.


Drozia, Att-Şükrü ve adını hatırlayamadığım büyüklerimizin de görüşlerini almak isteriz.

saydalan
11 01 2013, 00:08
Beni onbaşı yapmışsınız, teşekkür ederim. Hangi 10 kişiden sorumluyum? :kahkaha :kahkaha :kahkaha

sivil
11 01 2013, 00:15
Yazmayım dedim ama dayanamadım. Gördüğüm kadarıyla bu forumda da kraldan çok kralcılar oluşmuş. Forumda bir takım sıkıntılar olabilir. Ancak bunların uygun şekilde makul mantıklı adımlarla düzeltilmesi gerekirdi. DH'deki despotluk, ben yaptım olduculuk, vurdum duymaz hareketlerde bulunan tiplerin yönetimde bulunması, moderatörlük yapıp kafasına göre adam banlaması zihniyetinin bu foruma da yavaş yavaş sirayet ettiği anlaşılıyor. Tabi bu zihniyetin de bir takım destekçileri olacağı ve olduğu da aşikar. Forumun ortasına yazı koymak, birkaç konu kilitleyip üyelere şöyle yaparız böyle ederiz demekle elinize ne geçecek göreceğiz hep beraber. Yolu düşenler ara sıra DH passat bölümüne bakıyor ve görüyordur bölümün unutulup gittiğini, inşallah bu forumda aynı kaderi paylaşmaz. Herkese selamlar

Bende yazmayayım dedim ama sizin bu satırlarınız karşısında olan şaşkınlığımı atlattıktan sonra bir iki satırda ben yazayım dedim.
Yılmaz bey öyle bir tablo çizmişsiniz ki sanki forumda her şey dört dörtlükmüş de durup dururken bunu bozmaya çalışan despotlar var gibi bir durum ortaya çıkmış.
Kimsenin yerine konuşacak değilim ama forumda hiç aksaklık yok sorun yok demek için sizin bu forumu hiç takip etmiyor yada çok nadir takip ediyor olmanız gerekir.

-Nasıl olurda bir forumda forum adabına riayet edilmesi despotluk olarak görülebilir ?

-Nasıl olurda bir forumda belli kuralların olması ve bunların uygulanması haksızlık olarak görülebilir ?

-Nasıl olurda bir orta yaş otomobil forumunda tıpkı crack,warez ve uygunsuz içerik sitelerinde olduğu gibi alakalı alakasız otomobille ilgili masum bir konuya erotik,çıplak,yarı çıplak manken resimleri koyulmasını ve hatta bazen porno içerik video vs.koyulmasını normal kabul edebiliriz ve bunuda özgürlükle açıklayabiliriz?

- Nasıl olurda koca koca yetişkin insanların masumane bir konuda bile o konuyu uçkur seviyesine indirmelerini makul sayabiliriz ?

-Nasıl olurda yetişkin insanların güzel ve doğru cümleler kurmak varken sapık iç dünyalarını ve fantazilerini içeren abuk cümleler kurmalarını normal kabul edebiliriz ?

-Nasıl olurda daha ilk mesajında ''koçum ordan iki simit bi çay kap gel'' uslubunda soru soran adabı muaşeretten habersiz birine forum kurallarının hatırlatılmasını haksızlık olarak görebiliriz ?
- Nasıl olurda DH gibi olacağız diye düşünülebilir.Keşke DH gibi olabilse her forum.Tüm eleştirilerine rağmen her geçen yıl daha da büyüyorlar.Zaman zaman uygunsuzları içinden dışarı atsada yoluna devam ediyor bal gibi.


Ben sizden bu şekilde tepki vermeniz yerine buna katkı verecek daha olumlu fikirler sunmanızı beklerdim.Kimse burada despotluk yapılsın demiyor.Her forum gibi burada da kuralların olması ve uygulanması neden yanlış olsun ki? Özgürlük demek tüm bu yukarıda saydıklarıma göz yummak mı demek ? Biz Passat foruımuna girdiğimiz zaman çıplak erotik manken resimleri görmek zorundamıyız ? Fantezi ve sapkınlık içeren ifadeler okumak zorundamıyız ? Yada tamamen megalomanlık boyutuna varmış çok üstün kişilerin (!) tamamen kendilerini anlatarak tatmin oldukları konularımı okumak zorundayız ?

Bence sizde tüm bunlara hak veriyorsunuzdur Yılmaz bey, eminim siz çokca foruma girmediğiniz için bir çok şeyi kaçırıyorsunuz ben buna bağlıyorum bu çıkışınızı.

Kimse kraldan çok kralcı filan değil bu forumda sadece bir düzen sağlanması isteniyor.Sonuçta doğruları yada yanlışları söylemeye çalışıyoruz.Baktık yine aynı tas aynı hamam girmeyiz olur biter çokda önemli bir şey değil.

Lukunku
11 01 2013, 00:17
Bende yazmayayım dedim ama sizin bu satırlarınız karşısında olan şaşkınlığımı atlattıktan sonra bir iki satırda ben yazayım dedim.
Yılmaz bey öyle bir tablo çizmişsiniz ki sanki forumda her şey dört dörtlükmüş de durup dururken bunu bozmaya çalışan despotlar var gibi bir durum ortaya çıkmış.
Kimsenin yerine konuşacak değilim ama forumda hiç aksaklık yok sorun yok demek için sizin bu forumu hiç takip etmiyor yada çok nadir takip ediyor olmanız gerekir.

-Nasıl olurda bir forumda forum adabına riayet edilmesi despotluk olarak görülebilir ?

-Nasıl olurda bir forumda belli kuralların olması ve bunların uygulanması haksızlık olarak görülebilir ?

-Nasıl olurda bir orta yaş otomobil forumunda tıpkı crack,warez ve uygunsuz içerik sitelerinde olduğu gibi alakalı alakasız otomobille ilgili masum bir konuya erotik,çıplak,yarı çıplak manken resimleri koyulmasını ve hatta bazen porno içerik video vs.koyulmasını normal kabul edebiliriz ve bunuda özgürlükle açıklayabiliriz?

- Nasıl olurda koca koca yetişkin insanların masumane bir konuda bile o konuyu uçkur seviyesine indirmelerini makul sayabiliriz ?

-Nasıl olurda yetişkin insanların güzel ve doğru cümleler kurmak varken sapık iç dünyalarını ve fantazilerini içeren abuk cümleler kurmalarını normal kabul edebiliriz ?

-Nasıl olurda daha ilk mesajında ''koçum ordan iki simit bi çay kap gel'' uslubunda soru soran adabı muaşeretten habersiz birine forum kurallarının hatırlatılmasını haksızlık olarak görebiliriz ?
- Nasıl olurda DH gibi olacağız diye düşünülebilir.Keşke DH gibi olabilse her forum.Tüm eleştirilerine rağmen her geçen yıl daha da büyüyorlar.Zaman zaman uygunsuzları içinden dışarı atsada yoluna devam ediyor bal gibi.


Ben sizden bu şekilde tepki vermeniz yerine buna katkı verecek daha olumlu fikirler sunmanızı beklerdim.Kimse burada despotluk yapılsın demiyor.Her forum gibi burada da kuralların olması ve uygulanması neden yanlış olsun ki? Özgürlük demek tüm bu yukarıda saydıklarıma göz yummak mı demek ? Biz Passat foruımuna girdiğimiz zaman çıplak erotik manken resimleri görmek zorundamıyız ? Fantezi ve sapkınlık içeren ifadeler okumak zorundamıyız ? Yada tamamen megalomanlık boyutuna varmış çok üstün kişilerin (!) tamamen kendilerini anlatarak tatmin oldukları konularımı okumak zorundayız ?

Bence sizde tüm bunlara hak veriyorsunuzdur Yılmaz bey, eminim siz çokca foruma girmediğiniz için bir çok şeyi kaçırıyorsunuz ben buna bağlıyorum bu çıkışınızı.

Kimse kraldan çok kralcı filan değil bu forumda sadece bir düzen sağlanması isteniyor.Sonuçta doğruları yada yanlışları söylemeye çalışıyoruz.Baktık yine aynı tas aynı hamam girmeyiz olur biter çokda önemli bir şey değil.



İmza: Lukunku

proportions
11 01 2013, 00:58
Bende yazmayayım dedim ama sizin bu satırlarınız karşısında olan şaşkınlığımı atlattıktan sonra bir iki satırda ben yazayım dedim.....

Turhan abi senin bu yazdiklarini okurken kendi hatalarimin da farkina vardim.
Sizlerden sahsim adina özür diliyorum ve farkina vardigim hatalarimi bir daha tekrarlamayacagima söz veriyorum.

Forum'un iyiye gitmesi için elimden ne geliyorsa yapmaya hazirim.

TorukMacto
11 01 2013, 01:07
Artık yazı yazmanın anlamı kalmadı kurallar alındı kurallara uymayanlar ceza alıcak konusu kapanıcak boşuna kalp kırmaya gerek yok SONUÇTA :o

Alınan kararlar uygulanan kurallar Forumumuz için hayırlı olması dileyi ile :)

proportions
11 01 2013, 01:09
Ben kendime gelirsek, bu Bilgileri buradan bir yere Kopyalamak mümkünmüdür HTML olarak ?? Site den haric ?? Yanlis anlasilma olmasin Yedekleme icin diyorum, Enis abimin dedigi gibi bir cok alin terim var burada. Cogu bilgiler icin okuduk, ögrendik, size aciklama yapayim diye Bilgisayarin basinda 4-5 saat im gecti yeri geldi. Yani yazik olmasin elimde dursun.Site vBulletin ile yapilmis Yasin, bunun kolayca nasil yapilacagi hakkinda bir fikrim yok ama arastiririm senin için.Database e ulasabilen yönetimdeki arkadaslar sana yardimci olurlarsa kolayca database den SQL ile csv veya degisik formatta kendi yazdiklarini back-up yaparak ar$ivine ekliyebilirsin.(misal query = select * from posts where userid=VW_Passat )Biraz daha zor olani ise kendi profil bilgilerinden yazdigin mesajlari arayarak önemli bilgileri çikarmak olacaktir.Bu da senin mesaj sayindaki biri için zor bir i$, bu yüzden mesajlari degil de önce açtigin konulari yedekle.Ben bir ara$tirayim bakalim neler yapilabiliyormus vBulletin ile.

Taner Göde
11 01 2013, 08:15
Forumdaki 10 adet CC sahibinden... :fir


Beni onbaşı yapmışsınız, teşekkür ederim. Hangi 10 kişiden sorumluyum? :kahkaha :kahkaha :kahkaha

beyaz güvercin
11 01 2013, 08:49
Enis bey kadeşim ben bu foruma üye olduğum ilk tarihten itibaren yaşımı yazdım,,ama o bölümde insanlar görmüyorsa veya forum bunu göstermiyorsa buda benim suçum değil...Ben 49 yaşındayım ama bana kimse abi demek zorunda değil,ben bunlardan alınmam..bana sadece cem desede yeterli olur,,önemli olan birbirimizi kırmadan ve bu forum,un kurallarına uyarak birbirimize yardımcı olmak ve bu aradada bu forumu yaşatmaktır...Ben sizin anlattıklarınıza yanlış şeyler demek istemedim..yazdıklarınızın hepsi doğrudur..ama siz gerekli desteği görmediğinizden yakınır gibi konuşmuşsunuz,,bu sadece beni üzdü..Dediğim gibi sizin bu anlattıklarınız zaten forum kuralları,dır...Bunu bozanlara gerekli uyarı zaten yapılmış...Sevgilerimle,Hayırlı günler dilerim...Not:Ben babamın kalp rahatsızlığı dolayısıyla 2,5 ay bu forumdan uzak kaldım,bu herkesin başına gelebilir,gelmedik,tıklamadık,katılmadık diye, insanlar düşünmesinki cem umursamaz bir kişi zaten falan...

solarapex
11 01 2013, 08:54
Forum içerisinde aktif olan arkadaşlarımızın büyük bölümü aklı başında, kişilik ve karakterleri oturmuş ,sözünü tartabilen abilerimiz ve kardeşlerimiz. Bu forum için, foruma üye olanların toplam sayısının mı yoksa foruma üye olup aklı başında davranabilen bişeyler paylaşabilen ,bilgiye saygı duyan insanların sayısının mı önemli olduğuna bakmak lazım. Eğer amaç nasıl olursa olsun ama üye olsun sayımız artsınsa ,konuya tepeden dalıp ,lambur lumbur yazı yazan adama da cevap vereceğiz ,bize hakaret edene de.

Eğer kaliteyi arttırmak istiyorsak bu işi belli kurallar seviyesinde yapıp ,bilginin ucuz olmadığını da kibarca anlatmamız gerekir. Bilgi için kimseden para istemiyoruz. Sadece basit bir kaç koşulumuz olacak. Bunda herhangi bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Passattürkiye haricinde herhangi bir forumda deneyimim yok.Burada da sizlere araç hakkında çok fazla bir bilgi aktarabildiğimi düşünmüyorum. İçimizde bazı arkadaşlarımız abilerimiz var .Gerçekten çok değerli bilgilerini bizlere aktarıyorlar. Özellikle bu kişilerin emeğine saygı duyulması için bazı kuralların konulması gerektiğine inanıyorum.

Koyulan kuralların hepsi doğru olmayabilir. Bunu zamanla inceleyip ,gerekli değişiklikleri yapacak olan yine bizleriz.

Hepimiz ve Passattürkiye için hayırlısı ne ise onun olması dileklerimle.

Taner Göde
11 01 2013, 08:55
Pek değerli arkadaşlarım, dostlarım, PASSAT sever tanıdıklarım, CC sahibi dert ortaklarım, uzaktaki gurbetçi vatandaşlarım, damarlarında o asil kan dolaşan ve yazdıklarımı Google Translate olmadan anlayan herkes,

Öncelikle yazdıklarım, yazacaklarım ve yazmak istediklerim için hepinizden izin, müsaade ve muvafakat istiyorum, gerçi yazmadan bunları istemek ne kadar doğru, orası da ayrı bir konu.

Birkaç gün sonra hayatımdaki "PASSAT" kitabı tam 5 yıl olacak. Yani o gün bir çocuğum olsaydı şimdi 5 yaşında olacaktı, ama o gün bir PASSAT'ım oldu, aradan 2 PASSAT daha geçti, 3 defa İstanbul'a gittim, 3 Passat Buluşmasına katıldım, DH'da 20.000 mesaj yazdım, 1 büyük kaza, 2 küçük kaza geçirdim, geliştim, değiştim, kendi araştırmalarım ve sizlerden öğrendiklerim sayesinde herkese faydalı olacak bilgileri buldum ve paylaştım, arada ne kadar tatsızlık olduysa bazılarının ilacı bir "özür", bazılarının ilacı "zaman" oldu. Bu süre zarfında tüm Türkiye ve sınırötesinden her yaş ve meslekten arkadaşlarım oldu, asla mümkün olmayacak tanışma, karşılaşma, dostluklar ve arkadaşlıklar oluştu, Toyota Auris almaya giden bile bizden etkilendi ve Volkswagen Passat aldı.

Model değişti, forum değişti, fiyat değişti, vergiler, akaryakıt tecavüzü, LPG uyumu, kasa, herşey değişti ama bir şey değişmedi: bizim bizleri buluşturan mekâna uğrama ihtiyacımız, bizim bizleri bir araya toplayan yere gelme arzumuz.

Forumu forum yapan bizleriz. Bu HTML internet sitesi, bu WWW sayfası, bu HTTP elektronik ağ sadece bir ARAÇ. Forumu forum yapan biziz. "Devlet Benim" diyen Louis XIV gibi "Forum Biziz" diyen Passatçılarız. Aslan yattığı yerden belli olur, burayı koruyacak olan da, kullanacak olan da bizleriz.

Bu nedenle, ve konuyu açan sevgili Enis arkadaşımın yazdıkları ve ona cevap veren arkadaşlarımın yazdıklarını da teyit etmekle birlikte, forum kurallarını çok basite ve özete indirgeyecek bazı maddeleri burada önermek, tekrarlamak ve vurgulamak istiyorum, müsaadenizle.




Burası sosyal bir paylaşım sitesi olduğu için ve burada her türlü yazılı, sözlü, görsel ve işitsel paylaşımda bulunan üyeler bunu tamamen gönüllü yaptıkları için forum kuralları çerçevesinde kendilerine bazı özgürlüklerin tanınması elzemdir. Sosyal bir paylaşım sitesi olması nedeni ile kültürel boyutu görmezlilkten gelmek imkansız olmakta, bir Alman sitesi gibi katı ve resmî olması beklenemez ama başıboş olmasına da müsaade edilmemelidir.
Forumda paylaşım amacına hitap eden otomobil, bilhassa da Volkswagen markasının otomobilleri, bilhassa da Passat modeli, hatta onun Sedan-Variant-Coupé versiyonu hakkında her türlü teknik ve kullanım bilgisi paylaşılabileceği ve sorular sorulabileceği gibi paylaşımda bulunan forum üyelerinin vasıta sahipliği yönlerinin yanında yaşamsal yönlerini de paylaşabilmelerine, sınırını kendileri çizecek belli bir kapsam çerçevesinde, ve bu bizim kültürel bir özelliğimiz olduğu için müsaade edilmelidir.
At üzerinde cirit atan savaşçı Türk ataerkil kültürünün temelinde bulunan ast-üst, ağabey-kardeş, usta-çırak, küçükleri gözlerinden ve büyükleri yanaklarından öpen şefkat, saygı, görgü ve dayanışma unsurlarını ve özelliklerini kapının dışında bırakıp foruma girmek ancak insanlık yönlerinden tamamen sıyrılmış ve sadece kof beden olarak yaşayan fazla gelişmiş endüstriyel toplumlara has olduğu için biz Türklerden buraya gelip bir çorap şirketinin sıkıcı Genel Kurul Toplantısına katılmamız ve havada kalem çevirmemiz beklenemez, beklenmemelidir de. Biz bunu yapamayız!
Forumda elbette Admin ve Yönetici olacak ve olmalıdır. Ancak Admin ve Yönetici polis gibi davranmamalı, konulan kurallara herkesin uygun davrandığına dikkat etmelidir. Admin ve Yönetici forum üyelerinin burada zorla değil, gönüllü bulunduklarını bilhassa unutmamalıdır. Buraya gelen herkes ders çalışmak, iş yapmak, ailesi veya müşterisi ile ilgilenmek için harcadığı zamanından ferağat ederek gelmektedir. Bunun kıymeti olmalı, bunun kıymeti forum kurallarını koyan forum yönetimi tarafından inkar edilmemelidir.
Buraya müzik, gülmece, karikatür, yemek, gezme resimleri koymak ne tam yasaklanmalı, ne de tam izin verilmelidir çünkü her ikisi de forum üyelerinin sadece otomobil, sadece Passat konusundaki paylaşım ihtiyaçlarına hizmet etmemektedir. Bu tür paylaşımlara sınırlama getirilerek tolerans gösterilmelidir. Burası bir derslik, bizler de ders gören öğrenciler değiliz. Burası gerçek hayat, sahip olduğu Volkswagen marka Passat model araca sahip olanların hem otomobilleri, hem hep merak ettiklerimizi yaşayarak bunlar hakkında da konuşma ihtiyacı duyduğumuz bir yerdir.
Mesaj silme butonu/tuşu/özelliği forumda herkese açık olmalıdır. Mesaj silindiğinde o mesajdan alıntı yapan diğer forum üyelerinin mesajları da silinmelidir. Bu bu forumda önemli bir eksikliktir. Bizlerin kültürel olarak hemen karar verip bir şeyi paylaştıktan sonra ondan pişman olup vazgeçmemiz nedeni ile mesajı silememekte, ancak "boş" bırakabilmekte, forumun kirlenmesine ve gereksiz yüklenmesine sebep olmaktayız.


İnanıyorum ki, I am confident, söylenecek, yazılacak, parmak basılacak daha çok konu vardır. Zamanı geldiğinde ona da değinilecektir. Bizlerin DH'dan ayrılmasına ve burada toplanmasına sebep olan durumları unutmamak adına sadece hatırlamanızı ve bu forumun bizim için ne kadar önemli olduğunu bilmenizi isterim.

For better or for worse.

Hepinizi çok seviyorum.

Saygılarımla,

Taner Göde

beyaz güvercin
11 01 2013, 09:07
İşte buuuuuuuuuuuu ,işte bu...çok doğru,çok nazik ve çok kibar bir yaklaşım olduğundan size teşekkürlerimi sunuyor ve sizi saygıyla SELAMLIYORUM...Ellerinize sağlık Taner Kardeşim...

academian97
11 01 2013, 14:20
Şuan işteyim, cepten girdiğim için fazla yazamayacağım.

Cem abi, ben tekrar söylüyorum, ben 2. mesajımda sitem etmiş olabilirim ama bakın faydalarını da görüyoruz; Turhan, İsa, Taner abilerin ve İlker'in yorumlarını da aldık ve ufkumuz daha da açıldı, benim unuttuklarımı, hatta bilmediğim hususları onlar yazmışlar, hepsine TEŞEKKÜR ediyorum.
Hem bakın siz de babanızın durumunu yazmışsınız, şu mübarek cuma saatinde ben ve mesajınızı okuyan arkadaşların gönülden duası babanıza ve hastası olan herkese şifa olur inşallah.

beyaz güvercin
11 01 2013, 14:52
Teşekkürler allahrazı olsun değerli kardeşim,,,ben bu forumda olan bütün arkadaşları beğeniyor ve seviyorum,sizide öyle...Çoğu değerli arkadaşım bana ve otomobilimin kusurlarına yardım etmiş ve yol göstermiştir.Ben yapılan iyiliği hayatta unutmayan bir kişiyim..Sadece kusurum,çok bilgili olmadığımdan forumda çok aktif olamıyorum...Ama bunlarıda öğreneceğim...Tekrar hekese,forum yönetimine ve Enis kardeşime SEVGİLERİMİ sunarım...

drozia
11 01 2013, 15:24
Enis önerilerini çok beğendim. Aşağı yukarı ortak kanıya temas etmişsin birçok hususta. Benim buna ilave olarak söylemek istediğim bir şey daha var. Demokratik bir platformda Yönetim diktası kabul edilemez. Bakın açmış olduğum http://www.passatturkiye.com/havadan-sudan/5548-orgeneral-ismail.html konusu kapatıldı. Neden? Bir arkadaşımız uygunsuz bir içerik koyduğu için.. peki konunun sahibinin veya o konuya yazmış olan diğer kişilerin günahları ne? O arkadaşımız bir gaflette bulunursa siz yönetim olarak uyarırsınız devam ederse ceza verirsiniz ve uygunsuz içeriği de anında ortadan kaldırırsınız konu kapatmak da ne oluyor:anormal sanki açmış olduğum başlık +18 müstehcen yayın yapıyormuş gibi muamele görmüş..burdan yönetime tesüflerimi gönderiyorum mesaj yazdım bir cevap vermek tenezzülünde bile bulunmadılar. Moderatörlere yazdım yetkimiz yok biz karışamayız dediler..Konu önemli değildi herkesin gelebileceği stres atabileceği bir başlıktı ama ne olsun sahibine yapılan saygısızlıktır üstelik olayla hiç ilgisi olmadığı halde konusu silinmiştir. Ben yeni yönetimin bu tür olaylara daha duyarlı yaklaşmasını bir konu kapatılacaksa bunun nedenlerine çok iyi bakarak sahibini kırmadan ona mail atarak bilgilendirerek işlem yapmalarını arzu ediyorum. Konu benim değil bir başkasına ait olsaydı da bu tepkiyi gösterirdim..

academian97
12 01 2013, 19:53
@Beyaz Güvercin: Teşekkürler Cem abi.

@Drozia: Konuyu gördüm, yönetimin(veya görevlendirilecek modların) yaşla kuruyu birbirine karıştırmaması, bu tür durumlarda İVEDİ olması ve ADALETLİ davranması gerektiği aşikardır.

Bahsekonu +18 görüntüyü evde çoluk-çocuğun yanında açmış olsam yerin dibine girerdim herhalde...



Düzensizlikler oldukça ara ara bu konuyu gündeme getireceğim...

drozia
12 01 2013, 20:07
@Beyaz Güvercin: Teşekkürler Cem abi.

@Drozia: Konuyu gördüm, yönetimin(veya görevlendirilecek modların) yaşla kuruyu birbirine karıştırmaması, bu tür durumlarda İVEDİ olması ve ADALETLİ davranması gerektiği aşikardır.

Bahsekonu +18 görüntüyü evde çoluk-çocuğun yanında açmış olsam yerin dibine girerdim herhalde...



Düzensizlikler oldukça ara ara bu konuyu gündeme getireceğim...




Olayı tasvip etmek mümkün değildir..Müstehcenliğe ben de şiddetle karşıyım ancak konu sahibi olan şahsımın ve diğer yazan arkadaşların bu olayla hiçbir alakası yoktur aynen dediğin gibi kuru -yaş olayıdır..O saatte forumda olsaydım bir şeklide ciddi müdahalede bulunurdum..Arkadaşın tecrübesizlikle ve bir gaflet içerisinde bunu yaptığını düşünüyorum..Yönetim olarak yapılması gereken içeriğin ivedilikle kaldırılması ve ilgili kişiye uyarı ve tekerrüründe ceza verilmesi şeklinde olmalıdır.. Konu kapatılması son derece saçma bir müdahaledir kimi cezalandırmak amaçtır hayretler içerisinde anlam veremiyorum..

97has
12 01 2013, 20:28
Abilerim oncelikle merhabalar,

Konuyu takip etmekle beraber, yorum yapmamayi tercih etmistim; fakat forumda bu calkantilara neden olan konuyu merak etmedim degil. Benim anladigim kadariyla gecenin 2 sinde atilmis mesajdan herkesin nasil haberi olabildigini merak etmekteyim. O vakitte kac kisi forumdaydi ki bu kadar cok kisi gorebilmis?

Amacim kimseyi zan altinda birakmak degildir, Mehmet abiyi taniyorum bir kotulugunu gormedim, gayet iyi bir insan; ama video herneyse bilmeden boyle sert ve suclayici yorumlari dogru bulmuyorum. Yanlis anlasilmasin cidden :) Bende video ne hala bilmiyorum bundan dolayi konuya uzak duruyordum zaten yazilacak yazildigi icin

GT-I9000 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

drozia
12 01 2013, 21:22
Abilerim oncelikle merhabalar,

Konuyu takip etmekle beraber, yorum yapmamayi tercih etmistim; fakat forumda bu calkantilara neden olan konuyu merak etmedim degil. Benim anladigim kadariyla gecenin 2 sinde atilmis mesajdan herkesin nasil haberi olabildigini merak etmekteyim. O vakitte kac kisi forumdaydi ki bu kadar cok kisi gorebilmis?

Amacim kimseyi zan altinda birakmak degildir, Mehmet abiyi taniyorum bir kotulugunu gormedim, gayet iyi bir insan; ama video herneyse bilmeden boyle sert ve suclayici yorumlari dogru bulmuyorum. Yanlis anlasilmasin cidden :) Bende video ne hala bilmiyorum bundan dolayi konuya uzak duruyordum zaten yazilacak yazildigi icin

GT-I9000 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Hasan güya 60 kişi şikayette bulunmuşmuş o saatte...Son derece antidemokratik deyim yerindeyse darbe niteliğinde bir müdahaledir.. Konu sahibine bile bilgi verilmeden şak diye kapatmışlar ne olduğunu sabah açtığımda gördüm şoke oldum ne olduğunu ne yayınlandığını bilmiyorum. Mehmetin ben de kötü niyetlice bir düşünceyle yapmadığından eminim.. Ne olursa olsun konu ne olursa olsun kim olursa olsun hepimiz insanız kimse mükemmel değildir hatalar yapılabilir ancak insanlara şans tanımadan hatalarının farkına varmalarına fırsat vermeden sapla samanı karıştırarak BALYOZU indirmek en kolaycı ve en incitici yöntemdir. Buradan tekrar yeni yönetime daha yumuşak yaklaşım içerisinde olmasını şiddetle tavsiye ediyorum. İnsanlar burada gönüllülük esasına göre bulunuyorlar kimse burada MEMUR değildir..Kurallar muhakkak olmalıdır. Kurallara uyulması zaruridir. Futbolda bile bir oyuncu hata yaptığında önce SARI daha da ileri giderse KIRMIZI kart görür oyun dışına çıkarılır ama maç iptal edilmez..Konu kapatmak son derece dikkatilice düşünülüp nedenleri müsbet delillerle ortaya konularak yapılması gereken bir yaptırım olmalıdır..
Şimdi çok merak ediyorum eğer bu arkadaşımız veya herhangi başka bir üye http://www.passatturkiye.com/otomobil/222-volkswagen-passat-sahipleri-sevenler-kulubu-basligi.html konusuna uygunsuz bir içerik koysaydı hiti 712.039 olmuş 30.000 i geçkin cevap yazılmış popüler bir konu acaba kapatılırmıydı...Ben bu soruya halen yönetimden cevap almadım..Cevap veremezler çünkü kapatamazlardı..
Konu kapatmanın kıstasları tekrar yeniden değerlendirilmelidir:
Bir kişi konunun gidişatıyla alakası olmayan ve uygun olmayan bir içerik koydu diye konu kapatılmaz. Bu son derece saçma bir yaptırımdır. Ancak konulmuş olan uygunsuz içerik yönetim tarafından kaldırıldığı halde ve üye uyarıldığı halde aynı benzeri davranış tekerrür ederse O kişiye özel yaptırımlar uygulanmalıdır ve genele bir uyarı verilebilir. Uygunsuz davranışa o konu içerisinde çoğunluk tarafından beğeni gösterildiği şayet tespit edilirse ve forumdan diğer üyelerin tepkiler göstermesine rağmen bir kaos ortamı doğarsa veya yaşanabileceği ön görülürse o zaman konu kapatılabilir..

pst60
13 01 2013, 11:58
Forum kuralları gereği olması gerekenlerde bunlar zaten, destekliyorum.

muhsinakpek_27
13 01 2013, 12:01
aynen katılıyorum harfi harfine :fir

drozia
13 01 2013, 12:15
1-60 kişi şikayetmi etmiş ;) Ben sürekli konudaydım 2 kişi okudu sadece biri Acı,diğeride toruckmacto'mu öyle nickli birşeydi.Ondan sonra ben kaldırdım zaten videoyu.Ben videoyu kaldırdığımda saat 12.56 idi...01.54'te admin benim mesajı değiştirmiş.Kim izledi ya söylermisiniz ? Admin söylesin neydi Adı video'nun.youtubede 500.000kişi izlemiş +18 koyma gereği duymamış youtube...Kaldıki Number1'da bile çıkıyor ara sıra klip...
60 kişi nerdeymiş ya şikayet etmiş ? Kaç kişi biliyor youtubeden paylaştığım videonun adını ? Admin'e soruyorum sen biliyormusun ? Kimse bilmiyor.kim bu 60 kişi çıksın ortaya desinlerki izledim şu şu şuydu... Hayır benim anlamadığım Ben yyoutubeden indirmiştim,kendi sayfama upload etmiştim.Sonra kendi sayfamdanda sildim 12.56'da ama nasıl oluyorsa 5 dakika içinde hem Admin hemde 60 tane üyemi şikayet etmiş.İşte buna gülerim ben;)

Hayır madem öyle verdin işte cezayı,Sil mesajımıda yada yaz uyarıyı konuyu neden kapatıyorsun ki ? Derdin ne yani beni zan altında bırakıyorsun.
Şuna ne demeli http://www.passatturkiye.com/diger-volkswagen-modelleri/5007-golf-vi-tdi-2012-a-2.html

Konuyu ben açtım adam geldi kapadı/Megachips sponsoru halen açmadı:) Kafalarına göre...

Mehmetim o saatte Adminin mesajını beğenenlere bakarsan kimlerin bu durumdan rahatsız olmuş olabileceğini anlayabilirsin..İnsanlar rahatsız olabilir sikayet edebilirler ama konu kapatılmasını desteklemek bu durumdan beğeni duymak, memnun olmak ayrı bir şeydir..Özellikle ilk baştaki iki isim beni çok şaşırttı açıkcası ve üzüldüm.. Tabi herkes serbesttir hareketlerinde kimseyi buradan suçlamıyorum ama ne olursa olsun bir hareketin desteklendiğini göstermek bundan beğeni duymak o düşünceyle aynı tarafta olduğunu belli etmek demektir..
http://i.imgur.com/Ndlke.jpg

drozia
13 01 2013, 12:19
Bildiğiniz porno koydum arkadaşlar siteye,Evet haberiniz yokmu youtube de artık pornoda var.Bu kadar olmaz ya 5 dakika durdu durmadı orda mesaj herkes kendince bir pay çıkardı ya.
Ben de Konu sahibi olarak Pornocu General olmuş oldum herhalde:)))

drozia
13 01 2013, 12:31
Mahcubum sana karşı abi,ivedilikliğimi kaldı bu işin ben zaten kaldırdım 5 dakika içinde videoyu geçti gitti.Hayır tamam youube vermediyse +18 diye bende koydum gitti.Zira Seat leon klibide öyleydi youtube +18 vermedi...Hayır mesajımı düzelttin,banada ceza verdin daha neyin derdinsin ? Ben söyleyim mi neden böyle olduğunu

-Ben başlığa dedimki çocuğunuz ve eşinizle izlemeyin dedim,Gecenin 2'si olsa bile bizim millet çocuğunu ve karısını yanına alıp o videoya bakıcak ya.Ben dalga geçtim yani kısaca:) Tabi buda onların zoruna gitti sanırım.Kafaları nerde sıkışsa hadi çocuğumla girmiş olsaydım,hadi eşimle girmiş olsaydım...vs

-O zaman bende söylüyorum Foruma girdiğimde Taner abideki gibi porno sitesi açılsaydı ben ne diyecektim ? O zaman niye demiyorlar ben eşimle ve çovuklaımla siteye giriyorum onlara ne diyeceğim diye ? Ben youubeden video koydum sanki porno koymuş muamelesi yapıyorsunuz bana.Haksızım cezamıda verdiniz daha uzamasın sebebi ne ? Kaç kişi izledi o videoyu bana söylermisiniz ? Kaç kişi.... Ben hemen düzelttim mesajı.Belki admin düzeltilen mesajın eski halini göebiliyordur o görmüştür ama o kadar şikayet neye/kime ?

-Hadi biri çıksın desinki Müziğin adı şuydu desin ? O şikayet eden 60 kişiye soruyorum çıksınlar hadi ?
Birkaç gündür birileri namus timsalliği yapmaya başladı bu forumda yok çoluk çocuk seyrediyorlarmış da yok eşi yanındaymış da ya bırakın bu ayakları..Böyle belden aşağı vurmaya kalkmayın burda kimse Halle Cello değil.. Köprü altında falan günlerimizi geçirmiyoruz.. Hepimiz aklı başında insanlarız hele burada müslümanlığı bilmem aile örf ananeleri falan bahane edip yazı yazmıyorlar mı deliriyorum ya sen misin buranın namus bekçisi veya sen misin buranın akıllısı..tövbe tövbe benim bayramlık ağzımı açtırmayın. Herkes haddini bilsin. Bak burada birileri uygunsuz bir davranışta bulunursa bunun uyarısını ve cezasını Yönetim yerine getirmekle yükümlüdür ama lütfen ve lütfen birileri yönetime yakın diye veya bilmem ne ise artık böyle abuk sabuk laflar edip buranın huzurunu bozarsa işte sapla saman da karışır kuru-yaş olayı da olur..memnun değilsen kardeşim bakmazsın başlığıma gidersin mecburmusun benim açtığım başlığı tıklayıp okumaya..benim burada hiçbir şeklide konularına bakmadığım iki kişi var mesela isimlerini söylemeye gerek yok.. Konularına bakmıyorum diye adama düşman mıyım Hayır yüzyüze gelmemişim görüşmemişim ne zorum var ama bir şekilde onlardan antipati duymuşum ilgilenmiyorum bu kadar basit bu olay..

drozia
13 01 2013, 12:48
Konular içerisinde Geyikler olur bunu engelleyemezsiniz insanlar burada iş icabı bulunmuyor; stres atmak ve naçizane bilgilenmek için zaman geçiriyorlar. Hiç kimse mecbur olduğu için buraya yazı yazmıyor. Forumda tabiki disiplin esastır kurallara uyulması gerekir; ancak kuralların mantıklı olması gerekir ayrıca yaptırımların da bu kurallar çerçevesinde AYRIMCILIK yapılmadan uygulanması gerekir. Tekrar yazıyorum Eğer Mehmet bu içeriği bu http://www.passatturkiye.com/otomobil/222-volkswagen-passat-sahipleri-sevenler-kulubu-basligi.html#post204304 başlığına koysaydı KAPATABİLECEKMİYDİNİZ KONUYU....

Can
13 01 2013, 13:05
Bence kimse kendini haklı çıkarmaya çalışmasın. Ben bu forum açıldığı günden beri burayım ilk kez foruma birinin porno koyduğunu gördüm. Ayıptır nerede olduğunuzu unutmayın. Karı kız resimlerininde boku çıktı zaten her yerde muhabbet karıya kıza kayıyor,ben 20 yaşındayım bunları yapmıyorum burada,birde haklıymış gibi konuşmayın.

drozia
13 01 2013, 13:09
"Konusu kapandı diye çocuk gibi yaygara kopartıyor burada" diyenler olabilir:anormal Ben burada yapılan saygısızlığa, ayrımcılığa ve haksızlığa dikkat çekmeye çalışıyorum. Konu hiç önemli değil az hit almış çok hit almış bunlar farazi şeyler..Ama en önemlisi o konu içerisine o güne kadar emek harcamış yazı yazmış resim koymuş kişiler mağdur olmaktadır ve zan altına konulmaktadır.. Bir başlığa birisi bir içerik koydu diye birileri şikayet etti diye herkes cezalandırılmaz, konu kapatılmaz.. kapatılacaksa haklı nedenleri müspet delilleriyle birlikte ortaya açıklıkla konulmalıdır! Kavga çıkmıştır herkes birbirine girmiştir küfürün biri bin para gidiyordur konuyu kapatırsın veya uygunsuz davranışı uyarıda bulunduğun halde o kişi veya kişiler ISRARLA devam ettiriyordur kapatırsın. Onun haricinde iyi ben birisine gıcık olayım yönetime mesaj çekim veya tel. açayım diyim ki ya bu ne kapazelik baksana şu konuda neler oluyor lütfen müdahale et diyim o da gitsin konuyu kapatsın bu ne ya..

academian97
13 01 2013, 13:13
Burada benim açtığım konunun sınırları çerçevesinde görüşlerinizi bildirip, siz de tavsiye, öneri, görüş ve fikirlerinizi bildirirseniz çok daha isabetli olur.
Yoksa insanların "sen bana bunu dedin, ben sana ..... dedim, admin sen bana şunu yaptın" muhabbeti olacaksa burası karşılıklı atışmaya döner ve bu konunun hiç bir anlamı kalmaz, sonunda da ADMİN kırmızı renkli büyük puntolarıyla son mesajı yazıp konuyu kilitler.

Eğer ne dediğimi anlıyorsanız birbirinize atışmayı burada noktalayın, alıp veremediğiniz varsa ÖZEL MESAJ yolunu kullanın.


Onun dışında zaten Mehmet sen bu konuya gelmeden önce yine bu konuda forumun astığım astık, kestiğim kestik forum olmaması yönünde abilerimiz fikir ve tecrübelerini bildirmişti, sen de bunlara değinmişsin, yukarıda örnek olarak olması ve UYGULANMASI gereken konuları bildirmişsin; ELLERİNE SAĞLIK. Ama biraz uslubuna daha dikkat edersen, karşılıklı atışmaya dönüşmeyecek şekilde yazışırsan sevinirim. (Benim senden ricamdır) Bu konunun da kapanmasını istemiyorum çünkü. Eninde sonunda adminler bu konuyu okuyacak ve sıkıntımız olan konularda bizi dinleyeceklerdir...(diye düşünüyorum)

drozia
13 01 2013, 13:16
Bence kimse kendini haklı çıkarmaya çalışmasın. Ben bu forum açıldığı günden beri burayım ilk kez foruma birinin porno koyduğunu gördüm. Ayıptır nerede olduğunuzu unutmayın. Karı kız resimlerininde boku çıktı zaten her yerde muhabbet karıya kıza kayıyor,ben 20 yaşındayım bunları yapmıyorum burada,birde haklıymış gibi konuşmayın.
Can işte sorun bu sapla samanı karıştırıyorsun seni alkışlıyorum kardeşim benim:alkkonu kapatılmasının nedeni biri uygunsuz bir içerik koydu diye olamaz bunu anlatmaya çalışıyoruz. Bak bu haksızlığı nasıl anlarsın biliyormusun bir gün senin açmış olduğun bir konuya ben bir uygunsuz içerik koyayım bakalım konun kapatılacak mı o zaman anlarız neyin ne olduğunu...Kimse haklı çıkartmaya çalışmıyor kendini.. Zaten Mehmet cezasını aldı Yönetim olarak görevini yaptın benim ve diğerlerinin ne alakası var bu olayla bizim ne günahımız var diyoruz ama malesef olayın inceliğini anlamıyorsun neyse tecrübesizliğine veriyorum..

Can
13 01 2013, 13:18
Ben senin konuna bir şey dedim mi abi ? Bu güne kadar benim bir yanlışımı gördün mü ya da?
Benim lafım foruma abuk subuk video yükleyip sonra haklı çıkmaya çalışan arkadaşadır. Yoksa ben senin konuna çıkıpta bir şey demedim zaten. Neyse abi ben tecrübesizim,çocuğum,cahilim siz zekisiniz,çeviksiniz,ahlaklısınız. Bana bile böyle bir mesaj yazdın ya asıl seni tebrik ediyorum abi teşekkür ederim..

drozia
13 01 2013, 13:19
Burada benim açtığım konunun sınırları çerçevesinde görüşlerinizi bildirip, siz de tavsiye, öneri, görüş ve fikirlerinizi bildirirseniz çok daha isabetli olur.
Yoksa insanların "sen bana bunu dedin, ben sana ..... dedim, admin sen bana şunu yaptın" muhabbeti olacaksa burası karşılıklı atışmaya döner ve bu konunun hiç bir anlamı kalmaz, sonunda da ADMİN kırmızı renkli büyük puntolarıyla son mesajı yazıp konuyu kilitler.

Eğer ne dediğimi anlıyorsanız birbirinize atışmayı burada noktalayın, alıp veremediğiniz varsa ÖZEL MESAJ yolunu kullanın.


Onun dışında zaten Mehmet sen bu konuya gelmeden önce yine bu konuda forumun astığım astık, kestiğim kestik forum olmaması yönünde abilerimiz fikir ve tecrübelerini bildirmişti, sen de bunlara değinmişsin, yukarıda örnek olarak olması ve UYGULANMASI gereken konuları bildirmişsin; ELLERİNE SAĞLIK. Ama biraz uslubuna daha dikkat edersen, karşılıklı atışmaya dönüşmeyecek şekilde yazışırsan sevinirim. (Benim senden ricamdır) Bu konunun da kapanmasını istemiyorum çünkü. Eninde sonunda adminler bu konuyu okuyacak ve sıkıntımız olan konularda bizi dinleyeceklerdir...(diye düşünüyorum)
Eniscim Korkma kapatırlarsa kapatsınlar böylece Yönetimin nelere tahammülü olup olmadığın birkez daha hepimiz görmüş oluruz.. Sen yine aynı konuyu açarsın biz konuşmalarımıza devam ederiz. bak burada karşılıklı bir atışma durumu yok ancak Yeni yönetimden beklentilerimiz doğrultusunda atıflarda bulunuyoruz olay bu.. Yaşanan haksızlık da bunun en büyük örneğidir.

VW_Passat
13 01 2013, 13:21
Porno ne ya ? Porno ne allahını seversen.Gördünmü/Duydunmu/izledinmi/kaç kizi izledi nerde bu porno söyleyin bana? youtubede olan vieoya 500.000 izlenmesi olan videoya porno diyorsunuz ya ne diyeyim ben size... Sende mesaj adabı yok ilk önce nelerden bahsediyorsun :) Koyu yere dikkatini çekerim.Ulen ne videoymuş vallaha ya.
Bu arada bende ilk defa bir forumda siteye girdğimde beni porno sitesine yönlendirdiğini görüyorum:)

Yasinizi bilmeyerek yaziyorum, ama sanirim cok ilginiz ve bilginiz var bu tür ahlaksiz seyler ile ilgili. Can arkadas birazda hakli böyle bir Cevap onun adina yaziyorum hic yakisiklik almamistir ! Hayir Can arkadasa nedir diye sormusunuz ondan (arkadas diyorum cünkü iyi tanidigim icin yazma lüksünde buluyorum kendimi) soruyorum bende.

Kusura bakmayin ama bu tür konu Motor-Talk da olsun, Ahmetin Boardu da olsun, Mehmetin FOrumuda olsun yakisik almayacak seylerdir. Malesef buda benim yorumum.

Burada Teknik konu aciyoruz kimse okumuyor okuma niyetinde bile bulunmuyor. Cok üzücü, herkez önündeki tasa baksin, Tabakin disina degil Tabakin icinede bir baksin diyorum ben.

Can
13 01 2013, 13:21
Porno ne ya ? Porno ne allahını seversen.Gördünmü/Duydunmu/izledinmi/kaç kizi izledi nerde bu porno söyleyin bana? youtubede olan vieoya 500.000 izlenmesi olan videoya porno diyorsunuz ya ne diyeyim ben size... Sende mesaj adabı yok ilk önce nelerden bahsediyorsun :) Koyu yere dikkatini çekerim.Ulen ne videoymuş vallaha ya.
Bu arada bende ilk defa bir forumda siteye girdğimde beni porno sitesine yönlendirdiğini görüyorum:)

500.000 kişi izleyince o video ahlaksızlıktan çıkıyor yani öylemi ? Komediye bak. Sen foruma abuk subuk bir video ekleyince mesj adabın oluyorda ben bok yazıncamı adap kayboluyor ? Knedini savunacak başka bir nokta bul bence. Benim senle samimiyetim falanda yok ben senin şahsınıda tanımam,normalde dünya tatlısı biriside olabilirsin ama yaptığın yanlıştı kabul et.

academian97
13 01 2013, 13:21
Ben senin konuna bir şey dedim mi abi ? Bu güne kadar benim bir yanlışımı gördün mü ya da?
Benim lafım foruma abuk subuk video yükleyip sonra haklı çıkmaya çalışan arkadaşadır. Yoksa ben senin konuna çıkıpta bir şey demedim zaten. Neyse abi ben tecrübesizim,çocuğum,cahilim siz zekisiniz,çeviksiniz,ahlaklısınız. Bana bile böyle bir mesaj yazdın ya asıl seni tebrik ediyorum abi teşekkür ederim..

Can ben bu mesajı yazarken, düzenlemesiyle uğraşırken sen mesajını henüz yazmamıştın bile, İsmail abi ile Mehmet'e yazmıştım, çünkü bir kıvılcım vardı ortada, yangın çıkmasını istemiyorum...

Can
13 01 2013, 13:27
Can ben bu mesajı yazarken, düzenlemesiyle uğraşırken sen mesajını henüz yazmamıştın bile, İsmail abi ile Mehmet'e yazmıştım, çünkü bir kıvılcım vardı ortada, yangın çıkmasını istemiyorum...

Sana değil İsmail abiye yazmıştım zaten abi o mesajı.

Can
13 01 2013, 13:28
Yav ne taktın sen bu bok mevzusuna anlamadım ki sanki ana avrat sövdük burda savunacak başka bir şey kalmadı benim bok demem kaldı yani ne diyim..

drozia
13 01 2013, 13:31
Arkadaşlar sevgili kardeşlerim ya işte bu polemik konusu haline geldi ya bu yüzden diyorum sapla samanı karıştırmayın. Can özellikle sana söylüyorum senin efendi biri olduğunu biliyorum. Hassasiyetini saygıyla karşılıyorum ben de bu açıdan senle aynı fikirdeyim.. anlatmak istediğim şey konu kapatma kriterlerinin AYRIMCILIK yapılmadan ve mantıklı temellere dayandırılarak uygulanmasıdır; bu uygunsuz içerik 700.000 hiti olan bir başlığa konulsaydı o konu KAPATILMAZ dı bundan bahsediyorum. Hepimiz insanız hata yapabiliriz. Lütfen benim bu konudaki anlatmak istediğim şeyi anlamaya çalış. Mehmet hatasının farkında ve zaten cezasını aldı kendisi de bunun aksini savunmuyor. Bilerek ve kasten yapılmış bir davranış yok ortda. Bir gaflettir olmuş olabilir ama bunu konu sahibinin haberi ve ilgisi olmadan böylesine ağır bir yaptırımla cezalandırmak haksızlıktır..

drozia
13 01 2013, 13:38
Ben senin konuna bir şey dedim mi abi ? Bu güne kadar benim bir yanlışımı gördün mü ya da?
Benim lafım foruma abuk subuk video yükleyip sonra haklı çıkmaya çalışan arkadaşadır. Yoksa ben senin konuna çıkıpta bir şey demedim zaten. Neyse abi ben tecrübesizim,çocuğum,cahilim siz zekisiniz,çeviksiniz,ahlaklısınız. Bana bile böyle bir mesaj yazdın ya asıl seni tebrik ediyorum abi teşekkür ederim..
Can rica ederim alınma lütfen seni kırmak için söylemedim. Ancak Adminin mesajını beğenenler arasında ilk başta Sercanla senin yer alman beni şaşırttı.. İşin ucu neticede bana dokundu. Mehmetle takışmış olabilirsiniz ama o cezasını aldı bu yetmedi mi onu anlatmaya çalışıyorum. Neyse biraz daha ayrıntılı empati yaparak değerlendireceğinden eminim:)

Can
13 01 2013, 13:39
Konu beni zerre kadar ilgilendirmez,foruma kavga çıkmış,yok o şunu yapmış bunu yapmış umrumda değil açıkçası. Bu güne kadarda dahil olmadım zaten farkındaysanız. Ama şurda iki gram zevkimiz vardı,seviyeli bir şekilde muhabbetimizi ediyorduk ama o ortam giderek kayboluyor.
Yasinini açtığı teknik konuların yüzüne bakılmazken havadan sudan açılan bir muhabbet için sayfalarca konularla doldu forum bende bundan bahsediyorum. Bende ayrımcılık yapmıyorum abi o zaman ama sen veya bir başkası açmış farketmez,teknik konulara saatlerce araştırılıp emek harcanırken aldığı hit yerlerdeyse ama senin açtığın orgeneral oldum konusu sayfalarla dolup taşıyorsa bu forum amacından şaşmış demektir. Makaramızı zaten yapıyoruz biz her zaman ama bu forum Passat forumu,makara muhabbet Passattan ağır basıyorsa bu forum görevini yapamıyor demektir. İşte bu durumda da yönetim kafasına göre konu silip adam banlayabilir. Forumun gidişatı açısından bu gereklidirde zaten.

97has
13 01 2013, 13:44
Abilerim gözünüzü seveyim yapmayın, ben ne olduğunu hala bilmemekle beraber, araba iten kızlar başta olmak üzere bir yerden sonra hoş değildi abartıya kaçmıştı. Sanırım bunu herkes kabul eder. Son olayla-ki bilmiyorum- bunlar patlak vermiş tamam da kimseyi kırmaya üzmeye gerek yok. Konu kapanır, yenileri açılır mesele bu olmamalı. Mesele kendi içimizde hallolmalı, moderatör ne yapsın basıyor kilidi geçiyor işte. Sitemiz belki çok iyi bir bilgi kaynağı olabilir ama hala yolu var, sabır ve hoşgörü lazım, bir kardeşiniz olarak bence birbiriniz üstüne bu kadar çok gitmeyin. Kişisel tavsiyemdir. Hatalar varsa bunları kabul edip önümüze bakalım. Orayı düzeltelim.

VW_Passat
13 01 2013, 13:53
Konu beni zerre kadar ilgilendirmez,foruma kavga çıkmış,yok o şunu yapmış bunu yapmış umrumda değil açıkçası. Bu güne kadarda dahil olmadım zaten farkındaysanız. Ama şurda iki gram zevkimiz vardı,seviyeli bir şekilde muhabbetimizi ediyorduk ama o ortam giderek kayboluyor.
Yasinini açtığı teknik konuların yüzüne bakılmazken havadan sudan açılan bir muhabbet için sayfalarca konularla doldu forum bende bundan bahsediyorum. Bende ayrımcılık yapmıyorum abi o zaman ama sen veya bir başkası açmış farketmez,teknik konulara saatlerce araştırılıp emek harcanırken aldığı hit yerlerdeyse ama senin açtığın orgeneral oldum konusu sayfalarla dolup taşıyorsa bu forum amacından şaşmış demektir. Makaramızı zaten yapıyoruz biz her zaman ama bu forum Passat forumu,makara muhabbet Passattan ağır basıyorsa bu forum görevini yapamıyor demektir. İşte bu durumda da yönetim kafasına göre konu silip adam banlayabilir. Forumun gidişatı açısından bu gereklidirde zaten.

Allah kahretsin ki malesef Can arkadasimin yazdiklari cok dogrudur. Vallahi ben emek harciyorum, parada istemiyorum, kendimle övünmüyorum ama su Mesaji lütfen okuyun birseyler cikartalim. Yani bazi emekler bosa gidiyor malesef. Moderatörlügü birakmamin bir anlami bir sebebi olmali bunuda düsünmenizi rica ediyorum. Kavga ile sorun cözemeyiz, biz burada bir aileyiz sorunu aramizda cözebiliriz ancak yada Yönetime veya Moderatörlere yazarak cözülür (sorumlu olan kisilerdir). Yakisik almiyor, bir yerde odaklandik ama bakmiyoruz ki söyle konulara neler var ne paylasiyoruz esas emek harcanan konular hakkini aliyormu ? Bunlara bakmiyoruz iste.

Ben kendim ile övünmüyorum ama bazi gercekler var icimde sakliyorum. Tamam makara yapilir, cünkü burada herkez herkezi taniyor Aile dost olduk ki makara sakalasma isin icadidir zaten. Ama bazen yararli bilgi 1 sayfa iken toplam sayarsan diger konular 10-20-30 diye hizla ilerliyor sayfalar. Yeni girenlerde adam bilgi ve ögrenmek istiyor ögrenemiyorum cünkü Sayfalar o kadar karisiyorki adam okumaktan vazgeciyor cünkü adam durumu bilmiyor aslinda kötü niyet ile yazdigini.

drozia
13 01 2013, 13:54
Konu beni zerre kadar ilgilendirmez,foruma kavga çıkmış,yok o şunu yapmış bunu yapmış umrumda değil açıkçası. Bu güne kadarda dahil olmadım zaten farkındaysanız. Ama şurda iki gram zevkimiz vardı,seviyeli bir şekilde muhabbetimizi ediyorduk ama o ortam giderek kayboluyor.
Yasinini açtığı teknik konuların yüzüne bakılmazken havadan sudan açılan bir muhabbet için sayfalarca konularla doldu forum bende bundan bahsediyorum. Bende ayrımcılık yapmıyorum abi o zaman ama sen veya bir başkası açmış farketmez,teknik konulara saatlerce araştırılıp emek harcanırken aldığı hit yerlerdeyse ama senin açtığın orgeneral oldum konusu sayfalarla dolup taşıyorsa bu forum amacından şaşmış demektir. Makaramızı zaten yapıyoruz biz her zaman ama bu forum Passat forumu,makara muhabbet Passattan ağır basıyorsa bu forum görevini yapamıyor demektir. İşte bu durumda da yönetim kafasına göre konu silip adam banlayabilir. Forumun gidişatı açısından bu gereklidirde zaten.
Can Demoktratik bir ortamda Baltalama olayı her konuda oluyor ister istemez.. bunu ben de yapıyorum sen de yapıyorsun dahil oluyoruz bir şekilde.. Çünkü hepimizin stres atmaya ihtiyacı var. Şimdi bak ben sırf saçma sapan bir başlık açtım ki sadece orada geyik yapılabilsin diye bunu görmüyor musun veya anlaşılmadı sanırım.. Herkes gelip orada rütbe muhabbeti büyüklük küçüklük içtima ve her türlü geyik yapsın diye..Gelelim senin söylediğine teknik konularda hitin yüksek olup olmaması olaya duyulan ihitiyaçla iniltilidir yoksa yapılan işe verilen emeğe duyulmayan saygı olduğu için asla değildir yanlış değerlendiriyorsun. Burada tekrar söylüyorum bilgi muhabbet herşey olmalı kimse memur gibi zorunlu olduğu için sadece teknik konulara bakıp hit atmaya mecbur değildir. Adamın ihitiyacı vardır girer teknik bölümlere okur sorusunu sorar gider niye bu konulara fazla girmiyor diye adamı suçlayamazsın..O zaman Yönetim olarak bu forumdan HAVADAN SUDAN bölümünü kaldırtacaksınız kardeşim bu kadar basit. Diktatör rejimindeki gibi yaz denildiğinde yazılacak sus denildiğinde susulacak muhabbetin dozunu kaçırdınız hop noluyor denildiğinde insanlar küstürülecek bunu mu istiyorsun.. sen güldüğün zaman ben gülmek zorundamıyım aynı konuya veya aksi senin için de geçerlidir..Bir başlığı beğenmezsin girmezsin oraya olur biter adam hit almış sayfalarca kimi ilgilendirir.. kazanç mı sağlıyor sanki.. popüler bir tiptir fanları olur girer konuşurlar buna müdahale edemezsiniz..Ama uygunsuz davranışlar olursa cezalandırırsınız..

VW_Passat
13 01 2013, 14:12
Can Demoktratik bir ortamda Baltalama olayı her konuda oluyor ister istemez.. bunu ben de yapıyorum sen de yapıyorsun dahil oluyoruz bir şekilde.. Çünkü hepimizin stres atmaya ihtiyacı var. Şimdi bak ben sırf saçma sapan bir başlık açtım ki sadece orada geyik yapılabilsin diye bunu görmüyor musun veya anlaşılmadı sanırım.. Herkes gelip orada rütbe muhabbeti büyüklük küçüklük içtima ve her türlü geyik yapsın diye..Gelelim senin söylediğine teknik konularda hitin yüksek olup olmaması olaya duyulan ihitiyaçla iniltilidir yoksa yapılan işe verilen emeğe duyulmayan saygı olduğu için asla değildir yanlış değerlendiriyorsun. Burada tekrar söylüyorum bilgi muhabbet herşey olmalı kimse memur gibi zorunlu olduğu için sadece teknik konulara bakıp hit atmaya mecbur değildir. Adamın ihitiyacı vardır girer teknik bölümlere okur sorusunu sorar gider niye bu konulara fazla girmiyor diye adamı suçlayamazsın..O zaman Yönetim olarak bu forumdan HAVADAN SUDAN bölümünü kaldırtacaksınız kardeşim bu kadar basit. Diktatör rejimindeki gibi yaz denildiğinde yazılacak sus denildiğinde susulacak muhabbetin dozunu kaçırdınız hop noluyor denildiğinde insanlar küstürülecek bunu mu istiyorsun.. sen güldüğün zaman ben gülmek zorundamıyım aynı konuya veya aksi senin için de geçerlidir..Bir başlığı beğenmezsin girmezsin oraya olur biter adam hit almış sayfalarca kimi ilgilendirir.. kazanç mı sağlıyor sanki.. popüler bir tiptir fanları olur girer konuşurlar buna müdahale edemezsiniz..Ama uygunsuz davranışlar olursa cezalandırırsınız..

Abi ilk basta biliyorsunki sunu belirteyim "Yönetici" Konu sahibine PM ile aciklama yapmadigi icin bende bir yandan hak veriyorum sana. Yani Yönetim Haber degilde (bazen konu acil müdahale olmasi gerektiginde seni arayamaz ya sen yokken) ama kapattiktan sonra Haber verebilirdi. Söz konusu da senin konu degil zaten. Tamam herkez Muhabbet ve Sohbet edecek, Geyik yapacak bunun icin bir bölümde var. Ama Geyik in boyutlari nereye kadar gidiyor, buda cok önemli.

Esas büyük problem kimse birsey paylasmiyor, Teknik Konular da bir tek benmi varim benmi bilmisim ermisim yoksa ? Kusura bakma Ismail abim ama buda yakisik almiyor. Neden dersen o paylasilan "emege" bir tek Tesekkür (istemiyorumda) ama bir kisinin bile ilgisini cekmiyor. Benimde icimde kizidigim seyler var disariya vurmayip hala kibarca kendi halimde beni tanidiginiz sekilde devam ediyorum burada. Bu ne kadar dogru sence ? Biliyormusun ben böyle bir bilgi paylasmak icin Bilgisayar basinda kac Saat harciyorum ? Icimizde bu kadar zaman harcayabilirmiydi ? Ben ama artik kendimi arada kalmis enayi gibi hissediyorum, isimden de zevk almiyorum. NEden ? Kimse kafa bile yormuyor demekki kimseyi Teknik Konular ilgilendirmiyor. Ben her zaman kafa yormayi severim cünkü kafa yordugumda bir konu icin daha arastiriyorum olur olmaz bilgilere geliyorum. 1.200 Sayfalik Elektrik hatti ne nereye takiliyor baglaniyor vs. ben Teknik konularda kafa yormak istiyorum ama hic kimse beni dahada isim zorlastiracak seyler sormuyor soruda istemiyorum dedigim gibi girip bile bakmiyorlar. Forum Forumdur ama yani bilgiler azaldikca Muhabbet de bir yere kadar. Ögle degilmi Ismail abim, ben simdi haksizmiyim ? 27.000 Mesajim var simdiye kadar bunlar bosunaymis ögleyse, bu beni kahirdan öldürür ciddi diyorum sana.

Hayatta Para pul önemli degil, Dostluk Arkadaslik her zaman daha önemlidir, cünkü iyi ve kötü günde her zaman Dostun ve Arkadasin kendi belli eder. Kimse bana kizip darilmasin gercekten yikilirim. Bakin kalp kirmayayim diye, yanlisim olmustur diye, olacak birini üzerim diye Moderatörlügü attim ben. Gecmekte istemiyorum.

drozia
13 01 2013, 18:41
Abi ilk basta biliyorsunki sunu belirteyim "Yönetici" Konu sahibine PM ile aciklama yapmadigi icin bende bir yandan hak veriyorum sana. Yani Yönetim Haber degilde (bazen konu acil müdahale olmasi gerektiginde seni arayamaz ya sen yokken) ama kapattiktan sonra Haber verebilirdi. Söz konusu da senin konu degil zaten. Tamam herkez Muhabbet ve Sohbet edecek, Geyik yapacak bunun icin bir bölümde var. Ama Geyik in boyutlari nereye kadar gidiyor, buda cok önemli.

Esas büyük problem kimse birsey paylasmiyor, Teknik Konular da bir tek benmi varim benmi bilmisim ermisim yoksa ? Kusura bakma Ismail abim ama buda yakisik almiyor. Neden dersen o paylasilan "emege" bir tek Tesekkür (istemiyorumda) ama bir kisinin bile ilgisini cekmiyor. Benimde icimde kizidigim seyler var disariya vurmayip hala kibarca kendi halimde beni tanidiginiz sekilde devam ediyorum burada. Bu ne kadar dogru sence ? Biliyormusun ben böyle bir bilgi paylasmak icin Bilgisayar basinda kac Saat harciyorum ? Icimizde bu kadar zaman harcayabilirmiydi ? Ben ama artik kendimi arada kalmis enayi gibi hissediyorum, isimden de zevk almiyorum. NEden ? Kimse kafa bile yormuyor demekki kimseyi Teknik Konular ilgilendirmiyor. Ben her zaman kafa yormayi severim cünkü kafa yordugumda bir konu icin daha arastiriyorum olur olmaz bilgilere geliyorum. 1.200 Sayfalik Elektrik hatti ne nereye takiliyor baglaniyor vs. ben Teknik konularda kafa yormak istiyorum ama hic kimse beni dahada isim zorlastiracak seyler sormuyor soruda istemiyorum dedigim gibi girip bile bakmiyorlar. Forum Forumdur ama yani bilgiler azaldikca Muhabbet de bir yere kadar. Ögle degilmi Ismail abim, ben simdi haksizmiyim ? 27.000 Mesajim var simdiye kadar bunlar bosunaymis ögleyse, bu beni kahirdan öldürür ciddi diyorum sana.

Hayatta Para pul önemli degil, Dostluk Arkadaslik her zaman daha önemlidir, cünkü iyi ve kötü günde her zaman Dostun ve Arkadasin kendi belli eder. Kimse bana kizip darilmasin gercekten yikilirim. Bakin kalp kirmayayim diye, yanlisim olmustur diye, olacak birini üzerim diye Moderatörlügü attim ben. Gecmekte istemiyorum.
Yasinim muhabbet konuları ve teknik konular savaşına dönüştü birden tartışmamız:) Senin bahsettiğin şey çok ayrı ve gerçekten sarf ettiğin emeğin dolayısıyla takdire şayandır koşulsuz..Burada senin verdiğin bilgilere hepimiz bedavadan konuyoruz bu bir gerçek. Sen DH da da öyleydin bunu hepimiz biliyor ve seni çok takdir ediyoruz. Sakın kendini enayi gibi falan görme üzülürüm. Moderatörlükten ayrıldığın bence de iyi oldu. Neden mi çünkü Moderatörlere hiçbir insiyatif ve yetki verilmiyor hatırlarsan bu mevzuyla ilgili sana PM atmıştım ve sen bana haberinin bile olmadığını söylemiştin. Sen baba gibi 27.000 mesajın tadını çıkart bundan sonra. Bak DH da Taner Göde 20.000 mesajla oranın yıldızıydı paylaşımları da eften püften değildi. Noldu bir densizler grubu adamı küstürdüler gitti ve buraya bile biz birleştikten 1 yıl sonra geldi. DH hatasını kabul eder de onu tekrar çağırır mı diye bekledi belki..Senin teknik konularla ilgili serzenişlerine katılıyorum ama daha önce de söyledim ihtiyaç duyulduğu sürece bu tür konular hit görecektir bunda hiçbir anormallik yok. Sadece benim de kızdığım bilgiye bu kadar kolay ulaşıp bir teşekkür etmeyip bir beğeni tıklamayan üyelerin göstermiş olduğu saygısızlıktır insanın ağrına giden..Benim bahsettiğim konu ise senin durumunla yakından uzaktan alakalı değil.. Tekrar etmeyeceğim. Tek söyleyeceğim Konu kapatırken yönetimin elindeki tüm kozları hakkaniyetli ve mantıklı yönde kullanması, konuyla alakalı olmayan diğer üyelere ve konu sahiplerine daha saygılı olunması yönünde kararlar almasını tavsiye ediyorum. Aksi takdirde buradan da DH daki gibi kan kayıpları veya beyin göçlerinin yaşanacağı aşikardır.

RadaR65
13 01 2013, 19:06
Forumda bazen bile bile susuyorum. Daha önce üye olduğum forumda böyle bir karmaşanın içerisinden çıktık. Herkesi dizginleyene kadar canım çıktı. Herkes mutlu oldu herşey yoluna girdi ama doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar mantığı ile ban yedim. Aranızda haklı olanı da var haksız olanida. Tek aktif olduğum forum burası. Burayı da düZene getirip ban yememek için, düzene getirip önümüze çıkaracak bir gönüllü bekleyeceğim. Böyle tartışmalı ortamlar beni gerer. Biraz sessiz katılacağım. Ne zaman düzene girdi o zaman tekrar yazmaya başlarım.

-Hoş, kimin umrunda olacaksam...-

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

sedat27
14 01 2013, 00:24
merhabalar

bu tarz konıulara ben fazla müdahil olmam ama madem konu bu kadar ilgi gördü bir kaç bişey yazayım.

öncelikle bu forum kimseden örnek almaz.
başka forumlarda ne yapıldığını nasıl yönetildiğine bakmaz.
kimseyi silah zoruyla sokmaz.
kimse buradan ekmek yemez
kimseye forumun ağası patronu idarecisi veya vazgeçilmezi muamelesi yapmaz
kimseye saygısızlık yapmaz butun mesajları sayın diye başlar
ahbap dost tanıdık ayrımı yapmaz
mesaj sayısına göre üye ayırmaz
terbiye ve ahlaka aykırı ise değil konu forumu bile kapatır.
tek şikayetle konu kapatmaz.bahsedilen konu hakkında yıgınla şikayet vardı.


bu kadar şikayet eden üye döner kendi mesajlarına bakar ne kadar bilgi paylaşmışım ne kadar gevezelik etmişim diye.
sabah uyanan bi konu açıyor sonra gelip forumun suyu çıktı diyor.
yok paşa oldum,sabah uyanamadım,komşuma hırsız girdi,vs vs.

işe yarar mesajın yanında forumun yarısı boş mesaj.sohbetle heryerde gevezelik edelim mantığı karıştığı sürece bu şikayetlerde bitmez.
ama yakında malesef mod ekibi kendisi yapacak ve tolerans malesef tanınmayacak.

kendini tanıtmadı diye üye asacaksak oraya gelene kadar çok asılacak üye var.

adminlerin bana gönderdiği mailin ikisini yazıyorum anlayan anlar durumu.

"geçen 14 yaşındaki oglumu sizin sitenize bakarken buldum ve erotik bir video izliyordu.siz nasıl insanlarsınız ki araç forumu diye kurup porno site işletiyorsunuz.yazıklar olsun.insanları ve hatta cocukları kandırarak ne kazanıyorsanız haram olsun.ve gerekli yerlere şikayet edip kapanmanız için herşeyi yapacağım."

"arkadaş arama sitelerinde bu kadar boş konuşma yok.aradığım konuyu buldum ama cevabı bulamadan sıkılıp çıktım.rezalet"

admin mod falan anlamam ben bu ithamların altında kalmaktansa ne forumn tanırım ne passat ne üye ne başkası.

ben gerekli yere soyledim bu konu açık kalacak ve sonucuna gore forum kapanacak.


herkese saygılar
Sedat

sedat27
14 01 2013, 00:36
o çekilişteki gecikmenin nedeninide yazayım akıllarda sorun kalmasın.

çekiliş akşam yapıldı.rahatsız etmemek adına ertesi güne bırakıldı.
ertesi gün seçılen üyelere ulaşılamadı.cevap vermediler.beklendiki belki ulaşabiliriz diye.olmadı tekrar çekiliş yapıldı.
onlardan da iksine ulaşılamadı.bekledik tekrar tekrar denedik.sonunda ulaştık.

ondan sonrada açıklandı.

o bahsi geçen sitenin bannerı bile biz yaptık.çekiliş yapması bizim sayemizdedir.bilmeden yorum yapmayın.
metin beye tavsiyeyi biz verdik.Passatturkiye tahmin ettiğinizden daha güçlü ve daha büyüktür.
ve üyelerinin sözlerine bu kadar önem veren başka bir forum yoktur.
burada emek veren insanlarda kimsenin elemanı adamı çakalı değildir.
şöyle olsun böyle olsun demek kolay.ancak günde 100lerce istek gelen siz değil buraya emek veren insanlardır.

davul uzaktan güzel geliyor biliyorum.

tekrar saygılarımı sunuyorum

passatturkiye
14 01 2013, 00:49
Bu mesaj site sahibi isteği üzerine yazılmıştır.

BİZE GELEN ŞİKAYETLERDEN BAZILARI:

"sitenizde 3-5 üye var.msn icadından haberleri yok galiba.heryere burunlarını sokuyorlar.engelleyin banlayın bişeyler yapın yahuuu"

"adam porno paylaşıyor bide iyi etmiş gibi konuşuyor.alooo yönetim ordamısınnnn"

"o manken resimleri paylaşan fenomen olan ...... isimli üye sizin adamınız mı? ayıp valla.heryere hatun sokuyor"

"kırmızı donumu bulamıyorum diye konu açıcam bunada izin varmı:)))"

"bilgi paylaşımlarınız harika.her gün giriyorum.ama bazen daralıp çıkıyorum.o baltalar ne alaka heryerde"

"oduncu forumumu burası bir baltadır gidiyor"

"yönetim ban yetkiniz varsa ne duruyorsunu.akrabanızmı ....... bu üye"

"kızım yanımdayken sitenize bakıyordum.o kadın resimlerinden ben utandım.baba bu ne ya diyor.utanmıyormusunuz"

"boşlafturkiye.com olarak değiştirin siz bu adı"

"işsizlerde bile bu kadar saçma konu yok"

"site güzel şakalar güzel ama dozu biraz fazla gibi.fikrim bu tabi siz bilirsiniz"

......

passatturkiye
14 01 2013, 00:53
BİZİ AYAKTA TUTAN MAİLLER

"harikasınız.sayenizde passat aldım.teşekkürler."

"çok faydalısınız.devam edin."

"facebook ve bu site beni pc ye bağlıyor"

"rakipsizsiniz"

"vw adına kurulmuş en güzel site.bravo"

"kuranada yapanada tebrikler"

"passat aşkı burada doğdu...."

"doğuş bile takip ediyor sizi biliyorum.çünkü orada çalışıyorum.aramızda kalsın:)"

"bizim linkimizi sitenize koyarmısınız.....turkiye.com"

"sitenize link vermek istiyoruz......turk.com"

"valla çok harikasınız.hele .... isimli üyeniz çok bilgili."

"ne desem az....."

....

VW_Passat
14 01 2013, 01:01
BİZİ AYAKTA TUTAN MAİLLER

"harikasınız.sayenizde passat aldım.teşekkürler."

"çok faydalısınız.devam edin."

"facebook ve bu site beni pc ye bağlıyor"

"rakipsizsiniz"

"vw adına kurulmuş en güzel site.bravo"

"kuranada yapanada tebrikler"

"passat aşkı burada doğdu...."

"doğuş bile takip ediyor sizi biliyorum.çünkü orada çalışıyorum.aramızda kalsın:)"

"bizim linkimizi sitenize koyarmısınız.....turkiye.com"

"sitenize link vermek istiyoruz......turk.com"

"valla çok harikasınız.hele .... isimli üyeniz çok bilgili."

"ne desem az....."

....

Su Tablonun hatirina buradaki tartismaya bitirelim, VW PASSAT cilara yakisani yapip önümüze bakalim derim bundan sonra !

Yönetime aciklama icin ve bu konuyu kapatmadiklari bizi hos gördükleri icin tesekkür ederim :+1

academian97
14 01 2013, 02:06
Sedat Bey, forumun düzene sokulması için yapılacaklara desteğim sonsuz.






BİZE GELEN ŞİKAYETLERDEN BAZILARI:

...

BİZİ AYAKTA TUTAN MAİLLER

...
"valla çok harikasınız.hele .... isimli üyeniz çok bilgili."




Her ne kadar yanlış işler yapanlar uyarılmalıysa, güzel işler yapanlar da ödüllendirilmeli...

ÖDÜL ve CEZA sistemi işlemeli. Gereksiz olan konular/mesajlar da çöp kutusuna, layık oldukları yere atılmalı.

ekonomistt
14 01 2013, 03:33
Eğer halka açık ücretsiz bir forumunuz varsa nekadar başınız ağrıyabileceğini az çok bilenlerdenim, yıllarca farklı türde forumlarda yönetici-kurucu olarak bulunduğum için biliyorum, forumun takibi, düzeni çok büyük özveri istiyor. Ancak yukarıda yöneticilerin yaptıkları açıklamalar en başında yapılsa idi konu hiç buralara kadar gelmezdi zannındayım.
Bu forumu düzenlemeye gelince bence teknik konular beğeni dışında yoruma kapalı ve bölüm modu veya yönetici onaylı olmalı. Geyik ve muhabbet bir ana konu altında farklı başlıklara taşınmalı, profil bilgileri ise ekstra bir tanışma mesajına gerek bırakmayacak kadar açıklayıcı olmalı-yaş,ad,soyad, araç modeli, yılı vs.
Muhabbet kısmı modları sayıca fazla ve internette fazla zaman harcıyan kişilerden seçilerek kontrol arttırılmalı. Bunlar benim düşüncelerim.
Bence en büyük sıkıntı fazla samimiyetin getirdiği karşılıklı görmezden gelme durumu, yani bir mod abi dediği birini nasıl uyaracak, samimi olduğu birine nasıl kuralları hatırlatacak.
Gelgelelim bir problemde yönetimin üyelerden uzak oluşu. Yani yönetim niçin en geç saatte mesajını yazıp gidiyor, aktif olarak yeri geldiğinde açıklamasını yaparak kurmuş olduğu bu güzel yapıyı savunmuyor. Yani bir "biz bu işi para için yapmıyoruz" muhabbeti almış yürümüş. Emin olunki bunu herkes biliyor, ama yapıyorsan yaparsın yapamıyorsan ya başkasına bırakırsın ya da yapmazsın, benim topumla oynuyorsunuz diye çok defa söylenirse maç yapacak adam kalmaz, bunun farkında değilmi kimse. Burada bizlerde bedava yazıyoruz, paylaşıyoruz, çoğumuz işi gücü olan zamanı kıymetli insanlarız, bu işi vergiye bağlayıp başta yöneticilere sonra konu açan herkese katkısı nispetinde bir fon oluşturamayacağımıza göre nedir bu muhabbet anlayamıyorum.
Sonuç olarak pek çoğumuzu Passata yönelten, bilmediğimiz nice şeyleri öğrenmemize vesile olan, pek çok iyi insanla yüzyüze tanışmamızı sağlayan bu güzel forumda, herbiri aklı başında olan bizlerin konuşarak rahatlıkla çözebileceği sorunlar nedeniyle forumun kapatılmanın eşiğine gelmesinden herkes gibi üzüntü duyuyorum.
Sonuç ne olursa olsun herkes için hayırlı olur inşallah.
Saygılarımla,

Ersin YILDIZ

-globetrotter-
14 01 2013, 06:50
Eğer tüm taraflar hatalıysa taraf olmak anlamsızdır. Arkadaşlar kimse kusura bakmasın fakat herkes "Haklı olan benim!" çabası içinde.
Forum "havadan sudan" adı altında bir alt kola sahip. Bu alt kol; forumun genel amacının dışında konular açılabilmesine ve yorumlanabilmesine olanak tanıyor.
Yani forumda boş muhabbetlerin döndüğünü düşünenler "havadan sudan" alt kolundaki konulara laf etme hakkına sahip değil. Buna karşılık "havadan sudan" alt koluna yazanlar sınırlarını bilmelidir.
Çok rahatsız olduğum şu mesele var ki: Bazen teknik konularda cevaplarını aradığım soruları bulamıyorum, kayboluyorum. Konuya yorum olarak sorumu sorduğumda ise konuyu açan zat pek gerekli olmayan bir muhabbetle karşılıyor beni. Madem teknik konu açıyorsun, konu hakkında bilgi isteyenlere de bilgiyi ver. Madem teknik konuyu kel bırakıp boş muhabbetlerle kirleteceksin, gelip te forumun amacı dışına çıktığından bahsetme!
Herşeye rağmen forumda hala durabiliyorum. Çünkü önceki forum sitesinden buraya taşınmama sebep olan yazarlar hala performanslarını kaybetmediler. Onların yazılarını, uygulamalarını, arşivlerini özenle takip ediyorum.
Son olarak: Eski güçlü bağlara sahip forum ruhunu bırakmayalım lütfen, sorunlarımızı önce konuşarak halledelim lütfen.
Forumun istediğiniz kişilerden ibaret olmasını beklemeyin lütfen, laf yarışının ve üstünlük kavgasının huzursuzluktan ibaret olduğunu farkedin lütfen.
Yanlış bir laf ettiysem affedin, selamlar..

Taner Göde
14 01 2013, 08:12
ÖDÜL ve CEZA yazınca TSK'daki "ilk gün" konuşması geldi aklımda; "Orduda ödül sistemi pek fazla işlemez ama ceza sistemi çok sağlam ve yerindedir!" demişti bize garnizon komutanı Tuğgeneral, akşam saat 19:30 civarında, makam aracı Renault 21 Concorde'un motoru o yarım saat boyunca rölantide çalışmaya devam ederken, Eğirdir Dağ ve Komando Okulunda, 19 yıl önce, o tarif edilemez, cildinizi acıtan, kemikleri sızlatan soğukta.


Sedat Bey, forumun düzene sokulması için yapılacaklara desteğim sonsuz.

Her ne kadar yanlış işler yapanlar uyarılmalıysa, güzel işler yapanlar da ödüllendirilmeli...

ÖDÜL ve CEZA sistemi işlemeli. Gereksiz olan konular/mesajlar da çöp kutusuna, layık oldukları yere atılmalı.

Taner Göde
14 01 2013, 08:15
Kesin orada Yasin'in adı yazıyordu. :melek


BİZİ AYAKTA TUTAN MAİLLER

"valla çok harikasınız.hele .... isimli üyeniz çok bilgili."

....

Taner Göde
14 01 2013, 08:19
Burada da kesin olarak benim adım yazıyordu. :(

Bu durumdan tamamen kendimi sorumlu tutuyorum.

Allah'a (c.c.) emanet olun.




BİZE GELEN ŞİKAYETLERDEN BAZILARI:

"o manken resimleri paylaşan fenomen olan ...... isimli üye sizin adamınız mı? ayıp valla.heryere hatun sokuyor"
"kızım yanımdayken sitenize bakıyordum.o kadın resimlerinden ben utandım.baba bu ne ya diyor.utanmıyormusunuz"

......

drozia
14 01 2013, 08:40
Eğer tüm taraflar hatalıysa taraf olmak anlamsızdır. Arkadaşlar kimse kusura bakmasın fakat herkes "Haklı olan benim!" çabası içinde.
Forum "havadan sudan" adı altında bir alt kola sahip. Bu alt kol; forumun genel amacının dışında konular açılabilmesine ve yorumlanabilmesine olanak tanıyor.
Yani forumda boş muhabbetlerin döndüğünü düşünenler "havadan sudan" alt kolundaki konulara laf etme hakkına sahip değil. Buna karşılık "havadan sudan" alt koluna yazanlar sınırlarını bilmelidir.
Çok rahatsız olduğum şu mesele var ki: Bazen teknik konularda cevaplarını aradığım soruları bulamıyorum, kayboluyorum. Konuya yorum olarak sorumu sorduğumda ise konuyu açan zat pek gerekli olmayan bir muhabbetle karşılıyor beni. Madem teknik konu açıyorsun, konu hakkında bilgi isteyenlere de bilgiyi ver. Madem teknik konuyu kel bırakıp boş muhabbetlerle kirleteceksin, gelip te forumun amacı dışına çıktığından bahsetme!
Herşeye rağmen forumda hala durabiliyorum. Çünkü önceki forum sitesinden buraya taşınmama sebep olan yazarlar hala performanslarını kaybetmediler. Onların yazılarını, uygulamalarını, arşivlerini özenle takip ediyorum.
Son olarak: Eski güçlü bağlara sahip forum ruhunu bırakmayalım lütfen, sorunlarımızı önce konuşarak halledelim lütfen.
Forumun istediğiniz kişilerden ibaret olmasını beklemeyin lütfen, laf yarışının ve üstünlük kavgasının huzursuzluktan ibaret olduğunu farkedin lütfen.
Yanlış bir laf ettiysem affedin, selamlar..
ben de buna dikkat çekiyorum +1

RadaR65
14 01 2013, 08:41
Editlenecek içerik. (Hatalı)

drozia
14 01 2013, 08:42
Burada da kesin olarak benim adım yazıyordu. :(

Bu durumdan tamamen kendimi sorumlu tutuyorum.

Allah'a (c.c.) emanet olun.
Taner seni uyarmıştım bazıları bu görüntüleri kaldıramaz diye:)) ve malesef iş çok başka yerlere kasitlice taşındı taşındırıldı bazıları tarafından..

drozia
14 01 2013, 08:42
Kesin orada Yasin'in adı yazıyordu. :melek
koşulsuz kesinlikle+1

drozia
14 01 2013, 08:49
merhabalar

bu tarz konıulara ben fazla müdahil olmam ama madem konu bu kadar ilgi gördü bir kaç bişey yazayım.

öncelikle bu forum kimseden örnek almaz.
başka forumlarda ne yapıldığını nasıl yönetildiğine bakmaz.
kimseyi silah zoruyla sokmaz.
kimse buradan ekmek yemez
kimseye forumun ağası patronu idarecisi veya vazgeçilmezi muamelesi yapmaz
kimseye saygısızlık yapmaz butun mesajları sayın diye başlar
ahbap dost tanıdık ayrımı yapmaz
mesaj sayısına göre üye ayırmaz
terbiye ve ahlaka aykırı ise değil konu forumu bile kapatır.
tek şikayetle konu kapatmaz.bahsedilen konu hakkında yıgınla şikayet vardı.


bu kadar şikayet eden üye döner kendi mesajlarına bakar ne kadar bilgi paylaşmışım ne kadar gevezelik etmişim diye.
sabah uyanan bi konu açıyor sonra gelip forumun suyu çıktı diyor.
yok paşa oldum,sabah uyanamadım,komşuma hırsız girdi,vs vs.

işe yarar mesajın yanında forumun yarısı boş mesaj.sohbetle heryerde gevezelik edelim mantığı karıştığı sürece bu şikayetlerde bitmez.
ama yakında malesef mod ekibi kendisi yapacak ve tolerans malesef tanınmayacak.

kendini tanıtmadı diye üye asacaksak oraya gelene kadar çok asılacak üye var.

adminlerin bana gönderdiği mailin ikisini yazıyorum anlayan anlar durumu.

"geçen 14 yaşındaki oglumu sizin sitenize bakarken buldum ve erotik bir video izliyordu.siz nasıl insanlarsınız ki araç forumu diye kurup porno site işletiyorsunuz.yazıklar olsun.insanları ve hatta cocukları kandırarak ne kazanıyorsanız haram olsun.ve gerekli yerlere şikayet edip kapanmanız için herşeyi yapacağım."

"arkadaş arama sitelerinde bu kadar boş konuşma yok.aradığım konuyu buldum ama cevabı bulamadan sıkılıp çıktım.rezalet"

admin mod falan anlamam ben bu ithamların altında kalmaktansa ne forumn tanırım ne passat ne üye ne başkası.

ben gerekli yere soyledim bu konu açık kalacak ve sonucuna gore forum kapanacak.


herkese saygılar
Sedat
Sedat, bu bahsedilen konu benim başlığım ise bilmek isterim ama konu eğer Mehmetin yayınladığı her ne ise ve şikayetler bununla ilgili ise konunun kapatılması çok saçmadır..Şimdi sana CO-Adminsin soruyorum lütfen canı gönülden cevap ver şahsi fikrini de merak ediyorum; Eğer Mehmet bu içeriği http://www.passatturkiye.com/otomobil/222-volkswagen-passat-sahipleri-sevenler-kulubu-basligi.html konusuna koysaydı sırf bu içerik burada yayınlandı şikayet var diye bu konuyu kapatabilecekmiydi Yönetici?

RadaR65
14 01 2013, 09:11
Susayım diyorum, seslenmeyeyim diyorum ama olmuyor. Öyle bir karmaşık hal içerisindeyizki...

Kimse kusura bakmasın;

İsmail Abi, Perşembenin gelişi, çarşambadan belli değilmiydi be abi? Açtığın orgeneral konusunda 5. Sayfadan itibaren başlamış resimler zaten abi. Kapatılmasının en büyük sebebi bunlar değilmi? En son videoda film kopmuş zaten. Tamam hepimiz burada görevli değiliz ama sohbetin tadınıda bu kadar kaçırmaya gerek yoktu diyorum.

Yönetim, Tamam orgeneral konusunda böyle resimler videolar paylaşıldı ama neden konu içerisinde özelden veya ortaya bi uyarı yapılmadı? Neden kimse msajlara müdahale edemedi? Neden hemen oracıkta kapanacaksa kapanmadı?

Geçmiş sayfalarda Mehmet Abi ısrarla sormuş. Kim izledi diye. Ben izleme teşebbüsünde bulundum abi. Şikayet edenlerden biride benim. Eğeriye eğri, doğruya doğru. Videoyu açmaya çalıştım ancak Gmail hesabımda bile yaşımı doğru taahhüt ettiğim için +18 Yaş sınırına takıldım. Uğraşmadım bile. Mesajını şikayet ettim kusura bakma.
(Sonradan ortam bu kadar gerilince, videoya bakmak istedim bu seferde o 500.000 Hitlik videoyu Youtube nedense kaldırmış...)

Ben bu foruma, forum kurulduktan 6-7 ay sonra geldim. Gelme sebebim Google de bi konu araştırırken buldum. Standart bir üye gibi. Kimse bana gel demedi, kimse paylaş demedi. Sadece içimden gelerek üye oldum. İlk 7-8 Alışma problemi çektim. Büyük bir forumdan BAN yiyerek geldim. Küçüktü ama samimiydi. Kalma sebeplerimden biri bu. Tüm üyeler arası abi kardeş diyaloğu vardı. Öyle olması gerekiyordu çünkü. Daha yeni kurulmuş forumda bir katı kurallar uygulanırsa hiç üye sayımız artmaz aksine azalır.

Herkes bencil ve kendi ego sunu düşünüyor. Herkes diyorum. O Şu Bu değil herkes üstüne alınsın. Alacağını alıyor, yardımını alıyor sonra vuruyor geyiğe. (İstisnalar kaideyi bozmaz.) Vuracağız tabiki ama dikkat etmemiz gereken bir durum var ortada. Her ne kadar geyik yapsakta buranın basit bir paylaşım, download, crack forumları gibi olmadığını bilmemiz gerek. -Hoş o gibi dandik dediğimiz siteler bizden daha kararlı, kontollü ve kuralcılar.-

Sedat Abi, Sözüm sana. Abi forum kapanması meselesi v.s. geçmiş. Böyle bir şey söz konusu bile olmaz, olamaz. Şu anda bir geçiş aşaması yaşıyoruz. Ne sıkıntılar, ne sorunlar atlattık bu gibi küçük problemde foruma kilit vurup gideceğizmi? Ne olacak emeklerimiz, stickerlerimiz, sağda solda passatturkiye.com var diye övündüğümüz site, siten, sitem, sitemiz? Bu kadar basitmi? Milletin gözü üstümüzde abi. Çekemiyorlar. Ne kadar, forumda bazı sıkıntılar dahi olsa kimsenin kıytırık lafına aldırış etme! Güçlü olmalıyız ve her zaman için arkandayım, arkandayız! Envai çeşit foruma gir, bizimki gibi ortam yok karşılaşamazsında.

Konuşacağım çok şey var ama susmak en büyük erdemliktir diyerek bana laf düşene kadar konuşmayacağım.

Kalp kırdıysam herkesden özür dilerim.

Saygılarımla.

mert
14 01 2013, 09:17
Arkadaşlar, lütfen biraz anlayış ve sağduyu gösterelim.

Hepimiz aynı gemideyiz ve bu gemi batarsa hepimiz boğuluruz.

Lütfen mesajlarınız bu gemiyi ayakta tutmak amacına hizmet etsin, batırmak değil.
Tartışmalarımızı, taleplerimizi , düşüncelerimizi kimseyi direk suçlamadan yapalım.
Mesajınızı göndermeden önce lütfen son kere okuyun, sağduyu filitresinden geçirin.

Hepiniz çok değerli insanlarsınız , bir aile içersinde bile tartışmalar çıkıyor burada da olacaktır.
Ama bu tartışmaları birbirimizi kırmadan, üzmeden yapmayı becerelim.

drozia
14 01 2013, 09:25
Susayım diyorum, seslenmeyeyim diyorum ama olmuyor. Öyle bir karmaşık hal içerisindeyizki...

Kimse kusura bakmasın;

İsmail Abi, Perşembenin gelişi, çarşambadan belli değilmiydi be abi? Açtığın orgeneral konusunda 5. Sayfadan itibaren başlamış resimler zaten abi. Kapatılmasının en büyük sebebi bunlar değilmi? En son videoda film kopmuş zaten. Tamam hepimiz burada görevli değiliz ama sohbetin tadınıda bu kadar kaçırmaya gerek yoktu diyorum.

Yönetim, Tamam orgeneral konusunda böyle resimler videolar paylaşıldı ama neden konu içerisinde özelden veya ortaya bi uyarı yapılmadı? Neden kimse msajlara müdahale edemedi? Neden hemen oracıkta kapanacaksa kapanmadı?

Geçmiş sayfalarda Mehmet Abi ısrarla sormuş. Kim izledi diye. Ben izleme teşebbüsünde bulundum abi. Şikayet edenlerden biride benim. Eğeriye eğri, doğruya doğru. Videoyu açmaya çalıştım ancak Gmail hesabımda bile yaşımı doğru taahhüt ettiğim için +18 Yaş sınırına takıldım. Uğraşmadım bile. Mesajını şikayet ettim kusura bakma.
(Sonradan ortam bu kadar gerilince, videoya bakmak istedim bu seferde o 500.000 Hitlik videoyu Youtube nedense kaldırmış...)

Ben bu foruma, forum kurulduktan 6-7 ay sonra geldim. Gelme sebebim Google de bi konu araştırırken buldum. Standart bir üye gibi. Kimse bana gel demedi, kimse paylaş demedi. Sadece içimden gelerek üye oldum. İlk 7-8 Alışma problemi çektim. Büyük bir forumdan BAN yiyerek geldim. Küçüktü ama samimiydi. Kalma sebeplerimden biri bu. Tüm üyeler arası abi kardeş diyaloğu vardı. Öyle olması gerekiyordu çünkü. Daha yeni kurulmuş forumda bir katı kurallar uygulanırsa hiç üye sayımız artmaz aksine azalır.

Herkes bencil ve kendi ego sunu düşünüyor. Herkes diyorum. O Şu Bu değil herkes üstüne alınsın. Alacağını alıyor, yardımını alıyor sonra vuruyor geyiğe. (İstisnalar kaideyi bozmaz.) Vuracağız tabiki ama dikkat etmemiz gereken bir durum var ortada. Her ne kadar geyik yapsakta buranın basit bir paylaşım, download, crack forumları gibi olmadığını bilmemiz gerek. -Hoş o gibi dandik dediğimiz siteler bizden daha kararlı, kontollü ve kuralcılar.-

Sedat Abi, Sözüm sana. Abi forum kapanması meselesi v.s. geçmiş. Böyle bir şey söz konusu bile olmaz, olamaz. Şu anda bir geçiş aşaması yaşıyoruz. Ne sıkıntılar, ne sorunlar atlattık bu gibi küçük problemde foruma kilit vurup gideceğizmi? Ne olacak emeklerimiz, stickerlerimiz, sağda solda passatturkiye.com var diye övündüğümüz site, siten, sitem, sitemiz? Bu kadar basitmi? Milletin gözü üstümüzde abi. Çekemiyorlar. Ne kadar, forumda bazı sıkıntılar dahi olsa kimsenin kıytırık lafına aldırış etme! Güçlü olmalıyız ve her zaman için arkandayım, arkandayız! Envai çeşit foruma gir, bizimki gibi ortam yok karşılaşamazsında.

Konuşacağım çok şey var ama susmak en büyük erdemliktir diyerek bana laf düşene kadar konuşmayacağım.

Kalp kırdıysam herkesden özür dilerim.

Saygılarımla.
Ziyacım 3-5 tane arabalarla çekilmiş manken resimleri var ve bunlar müstehcen resimler değil. +18 mualemesi görmek çok ağır.. O zaman kardeşim o resimler den rahatsızlık duyulduysa uyarsalardı beni veya diğer üyeleri..veya anında kaldırsalardı.. Bahsettiğin resim bir kaç tane ve 3. sayfada var Toplam 8 sayfa sürmüş konu sen 5. den itibaren diyorsun yok öyle bir şey. Ya neyse ben kendi egomu falan tadmin etmek için konuşmuyorum. Konu kapatmak bu kadar basit olmamalı bundan bahsediyorum..

RadaR65
14 01 2013, 09:28
Ziyacım 3-5 tane arabalarla çekilmiş manken resimleri var ve bunlar müstehcen resimler değil. +18 mualemesi görmek çok ağır.. O zaman kardeşim o resimler den rahatsızlık duyulduysa uyarsalardı beni veya diğer üyeleri..veya anında kaldırsalardı.. Bahsettiğin resim bir kaç tane ve 3. sayfada var Toplam 8 sayfa sürmüş konu sen 5. den itibaren diyorsun yok öyle bir şey. Ya neyse ben kendi egomu falan tadmin etmek için konuşmuyorum. Konu kapatmak bu kadar basit olmamalı bundan bahsediyorum..

Abi;

Yönetim, diye başlayan pragrafda onada değindim. Bütün suçu sende aramak mantıksızlık.

drkayzer
14 01 2013, 09:54
Burada gördüğüm kadarıyla olay çok gereksiz tartışmalara kaymış. Benim de düşündüğüm olay yönetimin kapatılan mevzu bahis olan konuya çok daha erken müdahale edip gereken önlemi almalıydı. Yani sayfalarca yazı yazılmış ve sonunda video paylaşılmış. Yönetim sonradan olaya müdahil olmuş vede gelen şikayet mesajlarının üzerine bunu yapmış. Böyle gereksiz bir konu veya sorun yüzünden de forumun kapanması yada kapanmasının gündeme gelmesini çok garip karşıladım. Ne yani bu iş bir pamuk ipliğine mi bağlıydı....