PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Audi yapmış yapacağını, e-dizel :)



acı
29 12 2012, 12:42
Audi'den devrim niteliğinde bir buluş!Audi, ABD'de gerçekleştirdiği araştırma sonucunda atık suyu sentetik yakıta dönüştürmeyi başardı
Audi’nin alternatif enerji kaynaklarını araştırdığı “Audi Future Mobility Lab (Audi Geleceğin Mobilitesi Laboratuvarı)” ve Amerikan Joule şirketi ile ortaklaşa sürdürdüğü araştırmalar, gelecek vadeden sonuçlar elde ediyor.

Audi’nin ABD’de gerçekleştirdiği araştırma sonucunda, genetiği değiştirilmiş bakteriler, karbondioksit ve güneş enerjisinin de yardımıyla, atık suyu sentetik yakıta dönüştürmeyi başardı. e-dizel ve e-etanol olarak adlandırılan bu yakıtlar, birkaç yıl içinde TDI ve TFSI motorlu Audi’lerde kullanılabilecek.

Sıfır karbon emisyonu
Genetiği değiştirilmiş bakteriler, çevre endüstriyel alanlardan toplanan atık veya tuzlu su ve karbondioksit ile besleniyor. Bir milimetrenin 3 binde biri boyutundaki bu bakteriler, güneş enerjisi ile fotosentez gerçekleştiriyor. Bakteriler, tüm bu sürecin ardından, dışarıya sentetik etanol salgılıyor. Sudan hafif olduğu için yüzeyde toplanan bu yakıt da, hiçbir ek işlem gerekmeden toplanıyor ve enerji kaynağı olarak kullanılabiliyor. e-etanol olarak adlandırılan bu yakıt, sıfır karbon emisyonuna sahip olduğu için de çevreye herhangi bir zararı bulunmuyor.

TDI motorlar da kullanabilecek
Yıllardır, buğday ve birçok mahsulden elde edilen bio yakıtlar, enerji kaynağı olarak kullanılabiliyordu. Ancak bu yakıtların elde edilmesi için tarım alanlarının kullanılması gerekiyor. Tarım alanlarının besin üretimi için değil de yakıt üretimi için ayrılması büyük bir soruna neden oluyor. Audi’nin e-etanol teknolojisi, tarım alanı gerektirmediği için, insan besin zincirine herhangi bir olumsuz katkıda bulunmuyor. Audi mühendisleri, çok yakın bir gelecekte, elde edilen bu sentetik yakıtı, “e-dizel” olarak adlandırılan sentetik dizele çevirmeyi amaçlıyor. e-dizel, Audi’nin TDI motorlu araçlarında da hiçbir ek düzenleme olmadan kullanılabilecek.


Kaynak: Audi'den devrim niteliinde bir bulu! - Audi - Ajansotomobil.com (http://www.ajansotomobil.com/audi/haberler/audiden_devrim_niteliginde_bir_bulus_3281.html)

Emre_4758
29 12 2012, 12:45
Çevre koruyucu teknolojiler çok hoşuma gidiyor,Audi'yi tebrik etmek gerekir.

eengfd
29 12 2012, 18:47
Biz de bir gün kullanırız e dizel...

atitrend
29 12 2012, 19:09
yaklaşık 120 , 130 senelik petrolle çelışan yakıtlara hala bir alternatif bulamamalarını anlayamıyorum. bu kadar zor olmAMALI. işlerine mi gelmiyor yoksa gerçekten de beceremiyorlarmı merak ediyorum.

Emre_4758
29 12 2012, 20:34
yaklaşık 120 , 130 senelik petrolle çelışan yakıtlara hala bir alternatif bulamamalarını anlayamıyorum. bu kadar zor olmAMALI. işlerine mi gelmiyor yoksa gerçekten de beceremiyorlarmı merak ediyorum.
Kesinlikle işlerine gelmiyor abi.Daha doğrusu ceplerine.Adamlar tüm yatırımlarını petrol üzerine yapmış.Ayrıca dünyadaki tüm hükümetlerin büyük gelir kaynağı.

gokbrk
30 12 2012, 03:06
Güzel bir haber, eğer Audi bunu hayata geçirirse tebrik etmek, hatta bir tane de edinmek lazım :)

academian97
30 12 2012, 03:17
Küçükken sidikle çalışan araba hayali kurardık, demek audi bunu başardı, ben şimdiden pet şişelere dolduruyorum, israf olmasın.

:)))

acı
30 12 2012, 12:38
Küçükken sidikle çalışan araba hayali kurardık, demek audi bunu başardı, ben şimdiden pet şişelere dolduruyorum, israf olmasın.

:)))

:))) :)))

payanda
30 12 2012, 16:19
e-etanol farklı birşey olabilir belki ama etanol denen bileşik yapısında karbon bulundurduğu için sıfır emisyon demek yanış olur ayrıca genetiğiyle oynanmış bakteri olayıda bana çok tehlikeli geldi üremeleri kontrolden çıkarsa riskleri çok büyük.

tsport
30 12 2012, 18:29
yüzde seksen vergi almadan devlet bunu bize kullandırmaz.