PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ABS hatası



GnomonHelios
25 12 2012, 15:44
Aracımla bir iki VAG kodlama yapmıştım bugün aklıma bir auto scan yaptırtmak geldi ABS sisteminde hata çıkıyor taramada, bugün Torque Steering Recommendation (TSR) ve Driver Steering Recommendation (DSR) ayarlarını açmıştım acaba bundan sonra mı oldu bilemiyorum, hata kodunu silip bu ayarları orjinal kapalı hale getirdim ancak her taratmada hata kodu çıkıyor. Bunun nedeni ne olabilir yardım rica ediyorum. Aşağıya hata kodunu kopyalıyorum, iyi günler dilerim...


Address 03: ABS Brakes Labels: 3AA-614-109.clb
Part No SW: 3AA 614 109 AF HW: 3AA 614 109 AF
Component: J104 C2 450M V422 0024
Revision: --H07--- Serial number: 00000006310986
Coding: 0006588
Shop #: WSC 05311 000 00000
VCID: 71E3CB1D68B23B1


1 Fault Found:
01309 - Power Steering Control Module (J500)
008 - Implausible Signal - Intermittent
Freeze Frame:
Fault Status: 00101000
Fault Priority: 3
Fault Frequency: 1
Reset counter: 74
Mileage: 1600 km
Time Indication: 0
Date: 2001.14.23
Time: 16:31:49


Freeze Frame:
Speed: 0.0 km/h
Hex Value: 0x0000
Bin. Bits: 00000000 00000000
Voltage: 13.25 V
Bin. Bits: 00011111
Count: 281
Hex Value: 0x0000

HGYAYLA
25 12 2012, 16:59
Abi DSR Kodlamasını Geri Orjinal Haline Çevir, Yada İstiyorsan Böyle Kullan Fakat Bu Şekilde Kullanınca ABS Sinyali Arada Alamadığı İçin Sert Frenajlarda Sıkıntı Yaşayabilirsin...

DSR ABS Modül Sinyallerine Karıştığı İçin Yeni Model Passat ve CC'lerde Bu Hata Devreye Giriyor, Hatta Park Asist Olanlarda İptal Oluyor...

http://www.passatturkiye.com/vag-com-kodlamalar/4140-driver-steering-recommandationquotdsrquot-passat-b6-cc-3.html#post174264

Bu Konuyu Oku Derim

GnomonHelios
25 12 2012, 17:09
Korkudan hem DSR hem de TSR kodlamalarını kaldırdım, şimdi düzeldi ABS arızası, korktum walaaha, ABS ile oynaya gelmez, allah korusun, Acaba TSR ı açsam mı yeniden bilemedim. Yolladığın linkide okudum çok teşekkür ederim...

srcn09
25 12 2012, 20:35
Abi DSR Kodlamasını Geri Orjinal Haline Çevir, Yada İstiyorsan Böyle Kullan Fakat Bu Şekilde Kullanınca ABS Sinyali Arada Alamadığı İçin Sert Frenajlarda Sıkıntı Yaşayabilirsin...

DSR ABS Modül Sinyallerine Karıştığı İçin Yeni Model Passat ve CC'lerde Bu Hata Devreye Giriyor, Hatta Park Asist Olanlarda İptal Oluyor...

http://www.passatturkiye.com/vag-com-kodlamalar/4140-driver-steering-recommandationquotdsrquot-passat-b6-cc-3.html#post174264

Bu Konuyu Oku Derim

Bizim Jetta'da açık kapatalım mı ne yapalım :)

drozia
25 12 2012, 21:21
Dsr ve tsr kodlamalarını ben de kaldırdım dün arıza verdi elektronik park freni hatası diye az önce temizledim virüslerden:))
Address 03: ABS Brakes Labels: 3C0-614-109-C4.lbl
Part No SW: 3C0 614 109 P HW: 3C0 614 109 P
Component: J104 C4 440 V2 0011
Revision: --025--- Serial number: 00000786065075
Coding: 0002322
Shop #: WSC 00028 028 00001
VCID: 2B5E05F2B55F2644


1 Fault Found
01309 - Power Steering Control Module (J500)
008 - Implausible Signal - Intermittent
Freeze Frame:
Fault Status: 00101000
Fault Priority: 3
Fault Frequency: 1
Reset counter: 29
Mileage: 20526 km
Time Indication: 0
Date: 2012.12.02
Time: 16:32:36


Freeze Frame:
Speed: 0.0 km/h
Hex Value: 0x0000
Voltage: 12.00 V
Bin. Bits: 00011111
Count: 221
Hex Value: 0x0000

HGYAYLA
25 12 2012, 21:38
TSR Açabilirsiniz Sıkıntı Yok, DSR Açmayın

Sercan Senin Araçta O Kodlamada Sıkıntı Yapmıyor ;)

GnomonHelios
25 12 2012, 23:32
TSR yi açtım. Bakalım bir sıkıntı olacak mı göreceğiz. :)

HGYAYLA
26 12 2012, 00:24
Ben Bazen Dayanamıyorum DSR Açmak İçin Ama ABS Bu, Bir Tarafta Can Önemli :)

drozia
26 12 2012, 07:34
Yok abi ben tırstım..

GnomonHelios
26 12 2012, 17:48
TSR açık halde koşa koşa servise gittim iki defa tarattık bir hata çıkmadı. O halde devam edecez böyle. Zaten VAG ile TSR yi geri kapatamıyorum nedense sistem izin vermiyor. Ama DSR yi ellemem bir daha.

seran
14 02 2015, 15:45
Arkadaşlar vagcomla TSC ve DSR açtım, fakat autoscan yaptıgımda abs modülünde hata verdi.

'01309 power steering (http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=power+steering)control module j500' hatası

TSC ve DSR'yi sonra kapattığım halde autoscanda hala hata veriyor.

Bu hata kodunu nasıl düzeltebilirim?

edit: TSC ve DSR kapattıktan sonra hata kodunu silmek kafiymiş, düzeldi.