PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Windows 7 Home Premium ile Virtual PC yardim



VW_Passat
22 12 2012, 20:46
Bildiginiz gibi Bilgisayarim sifirlandi yani Format atildi nedeni ise icinde Windows ile birsey silindigi icin kurtaramadik tüm Programlari.

Simdi sagolsun mighty82 Sevket abim tekrar kurdu PC yi fakat simdi baslamadan önce VW ile önemli seylerim icin Virtuel PC kurmak istiyorum bunlari Windows 7 Home Premium dan Virtuel PC kurarak Windows XP Professionel 32-Bit calistirmak icin. Bazi Programlar Windows 7 de yamukluk yapiyordu zaten Virtuel PC ile 32 Bit Windows XP üzeri calistirmayi düsünüyorum.

Ama simdi ilginc olan Microsoft sayfasina girince benim Windows 7 Premium Home 64-Bit icin Virtuel PC yoktur diye yaziyor. Sadece yüksek olan yazilimlarda var diyor :sor1. Ben nasil Virtuel PC kurabilirim 32-Bit Windows XP calismasi icin ?

Yardimlarinizi bekliyorum.

drozia
22 12 2012, 20:51
Bildiginiz gibi Bilgisayarim sifirlandi yani Format atildi nedeni ise icinde Windows ile birsey silindigi icin kurtaramadik tüm Programlari.

Simdi sagolsun mighty82 Sevket abim tekrar kurdu PC yi fakat simdi baslamadan önce VW ile önemli seylerim icin Virtuel PC kurmak istiyorum bunlari Windows 7 Home Premium dan Virtuel PC kurarak Windows XP Professionel 32-Bit calistirmak icin. Bazi Programlar Windows 7 de yamukluk yapiyordu zaten Virtuel PC ile 32 Bit Windows XP üzeri calistirmayi düsünüyorum.

Ama simdi ilginc olan Microsoft sayfasina girince benim Windows 7 Premium Home 64-Bit icin Virtuel PC yoktur diye yaziyor. Sadece yüksek olan yazilimlarda var diyor :sor1. Ben nasil Virtuel PC kurabilirim 32-Bit Windows XP calismasi icin ?

Yardimlarinizi bekliyorum.
sana demiştim format görünüyor diye.. neyse eline sağlı sıfırlanmış oldu. Güle güle kullan ve iyi bir antivirüs prog. kullan

VW_Passat
22 12 2012, 20:53
sana demiştim format görünüyor diye.. neyse eline sağlı sıfırlanmış oldu. Güle güle kullan ve iyi bir antivirüs prog. kullan

Bu sefer iyi yapti ama Sevket abim.

Benim PC de 2 adet 1 Terrabyte HDD bulunuyordu yani toplam 2 TB. 1 TB bile büyük idi. SImdi Sevket abim söyle yapti 1 sürekli calisiyor digeri otomatik yedekleme olarak kullaniliyor, yani bir daha bozuldugunda HDD gittiginde diger HDD de tüm bilgileri duracaktir Windows bile calisacaktir.

Konuya dönersek su VIrtuell PC olayina takildim :)

drozia
22 12 2012, 20:57
Bu sefer iyi yapti ama Sevket abim.

Benim PC de 2 adet 1 Terrabyte HDD bulunuyordu yani toplam 2 TB. 1 TB bile büyük idi. SImdi Sevket abim söyle yapti 1 sürekli calisiyor digeri otomatik yedekleme olarak kullaniliyor, yani bir daha bozuldugunda HDD gittiginde diger HDD de tüm bilgileri duracaktir Windows bile calisacaktir.

Konuya dönersek su VIrtuell PC olayina takildim :)
niye gerek duyuyorsun buna?

VW_Passat
22 12 2012, 21:00
niye gerek duyuyorsun buna?

Cünkü bir kac Program Windows 7 64-Bit de dogru düzgün calismadigi icin :)). VW ile ilgili Programlar misal :)

drozia
22 12 2012, 21:08
Cünkü bir kac Program Windows 7 64-Bit de dogru düzgün calismadigi icin :)). VW ile ilgili Programlar misal :)
Yasin Etkayı çalıştırmıyor mu?

axsaband
22 12 2012, 21:08
yasin kardes virtual pc yerine çift işletim sistemi kursaydın daha iyiydi virtual pc de ethernet sorunu 64 bit işlemci destegi olması lazım ugraştırıcı bir iş ama format atarken 20 gb hdd ayırsaydın xp için sonra xp kurup ardına win7 kursaydın daha sağlıklı olurdu...virtual pc 64 bit var ama link bakim atarım sana...

VW_Passat
22 12 2012, 21:12
Yasin Etkayı çalıştırmıyor mu?

Abi eskisi calisiyor ama artik oda cok eski olup Update yapmadigi icin Windows XP üzeri kurayim diyorum :)

VW_Passat
22 12 2012, 21:12
yasin kardes virtual pc yerine çift işletim sistemi kursaydın daha iyiydi virtual pc de ethernet sorunu 64 bit işlemci destegi olması lazım ugraştırıcı bir iş ama format atarken 20 gb hdd ayırsaydın xp için sonra xp kurup ardına win7 kursaydın daha sağlıklı olurdu...virtual pc 64 bit var ama link bakim atarım sana...

Muzaffer abi bunu nasil yapacaz peki :))

drozia
22 12 2012, 21:13
Abi eskisi calisiyor ama artik oda cok eski olup Update yapmadigi icin Windows XP üzeri kurayim diyorum :)
vista yükle olmaz mı?

axsaband
22 12 2012, 21:16
Ben öyle yapıyorum her zaman ama yeniden kurmak gerekiyor önce xp kuracaz hdd ikiye bölecez 20 gb ayıracaz digeri win7 için sonra 20 gb ye xp kuracaz ardından win7 kuracaz diger bölüme sonra iki sistemin olmus olacak acılısda hangi sistemi istersen onun üzerinden acabilirsin yapabilirim istersen zaten bayram dayız demi seninde izin vardir su an ;)

VW_Passat
22 12 2012, 21:16
vista yükle olmaz mı?

XP olmasi daha saglikli :)

drozia
22 12 2012, 21:17
XP olmasi daha saglikli :)
xp pack 1-2 ister ardından çok kastırır sanki..

VW_Passat
22 12 2012, 21:18
Ben öyle yapıyorum her zaman ama yeniden kurmak gerekiyor önce xp kuracaz hdd ikiye bölecez 20 gb ayıracaz digeri win7 için sonra 20 gb ye xp kuracaz ardından win7 kuracaz diger bölüme sonra iki sistemin olmus olacak acılısda hangi sistemi istersen onun üzerinden acabilirsin yapabilirim istersen zaten bayram dayız demi seninde izin vardir su an ;)

Abi elimde dur bakalim VirtualBox Programi kurdum onunlada oluyormus da simdi bana windows xp lazim nereden indirebilirim bunu :)) ???

axsaband
22 12 2012, 21:21
link vermek yasakmı ??

VW_Passat
22 12 2012, 21:22
link vermek yasakmı ??

PM atabilirsin abi, diger türlü cogu Linkler yasak :)

axsaband
22 12 2012, 21:28
attım dostum..

VW_Passat
22 12 2012, 21:45
attım dostum..

Hay allah razi olsun senden :). Bir de Serial Nosu varmi bunda ???

Linkler iniyor bu arada :)). Olursa eski sisteme kavusacagim tekrar insallah :))

axsaband
22 12 2012, 21:47
serial istemez full bunlar zaten :alk

VW_Passat
22 12 2012, 21:48
serial istemez full bunlar zaten :alk

Full derke Ilaclimi :)) ?

axsaband
22 12 2012, 21:51
aynen grip olmasın diye baya ilac basmışlar buna :)

VW_Passat
22 12 2012, 22:14
aynen grip olmasın diye baya ilac basmışlar buna :)

Abi hepsi az önce indi simdi deniyorum :).

axsaband
22 12 2012, 22:23
Denede sonucu yaz dostum....

VW_Passat
22 12 2012, 22:24
Denede sonucu yaz dostum....

Mutlaka yazacam bu gece bununla ugrasiyorum. Hazir 5 gün bedava tatile girmis iken bunlari halledeyim :)

VW_Passat
22 12 2012, 22:47
Virtual PC olacak gibi, verdigin XP de calisiyor ama Türkce :)).

Laptop da oluyor simdi PC de yapacagim. 10 GB ekstra HDD ye yer ayiriyor yeter sanirim. XP kac GB yer aliyordu ?

axsaband
23 12 2012, 12:33
türkçe olması daha iyi işte tr ni geliştirirsin :)) xp 3 gb veya 4 gb arası 10 gb yeterde artar...

VW_Passat
23 12 2012, 14:56
Evet Virtuell PC yi kurdum Türkce Windows XP ile makina gibi calisiyor fakat simdi büyük sikinti var oda Klavye dir. Benim Klavye Almanca ve XP türkce istiyor yani "." bastigimda "c" yaziyor ??? Bunu nasil degistirebiliriz Almanca olsun ?

97has
23 12 2012, 17:03
Evet Virtuell PC yi kurdum Türkce Windows XP ile makina gibi calisiyor fakat simdi büyük sikinti var oda Klavye dir. Benim Klavye Almanca ve XP türkce istiyor yani "." bastigimda "c" yaziyor ??? Bunu nasil degistirebiliriz Almanca olsun ?

Yasin abi Türkçe Türkçe kullan işte. :) Sıkıntıyı felan düzgün yazarsın. :)) :)) :)))

Şaka bir yana, Denetim masası, Dil ve Bölge, Klavye'den istediğini seçebilirsin Yasin abi. :)

axsaband
23 12 2012, 17:59
hasan arkadas cevabi vermis o sekil halledersin

proportions
23 12 2012, 18:58
Ben birsey yazana kadar arkadaslar butun cevaplari yazmislar.
Virtual XP yi orjinal windows sitesinden indirebilmek icin en az Win7 Pro gerekli Yasin, Home desteklemiyor..

Virtual PC ile halletmissin zaten olayi...
Kolay gelsin.

VW_Passat
23 12 2012, 19:00
Ben birsey yazana kadar arkadaslar butun cevaplari yazmislar.
Virtual XP yi orjinal windows sitesinden indirebilmek icin en az Win7 Pro gerekli Yasin, Home desteklemiyor..

Virtual PC ile halletmissin zaten olayi...
Kolay gelsin.

evet sagolun hallettim olayi simdi gerekenleri yapiyorum ;)

mighty82
23 12 2012, 22:31
Yasin,

bugün konusduk senle. Bilseydim tam ne yaptigini yardimci olurdum.
Eger sounlarin olursa haber et.

Virual PC ve Operating Sistem ihtiyclarinda yardimci olabilirim.

Selam

VW_Passat
24 12 2012, 17:54
Yasin,

bugün konusduk senle. Bilseydim tam ne yaptigini yardimci olurdum.
Eger sounlarin olursa haber et.

Virual PC ve Operating Sistem ihtiyclarinda yardimci olabilirim.

Selam

Tesisati kurdum sagol abicim :). Zaten sayende PC yi kurtardik allah razi olsun senden :)