PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Passat Variant yada Ford C-Max Grand



ağa
12 12 2012, 23:04
Merhaba Arkadaşlar,

B7 Variant ile C-Max Grand arasında kaldım, aslında variant ı daha çok istiyorum ama çevremdeki arkadaşlarım 7 kişilik c-max i tavsiye etmekteler.
İkiz bebeklerle birlikte sizece hangisi daha kullanışlı olur. Görüş, öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Teşekkürler.

drozia
12 12 2012, 23:09
C max daha fonksiyonel olur..

Emre_4758
12 12 2012, 23:15
Ben Variant derim.Allah bağışlasın bu arada bebekleri :) Neden Variant diyorum,çünkü C-Max in 7 koltuklu oluşu bagaj alanını kısıtlar,e bebek arabası var,kişisel eşyalarınız var,bunu da göz önünde bulundurun derim,Variant yeterli bence :)

academian97
12 12 2012, 23:21
Sadece kullanislilik acisindan degerlendiriyorum; motor secenekleri sizin karariniz; C-maxın son sira koltugu yatip da bagaj kismi artiyorsa ford derim.

ekonomistt
12 12 2012, 23:41
Bence çocuğu olan biri genişlik kadar konfor ve güvenede önem vermeli bu nedenle bence vw Passat.

gokbrk
12 12 2012, 23:44
Kullanışlılık olarak C-Max daha uygun gibi.

ysntncr
12 12 2012, 23:46
Bu linkte 54 numarayı okursanız iki çoçukla birlikte passat keyfi nasıl çıkar bir örnek olur sanırım
http://www.passatturkiye.com/otomobil/2126-variant-kullanicilari-2.html

ağa
12 12 2012, 23:49
cevaplar için teşekkürler, TDI 1,6 motor düşünüyorum. Ford da sanırım 1,6 üzeri yok cmax için.

512M
13 12 2012, 00:27
Kesinlikle VW Passat Variant tercih etmeni tavsiye ederim...

acı
13 12 2012, 00:48
Ben variantı almadan önce baya incelemiştim cmax'i ve babam da mpv sevdiği için ilk düşündüğüm araçtı aslında ama cam tavanın açılmaması beni bu araçtan soğuttu. İki araç arasında kendimce karşılaştırmama gelirsek Cmax daha yüksek bir oturma pozisyonu sunuyor fakat diz mesafesi biraz dar gibi geldi bana ve kaba bir yapısı içerinin ama passat ondan alçak bir yapıda olmasına rağmen daha ferah, motorlar konusunda evet ikiside 1.6 dizel ve fordun motoruda yabana atılacak bir motor değil gayet başarılı ve kendini kanıtlamış bir motor, arka koltuklara gelecek olursak cmax'in 2. sıra orta koltuğunun katlanıp sağ koltuk altına girmesi gerçekten çok güzel bir özellik eğer 4 yetişkin seyahat ediyorsa gerçekten vip minibüs gibi oluyor araç :)) ama 3. sıra koltuklar sadece çocuklar için ve yetişkinlerin şehir içinde bile binmeleri bir eziyet. Kalite bakımından soracak olursanız çok uzak değiller birbirlerine ve Passattan beklemediğim bazı şeyleri görünce cmax daha düzgün algısı bile oluşturabiliyor insanda. Arka kapılara gelecek olursak cmax sürgülü ve bu artı bir puan sizin için çünkü bebek koltuğu ve bebekleri araca yerleştirmek çok çok çok daha kolay olacaktır passata göre :) Sizin yerinizde olsam cmax'i tercih ederim ama yok d segmenti bir araç olsun ve ismi olsun derseniz passat ancak unutmayın variant alınca çoooooookkk akıl vereniniz olacak haberiniz olsun:)) umarım faydalı olmuştur yazdıklarım:) şimdiden hangisini seçerseniz seçin hayırlı uğurlu olsun Allah yavrucaklarınızı analı babalı sağlıklı büyütmek nasip etsin :)

werttr
13 12 2012, 00:56
Merhaba Arkadaşlar,

B7 Variant ile C-Max Grand arasında kaldım, aslında variant ı daha çok istiyorum ama çevremdeki arkadaşlarım 7 kişilik c-max i tavsiye etmekteler.
İkiz bebeklerle birlikte sizece hangisi daha kullanışlı olur. Görüş, öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Teşekkürler.

Ben kesinlikle Passat Variant alırdım. Opsiyon olarak ta kesinlikle ve kesinlikle panaromik can tavan (2800 TL), LED'li BiXenon'lu far ve LED'li arka farlar (2700 TL) ve arka koltuklara entegre 2'li çocuk koltuğu (1120 TL) alırdım. Mükemmel, güvenli ve keyifli bir aile aracı olurdu..

Lukunku
13 12 2012, 03:27
Her ikisini de kullanmış ve tecrübe etmiş birisi olarak kesinlikle ben de Passat Variant'ı tercih etmenizi tavsiye ederim. Sorularınız olursa yardımcı olurum ama kısaca söyleyeyim; C-max alınca (grand bile olsa) yolda Variant gördüğünüzde gözünüz kalır, "keşke onu mu alsaydım" dersiniz, ama Variant aldığınızda c-max ya da Grand c-max gördüğünüzde asla öyle bir şey içinizden geçmez. O kadar mı, evet o kadar...

fbsem
13 12 2012, 08:46
Bir variant kullanıcısı olarak kesinlikle variant derim kullanışlılık açısından bagaj ihtiyacınız olucak c-max 7 kişilik fakat 7 lişi oluncada bagaj kalmıyor passat variant ve sunroof derim ama karar sizin:)

manager41
13 12 2012, 11:46
Bende variant almadan önce C-max almayı çok düşünmüştüm. Yalnız arabayı bayide görüp test sürüşü yaptıktan sonra bu kararımdan tamamen vazgeçtim. Öncelikle aracın 7 koltuklu olması bir avantaj gibi gözüksede çokta kullanışlı değil çünkü 7 koltuklu hale getirdiğinde neredeyse bagaj alanı sıfır oluyor ve diğer arkadaşlarında belirttiği gibi en arka koltuklar çok ufak bir yetişkinin orada oturması çok zor. Eğer 4-5 çocugunuz var ise bu özelliği kullanabilirsiniz aksi halde çok kullanılacak bir özellik değil. Araçta şöför koltuğunun olduğu bölüm ferah ama arka koltuk aralıkları dar, arka koltuk arkasındaki plastik tepsiler arabaya hiç yakışmamış. Panoramik cam tavan var ama açılamıyor. Cam tavan perdesi çok basit. Focus ve C-max arka arkaya kullandım yol tutuşu konusunda sedan bir araba kesinlikle daha fazla bir güven verdi. Bagaj tarafından baktığımda arka koltuk altlarındaki demir kızakların görünmesi zaten olayı bitirdi ve orada bu arabayı almaktan vazgeçtim. Yalnız tamamenden eleştirmemek lazım MPV araç olması sebebiyle bazı artılarda var. Mesela şöförün arka koltukta bulunan çocukları görmesi için ikinci bir dikiz aynası mevcut - kullanışlı , arka koltuklar için kemer uyarı ikaz konulmuş - kullanmılabilir lakin sizin için bence extra çünkü çocuk zaten 5-6 yaşına kadar çocuk koltuğunda oluyor ve emniyet kemeri her zaman taklı vaziyette. Elektrikli Bagaj kapagı- ilk aşamada avantaj gibi gözüküyor ama herhangi bir yaklaşım sensörü yok diye biliyorum yani tavanı basık bir yerde veya arkanıza çok yaklaşmış bir yüksek araç varken açmak isterseniz kapıyı vurmanız içten bile değil. Yalnız fiyat olarak passattan daha ucuz tabiki. Artı bayiye göre değişir ama genel yorum yapmak gerekirse bayiler vw bayilerine göre daha ilgili.

Bunun yanında passata gelir isek. Bir defa araç bir üst segmentte, arabaya ilk oturduğunuzda zaten o kaliteyi hissediyorsunuz. Arabaya ilk bindiğinizde ve kullanım sırasında kendinizi daha güvende hissediyorsunuz. Konsol ve dokunmatik ekran çok gösterişli, kapı içlerinde arka koltuklarda dahil bir çok bölümde yumuşak plastik kullanılmış. Kapı içlerindeki şişe koyma ve torpido gözleri bile çıplak plastik değil özel bir maddeyle kaplı. Araç bir defa çok sessiz eski aracım focustu ve satmadan bir kaç hafta iki aracıda beraber kullandım araç içi ses anlamında inanılmaz bir fark var. Artı ikinci eli her ne kadar sedan passat kadar olmasada C-max'dan daha iyi. Yani ben bu artıları alt alta koyup seçimimi varianttan yana kullandım. Şu ana kadarda çok memnunum elhamdulillah. Sizin içinde şimdiden hayırlısı olsun.

Selamlar,

werttr
13 12 2012, 14:49
Bence kampanya fiyatları bitmeden beyaz renkli ve panaromik cam tavanlı 1.4 TSI 122 beygir manüel vites bir Variant bulabilirseniz hemen alın. Cam tavan bedavaya gelsin... Kesinlikle memnun kalacaksınız. Hem kaliteli hem de çok kullanışlı geniş bir aile aracı almış olacaksınız. Ford'un bu zevki vereceğini hiç sanmıyorum..

academian97
13 12 2012, 20:06
Yahu arkadaşlar, burası PASSAT forumu, herkes nasıl olsa Passatı tavsiye edecek diye ben işlevsellik açısından C-maxı tavsiye etmiştim ama bugün VW servisinde 17" cantlı, camtavanlı, bi-xenonlu beyaz bir variant görünce "ben de mi variant alsaydım ne?" demekten kendimi alamadım...



Her ikisini de kullanmış ve tecrübe etmiş birisi olarak kesinlikle ben de Passat Variant'ı tercih etmenizi tavsiye ederim. Sorularınız olursa yardımcı olurum ama kısaca söyleyeyim; C-max alınca (grand bile olsa) yolda Variant gördüğünüzde gözünüz kalır, "keşke onu mu alsaydım" dersiniz, ama Variant aldığınızda c-max ya da Grand c-max gördüğünüzde asla öyle bir şey içinizden geçmez. O kadar mı, evet o kadar...

Tamamen doğru bir tespit. Ama nazar değdi sanırım varianta :(

sebinefe
13 12 2012, 21:48
Hocam Variant al derim ben de. C-Max Mehmet Bey in de dediği gibi, aldığında passatlara baktıracak bir araç. Gözüm araç aldıktan sonra dışarda olmasın diyorsan passat al derim. Ford bana hiç güvenli ve yalıtım bakımından(ses) kaliteli gelmiyor.

ağa
13 12 2012, 23:19
Arkadaşlar tüm yorumlar için teşekkür ederim, şimdi sıra eşimi ikna etmekte. :o

atitrend
14 12 2012, 09:57
ford lar bildiğim kadarıyla yalıtım bakımından sıkıntılı araçlar. aile ile binilecek araçların içerisi huzur dolu olmalı. sessiz ve konforlu. d sınıfı araç almamın tek nedenidir yalıtım ve konfor. yoksa aynı donanımın fazlasını c sınıfı araçlar da sunuyor. hemde daha ucuza . ama yalıtım konusunda d sınıfından geride kalıyorlar. yoksa kocaman bir araca ihtiyacım yok .7 yaşımda oğlum ve annesinin karnında dünyaya hazırlanan bir evladım var. allah c.c. nasip ederde sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırsak ufak ufak bebk koltuğuna bakma zamanımız da yaklaşıyor.

sebinefe
14 12 2012, 11:22
Hocam haklsın. Ford Focus Titanium u kullanmıştım. Nedendir bilmiyorum içeri dehşet ses geliyordu. Sıfır araç olması sebebiyle daha bir hayret etmiştim o zaman. Hoş iki araç sonuçta aynı markanın da olsa farklı araçlar. Aralarında benzerlikler olduğu gibi farklılıklar da bulunuyordur.