PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Pioneer 9310bt



Tripanazomi
25 11 2012, 16:16
Merhaba ,
Bu konuda oldukça fazla araştırma yaptım ve sizlerle paylaşmak istedim., yeni Zenec mi , RNS 510 mu derken Almanyadan alma şansı olunca bu modeli değerlendirdim, Gerçi Leonda kullanıyorum ancak zaten VW uyumlu olduğundan geçerli bir ürün ,Daha önce RCD 310 takılıydı. (Fotoğraflar telefondan ).
TR de yetkili satış fiyatı 3000 TL civarı
link: AVIC-F9310BT OTO NAVGASYON&MULTIMEDYA SSTEM (B) | OTO NAVGASYONveMULTMEDYA SSTEMLER | shop.digicom.com.tr (http://shop.digicom.com.tr/?urun-1452-AVIC-F9310BT-OTO-NAViGASYON&MULTIMEDYA-SiSTEM--B-.html)

Detaylı İzlenimler ve detaylar ;

DVD: 2. Bölge ayarlı geliyor , Divx de okuyor ama DVD dışında denemedim, Giderkende okuması için el freni bağlantısını kandırmak yeterli oluyor, montajcı halletti ama daha denemedim.
USB: USB den takılan HDD yi okuyor , buradan Divx, MP3, WMA okumakta , sadece MP3 denedim
AUX: 3.5 luk girişi var. Herhangi bir cihaz bağlanabilir, iphone denedim.
Orjinal USB/AUX kablosu 2 metreden fazla uzatma sağlamakta buda bağlayacağınız cihazı istediğiniz yere koyabilmenizi sağlıyor.
NAV: Eylül 2011 haritası yüklü ve başarılı ancak sesli yönlendirmeyi pek beğenmedim ( zevk meselesi ) 2012 haritası konusunu aşağıda açıkladım.
PC nizde yada iphone /bilgisayarınızda Navfeeds ( free) yüklü ise google maps de yarattığınız POI leri bluetooth / SD kart ile POI listesine ekleyebiliyorsunuz.
CD: CD/MP3/WMA okuyor : CD yi çıkartma tuşuna basmak yetmiyor , ekrandan evet çıkart diye onaylamalısınız, bu belki çoğu kişinin hoşuna gitmez ama benim işime gerçekten yarıyor zira küçük çocuk varsa cd ye kötü davranabiliyor.
SD: Micro SD kart girişi 32 GB a kadar destekliyor önden basit girişi var, çıkartmak için önce menüden çıkart demelisiniz yoksa SD kart bozulabiliyor
Bluetooth: Araçtaki duyum çok başarılı , mikrofonu tavan lambasının içindeki orjinal yere gizledik, telefon rehberi geliyor , araca girdiğinizde telefon otomatik tanınıyor , ekrana gelen rehberden seçerek kişiyi aramak/sonlandırmak mümkün. Karşı taraf sesimi biraz digital buluyormuş ama anlaşmada sorun yok. Müzik çalarken telefon gelirse müzik tamamen kesiliyor konuşma sonrası herşey kaldığı yerden devam ediyor.

Ekran: 800 X 480 çözünürlük gayet iyi, ekranda parlama vb sıkıntı olmadı.
Radyo: Radyo çekim kalitesi RCD 310 a göre bazı noktalarda azaldı ama Radyoyu FM den dinlemediğim için sorun olmuyor. TMC si var bağladık ama anlaşma olmadan çalışmıyor, ( avrupada yayın olan yerlerde çalışmakta )

Ses kalitesi: Çok ciddi bir ses kalitesi artışı olduğunu belirtmeliyim, daha canlı ve sesi neredeyse sona dayamama rağmen en ufak distorsiyon olmuyor . Elbette cihaz bir high end ürün değil .( Loudness off ve EQ flat dinlemekteyim zira bu işi bende bitone hallediyor ) . Cihazda 3 adet amplifier çıkışı var ( Ön + Arka + Sub) , istenirse araç orjinal hoperlörlerine arkasındaki VW giriş soketiyle cuk diye bağlanıyor, Birde dinleme bölgesi seçilebiliyor.Böylece ses o bölgeye odaklandırılıyor ( bir nevi sanal time ayarı atıyor),

Direksiyon kumananda tuşları : Tüm komutlar , telefon düğmesi hariç çalışmakta, alttaki düğme ise ATT yapıyor ( sesi ani olarak çok azaltıyor)
Klima kontrolleri : Aynen gösteriliyor , buğu çözme tuşu , klima yönü, vantilatör hızı sağ sol dereceler ekrandan görülebilmekte
Park sensörü : Ön arka , bende yok ama araçta OPS varsa bağlantı var , OPS varsa ekrandan her sensöre ne kadar yaklaşıldığıni görebilmeniz mümkün.
Video out: Ben kullanmıyorum ama istenirse arka monitör çıkışı ( 1 adet) mevcut
Video in : Media player bağladım , ekranda herşeyi görebiliyorum sorun yok. Sadece 1 adet mevcut.
Geri görüş kamerası: Henüz bağlantı yapmadım, yakında takılacak ama cihaz ben geri vitese takınca otomatik geçiş yapıp bağlanmaya çalışmakta, istenirse bu özellik kapatılabiliyor.

Genel görünüm: ilk başta büyükçene olan düğmeleri sevmedim ama sonra OEM görünüm için sadelik esastı ve kullandıkça anlıyorsunuz ki düğmeler gayet iyi , daha küçük olsa kullanışlı olmazdı gibi geliyor. En önemlisi sade ve az düğmenin aslında daha şık olduğuna karar verdim (şahsi görüşüm.)

En beğendiğim özellik;
Bu ürünle beraber 50 cm lik ipod kablosunuda aldım ( TR de 31 USD avrupada 20 EURO) ;
Böylece Iphone dan internet radyo dinleyebiliyorum , çok başarılı , parazit yok , CD kalitesinden daha iyi ses alabiliyorum. Fakat en güzel yanı favori radyo kanalları arasında direksiyondaki şarkı değiştirme düğmesi ile gezinebilmekteyim.
Ayrıca AuPEO diye bir radyo programı buldum. Bu program radyo dinlerken şarkı değiştirmeme olanak veriyor, hatta şarkıcı yada müzik türü seçebiliyorsunuz ve belli şarkıcının müzikleri yada belli müzik türü tipleri arasında gezinebiliyorsunuz ( kişisel radyo gibi)

2012 Update konusu :
Şimdilik paralı ve avrupada 150 EURO ;
Update ile değişenler ;
- Harita sağlayıcı Atlas dan Navteq e geçiyor ve bu daha güncel nav demek
- Arayüz app radio ya upgrade ediliyor, tamamen heni iphone arayüzü geliyor, daha fazla uygulama çalıştırılabiliyor, ( google maps, internet sayafası, facebook .... )
Henüz bu özelliği almadım , bana çok lazım değil , sadece birkaç yıl sonra map update istersem güzel olabiliyor.

Eksi yönleri :
Her çalıştırmada 9-10 saniyede açılıyor, gerçi kötü değil ama hemen hazır değil işte.
2021 Update in bazı modellerde standart gelmesine rağmen bu modelde paralı olması
Halen bu gibi cihazlarda HDMI in/out olmayışı
Cihazın açma kapama tuşu yok, kontağa bağlı olmak zorunda (ancak Giderken cihaz çalıştığı halde ekranı kapatabiliyorsunuz.)
Pause tuşu yok , aslında araç ünitelerinin çoğunda yok.

Sonuç : Çakma RNS 510 yada Servis garantili Zenec yerine daha özgün ama ses kalitesi konusunda daha da ileri gitmiş ( FM radyo anteni hariç) hemde daha uygun fiyatlı bir ürün arıyorsanız bence hiç düşünmeyin derim. ( Not: Zenecte de internet radyo olarak Tuneln çalışyor )

Sorular olursa yanıtlarım

ferit
25 11 2012, 18:47
Hayirli olsun harika bir urun almissin. Bende PIONNEER alacam.
Hepsinde ayni fonksiyonlar var (gps,BT,dvd vs...) ama Pionner demek, kalite demek.
Benim için yuvarlak çevirmeli ses dugmesi sart. Onun için ya AVIC f3210bt, ya da AVIC f9110bt.
:alk:alk:alk:alk:alk:alk

lancelot
25 11 2012, 21:56
Güzel olmuş fakat 3000 Tl çok fazla olmuş. Bunun yerine bence 1000 tl ye iyi bir tablet alınıp oraya montesi yapılabilirdi ve daha iyi bir çözünürlük navigosyonda daha iyi olabilirdi. Ben bu ara tablet koyma işine bayağı bi sardım :)

supermen5
27 11 2012, 08:54
Cok guzel ve detayli yazmissiniz. 9310 BT yi ben Passat Variant a mayis gibi takdim. Montajini kendim yaptim. El freni aldatmasini yapmadim. Cunku surucunun hareket halindeyken ekrana kisa bir sure bile olsa gozunun kaymasinin dogru olmadigini dusunuyorum.
Iphone dan adres aktarim olayi gercekten buyuk kolaylik.
Mikrofonu ben direksiyonun arkasina koydum. Gorusmelerim sorunsuz.
Su anda cihazda son gunlerde yasadigim tek bir sorun var. Bazen navigasyonguncel konumu bulamiyor. Ne yazikki navigasyon anteni Passat da opsiyon olarak yoktu. Sirf aracta anten olsun diye RNS cihaz da almak istemedim. 9310 antenini cihazla beraber monte etmistim. (Ingiliz VW Trasporter Forumunda okumustum) Yazin sorunsuz calisti.Simdi bazen konum bulamamaya basladi. Sanirim anteni on camin onune, konsulun ustune cikartacagim. Fakat bende Inrared Korumali ve Isitmali on cam var.Insallah on cam navigasyonun bilgi alisini etkilemez.
Ses Kalitesinin arttigi bariz ortada. RCD 510 da midleri en altta dinliyordum.Sesi de 13-15 den cok acamiyordum. Ses oldukca kotuydu. Simdi daha iyi oldu.Cihaz High-End degil ama bu sinifta ve VW formunda High End uretim cihaz benim bildigim zaten yok. Ben yine de hoparlorleri degistirmeye karar verdim. Bas isini Pioneer Stepne basi ile cozdum. Ama ses kalitesi daha iyi olmali diye dusunuyorum.4 kapidaki hopalorleride degistirecegim insallah.
Cihazin en sevmedigim tarafi Otomatik Ses Seviye ayari olmamasi (ASL) Onundisinda sizinde bahsettiginiz gibi Turkce Navigasyon yonlendirmesini yapan Aylin kardesimizin bozuk Turkcesi. Antalya ya gelirseniz Anafartalar Caddesine gidin ve Aylin in telaffuzunu dinleyin ,tek kelime ile bu ne ya dersiniz. 7 Yasindaki kizim bile `Baba bu abla Turkce konusmayi nerede ogrenmis` diye sordu!!!!
Aylin in bozuk Turkcesi icin Pioneer Europe a mail bile yazdim. Gelen cevap basitti. Cihaza yeni kisi eklemek imkansiz. Oysa 5 yasindaki Garmin Nuvi de bile Turkce telaffuzu oldukca dogru olan bir bayan konusuyor.
Iphone uzerinden radyo dinleme nasil oluyor? Biraz bilgilendirebilir misiniz ? 3G devamli acik oluyor sanirim. Peki hangi programi kullaniyorsunuz? Bir de mumkunse Iphone kablosunun kod numarasini alabilir miyim ? Iphone un kulaklik cikisindan bu baglantinin olmasi sanirim mumkun degil .
Kolay gelsin.

Tripanazomi
29 11 2012, 03:08
Güzel olmuş fakat 3000 Tl çok fazla olmuş. Bunun yerine bence 1000 tl ye iyi bir tablet alınıp oraya montesi yapılabilirdi ve daha iyi bir çözünürlük navigosyonda daha iyi olabilirdi. Ben bu ara tablet koyma işine bayağı bi sardım :)

Merhaba
3000 tl bencede çoktu bu yüzden gidip 805 Euro ya ipod kablo dahil Amazon.de den arkadaşım vasıtasıyla aldım
Tablet işi konusunda da çok haklısınız bende araştırdım ve işintabletlrözmrk istiyordum . İpad 4g , mini vb hepsine baktım ancak video in özellikli bir tablet bulamadım .( belki vardır ) Bu özellik sayesinde media player görüntüsünü ekrana getiriyorum . Amacım çalan parça adını ve klasörlerin içini görmek

Media player dan ise optik çıkış ile işlemciye sesi gönderiyorum amaç 24 bit 96 khz flac dinlemek ki bu cd den ( 16 bit) neredeyse iki kat daha net ses anlamına gelmekte.
Hatta Media player gerekmeden tabletten optik çıkış almak istedim ama bu çıkışı orijinalinde verebilen tablet bulamadım birde tabletlerin hafızaları yetmedi flac parçaların tanesi 100 mb olunca usb den bağlı 500 gb lık Hdd bile zor yetiyor arşive
Eğer tablet ile ilgili bildiğiniz çözüm varsa lütfen paylaşınız
Teşekkürler

gaskiney
29 11 2012, 06:47
Merhaba
3000 tl bencede çoktu bu yüzden gidip 805 Euro ya ipod kablo dahil Amazon.de den arkadaşım vasıtasıyla aldım
Tablet işi konusunda da çok haklısınız bende araştırdım ve işintabletlrözmrk istiyordum . İpad 4g , mini vb hepsine baktım ancak video in özellikli bir tablet bulamadım .( belki vardır ) Bu özellik sayesinde media player görüntüsünü ekrana getiriyorum . Amacım çalan parça adını ve klasörlerin içini görmek

Media player dan ise optik çıkış ile işlemciye sesi gönderiyorum amaç 24 bit 96 khz flac dinlemek ki bu cd den ( 16 bit) neredeyse iki kat daha net ses anlamına gelmekte.
Hatta Media player gerekmeden tabletten optik çıkış almak istedim ama bu çıkışı orijinalinde verebilen tablet bulamadım birde tabletlerin hafızaları yetmedi flac parçaların tanesi 100 mb olunca usb den bağlı 500 gb lık Hdd bile zor yetiyor arşive
Eğer tablet ile ilgili bildiğiniz çözüm varsa lütfen paylaşınız
Teşekkürler

Tablet ile ilgili güzel bir çalışma yapmışlar Relocating RNS-510 to make room for Tablet - VW GTI MKVI Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVI Forum / VW GTI Forum - Golfmk6.com (http://www.golfmk6.com/forums/showthread.php?t=22345)

Tripanazomi
30 11 2012, 10:23
Selam
Bu tablet çözümleri analog out kullanıyor ve ses kalitesi olarak çok aşağıda kalıyor . Ses olarak pre ampli çıkış verebilen Pioneer In yanına bile yaklaşmazlar

Bununla birlikte ;
İpad mini ile
En iyi uçuk çözüm olan
Cambridge id100
The amazing iD100 iPad, iPhone, iPod touch digital dock (http://www.cambridgeaudio.com/summary.php?PID=605&Title=The%20amazing%20iD100)

yada
Uygun fiyatlı ve optik çıkış verebilen
Pure i-20
i-20 - Hi-Fi Quality Dock for iPod/iPhone (http://Www.pure.com/products/product.asp?Product=VL-61429#/i-20-Hi-Fi%20Quality%20Dock%20for%20iPod/iPhone)

kullanırsak ses kalitesi olarak tablet ile alınmış en iyi çözüm olurdu be pioneer ı ezerdi
( burada da iPad İn hafızası ile sınırladınız kendinizi )
Yada tablet yerine esasen ses kalitesi olarak en iyi sonucu veren ve üretimi durdurduğu için fiyatı artan
Logitech squeze Box Touch
Logitech Squeezebox Touch review | Expert Reviews (http://www.expertreviews.co.uk/media-streamers/1290910/logitech-squeezebox-touch)

Bu alet ise Süper olurdu ve ses kalitesi olarak bunu geçen yok , üstelik sadece 200 Euro ve teyp bölgesine bir çalışma ile oturabilir.

Ancak bunların hiçbiri benim isteklerim olan ve aynı ünitede sunulabilen;
- oem görünüm
- park sensörleri ve klima gösterimi
-DVD . NAV Bluetooth,CD ,USB
- direksiyon kumandasından internet radyo kanalı dahi değiştirebilme
-Video in ve video out sayesinde istediğim ve ileride çıkabilecek tüm Media player / android box tarzi ürünleri ekleyebilme ve bunları istersem arka koltuktakilere farklı interaktif bir monitör ile aktarabilme
-araç için üretildiğinden araçta yazın oluşabilecek sıcaklıklara dayanıklı olma

şansı vermiyor . ( kendimi agaoğlu reklamında gibi hissettim)

Ancak dediğim gibi görünüm hiç önemli olmasaydı Logitech SBT en uygun fiyatlı ve en yüksek ses kalitesini sunabildiğinden tek çözüm olurdu