PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Akaryakıta Bir Zam Daha



erhangul33
12 10 2012, 17:05
Benzine YİNE 8-9 kuruş arası zam.

Keşke forumda küfür etmek serbest olsaydı :P

Yok artk dedirtecek zam! | GAZETE VATAN (http://haber.gazetevatan.com/yok-artik-dedirtecek-font-color%3dredzamfont/486848/2/Ekonomi#.UHgjd29mI8o)

ATT-SUKRU
12 10 2012, 17:47
:lol:down:lol:down

konuyu burdan takip edelim
http://www.passatturkiye.com/havadan-sudan/3073-akaryakit-fiyatlari-guncelleme-konu-basligi.html#post166746

suayb_a
12 10 2012, 17:50
vercen dayaaa yinmi yimenmi yinmi yimenmi yinmi yimenmi

erhangul33
12 10 2012, 17:52
ya yok mu yapacak bir şey kuzu gibi kabullenecez mi zamları? Başka ülkede olsa maliye bakanlığının binasını kafalarına yıkarlar. 5 LİRAYA benzin mi olur.

cahita72
12 10 2012, 20:30
yuh yani,el insaf.insanda biraz vicdan olur.milletimizi koyun ettiler,etinden, sütünden, yününden velhasılı kelam her tarafından faydalanıyorlar.ben bu devlete ödediğim vergileri helal etmiyorum.verdiğim kendi milletime gitse sorun değil ama birde çapulcu besliyoruz.Allah hesabını sorsun inşallah milletin parasıyla kabadayılık yapanlardan.

sebinefe
12 10 2012, 22:07
Ben çocukken benzine falan sürekli zam yapılırdı öğretmenimiz yöneticileri eleştirir ama kimse bir şey yapamazdı. Büyüdük yönetimler değişti anlayış değişmedi. Hatta daha bir pişkinlik geldi zam yapan suratlara. Akaryakıta yapılacak zamla ülke ekonomisi düzeliyorsa şunu en azından bir zamla halletseler keşke de en azından bir kere üzülürüz. Zaten ülke insanı olarak alışığız hemen unuturuz. Ben bunu şeye benzetiyorum ; hani vücudumuzun en nazik yerine bir şey yapıştırırız da yavaş yavaş çekeriz canımız acır , hemen çekersek denk acır; ancak uzun sürmez ya aynı onun gibi. Tek zam olsun tam olsun

erhangul33
13 10 2012, 10:07
mesleğim itibariyle vergiyle iç içe yaşıyorum. asıl sorun devletin asli gelir unsurlardan vergi alamamasından kaynaklı. ( Asli unsurdan kasıt ticari kazanç üzerinden alınan gelir ve kurumlar vergisi ). Denetimler yetersiz; rüşvet almış başını gitmiş, en önemlisi de mükellefler maalesef bilinçsiz.

bu unsurlardan yıllar itibariyle vergi yeteri alınamadığı için iki başlıca yola başvuruldu. 1. si borçlanma ki bizi daha da dibe çekti. 2. si ise harcamalar üzerinden alınan vergiler de artış ( ÖTV, KDV, ÖİV gibi ) ile stopaj yoluyla kaynağında kesilen vergilere ( örneğin ücret stopajı ) yüklenmek.

Ufak bir örnek verelim. Bu yıl ki ücretimden yıllık olarak kesilen gelir vergisi 6,329.44 TL Şİmdi sizden ufak bir isteğim var. bu gün lütfen alış veriş yaparken gözünüzün ucuyla duvarda asılı vergi levhasına bakın.( tahakkuk eden vergi kısmına ) kimler benim kadar vergi ödemiş görün. Adaletsizliği daha iyi anlayacaksınız.

Bir an evvel vergi tüm topluma yayılmalı yoksa 5 TL yi bırakın litresi 10TL ye benzin almaya başlarız.

Hükümetin satabileceği KİT ARAZİ İŞLETME kalmadı. Savaş boruları çalıyor. Suriye ye yapılacak bir operasyonu kaldırabilecek ekonomik güçte değiliz.

Başka bir örnek. Temmuz ayında şemdinli bölgesinde yapılan yoğun operasyonların maliyeti ( 20 günlük bir operasyondan bahsediyoruz ) 2012 yılının ilk 6 ayında yapılan askeri harcamaların toplamını geçmiş. Suriye ye yapılacak kapsamlı bir harekatın maliyetini düşünmek bile istemiyorum.

SELÇUK
13 10 2012, 18:57
bu ülkenin yükünü maaşlı çalışanlar çekmiştir her daim. daha memurun cebine para girmeden vergisi kesilir. eskiden vergi iadesi vardı. hiç değilse fiş alarak satıcının vergi oranı az da olsa artıyordu. şimdi neredeyse buyuk marketler, zıncır magazalar dısında fiş veren yok. kredi kartı ile alısverıs yaparsan ne ala



Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember, asgari ücretliden daha az vergi veren meslek grupları olduğunu bildirdi.
Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember, asgari ücretliden daha az vergi veren meslek grupları olduğunu bildirdi.
(IHA) Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember, asgari ücretliden daha az vergi veren meslek grupları olduğunu bildirdi.

Çember, yıllık asgari ücret matrahının 8 bin 154 lira olduğunu belirterek, buna göre mükellef gruplarını asgari ücretin altında ve üzerinde beyan edenler olarak sınıflandırdıklarını kaydetti. "Listenin başında mükellef bazında en fazla ortalama matrahı beyan eden meslek grubu 526 bin lira ile noterler. Yeminli mali müşavirler 226 bin lirayla ikinci sırada yer almakta, eczacılar 102 bin lirayla üçüncü sırada yer almakta, gümrük komisyoncuları 81 bin lirayla dördüncü sırada yer alıyor, gümrük müşavirleri

69 bin lirayla beşinci sırada yer alıyor" diyen Çember, asgari ücretin altında matrah beyan eden meslek gruplarını ise şöyle sıraladı:

"Sebze ve meyve komisyoncuları, diş laboratuarları, mobilya ve halı imalatçıları, meyve ve sebze ticareti yapanlar bu listede yer alıyor. Listenin en altında ise kahvehane ve çay ocağı işletenlerin bir yıl içinde beyan etmiş olduğu gelir vergisi matrahı bin 365 lira. İnternet kafeler, trafik takip büroları, terziler, manavlar ve berberler bunları takip ediyor. Bu tabloda yer alan mükelleflerimizin tamamının elde edilen beyanları yansıtması noktasında ne kadar gerçeği yansıttığını ben kamuoyunun takdirine

bırakıyorum. Yıllık kazançlarının yanlarında çalışanlardan daha az olduğunu beyan eden mükelleflerin kazançları ne kadar gerçekçidir, onu da kamuoyunun takdirine sunuyorum."

Çember, kahvehane esnafının günlük 0.56 TL gelir vergisi ödeyeceğinin hesaplandığını ifade ederek, "Yıllık asgari ücret matrahı 8 bin 154 TL iken, kahvehane, çay ocağı işletmecileri ve çah bahçeleri bin 365, internet kafeler bin 423, trafik takip büroları bin 514, terzi bin 677, manav bin 856, berber bin 865, okul servisleri bin 945, oto galerileri 2 bin 317, pastane işletmeleri 3 bin 947, bar işletmecileri 5 bin 98 TL vergi matrahında bulundu. Trafik takip bürosu işletmecileri 0.63, terzi 0.74, internet

kafeler 0.80, berber ve kuaförler 0.81, manavlar 0.83, okul servisleri 0.84, oto galerileri 1.00 TL günlük gelir vergisi ödeyecek" şeklinde konuştu.




unutmalayım fatih terimin bile asgari ücretten vergi ödediği ortaya çıktı geçenlerde....