PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Notebook RAM Seçimi Hk. Yardım.



RadaR65
28 09 2012, 14:50
Biliyorum Leptopum çok eskidi ama maddi durumumdan dolayı 6 -8 ay arası daha kullanmam gerekir. Çok kasdığım zamanlar Ram bana yetmiyor. 1GB ram var ve bu bazen çile gibi olabiliyor.

Ram i değiştimek geçiyor aklımdan. Ama DDR mHz gibi meselerden pek anlayamadığım için sizden yardım almak istedim.

Pcnin Marka Modeli: HP Pavilion Dv6645et

Özellikler:
Spesifikasyonlar
İşlemci, işletim sistemi ve bellek
İşlemci türü
AMD Turion™ 64 X2 Mobil Teknolojisi TL-64
• , Düzey 2 önbellek 512 KB + 512 KB, AC/DC Modunda 35 Watt ile çalışan, en çok 1600 MHz sistem veriyolu

Yüklü işletim sistemi
Orijinal Windows Vista® Home Premium 32 bit

Standart bellek
2048 MB

Maksimum bellek
En çok 2 GB DDR belleği destekler

Bellek düzeni
(2 x 1024 MB)

Dahili sürücüler
Dahili sabit disk sürücüsü
250 GB

Sabit disk denetleyicisi
SATA Sabit Disk Sürücüsü

Sabit disk sürücüsü hızı
5400 rpm

Optik sürücü türü
Çift Katman desteğine sahip Lightscribe Super Multi DVD Yazıcı (+/-R +/-RW)

Sistem özellikleri
Bellek kartı aygıtı
Secure Digital kartlar, MultiMedia kartlar, Memory Stick, Memory Stick Pro veya xD Picture kartlar için 5'i 1 arada tümleşik Dijital Medya Okuyucu

Modem
Yüksek hızlı 56K modem

Ağ arabirimi
Ethernet 10/100BT tümleşik ağ arabirimi

Kablosuz teknolojileri
802.11a/b/g WLAN

Kablosuz yeteneği
Bluetooth® kablosuz ağ iletişimi

Harici G/Ç bağlantı noktaları
3 USB 2.0, 1 HDMI konektörü, 1 VGA bağlantı noktası, 1 RJ11 modem konektörü, 1 RJ45 Ethernet konektörü, S-video TV çıkışı, 2 kulaklık çıkışı, 1 mikrofon girişi, 1 IEEE 1394, uzaktan kumanda kızılötesi bağlantı noktası (uzaktan kumanda isteğe bağlıdır), kablo yerleştirme konektörü

Video yakalama arabirimi
IEEE 1394 Firewire® Arabirimi

Genişletme yuvaları
1 ExpressCard/54 yuvası (ExpressCard/34'ü de destekler)

Ekran boyutu
15.4” WXGA High Definition BrightView Widescreen

Ekran çözünürlüğü
1280 x 800

Video adaptörü
NVIDIA® GeForce™ 8400M GS

Video RAM
128 MB atanan olmak üzere en çok 383 MB toplam grafik belleği

Kontrol paneli
HP QuickPlay ortam yürütücü yazılımı ve özel menü denetimleri, müzik ve DVD düğmeleri

Ergonomik özellikler
Tümleşik parmak izi okuyucusu

Web kamerası
Tümleşik Stereo Mikrofonu Olan HP Pavilion WebCam

Uzaktan kumanda
HP Mobile Uzaktan Kumanda

Dahili ses
3B Sound Blaster Pro uyumlu ses - 16 bit tümleşik

Hoparlörler ve mikrofon
Altec Lansing® hoparlörler

Klavye
101 tuşlu, uyumlu klavye

Yardımlarınızdan dolayı teşekkür ederim. :)

SELÇUK
28 09 2012, 15:16
o amd nasıl sorun cıkarmadı sımdıye kadar zıya?

ram da alsan bir yere kadar. yuklenınce tasımıyor fazla hele amd hp de. alacaksın macbook en kötü bir asus n serisi keyfine varacaksın

RadaR65
28 09 2012, 15:37
o amd nasıl sorun cıkarmadı sımdıye kadar zıya?

ram da alsan bir yere kadar. yuklenınce tasımıyor fazla hele amd hp de. alacaksın macbook en kötü bir asus n serisi keyfine varacaksın

abi dedimya en az 6 - 8 ay kadar dişimi sıkmam lazım. :(

delibey
29 09 2012, 10:22
ziya ddr2 667mhz ram kullanıyor olması lazım ama yine sen everest isimli programı indirip sistem özelliklerine bakabilirsin.

RadaR65
29 09 2012, 12:35
ziya ddr2 667mhz ram kullanıyor olması lazım ama yine sen everest isimli programı indirip sistem özelliklerine bakabilirsin.

Teşekkür ederim. Şu anda Desktop Pc im açılmıyor. reboot and select proper boot device
or ınsert boot media in selected boot deviceand press a key

uyarısı veriyor. Benimkiside şanssızlık herhalde. :( :(

delibey
29 09 2012, 13:01
o zaman şöyle bi yöntem söyleyim notebook un alt kısmında ufak bi kapak olacak onu çıkarınca ram i görürsün kenarındaki çentikleri yana itip ram i çıkar, üzerinde modeli yazar.

RadaR65
29 09 2012, 14:05
o zaman şöyle bi yöntem söyleyim notebook un alt kısmında ufak bi kapak olacak onu çıkarınca ram i görürsün kenarındaki çentikleri yana itip ram i çıkar, üzerinde modeli yazar.

yok yanlış anladınız abi. Leptopumda sıkıntı yok. Sıkıntı desktopta. Babam kullanıyor şu anda leptopu. Ondan dolayı pek kullanamıyorum. Dekstopu halledebilirsem leptopla tekrar ilgileneceğim.

delibey
29 09 2012, 17:04
Ziya desktoptaki sıkıntıda hdd ye gelen elektrik kablosunu kontrol et elektrik alamıyor olabilir.

RadaR65
29 09 2012, 17:43
yok abi maalesef. Kabloları kontrol ettim. Sata girişlerini değiştirdim ama sonuç yok. HDD ye elektrik geliyor galiba. Çünkü normal çalışırmış gibi ısınıyor. Bios ayalarınıda orjinal olarak geri yükledim.

Sadece ilk ekranda fazlaca bekliyor. Sonra yukarıdaki o uyarıyı veriyor. :(