PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : B7 Passat ve Tatminsizlikler...



Sayfa : [1] 2

EnginAKB
18 09 2012, 02:48
Merhaba arkadaşlar, forumu uzun süredir takip ediyor olsam da, bir Passat sahibi olarak ilk mesajımı yazmak bugüne kısmetmiş.
Yıllık 15.000 Km civarında yoğun trafik bölgelerinde şehir içi için dizel otomatik+Konfor arayışım 2012 Model B7 Kasa TDI Passat Comfortline ile son buldu.
Passat alındı evet, ama arayışım tam olarak son buldu diyemeyeceğim, çünkü araçla ilgili yaşadığım bir çok memnuniyetsizlik mevcut.

Benim için en önemlisinden başlamak gerekirse,

Ben Passatı hep bir konfor aracı, sessiz ve yumuşak süspansiyon ve uzun yol konforu sunan bir araç olarak canlandırmıştım kafamda,
ancak görüyorumki bu beklentilerin çoğu boş.

Süspansiyonlar D sınıfı bir araca göre resmen sert ve hatta bazı durumlarda düşme etkisi yapıyor neredeyse diyebilirim.
Derin çukur veya kasistlerden geçtiğimde özellikle arka kısım çıkarken 'Lapp' şeklinde hiç hoş olmayan ve oldukça sert bir tepkiyle çıkıyor.
Sert çünkü adeta Bmw kullanır gibi, altımdan geçen her bir 2-3 cm lik oynamaları, taş, toprak, yırtık, yama ne varsa hissediyorum.
Vel hasılı kelam süspansiyon bundan bir önce kullandığım C kasa elegance Mercedes'e göre yarı yarıya konforsuz diyebilirim.
120 Km'den yüksek hızlarda sürücü camından rüzgar sesi duyuyorum.
Motor yalımı başarılı ama resmen uğuldama şeklinde yol sesi duyuyorum.
Bunda orjinal 16" jantlarda takılı olan Brigstone Turanza denen iğrenç lastiklerinde etkisi olduğunu söyleyebilirim ancak,
Michelin pilot 3'lerle ve 17" jantlarla değiştirdim. Tamam lastik yanaği 55 ten 45' düştü ama yine hemen hemen aynı sertlik ve yol uğultusu yine başımda.

Diğer önemli sorun yakıt tüketimi, ortalama hızıma bakmadım ama böyle köprü trafiği son derece uzun trafiklere girmesem de ortalama tüketim 8.5 LT'lerde.
Ve Bu bence ciddi bir tüketim, neredeyse iyi tasarlanmış bir 1.6 benzinli motor kadar yakıt demek bu. Örneğin Bmw yeni 3.16i ve Mercedes yeni 1.6 Cgi
Tabiki onlar da fabrika verisini vermeyecektir ama, verilerden 2Lt fazla bile yaksak hacim olarak hemen hemen aynı yakıtı kullanmış oluyoruz ki bu dizel mantığını öldürüyor bence.

Müzik sistemi tam anlamıyla vasat, silik ve sönük sesler, tonlar hakim. Tek kelime ile özetleyeceğim eğer iyiyi referans alıyorsak,
Mercedes C 'deki standart ses sistemindeki Radyo, Passata taktığım CD'den daha kaliteli ve tok çalıyordu kesinlikle.

Comfortline deki koltuk döşemesi son derece basit ve ucuz. Koltuk kalitesi vasat bu sınıf bir araçta kullanılmayacak bir kumaş.
Resmen pütürlü ve berbat bir dokuya sahip. Highline deki döşeme kesinlikle tasnif dışı tabiki.

Aracın tek sevdiğim yanı, direksiyonu oldu, Parametrik olmayan bir Mercedes C'den sonra ilaç gibi geldi diyebilirim.
Şehir içi kullanımı için çok konforlu ve yormuyor, Mercedes'te şehir içinde araç kullanmaktan bıktırıyordu diyebilirim.

Motora gelince 1.6 TDI rahat taşıyor doğru, ben bir sıkıntısını görmedim.
Ancak biraz hızlı hareket ediyim, çabuk kalkıyım, çabuk hızlanayım derseniz, yakıt ortalamasında 10 Litreleri görmeniz işten bile değil.
Ayrıca DSG'nin D modu aracı hep yüksek viteste tutma isteğinden dolayı güç gerektiren durumlarda motorun bocalağını filan anlıyorsunuz,
düşük hızla çıkmak istediğiniz hafif rampalarda bir aracı zorlayarak yüksek viteste çıkarıyor, basarsanız da su gibi içmeye başlıyor.

DSG'ye gelince aracımın kavraması kaçıncı nesil bilmiyorm ancak, sanırım standar kavrama sıkıntısı bu araçta da baş gösterecek bir kaç bin sonra.
Araç 1. ve 2. viteste silkeleyerek kalkıyor zaman zaman. 1 viteste bir boşluk var, ve o boşluğu alarak kalkıyor gibi bir izlenim doğuruyor.


Özet:
Üzülürerek söylebilirim ki arkadaşlar, Passat beklentilerimin altında.
Bu araca biçilen değerle doğru ortantılı bir kalite dokusuna ve donanıma sahip değil.
En azından çok daha düşük bir etiketle bindiğim Mercedes C aracımda yaşadığım hissi bu araçta yakalayamadım diyebilirim.
Şu hissi verdi bana, kullandığım Golf IV'ten daha hafif malzemelerle üretilmiş, daha geniş amaçlı orta sınıf bir sedan.
Ötesi biraz iddialı konuşmak gibi olur sanırım.

kubi
18 09 2012, 04:01
Size birçok konuda katılıyorum.
"0" km almış olduğum 1.6 TDI DSG Comfortline aracımı 4 ay / 6000 km'de sattım.

derin siyah passat b7
18 09 2012, 07:51
Sayın Engin akbaş memnunu değilseniz aracınızı satarak daha iyi bir araba alabilirsiniz.Ben 2 seneye yakındır passat kullanıyorum ve eleştirdiğiniz konuların hepsinden memnunum ve yapılan testlerden de passat bu konularda çok başarılı bir şekilde geçmiştir.2011 başından itibaren test dergilerine ulaşabilirseniz bunları görebilirsiniz.Passat çok özel ve komforlu bir araçtır.Hangi kasa olursa olsun hepsi tam bir yol arabasıdır ve bu yüzden hep makam arabası olarak tercih edilir ve d segmentinin en çok tercih edilen arabasıdır.

derin siyah passat b7
18 09 2012, 07:53
Yol arabasıdır derken uzun kelimesini eklemeyi unutmuşum.Tam bir uzun yol arabasıdır.

mert
18 09 2012, 08:31
Merhaba,

Yazdıklarınızın bir kısmına hak vermekle birlikte bir çoğuna da katılmıyorum malesef.
Yakış konusunda ise sizin arabaya özel bir sorun olabilir. Hergün sizin gibi köprü trafiği ile cebelleşen biri olarak 8.5 litreleri ben 2.0 TDI'da görmüyorum hiç.
Bu değerleri 1.6 TDI'da görmek mümkün değil.
Yol sesi konusunda ise karşılaşltırdığınız Mercedes C serisi aracı benim aracım servisteyken 1 hafta kullandım. Passat'la kıyaslarsanız çok daha fazla bir yol sesini içeriye alan bir araç bence.
Suspansiyon konusuna yorum yapamıyacağım çünkü benim aracımda 18 inch jant lastik var. Dolayısı ile sert olması normal ama yinede çok fazla rahatsızlık veren bir düzeyde değil.

En kısa zamanda beklentilerinizi karşılayan bir araca kavuşmanız dileğiyle.

Arguss
18 09 2012, 09:44
Bu forumda cok kisi C klas mercedes kullanmistir biliyorum bunu ben dahil, bence araciniza cok haksizlik ediyorsunuz suspansiyon meselesi haric bencede satin daha iyi bir arac varsa bildiginiz onu alin ilk defa 8,5 litre yakan 1,6 tdi ve sinifinda senelerdir muzik sisteminde herkes tarafindan basarili gorulen sisteme cok kotu demeniz sassirtti beni dynaudio siparis etseydiniz keske, ruzgar sesi probleminizde dikiz aynasindan geliyor olabilir servise gosterin derim

sivil
18 09 2012, 09:49
120 lerden sonraki rüzgar,uğultu ve asfalt sesi kısmına bende katılıyorum malesef..Birde eğer yan yada çaprazdan rüzgar alıyorsanız bu pas-satı çok fazla etkiliyor (aynı yollardan başka araçlarla defalarca geçmişliğim var)

alisahin
18 09 2012, 10:07
Ruzgar sesimi ? Benim aracin 2010 daha hicbir ruzgar sesi duymadim. Ugultu yokmu derseniz var 140 km hizda geliyor hiz 139 da 141 de yine ses yok buda turanza er 300 lastigin duzensiz asinmasindan kaynaklaniyor. Cunku ilk 20000 km tık ses yoktu.

Sertbir kasisten gectiginizde lastik bosa ciktiginda küt sesi bizm passattada var, iceriye bozuk yolda ses almasi kapi ftillerin esbemesi sonucu gicirti bunlar var haklisiniz.
Ama haksizlik etmissiniz
Passattin yoltutusu dreksiyon hissi sanki bir trenini demir yolunda gitmesi hissi verdigini kimse inkar edemez. Bu fiyata en iyi alinacak araba passattir.

Paraniz coksa gidin mercedes e serisine binin burda passati kotulemeye hic gerek yok.

maverick
18 09 2012, 10:14
İlginçç arkadaş vw passat ın direksiyon u dişinda hiçbir şeyinden memnun değil anlaşılan ,o fiyat a o kalitede başka bir tavsiyesi var ise anlatsın ,biz de bilelim bence...belki de passat a değil sahip olmak hiç kullanmamiş birisidir..??ortaya desteksiz sallıyordur..

Risk
18 09 2012, 10:20
Yazılanlar bence birşey ifade etmiyor. Neye göre kime göre ? Ses sana göre süperdir bana göre vasattır. Aman boşverin alt tarafı Volkswagen işte ne var bunda.

Ukba
18 09 2012, 10:21
Bahsettiniz araçı bende kullanıyorum. Ses alma dışında pek eksi taraflarını hissetmedim aracımdan memnunum.

atitrend
18 09 2012, 10:22
c serisini bende kullandım. tabiki asfaltta. yol -rüzgarve motor sesi olarak passat 2012 model c serisinden bariz bir şekilde daha iyiydi. hatta o zaman bende dizel fluence vardı ve kendi aracıma bindiğimde ohbe dedim. fluence bile c serisinden kat be kat daha sessizdi. özellikle 1.6 komprossör motordan. 1.8 motor o kadar gürültülü değildi ama yinede sessiz sayılmazdı. konfora gelince haklı olduğunuz doğrudur bencede 16 inç janta sahip d sınıfı bir araç daha konforlu olmalıydı. kasis ve bozuk satıhlarda belki size yalan gelecek ama 1.5 sene kullandığım dobloda kullanılan bağımsız arka aks daha konforluydu. koltuk ve kumaşı zaten bilinen bir kalitesizlik. golf ve jetta bile daha konforlu koltuklar sunuyor. passat taki donanım eksiklerini telefuz etmeye gerek bile yok bilinen bir gerçek.
7 aydır kullandığım passat la rakipleri arasında fazladan verdiğim 10 bin tl ve donanım eksikliğini kapatacak bir fark göremedim. özellikle manuel araç düşünen arkadaşlar rakip modelleri iyi incelesinler.

akorkmaz11
18 09 2012, 10:27
benim yakıt tüketimim (tsi+dsg) sizinki kadar değil. ya aracınızda özgü bir sorun var ya da kullanış stili ile alakalı. 2 gün önce 1080 km süren uzun yoldan geldim dolu bagaj ve 3 yetişkin ile epey de hızlı geldim (ort hız 95 kmh) 7.0 yakıt tüketti araç (klima çoğu zaman açıktı)
yol ve lastik sesi olarak mb kullanmadım ama bana oldukça sessiz geliyor ve benim şikayetim yok (lastiklerim dunlop). yanlız 140 kmh den sonra camdan rüzgar sesi geliyor çoğu zaman.
müzik sistemi göreceli, bana iyi gelen başkasına yetmeyebilir.
koltuk döşemesini ve koltuk yapısını ben de çok sevemedim. önceki kasanın koltukları ve kumaşları daha güzeldi bence.
derin çukurlardan berbat ses geliyor doğrudur ve süspansiyon bir parça sert ama çok da yumuşak süspansiyonlar olunca yol tutuşu olumsuz etkileniyor maalesef.

umarım bir sonraki aracınızda bu sorunları yaşamazsınız.:)

atitrend
18 09 2012, 10:27
şunuda eklemek isterim. eşimde bu aracı kullanacağından dolayı içi sade ve şık olmalıydı kumanda kullanımı kolay olmalıydı e birde otomatiği güzel olmalıydı mecburen rotayı vw e çevirdik . kasası bana diğer modellerden daha çok hitap ediyordu. bunlarda bana göre artı yanları
ama keşke 6 cd çalar koyacağına navigasyon veya perde filan koysaymış çok daha kullanışlı olurmuş.

emperor
18 09 2012, 10:30
Satırlarca yazıyı bu araca binmeden,sırf sallamak için yazıyor öylemi?memnuniyetsizliğini dile getirmenin kendisine ne faydası olacak bir düşünün,burası forum bilgi paylaşma,tartışma yeri,saygısızlık yapma yeri değil.Arkadaş memnun olmadığı noktaları vurgulamış gayet güzel bir dille.Yüzyüze konuşurken yeni tanıştığı birine'sallama'diyemeyecek birisinin sanal ortamda sallıyordur demesidir asıl'sallamak'.Burasının bilgi paylaşım platformu olduğunu unutmayalım lütfen,siz sormadan söyleyeyim kimsenin avukatlığını yapmıyorum,konuyu açan arkadaştan da özür dilerim.

Arguss
18 09 2012, 10:43
O degilde yeni Mondeo cok guzel olmus ben cok begendim :))

atitrend
18 09 2012, 10:47
modeo zaten güzel araba ama işte son kasası türkiyede pek tutmadı . birde b6 passat çıkınca mondeoya kimse bakmaz oldu. üstelik kapı içlerini ben hiç beğenmemiştim. b sınıfı gibi bir görüntüsü vardı.

maverick
18 09 2012, 11:07
Bu tip forumlarda can sıkıcı olan durum passat forumunu girip onu eleştirmek ,konuyu açan şahsın nerde ise vw passat ın memnun oldugu hiç bir tarafı yok ,memnun olmayabilir de onu da anlarım ...o zaman satar kurtulursun ..ben o zaman bize o fiyat a alınabilecek bir araç önermesini tavsiye ederim,arkadaşımızın memnun olmadıgı araç ise nerede ise tüm test lerden başarı ile geçen bir araç..ve evet bu forum da kimse kimse yi görmeden konuşuyor,o kişi belki de gercekten bir vw passat sahibidir,belki de 17-18 yaşlarında bir delikanlıdır forum dan foruma gezip ortalık karıştıran..cinsden..avukat lık da size yakışıyor...

maverick
18 09 2012, 11:16
İlginç gelen bir diğer konu ise arkadaş konu yu gece saat 02:48 de açmış,diger arkadaş da onu sabah a karşı 04:01 de desteklemiş ,hak vermiş ,gece vakti gözüne uyku girmedi heralde,vw passat yüzünden ... ya gece çalışıyor yada ne bileyim artık her neyse..başka da yazı yazmamış zaten..eminim uyuyordur şimdi... sorun olan araba ise passat dsg comfortline ...Allah düşmanıma vermesin böyle dert..:))):))

suayb_a
18 09 2012, 11:44
Passat aşkdır gerisi yalandır illaki maşukunda kusurları vardır ve olacaktır. Çünkü hiç bir şey kusursuz değil

AŞIK ŞUAYİP :))

Arguss
18 09 2012, 11:47
Ne olduğunu bilemem ama Passat'ın amörtisörleri sert ve kötü bunuda kimse inkar etmez herhalde bazı araçlardada rüzgar sesi problemi var ancak amortisör sertliğine zamanla alışılır diğerlerinide ben problem olarak görmüyorum neredeyse aynı paralara bir 508 deneyin problem neymiş görün derim :))

sivil
18 09 2012, 11:55
Arkadaşlar, bu kadar da acımasız yada tahammülsüz olmayalım..Sonuçta arkadaş hoşnutsuzluğunu dile getirmiş.Tamam hepimiz Pas.sat kullanıyoruz ve sevdiğimiz için biraz taraflı davranıyoruz ama dünyada sadece pas.sat yok başka arabalarda var.Her arabanın olumlu yada olumsuz yönü vardır mutlaka.Biz bu arabayı kullanıyoruz diye eksi yönlerini görmezden gelmemiz doğru olmaz.Kaldıki aynı model aynı yaş pas.satlar arasında bile olumlu yada olumsuz farklılıklar olabiliyor.Örneğin kiminin arabası çok az yakıyorken bir diğerininki oldukça fazla yakabiliyor.Bazısı titreşimden şikayet ederken diğerinin arabası yağ gibi gidebiliyor.Kimi tren gibi gidiyor dümdüz derken bir diğeri yan rüzgarlardan çok etkileniyor diyebiliyor.Ha keza kimisi iç mekanda her taraftan tıkırtı ses geliyor derken kimiside bende hiç tık yok diyebiliyor.Kiminde DSG fiyasko olurken diğeri DSG sorunu nedir haberi bile olmayabiliyor.Yani bunlar makul şeylerdir.Belliki arkadaş araba almadan önce pas.sat şöyle iyi pas.sat böyle iyi gibi yorumlar duydu yada okudu forumlarda ve beklentisini çok yükseltti,tabi bu beklentiye karşılık umduğu gibi çıkmayınca sıkıntısını ve moral bozukluğunu paylaşmak istedi.Tıpkı benim yıllar önce aynı böyle bir forumdaki civic fanatiklerine aldanıpta Nissan Primeradan sonra civic almam gibi.Daha ilk kullanır kullanmaz Primeradan sonra bir teneke aldığımı,sonbahar rüzgarlarında savrulan yaprak misali bir araba olduğunu ve en beteri o korkunç lastik ve yol gürültüsünün çekilmez olduğunu anlayınca soluğu o forumda alıp siz ne biçim arabacısınız böyle araba tavsiye edilirmi bu ne biçim arabaymış tarzında bende veryansın etmiştim.Yani kısaca doğaldır böyle şeyler.Burada bize düşen tarafgirlik yapmadan olumlu olumsuz yönlerinide paylaşmamızdır.

Tabi yanlış anlaşılmasın, bu arkadaşımızın söylediklerinin tümünü onaylıyorum manasına gelmiyor.

Arguss
18 09 2012, 11:59
Ben hep söylerim, Passat sınıfında çok iddialı olabilir ama çok iyi bir araç değil yani şöyle değil ; 90 - 100.000 tl gibi rakamlar verilecek bir araç kesinlikle değil benim görüşüm bu, a4 olsun dar olsun :))

sivil
18 09 2012, 12:01
Ben hep söylerim, Passat sınıfında çok iddialı olabilir ama çok iyi bir araç değil yani şöyle değil ; 90 - 100.000 tl gibi rakamlar verilecek bir araç kesinlikle değil benim görüşüm bu, a4 olsun dar olsun :))

Hay ağzın bal yisin Emre :)) Hep derim makul adamsın vesselam :)

Arguss
18 09 2012, 12:05
Hay ağzın bal yisin Emre :)) Hep derim makul adamsın vesselam :)

Allah razı olsun :))

sivil
18 09 2012, 12:07
Allah razı olsun :))

Amin :)


O degilde yeni Mondeo cok guzel olmus ben cok begendim :))

Motor seçenekleride müthiş.:+1

Arguss
18 09 2012, 12:12
Baksana abi şuna Aston Martin gibi :)

http://4.bp.blogspot.com/-sIynBTT4ckk/TwtCEI7qEvI/AAAAAAAAB_Y/Rh_zXeHIay8/s1600/new-ford-mondeo-2012-front.jpg

maverick
18 09 2012, 12:14
Aynen katılıyorum ,vw passat belki de d sınıfı araçlar içerinde f/p olarak pahalı satılan bir araç, dogrudur, ,verdiginiz paraya karşılık aldıgınız araç bu,benzerlerinin içerisinde de en iyisi bu..herkes bunu kabul ediyor ken, dsg tdi comfort passat ı bu kadar eleştirmesi saçma arkadaşın...eleştirilmeye açığız ama makul mantıklı eleştiriye...:içki

sivil
18 09 2012, 12:14
Aynen öyle..

http://foto2.arabam.com/GaleriHaber/Content/Images/Gallery/Photos/Photo/6837/640/480/1/p16j1bjb7gtp01i47h0m18hbjdkr.jpg


http://foto2.arabam.com/GaleriHaber/Content/Images/Gallery/Photos/Photo/6837/640/480/1/p16j1bjb7g1vfh13paa5r15s6dcpq.jpg

http://foto2.arabam.com/GaleriHaber/Content/Images/Gallery/Photos/Photo/6837/640/480/1/p16j1bjb7gvu978c7nq11drn7cv.jpg

http://foto2.arabam.com/GaleriHaber/Content/Images/Gallery/Photos/Photo/6837/640/480/1/p16j1bjb7goda89863dbu214a1i.jpg

alisahin
18 09 2012, 12:14
90.000 - 100.000 tl zaten vermem ben passata. Biz iyi bir indirimle 56.800 tlye 1.4 tsi dsg comfrtline aldik.Bana gore tam fiyatini hak eden bir arac.

100 bin tlye araba alicak olsam volvo s60 dan baskasini gozum gormez.

drozia
18 09 2012, 12:16
Merhaba arkadaşlar, forumu uzun süredir takip ediyor olsam da, bir Passat sahibi olarak ilk mesajımı yazmak bugüne kısmetmiş.
Yıllık 15.000 Km civarında yoğun trafik bölgelerinde şehir içi için dizel otomatik+Konfor arayışım 2012 Model B7 Kasa TDI Passat Comfortline ile son buldu.
Passat alındı evet, ama arayışım tam olarak son buldu diyemeyeceğim, çünkü araçla ilgili yaşadığım bir çok memnuniyetsizlik mevcut.

Benim için en önemlisinden başlamak gerekirse,

Ben Passatı hep bir konfor aracı, sessiz ve yumuşak süspansiyon ve uzun yol konforu sunan bir araç olarak canlandırmıştım kafamda,
ancak görüyorumki bu beklentilerin çoğu boş.

Süspansiyonlar D sınıfı bir araca göre resmen sert ve hatta bazı durumlarda düşme etkisi yapıyor neredeyse diyebilirim.
Derin çukur veya kasistlerden geçtiğimde özellikle arka kısım çıkarken 'Lapp' şeklinde hiç hoş olmayan ve oldukça sert bir tepkiyle çıkıyor.
Sert çünkü adeta Bmw kullanır gibi, altımdan geçen her bir 2-3 cm lik oynamaları, taş, toprak, yırtık, yama ne varsa hissediyorum.
Vel hasılı kelam süspansiyon bundan bir önce kullandığım C kasa elegance Mercedes'e göre yarı yarıya konforsuz diyebilirim.
120 Km'den yüksek hızlarda sürücü camından rüzgar sesi duyuyorum.
Motor yalımı başarılı ama resmen uğuldama şeklinde yol sesi duyuyorum.
Bunda orjinal 16" jantlarda takılı olan Brigstone Turanza denen iğrenç lastiklerinde etkisi olduğunu söyleyebilirim ancak,
Michelin pilot 3'lerle ve 17" jantlarla değiştirdim. Tamam lastik yanaği 55 ten 45' düştü ama yine hemen hemen aynı sertlik ve yol uğultusu yine başımda.

Diğer önemli sorun yakıt tüketimi, ortalama hızıma bakmadım ama böyle köprü trafiği son derece uzun trafiklere girmesem de ortalama tüketim 8.5 LT'lerde.
Ve Bu bence ciddi bir tüketim, neredeyse iyi tasarlanmış bir 1.6 benzinli motor kadar yakıt demek bu. Örneğin Bmw yeni 3.16i ve Mercedes yeni 1.6 Cgi
Tabiki onlar da fabrika verisini vermeyecektir ama, verilerden 2Lt fazla bile yaksak hacim olarak hemen hemen aynı yakıtı kullanmış oluyoruz ki bu dizel mantığını öldürüyor bence.

Müzik sistemi tam anlamıyla vasat, silik ve sönük sesler, tonlar hakim. Tek kelime ile özetleyeceğim eğer iyiyi referans alıyorsak,
Mercedes C 'deki standart ses sistemindeki Radyo, Passata taktığım CD'den daha kaliteli ve tok çalıyordu kesinlikle.

Comfortline deki koltuk döşemesi son derece basit ve ucuz. Koltuk kalitesi vasat bu sınıf bir araçta kullanılmayacak bir kumaş.
Resmen pütürlü ve berbat bir dokuya sahip. Highline deki döşeme kesinlikle tasnif dışı tabiki.

Aracın tek sevdiğim yanı, direksiyonu oldu, Parametrik olmayan bir Mercedes C'den sonra ilaç gibi geldi diyebilirim.
Şehir içi kullanımı için çok konforlu ve yormuyor, Mercedes'te şehir içinde araç kullanmaktan bıktırıyordu diyebilirim.

Motora gelince 1.6 TDI rahat taşıyor doğru, ben bir sıkıntısını görmedim.
Ancak biraz hızlı hareket ediyim, çabuk kalkıyım, çabuk hızlanayım derseniz, yakıt ortalamasında 10 Litreleri görmeniz işten bile değil.
Ayrıca DSG'nin D modu aracı hep yüksek viteste tutma isteğinden dolayı güç gerektiren durumlarda motorun bocalağını filan anlıyorsunuz,
düşük hızla çıkmak istediğiniz hafif rampalarda bir aracı zorlayarak yüksek viteste çıkarıyor, basarsanız da su gibi içmeye başlıyor.

DSG'ye gelince aracımın kavraması kaçıncı nesil bilmiyorm ancak, sanırım standar kavrama sıkıntısı bu araçta da baş gösterecek bir kaç bin sonra.
Araç 1. ve 2. viteste silkeleyerek kalkıyor zaman zaman. 1 viteste bir boşluk var, ve o boşluğu alarak kalkıyor gibi bir izlenim doğuruyor.


Özet:
Üzülürerek söylebilirim ki arkadaşlar, Passat beklentilerimin altında.
Bu araca biçilen değerle doğru ortantılı bir kalite dokusuna ve donanıma sahip değil.
En azından çok daha düşük bir etiketle bindiğim Mercedes C aracımda yaşadığım hissi bu araçta yakalayamadım diyebilirim.
Şu hissi verdi bana, kullandığım Golf IV'ten daha hafif malzemelerle üretilmiş, daha geniş amaçlı orta sınıf bir sedan.
Ötesi biraz iddialı konuşmak gibi olur sanırım.
Bu araçları hepimiz kullanıyoruz bu forumda ve söylediğin tespitlerin yanlış olduğunu çoğu kişi söylemeyecektir.
Sert suspansiyon özellikle yüksek süratlerde ciddi fayda sağlıyor. ancak şehir içi kullanımlarda bu aracın konforlu olduğunu ben de söyleyemeyeceğim.
Lastik konusu Turanza için çok alaşağı ediliyor ama ben aksini söyleyeceğim biraz yol gürültüsü var gibi ama Türkie yolları zaten çok tırtıklı bundan kaynaklanıyor yanıltıcı olmasın. bu lastiğin yağış ve kavrayış performansı bence başarılı.
Passat b7 ile b6 da ki kalite ve donanım hissini biraz kaybetti bu konuda haklısın.
Burada senin yaşadığın en büyük hayal kırıklığı malesef 105 hp lik güce sahip olan TDI motorun 1500 kg lık aracı sürmedeki tatminsizliktir. 2.0 a bindiğin zaman ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın. Tabiki 95.000 tl veriphighline bir araç alıp mesela çekiş gücü zafiyeti yaşamak insana koyuyor. Ayrıca 1.6 dan performans beklersen devirli kullanman gerekecek çünkü vites aralıkları ekonomi amaçlı olarak uzun tutulmuş. Son hıza 6. vites değil 5. viteste ulaşman mümkün bu da 190 civarı oluyor genellikle. Tabiki o süratlerde hep gitmek mümkün değil. Devirlikullanımlar için vites küçültmek gerekeceğinden yakışın artacaktır. Zaten vw nin 105 lik motoru performans değil ekonomi amaçlı ürettiği düşünüldüğünde bu değerler şaşırtmamalı.
Genel anlamda bu fiyata bu araba alınır mı demek biraz iddialı olur ama şunu söyleyim aerodinamik yapısı sağlamlığı ve konfor rahatlığı nedeniyle bahsettiğin C180 den daha iyi olduğunu söyleyebilirim.

sivil
18 09 2012, 12:17
Şimdi forumdan ban yiyeceğiz :)

Y_o_L_c_U_38
18 09 2012, 12:22
disi sizi yakar ici beni, bu ne boyle yaa hesap makinasi gibi her taraf dugme dolu, atari falanda oynaniyor sanirim joistige falan bakilirsa:))):)))

http://i.imgur.com/9hpam.jpg

sivil
18 09 2012, 12:23
disi sizi yakar ici beni, bu ne boyle yaa hesap makinasi gibi her taraf dugme dolu, atari falanda oynaniyor sanirim joistige falan bakilirsa:))):)))

http://i.imgur.com/9hpam.jpg
Hadi hadi hiç kıvırma beğendin işte adamlar ne güzel yapmışlar.:)

Y_o_L_c_U_38
18 09 2012, 12:28
Hadi hadi hiç kıvırma beğendin işte adamlar ne güzel yapmışlar.:)


abi o dugmeler olmasa guzel derdim ama sevmiyorum kalabalik olunca, o konuda kimse volvonun eline su dokemez, gerci opelde geri kalmaz:))

maverick
18 09 2012, 12:33
Mondeo benim de begendigim araç ,yanlız resimlerden karar vermek biraz zor gibi ..canlı olarak görmek lazım bir de,güncel kasa ya şowroomda binmem ile inmem bir olmuş tu..
bir vw passat değil yani..:cool:

drozia
18 09 2012, 12:59
disi sizi yakar ici beni, bu ne boyle yaa hesap makinasi gibi her taraf dugme dolu, atari falanda oynaniyor sanirim joistige falan bakilirsa:))):)))

http://i.imgur.com/9hpam.jpg
daral geldi bana:))) :)))

a_akarsu
18 09 2012, 13:12
Beğeni kavramı kişiden kişiye göre değişir o yüzden fikirler bu kadar yadırganmamalı..Arkadaşımız beğenmemiş olabilir, saygı göstermek gerekir. Ha ilk zamanlar ben de aracıma laf söz ettirmezken insan kullandıkça, diğer araçlara binip kıyaslama yaptıkça illaki bazı eksiklere takılmaya başlıyor. Kuzenim 2 hafta önce Mercedesin makyajlı yeni nesil Turbo motorlu C180 1.6 CGİ 156HP AMG aracından satın aldı..Eski kompressor motorlar tarih olmuş ve yerine çok daha verimli ve daha ekonomik Turbo motorlar entegre edilmiş. Araca neredeyse 2 haftadır her gün biniyoruz..İnanın kalite buymuş dedirtti bana! Hatta malzeme kalitesi,konsol dizaynı, koltuk kumaşı ve araçta pakette standart olarak gelen bir çok donanım bile (extra donanımdan bahsetmiyorum) insanı fazlasıyla cezbediyor. Passat kötü bir araçmı kesinlikle değil! Ben 72.000 TL ye alınabilecek en iyi aracı aldığımı hala düşünüyorum. Arada 30.000 TL fiyat varken benim sert eleştiri yapmam yersiz olabilir, parasını ver sen de Mercedes al kardeşim derler adama ama 100.000 TL lere bir Passat almış olsaydım işte o zaman daha farklı düşünürdüm. Aynı paraya Passat mı C mi? Kesinlikle C diyorum o zaman. Araçla bu kadar içli dışlı olmadan aynı şeyleri kesinlikle düşünmüyordum ancak 2 haftadır arac beni aşık etti kendine diyebilirim. Şu ana kadar gördüğüm tek eksi yani yüksek devirlerde içeri motor sesini normalden biraz fazla alması ve arka koltuk diz mesafesinin dar olması. Tabiki Passattan biraz daha basık ve fazla spor bir araç. Segmentler bana göre oldukça farklı. Yani kıyaslama yapılmaması gereken iki farklı araç olarak görüyorum. Tam anlamıyla hakkını vererek %100 test edip görüşlerimi söylüyor değilim ancak gördüğüm kadarı bile yetti diyebilirim. İllaki artı yönleri kadar eksi tarafları da kullandıkça çıkabilir o ayrı konu. Vites geçişleri neredeyse DSG kadar yumuşak ve 7 ileri G-Tronik şanzumanla geliyor. Birde 1.8 CGİ olanlar var onlar 2011 modellerde ağırlıklı kullanılmış ancak artık 1.6 olarak üretiliyor. 1.8 lerin ikinci elleri ise 85.000 e rahatlıkla bulunabiliyor. Konuyu açan arkadaşın yazdıkları içerisinden katıldıklarım da katılmadıklarım da mevcut ama kimse eleştiri için eleştirilmemeli. Araçlarımız çokta öyle toz kondurulmayacak araçlar değil malesef. Diyeceğim şu ki aracımdan her ne kadar son derece memnun olsamda, bir sondaki aracım muhtemelen Mercedes CGİ 7-G olacaktır..Kimseyi savunduğum ya da eleştirdiğim kesinlikle yok, tamamen kişisel düşüncelerimdi. Saygılar..:)

Arguss
18 09 2012, 13:15
Mercedes CGİ 7-G ne kadar iyiyse, eski 6 ileri 163 hp olan modelide o kadar kötü motor ve yakıt açısından buda bir gerçek :))

mert
18 09 2012, 13:17
Baksana abi şuna Aston Martin gibi :)

http://4.bp.blogspot.com/-sIynBTT4ckk/TwtCEI7qEvI/AAAAAAAAB_Y/Rh_zXeHIay8/s1600/new-ford-mondeo-2012-front.jpg

Hakketen güzelmiş yahuu ...

atitrend
18 09 2012, 13:34
yalnız emre kardeşim 1.6 kom. motor 5 ileri eski tip otomatikti onlar ve burada sıfır passat alıpta c serisini denemeyen yoktur. sonuçta ortada geniş ve ortalama yakan bir araç arayanlar passat ı tercih etti benim gibi.
Mercedes CGİ 7-G ne kadar iyiyse, eski 6 ileri 163 hp olan modelide o kadar kötü motor ve yakıt açısından buda bir gerçek :))

Arguss
18 09 2012, 13:45
yalnız emre kardeşim 1.6 kom. motor 5 ileri eski tip otomatikti onlar ve burada sıfır passat alıpta c serisini denemeyen yoktur. sonuçta ortada geniş ve ortalama yakan bir araç arayanlar passat ı tercih etti benim gibi.

Evet 5 ileri pardon yalnız o araçlarda hiç sevmediğim bir olay gerçekten çok dar birde benim takıntımdır koltuğa yaslandığım zaman elimi uzattığımda elim ön cama yetişmeyecek, böyle bir takıntı :) basıyor o araç beni sonra C serisi böyle maalesef

kuscugokhan
18 09 2012, 15:43
Begenende var begenmeyende..Herkes istedigi yorumu yapabilir..Saygi duymak lazim..Bana gore cogu dusuncesinde arkadasimiz yanlis dusunuyor..Ama yinede saygi duyuyorum..Ve PASSAT forever diyorum..:)

Mert09
18 09 2012, 17:07
Evet süspansiyonlar sert olabilir ama uzun yolda çok daha iyi oluyor, şehir içinde de aşırı bir rahatsız ediciliği yok :)) Passat gibi bir arabayada binecek kişinin yakıt tüketimini göze alarak alması lazım diye düşünüyorum, sonuçta veriler ortada, hiç araştırma yapmadanda araba alınmazki ;) Düşüncelerede saygı duymak lazım tabi :)

kubi
18 09 2012, 17:29
İlginç gelen bir diğer konu ise arkadaş konu yu gece saat 02:48 de açmış,diger arkadaş da onu sabah a karşı 04:01 de desteklemiş ,hak vermiş ,gece vakti gözüne uyku girmedi heralde,vw passat yüzünden ... ya gece çalışıyor yada ne bileyim artık her neyse..başka da yazı yazmamış zaten..eminim uyuyordur şimdi... sorun olan araba ise passat dsg comfortline ...Allah düşmanıma vermesin böyle dert..:))):))

Sayın Maverick, 2 sene içerisinde 3. passat aracımı kullanıyorum.
İlk aracım 2011 model 1.8 TSI Comfortline DSG idi (B6 kasa). "0" km de alıp 50.000 km'de sattım.
İkinci aracım 2012 model 1.6 TDI Comfortline DSG idi (B7 kasa). "0" km de alıp 6.000 km'de sattım.
Üçüncü aracım ise 2010 model 2.0 TDI Highline DSG (B6 kasa) ve memnun bir şekilde aracımı kullanıyorum.

Her model arabadan her kullanıcının memnun olduğu ve olmadığı yönler vardır. Konuyu açan arkadaşın yazdıklarının özellikle yakıt kısmına katılıyorum (yoğun trafikte 1.6 TDI DSG 9-10 lt leri görüyor - 2.0 TDI yakıt tüketimi aynı trafik koşullarında daha düşük) birde klimayı açınca durum dahada vahim. Ayrıca B6 kasadan B7 kasaya geçişte bazı detaylarda kalitenin düştüğü kanaatindeyim.
Süspansiyon konusunda değerlendirmem olumsuz olmamakla beraber; lastik markası kullanıcıdan kullanıya çok farklı yorumlara sebep olmakta diye düşünüyorum.
Bu arada 1.6 TDI ların bence kronik hale gelecek bir sorunuda "Şanzıman aşırı ısındı" uyarısı.

Yalnız mesaj yazdığım saat ile ilgili yorumunuz son derece gereksiz. Bebeğimiz hasta ve ateşli olduğundan gece uykusu bu aralar pek mümkün olmuyor; haliyle insanın gece uykusu kaçınca gece vakit geçirmek için en iyi yer ya forum ya da belgesel kanalları.
Ben forumu kısmen tercih ediyorum çünkü bu forumda çok değerli arkadaşlar var ve gerçektende çok değerli bilgiler paylaşıyorlar. Bende kendi adıma buradan yeni bilgiler edinmekten çok memnunum.
Ayrıca sizin mesaj yazdığınız saatlerde çalıştığım için mesajınıza şimdi cevap yazabiliyorum. Umarım sizi mesaj saatleriyle ilgili yeterince aydınlatabilmişimdir.

Aracınız 1.4 TSI gözüküyor vermiş olduğunuz bilgilerde, yorum yaptığınıza göre 1.6 TDI DSG kullandığınızı düşünüyorum.
Yalnız 1.6 TDI DSG aracı İstanbul'un yoğun trafiğinde kullanmanızı ve sonrasında yorumlarınızı bizimle paylaşmanızdan memnun olurum.
Birde B6 ve B7 kasa arasındaki farklar hakkında yorumlarınızı da paylaşırsanız çok güzel olur.

Saygılar.

Not: Sayın Sivil"in 11:5 teki mesajına %100 katıldığımı belirtmek isterim. Düşüncelerimin kelimelere dökülmüş bir versiyonu olmuş.

my_gisu
18 09 2012, 17:42
Size birçok konuda katılıyorum.
"0" km almış olduğum 1.6 TDI DSG Comfortline aracımı 4 ay / 6000 km'de sattım.

neden tekrar passat aldınız madem bu kadar söylenene katılıyorsunuz?

kubi
18 09 2012, 17:53
Passat'tan bir kere genişliği ve aile arabasına uygun olması nedeniyle memnunum.
Yol tutuşundan memnunum.
Servisinden memunum.
Memnun olmadığım özellikler 2.0 TDI Highline araçta yok.
Olumlu olumsuz özellikleriyle beraber Passat bana göre her zaman alınabilecek araç.

Aracı kullanıyor olmam ya da satın almış olmam memnun olmadığım hususların olmadığı anlamına gelmez.
Malatya'da olsam 1.6 TDI Manuel bir araç kullanabilirdim, bu arada Akçadağ'lı olduğumuda belirtmek isterim :)

Selamlar, Saygılar.

my_gisu
18 09 2012, 18:12
Passat'tan bir kere genişliği ve aile arabasına uygun olması nedeniyle memnunum.
Yol tutuşundan memnunum.
Servisinden memunum.
Memnun olmadığım özellikler 2.0 TDI Highline araçta yok.
Olumlu olumsuz özellikleriyle beraber Passat bana göre her zaman alınabilecek araç.

Aracı kullanıyor olmam ya da satın almış olmam memnun olmadığım hususların olmadığı anlamına gelmez.
Malatya'da olsam 1.6 TDI Manuel bir araç kullanabilirdim, bu arada Akçadağ'lı olduğumuda belirtmek isterim :)

Selamlar, Saygılar.


:) herkes akçadağlı mı arkadaş bu malatyada da :)) memnun oldum ama ben malatayalı değilim 7 aydır burdayım turgut özal tıp ta çalışıyorum anestezi asistanıyım..

maverick
18 09 2012, 19:13
Merhaba öncelikle forum da bu tür konularda serbestce tartışabilmek ,fikrini yazabilmek ..belirli sınırlar çerçevesinde ,medeni şekilde olmak şartı ile gayet keyifli ve bundan memnun oluyorum...2011 B6 1.8 tsı dsg diye bir araç var mı ..??hakikaten bilgisizligi me verin ..yeni bir passat kullanıcısıyım ve evt 1.4 tsi dsg aracım ve ben gayet menunum ..aracı alırken buyuk beklenti içerisinde degildim ve aracım bunu fazlası ile karşiladi ..hakikaten..diger seçeneklerim arasında avensis ve 508 var dı şimdi bakıyorum iyi ki onlardan birini almamişim diyorum ...1,6 tdı dsg nin güçsüz olacagi da belli idi..az bucuk araba dan anlayan biri görebilir bunu...B6 ile B7 arasında kalite düşüşü olduguna da pek katılmıyorum ..benim derdim bu konuyu açan arkadaş ..pasat ı C180 ve 316 i ile karşılaştırmış..o garibime gitti ..ve açıkçası konuyu açıp ortalık karıştıran turden diye düşündüm ve nedense savunmaya geçtim ,amacım kişiselleştirmek değil di ama keyifli oldu...bebeğiniz hasta imiş geçmiş olsun..ha bu arada evet benim de bazı kusurlarını sevmiyorum aracımın ama diger rakipleri karşısında çok basit kalıyor...

yonga
18 09 2012, 20:37
- Aracın yan rüzgarlardan yüksek hızda biraz fazla etkilendiğine,
- Koltuk kumaş kalitesinin düşüklüğüne,
18000 km'de sağından-solundan zırıltılar, sesler gelmeye başlaması
ve motor ısındığında motor bölümünden belli bir devirde zırıltı sesi gelmesi
gibi olumsuzlukları eklemek suretiyle katılıyorum.
- Süspansiyonun sesli olduğu, motor, rüzgar sesi vb. gürültünün kabine fazla yansıdığı kısmına ise katılmıyorum.

derin siyah passat b7
18 09 2012, 21:27
Benim araçımda b7,hiç de yan veya rüzgar nereden eserse essin bir etkilenme olmadığı gibi araç ta rüzgar sesi diye bir şey de yok.Yol tutuşu ve müzik kalitesi de gayet başarılı.benim b7 passat ın özel bir üretim olduğunu da zannetmiyorum. sadece b7 de keşke olsaydı dediğim şey led olayıdır.led lerin nefis durduğunu görüyorum.Sonradan taktırmak istenildiğinde de servis malesef arıza lambası nı yakabilir diyor.Zaten taktırılsa bile çok pahalıya patlıyormuş.Bir de şimdi aklıma geldi, kalorifer biraz kışın geç ısınıyor.

sivil
18 09 2012, 21:42
Benim araçımda b7,hiç de yan veya rüzgar nereden eserse essin bir etkilenme olmadığı gibi araç ta rüzgar sesi diye bir şey de yok.Yol tutuşu ve müzik kalitesi de gayet başarılı.benim b7 passat ın özel bir üretim olduğunu da zannetmiyorum. sadece b7 de keşke olsaydı dediğim şey led olayıdır.led lerin nefis durduğunu görüyorum.Sonradan taktırmak istenildiğinde de servis malesef arıza lambası nı yakabilir diyor.Zaten taktırılsa bile çok pahalıya patlıyormuş.Bir de şimdi aklıma geldi, kalorifer biraz kışın geç ısınıyor.Neyseki hiç değilse bir tanecikde olsa olumsuz bir yönünü bulup söylemişsiniz.:) Hiç söylemeyen toz kondurmayanda var.:)

erharp32
18 09 2012, 22:42
120 lerden sonraki rüzgar,uğultu ve asfalt sesi kısmına bende katılıyorum malesef..Birde eğer yan yada çaprazdan rüzgar alıyorsanız bu pas-satı çok fazla etkiliyor (aynı yollardan başka araçlarla defalarca geçmişliğim var)



aynen katılıyorum +1

hasanankara
18 09 2012, 22:53
arkadaşlar bugun dogus otoya gittim 1.4 TSI DSG CC mi yoksa 1.6tdi DSG PASSAT mı diye ikilemde kaldım. vicdan ve aile baskısı ile passatta karar kıldık. ben de 1.3CDTI corsa var, passat bana ucak gibi gelecektir eminim ama olumsuzz yonlerini bildiren ve diger modelleri kullanan arkadaslarımızın yazdıgı cevaplardan cok istifade ettim. cevaplar da yumusadı tatlıya baglanmıs. cevap yazarak deneyimlerini paylaşanlara ayrı ayrı teşekkür ederim.
konuyu acan arkadasa ayrıca teşekkür ederim.
iyi geceler dilerim.

silance
18 09 2012, 23:00
bende bir şeyler yazmak istedim
arkadaşın eleştirilerine bazı noktalarda katılıyorum.
evet süspansiyon bu araca göre çok sert ve bazı durumlarda gürültülü
ön panel sesi insanı çıldırtıyor bazen
içnden çalınan konfor zaten cabası. önceki kasalarda olan pek çok şey yok. soygunculuk bu.
rüzgar sesine katılmıyorum. yanlardan rüzgar aldığında evet ses gelyor. ama öyle 120 lerde felan değil daha yüksek hızlarda.
ben 220 bastım araba ile en son. hemde 1-2 dakika değil en az 30-40 dakika ama rüzgar sesi yok. otoyol çok güzeldi ve yol seside pek gelmiyordu.
yakıta gelinde benim araç 1.4 tsı ama son yaptığım 850 km yolculukta yolun %75 ini 180 ve üzeri hızlarda gittiğim halde ortalama yakıtım 9.5 lt idi.
benim araç düzgün kullandığında 4.5 ortalamaya bile düşüyor uzun yolda hatta otoyolda 75-80 km ye hız sabitlediğimde 4.2 lt leri dahi görebiliyorum ortalamada.

yalnız sonuç olarak şunu demek istiyorum aslında güzel araba ama almaya değermi diye düşünmek lazım yinede çok eksiği var.

silance
18 09 2012, 23:02
Neyseki hiç değilse bir tanecikde olsa olumsuz bir yönünü bulup söylemişsiniz.:) Hiç söylemeyen toz kondurmayanda var.:)

evet bunada katılıyorum kalorifer rezalet. hele karşıdan güneş gelirse ısıtacağına soğutuyor.
farlarda kör gibi bir halta yaramıyor

academian97
19 09 2012, 00:06
Şu süspansiyon sertliğiyle alakalı olarak, yeni CClerde (TRde olanlar) DDC opsiyonu var mı?

Volkswagen Dynamic Drive Control - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=ftawXV9re2U)

Y_o_L_c_U_38
19 09 2012, 00:10
bagaji doldurun cok konforlu oluyor:))):)))

academian97
19 09 2012, 00:18
bagaji doldurun cok konforlu oluyor:))):)))

Direk sport oluyo di mi? :)

Y_o_L_c_U_38
19 09 2012, 00:21
ya o bahsettiginiz sesleri ben duymuyorum yada benim arabada o tur sesler yok:))

siz passattan bahsettiginize eminmisiniz:))) , spor suspansiyon 17'' jantta olsa ben konforundan cok memnunum, hatta B6 passatimda 16'' jant ve normal suspansiyon olmasina ragmen ondan daha rahat,

fara bisey diyemiyecegim cunku benim bi-xenonlar harika cok memnunum,

koltuklarin rahatligi konusunda, deri koltukla doseme koltuk arasinda cok fark var, benimkiler deri oldugundan ondanda hicbir sikayyetim yok cok rahat,

3554 km yol yaptim B6 kadar yormadi beni:))

tek sikayetci oldugum konu arabanin ici gec isiniyor haklisiniz oda koltugumda isitma oldugundan zaten sorun olmuyor:))

kisaca ben cooook memnunum arabamdan ve hic pisman degilim çok sukur..

C serisi mercedes diyorsunuz emmioglumda C220 var o benim arabayi kullandiginda onun arabadan daha konforlu oldugunu soylemisti..

Y_o_L_c_U_38
19 09 2012, 00:24
Direk sport oluyo di mi? :)


aynen:)):))

http://i.imgur.com/sLuI0.jpg

cahita72
19 09 2012, 00:31
hani passat kullanmasam arkadaşımıza inanacağım.ben 180 lik insigniadan sonra passatı aldım.5 aydır kullanıyorum.maaşallah en ufak bir sıkıntı yaşamadım.Allah nasip ederse baharda cc ile değiştireceğim.daha geçen hafta sivasa gittim geldim.2500 km yol yaptım,yorulmadım bile.giderken sakin gittim bir depo ile 1300km yol yaptım.dönüşte ankaradan sonra tam gaz geldim.sadece 2 tane A6 benden yol alabildi.son gördüğüm hız 230 oldu.ve bu tempoyla 1130 km yol yaptım.ben anlatılan sorunların hiç birini yaşamadım.bu arada mondeonun dış güzelliğine aldanmayın.bir kullanın passatla arasındaki farkı anlarsınız.ama passat gibi bir arabanın motoruda 105 hp olmamalı.bence çok saçma olmuş.o motor o kasayı nasıl çekiyor çok merak ediyorum.ilk fırsatta test etmek isterim.kaldı ki opel bile 2 litre dizelden 200 hp çıkarırken bizim 140 lıklar bile artık zayıf kalmaya başladı.doğrudur hız her şey demek değil ama otobanda bir hyundai ye bir linea ya yol vermekde zoruma gider.

tsport
19 09 2012, 00:39
Yıllardır araba araba alır satarım,çoğu arabaya bindim veya kullandım tek birşey söyliycem 1 ay arayla üretilen aynı donanım aynı motor otomobil farklılık

gösterebiliyor.Herkesin görüşüne saygı duyarım, benim fikrim B6 B7 bu kasa arabaya 1.6 dizel 1.4 benzinli falan inanın olmuyor 2.0 litre altı tat vermiyor.

EnginAKB
19 09 2012, 03:18
Olumlu olumsuz görüş bildiren arkadaşlara teşekkür ederim.
Bazı arkadaşlar bu şekilde detaylı bir inceleme ve eleştirinin 17 yaşlarında bir ergenin klavyesinden
çıkmadığını anlayacak kapasitede olmaları gerektiğini düşünüyorum, en azından ben öyle umardım.
DH forumunda yıllardır yazıyorum, buluşmalar dahil beni bir çok insan yüz yüze tanır.
Kesinlikle malımı benim diye övmem, ben tercih ettim diye bu 'iyisi, kralı' gibi basit söylemlerde bulunmam.

Her neyse amacım tatsızlık çıkarmak değil.

Kendimi tanıtayım, 33 yaşındayım, İstanbulda yaşıyorum, mesleğim mali müşavirlik.
Bu zamana kadar
Corolla,
Focus II Ghia Benzinli,
Golf IV Pasific 1.6,
Golf Highline IV Otomatik,
Focus II Titanyum TDCI,
Mercedes C Elegance
ve son olarak ta 2012 Model Passat 1.6 TDI sahibiyim.

Kullandığım her aracın mutlaka karakteristik yapılarına göre artı ve eksileri vardı.
Kullandığım ilk D sınıfı araç 2006 Model Mercedes C Elegance 1.8 Kompressördü.
C ile kıyaslayarak Passat daha sessiz diyen arkadaşlar sanırım W204 kasadaki 1.6 zorlama Kompressör motoru kullanarak bu yargıya varıyorlar.
Benim kullandığım araç W203 yani önceki kasa C serisi idi inanıp inanmamak tabiki size kalmış ama,
Aşağı yukarı 55.000 TL gibi bir rakama sahip olabileceğiniz 50K civarında yol yapmış bir Mercedes C,
hemen her disiplinde Passat'ın önündedir.
Kapı kolundan içerideki her bir butona,
ses sisteminden süspansiyonuna,
koltuk kalitesinden, yalıtımına vs. uzar gider.
2012 Model Passatın üstün olduğu tek yön yakıt ekonomisi ve çabuk vites değiştiren DSG'si.
İşim gereği çok yol yapmaya başlayınca Mercedes C'yi LPG taktırmak istemediğim için sattım ve aldığım değere sattım hiç uğraşmadan,
içi dışı bej renkli, kozmetik olarak çok iyi bakılmış sıfır ayarında bir araçtı.
Mercedesi Denizli'den aldım ve o tarafın yolunun nasıl iğrenç bir kaplamaya sahip olduğunu,
ne kadar kalitesiz bir yol olduğunu bilen arkadaşlar da vardır.
Mercedes'in ne olduğunu o yoldan İstanbula gelirken anladım.
Üzerinde Pirelli gibi oldukça sert bir lastik olmasına rağmen araç resmen kayma hissi ile yol alıyor ve
pütürlü asfaltta içeride fısıltıyla konuşulabilecek sessizlikte yolculuk yaptık.
Bunları Mercedes'i övmek için değil kıyası ne ile yaptığımı referans olarak neyi alarak bu yargılara vardığımı anlatabilmek için söylüyorum.
Nitekim güncel W204'ün makyajsızını ne kadar kalitesiz ve yersiz buluyorsam,
Mercedesin hatasını anlayarak kalite algısını artırmasından dolayı W204'ü de bir o kadar kaliteli ve takdire şayan görüyorum.

Ses sistemini neye göre iyi buldunuz onu bile anlamak güç, C'yi geçtim,
Focus'daki Sony ses sistemi bile Passat'tan daha net tonlar içeriyor.

Kimisi konfor odaklı, kimisi ise yol tutuş ve spor sürüş odaklı araçlara yönelirler.
Benim için şehir içinde araç kullandığım için öncelik konfordur, tabiki uzun yola da çıkıyorum ama,
yılda 2-3 defa uzun yola çıkıyorum diye aracımla zamanımın büyük kısmını geçirdiğim şehir içi konforundan ödün vermemeliyim.
Burada fazladan yerilen konu sadece rüzgar sesi olabilir,
hadi benim yüksek süratte kullandığım süreler içerisinde rüzgarın baskın olduğu zamanlara denk geldiğini var sayalım
ve şehir içi kullanımında çok da sorun oluşturmayacağını kabul edelim, bu konuda sıkıntı yok.
Ama baş ağrıtıcı şekilde resmen uğuldayan alt tarafı ne yapacağız.
Turanzaları çıkartıp Michlen taktım konfor konusunda azıcık bir yumuşama hisseetim, ama uğultu devam ediyor.
Ben aracı adı Passat diye eleştirmiyorum ki, kullandığım ve başkalarına referans olsun diye eleştiriyorum.
Belki inanmayacaksınız bana şimdi geçen hafta bir inceleme için Anadolu yakasına 2.0TDI A6 ile epey dolaştık,
pütürlü çevre yollarında inanılmaz boyutta ses alıyor araç, model yılı 2009-2010 olabilir takriben.
Şimdi diyeceksiniz ki demekki A6'da da o sesi alıyorsan sende sorun var.
Kullandığım Golf Highline de ne yol sesi, ne süspansiyon beni böyle rahatsız etmemişti buna ne dersiniz o zaman.
Markasının Audi olması aracı kusursuz yapmıyor, B8 A4 sahipleri fellik, fellik kaliteli yalıtım uygulaması yapan yer arıyorlar forumlarda vs.
Araç üreticileri isteyince bunu yapabiliyorlar ama teammüden yapmadıklarına inanıyorum ben, sürekli bir şeyleri eksik bırakıyorlar.

Ben kesinlikle bir mal alıp onun esiri olacak karakterde biri değilim, Passat aldım diye övgü yağmuruna tutamam.
İyi yönlerini söylerim, kötü yönlerini de objektik olarak söylerim.
Nitekim de bir arkadaş için kafasındaki soru işaretlerine çözüm olmuş, iyi de olmuş.
Beklentileri benim beklentilerim gibi ise fos çıkacaktır bunu bilmeli.

İddialarım şunlar, alacak arkadaşlar değerlendirmeliler...

-Aracın motor yalıtımı gayet iyiyken, normalin,
beklenilenin üzerinde yol gürültüsü alıyor ve bu öyle peşine düşüp yalıtımla lastikle kolay kolay halledilebilir boyutta değil,
ses değil uğultu ve trim yapıyor çünkü araç.

-Süspansiyon D sınıfına göre sert, özellikle arka süspansiyon resmen Lap-Lup.

-Ses sistemi bildiğin vasat, sesler silik. Bu benim iddiam eğer aracımda sorun yok ise aynen anlattığım gibi.

-Direksiyon hem düşük hızlarda, hem yüksek hızlarda oldukça konforlu ve güvenli.

-Koltukları sınıfına yakışmayacak kadar kötü.

-Buton, düğme, aksesuar vs. kalitesi de vasat ve trimler var. Bu yargı neden?
Araç 18.000 binde direksiyonu çevirirken, dönerken, kasisten geçerken konsoldan nereden geldiği belli olmayan çıtırdamalar, patırdamalar geliyor.
Benim aracımda sağ havalandırma tarafının ayar düğmesi zor dönüyor sıkışmış,
Vites kolunun altındaki metak görünümlü plaka yuvasından çıkarak vitesle birlikte yarım santim ileri geri oynuyor.
dokunduğum her yerde bir iz kalıyor, tırnağım kapının içine hafifçe dokundu bir iz, direksiyonda saat izleri vs. onlarca şey.


Arkadaşlar sormuş o zaman bu fiyatlara ne alalım diye.
Alternatifler bence,

S60 1.6 eDrive+PS
Shoowroomda incelediğim kadarıyla biliyorum, kullanmadım, kullanmak gerek.
Biraz daha fazla yakabilir, kalite algısı kesinlikle daha yüksek,
iç tasarım vasat ama Passat'ta çok estetik sayılmaz kıyasla,
güvenlik açısından açık ara daha iyi,
kullanmadım ama kullanıcı yorumlarına göre yalıtım daha başarılı.
Sportif tasarımdan hoşlanmayanlar için tasarımı itici gelebilir.

F30 Bmw 3.16i 8 ileri ZF
Yine yakıt sıkıntı olmazsa tercih edilebilir,
şanzıman mükemmel denilebilir,
Yalıtım yeterli,
adeta ray üzerinde kayma hissi veren bir yol tutuşa sahip,
ivmelenmesi harika, prestij bakımından daha iyi.

Mercedes yeni 1.6 Cgi+ 7g Tronic

Şanzıman en az ZF kadar iddialı,
yakıt tüketimi katalog verileri hayal perest olsa bile sanırım dikkatli kullanımla
neredeyse dizel tüketimleri yakalanabileceği iddia edilmiş.
kalite algısı en yüksek D sınıfı araç denilebilir, her ayrıntısında sizi şımartacak detaylar gizlenmiş.
Tasarım açısından hemen hiç kimsenin çirkin diyemeyeceği albeniye sahip,
donanım olarak oldukça bonkör listeler sunabilen bir araç.

Herkesin tercihi tabiki kendisini bağlar ama ve geçerli bir sebebi vardır mutlaka ama,
hiç kimse kusura bakmasın bir araca 80-90 Bin TL para verip sonra 10 sayfa ilerleyecek konu açıp
"Sanayide aracıma zift yapıştırabilecek kaliteli usta bulabilir miyim?
Würth'mü, Zeibart'da mı yalıtım yaptırayım?, kaç yüz Euro öderim?
Lastik olarak Nokian alsam ses %30 azalır mı?

diye 10 larca sayfa sohbetler dönen forumlarda aracımı övmek bana göre değil.
Örnek Bknz aynı grubun aracı SuperB'in yalıtımından şikayetçi bir arkadaşın konusu 10 sayfayı geçmiş,
herkes bişeyler söylemiş, şimdi döşemelerinden bilmem neresine kadar aracı söküp, sanki yeniden yapacaklar. :)

Passat'ta da durum bundan çok matah değil.

İyi forumlar...

derin siyah passat b7
19 09 2012, 08:01
Bu son yazınızdan sonra kesinlikle aracınızı bir göstermeniz kararına vardım.Arka süspansiyon un lap -lup oluşu, arabanın altından gelen fazla uğultu gibi cümleleri b7 passat sahibi olarak hayretle okudum.Fakat sizin iyiliğiniz için söylüyorum aracınızı bir gösterin.Sizin söylediğiniz doğruysa eğer ya biz başka bir araca biniyoruz ya da b7 passat piyasaya çıktıktan itibaren aracı tek başına ve başka arabalarla kıyaslayarak test edenler yanlış etmiş.b7 passat ın test edilen dergilerine ulaşabilirseniz eğer lütfen okurmusunuz?Tabi aracınızda bir sorun olmasınıda istemeyiz ama mutlaka bir servise götürün derim.

Arguss
19 09 2012, 08:26
Passatin ozellikle b7 kasanin kesinlikle yol sesi problemi olmadigini, net bir sekilde soyleyebilirim, bence sizin aracta bir anormallik var amortisor sorunu haric diger dedidiniz hic bir seye katilmiyorum ben passati yerden yere vururum yeri geldiginde bunu forumdada herkes bilir ama bu ses problemini kesinlikle ( Turanzalar yoksa ) sizden duyuyorum, bence siz baska bir b7 kullanin ne demek istedigimi anlayacaksiniz

drozia
19 09 2012, 08:35
Olumlu olumsuz görüş bildiren arkadaşlara teşekkür ederim.
Bazı arkadaşlar bu şekilde detaylı bir inceleme ve eleştirinin 17 yaşlarında bir ergenin klavyesinden
çıkmadığını anlayacak kapasitede olmaları gerektiğini düşünüyorum, en azından ben öyle umardım.
DH forumunda yıllardır yazıyorum, buluşmalar dahil beni bir çok insan yüz yüze tanır.
Kesinlikle malımı benim diye övmem, ben tercih ettim diye bu 'iyisi, kralı' gibi basit söylemlerde bulunmam.

Her neyse amacım tatsızlık çıkarmak değil.

Kendimi tanıtayım, 33 yaşındayım, İstanbulda yaşıyorum, mesleğim mali müşavirlik.
Bu zamana kadar
Corolla,
Focus II Ghia Benzinli,
Golf IV Pasific 1.6,
Golf Highline IV Otomatik,
Focus II Titanyum TDCI,
Mercedes C Elegance
ve son olarak ta 2012 Model Passat 1.6 TDI sahibiyim.

Kullandığım her aracın mutlaka karakteristik yapılarına göre artı ve eksileri vardı.
Kullandığım ilk D sınıfı araç 2006 Model Mercedes C Elegance 1.8 Kompressördü.
C ile kıyaslayarak Passat daha sessiz diyen arkadaşlar sanırım W204 kasadaki 1.6 zorlama Kompressör motoru kullanarak bu yargıya varıyorlar.
Benim kullandığım araç W203 yani önceki kasa C serisi idi inanıp inanmamak tabiki size kalmış ama,
Aşağı yukarı 55.000 TL gibi bir rakama sahip olabileceğiniz 50K civarında yol yapmış bir Mercedes C,
hemen her disiplinde Passat'ın önündedir.
Kapı kolundan içerideki her bir butona,
ses sisteminden süspansiyonuna,
koltuk kalitesinden, yalıtımına vs. uzar gider.
2012 Model Passatın üstün olduğu tek yön yakıt ekonomisi ve çabuk vites değiştiren DSG'si.
İşim gereği çok yol yapmaya başlayınca Mercedes C'yi LPG taktırmak istemediğim için sattım ve aldığım değere sattım hiç uğraşmadan,
içi dışı bej renkli, kozmetik olarak çok iyi bakılmış sıfır ayarında bir araçtı.
Mercedesi Denizli'den aldım ve o tarafın yolunun nasıl iğrenç bir kaplamaya sahip olduğunu,
ne kadar kalitesiz bir yol olduğunu bilen arkadaşlar da vardır.
Mercedes'in ne olduğunu o yoldan İstanbula gelirken anladım.
Üzerinde Pirelli gibi oldukça sert bir lastik olmasına rağmen araç resmen kayma hissi ile yol alıyor ve
pütürlü asfaltta içeride fısıltıyla konuşulabilecek sessizlikte yolculuk yaptık.
Bunları Mercedes'i övmek için değil kıyası ne ile yaptığımı referans olarak neyi alarak bu yargılara vardığımı anlatabilmek için söylüyorum.
Nitekim güncel W204'ün makyajsızını ne kadar kalitesiz ve yersiz buluyorsam,
Mercedesin hatasını anlayarak kalite algısını artırmasından dolayı W204'ü de bir o kadar kaliteli ve takdire şayan görüyorum.

Ses sistemini neye göre iyi buldunuz onu bile anlamak güç, C'yi geçtim,
Focus'daki Sony ses sistemi bile Passat'tan daha net tonlar içeriyor.

Kimisi konfor odaklı, kimisi ise yol tutuş ve spor sürüş odaklı araçlara yönelirler.
Benim için şehir içinde araç kullandığım için öncelik konfordur, tabiki uzun yola da çıkıyorum ama,
yılda 2-3 defa uzun yola çıkıyorum diye aracımla zamanımın büyük kısmını geçirdiğim şehir içi konforundan ödün vermemeliyim.
Burada fazladan yerilen konu sadece rüzgar sesi olabilir,
hadi benim yüksek süratte kullandığım süreler içerisinde rüzgarın baskın olduğu zamanlara denk geldiğini var sayalım
ve şehir içi kullanımında çok da sorun oluşturmayacağını kabul edelim, bu konuda sıkıntı yok.
Ama baş ağrıtıcı şekilde resmen uğuldayan alt tarafı ne yapacağız.
Turanzaları çıkartıp Michlen taktım konfor konusunda azıcık bir yumuşama hisseetim, ama uğultu devam ediyor.
Ben aracı adı Passat diye eleştirmiyorum ki, kullandığım ve başkalarına referans olsun diye eleştiriyorum.
Belki inanmayacaksınız bana şimdi geçen hafta bir inceleme için Anadolu yakasına 2.0TDI A6 ile epey dolaştık,
pütürlü çevre yollarında inanılmaz boyutta ses alıyor araç, model yılı 2009-2010 olabilir takriben.
Şimdi diyeceksiniz ki demekki A6'da da o sesi alıyorsan sende sorun var.
Kullandığım Golf Highline de ne yol sesi, ne süspansiyon beni böyle rahatsız etmemişti buna ne dersiniz o zaman.
Markasının Audi olması aracı kusursuz yapmıyor, B8 A4 sahipleri fellik, fellik kaliteli yalıtım uygulaması yapan yer arıyorlar forumlarda vs.
Araç üreticileri isteyince bunu yapabiliyorlar ama teammüden yapmadıklarına inanıyorum ben, sürekli bir şeyleri eksik bırakıyorlar.

Ben kesinlikle bir mal alıp onun esiri olacak karakterde biri değilim, Passat aldım diye övgü yağmuruna tutamam.
İyi yönlerini söylerim, kötü yönlerini de objektik olarak söylerim.
Nitekim de bir arkadaş için kafasındaki soru işaretlerine çözüm olmuş, iyi de olmuş.
Beklentileri benim beklentilerim gibi ise fos çıkacaktır bunu bilmeli.

İddialarım şunlar, alacak arkadaşlar değerlendirmeliler...

-Aracın motor yalıtımı gayet iyiyken, normalin,
beklenilenin üzerinde yol gürültüsü alıyor ve bu öyle peşine düşüp yalıtımla lastikle kolay kolay halledilebilir boyutta değil,
ses değil uğultu ve trim yapıyor çünkü araç.

-Süspansiyon D sınıfına göre sert, özellikle arka süspansiyon resmen Lap-Lup.

-Ses sistemi bildiğin vasat, sesler silik. Bu benim iddiam eğer aracımda sorun yok ise aynen anlattığım gibi.

-Direksiyon hem düşük hızlarda, hem yüksek hızlarda oldukça konforlu ve güvenli.

-Koltukları sınıfına yakışmayacak kadar kötü.

-Buton, düğme, aksesuar vs. kalitesi de vasat ve trimler var. Bu yargı neden?
Araç 18.000 binde direksiyonu çevirirken, dönerken, kasisten geçerken konsoldan nereden geldiği belli olmayan çıtırdamalar, patırdamalar geliyor.
Benim aracımda sağ havalandırma tarafının ayar düğmesi zor dönüyor sıkışmış,
Vites kolunun altındaki metak görünümlü plaka yuvasından çıkarak vitesle birlikte yarım santim ileri geri oynuyor.
dokunduğum her yerde bir iz kalıyor, tırnağım kapının içine hafifçe dokundu bir iz, direksiyonda saat izleri vs. onlarca şey.


Arkadaşlar sormuş o zaman bu fiyatlara ne alalım diye.
Alternatifler bence,

S60 1.6 eDrive+PS
Shoowroomda incelediğim kadarıyla biliyorum, kullanmadım, kullanmak gerek.
Biraz daha fazla yakabilir, kalite algısı kesinlikle daha yüksek,
iç tasarım vasat ama Passat'ta çok estetik sayılmaz kıyasla,
güvenlik açısından açık ara daha iyi,
kullanmadım ama kullanıcı yorumlarına göre yalıtım daha başarılı.
Sportif tasarımdan hoşlanmayanlar için tasarımı itici gelebilir.

F30 Bmw 3.16i 8 ileri ZF
Yine yakıt sıkıntı olmazsa tercih edilebilir,
şanzıman mükemmel denilebilir,
Yalıtım yeterli,
adeta ray üzerinde kayma hissi veren bir yol tutuşa sahip,
ivmelenmesi harika, prestij bakımından daha iyi.

Mercedes yeni 1.6 Cgi+ 7g Tronic

Şanzıman en az ZF kadar iddialı,
yakıt tüketimi katalog verileri hayal perest olsa bile sanırım dikkatli kullanımla
neredeyse dizel tüketimleri yakalanabileceği iddia edilmiş.
kalite algısı en yüksek D sınıfı araç denilebilir, her ayrıntısında sizi şımartacak detaylar gizlenmiş.
Tasarım açısından hemen hiç kimsenin çirkin diyemeyeceği albeniye sahip,
donanım olarak oldukça bonkör listeler sunabilen bir araç.

Herkesin tercihi tabiki kendisini bağlar ama ve geçerli bir sebebi vardır mutlaka ama,
hiç kimse kusura bakmasın bir araca 80-90 Bin TL para verip sonra 10 sayfa ilerleyecek konu açıp
"Sanayide aracıma zift yapıştırabilecek kaliteli usta bulabilir miyim?
Würth'mü, Zeibart'da mı yalıtım yaptırayım?, kaç yüz Euro öderim?
Lastik olarak Nokian alsam ses 0 azalır mı?

diye 10 larca sayfa sohbetler dönen forumlarda aracımı övmek bana göre değil.
Örnek Bknz aynı grubun aracı SuperB'in yalıtımından şikayetçi bir arkadaşın konusu 10 sayfayı geçmiş,
herkes bişeyler söylemiş, şimdi döşemelerinden bilmem neresine kadar aracı söküp, sanki yeniden yapacaklar. :)

Passat'ta da durum bundan çok matah değil.

İyi forumlar...
Aslında boyadığım yerlerde hepimiz hem fikiriz. Ama bunlar alışılabilecek çok kafaya takılmayacak şeyler diye düşünüyorum. Kokpitte kullanılan malzeme kalite hissi vermiyor doğru. Sert bir malzeme ve seslerin gelmesi doğal buna hepimiz alıştık malesef:( Ama genel anlamda Mercedes veya BMW ile kıyaslamak çok doğru olmaz. D sınıfında dahi olsalar bunlar daha elit arabalar bu bir gerçek. VW bu çizgiye kendini çok yaklaştırdı. Ben bahsettiğin küçük şeylere kafamı takmazsam bu çizgide görüyorum aracımı ve inanıyorum ki B8 ile 2015 de hem motor hem de donanım açısından premium markalarla ciddi boy ölçüşecek noktaya gelecektir..

Arguss
19 09 2012, 08:46
İsmail abiye katiliyorum sizin bu elestirilerinizi aynen VW ceo'suna yonelten gazetecinin yanilmiyorsam aldigi ceva suydu, biz "vag grubu olarak birde Audi yaptik, sanirim artik audi'ye gecme zamaniniz gelmis" diye bir sey hatirliyorum soylememis olsa bile dogru bir laf :))

Taner Göde
19 09 2012, 09:06
5 yılda 3 adet PASSAT'a ben de sahip oldum, ikisi 6 ileri düz vites, birisi 7 ileri otomatik. ikisi benzinli, birisi dizel. B6 kasayı da, B7 kasayı da iyi biliyorum.

Araçları neden değiştirdiğimi ve şu anda neden 1.4 TSI 160 HP 7-DSG'li bir CC kullandığımı değil de DH forumundan da tanıdığım arkadaşım Engin AKB'nin (Engin Akbaş) B7 kasa PASSAT'ından hangi sebeplerden ötürü şikayet ettiğini incelemek gerek. Hepimiz biliyoruz ki PASSAT Türkiye'de diğer D sınıfı araçlar gibi üretildiği ülkelerde bulundukları konumdan daha yüksek bir seviyede algılanıyor. Almanya'da ev kadını ve satış temsilcisi aracı olan PASSAT VARIANT 2.0 TDI 6-DSG Türkiye'de SEDAN kasası ile müteahhit ve ağa arabası oluyor. Bunda bizim ülkemizde bu tür ve diğerlerine nispeten büyük olan otomobillere aç olmamızın da etkileri var. Merdiven basamaklarını çıkarak D sınıfı bir araca ulaşan PASSAT'a "Allah be!" diyerek yaklaşan kadar zaten bu tür araçlarla çokça ilgilenip "Ne bu be!" diye yaklaşanlar da olacaktır.

Ben birinci sınıfa giriyorum. Değiştirdiğim her araç bir öncekisinden daha pahalı, daha donanımlı ve daha fazla özellikliydi. Bundan sonra alacağım (E sınıfı) bir otomobilin şu anda kullandığım 1.4 TSI 160 HP 7-DSG'li CC'den daha dolu olması gerekecek mesela. Engin Akbaş arkadaşım ise ikinci sınıfa giriyor. Daha önce 2006 Model Mercedes-Benz C Elegance 1.8 Kompressor kullandığı için aldığı PASSAT'ı sürekli bu araçla kıyaslayacak, haklı olarak. Ayrıca ikisi de aynı sınıfta, Mittelklasse, yani Orta Sınıf bir araç.

Engin Akbaş arkadaşım forumdaki birçok kişi gibi PASSAT'a yandan değil de aşağıdan ulaşarak sahip olsaydı farklı olarak düşünecekti. B6 kasadan B7 kasaya geçerken nelerin gittiğini ve nelerin geldiğini de biliyoruz; kadife yerine pazen, mercek yerine ayna, LED yerine ampul, çekmece yerine saat, 230V yerine 12V gibi değişiklikler her zaman pozitif yenilikler değildi. Daha önce B6 kasa PASSAT'ı olmayan bunlara dikkat etmeyecek, ama olan hep kıyaslayacak, karşılaştıracak.

PASSAT'ın süspansiyonu sert, doğrudur. Fakat bu kötü yol şartları nedeni ile fabrikada Türkiye paketi olarak ayarlandığı için böyledir. Ses sistemi, koltuklar, vb. mutlaka başka bir markanın, bilhassa da Mercedes-Benz gibi bir markanın araçlarından farklı olacaktır. Bana göre SEAT Toledo'dan daha iyi, size göre Mercedes-Benz C Elegance 1.8 Kompressor'dan daha kötü.

Saygılarımla,

Taner Göde

maverick
19 09 2012, 10:16
Tekrar merhaba;evet ben de yaklasık 20 yıl dan beri ehliyeti olup uzun km ler yapmış biri olarak görüyorum kendimi ,passat dan önceki aracım 96 gli corolla idi ve bu aracı mı da surerken hala keyif alıyorum arac kullanmak benim için tutku ,farklı karekteristikdeki araçları da surdum kullandım..ve evet passat a ben de yandan sahip oldum diyebilirim ,benim sorunum konu yu açan arkadaş passat ın hemen hemen hiçbir şey inden memnun değil ..olmayabilir de tarzına uymamış e o zaman 70 bin tl civarı bu donanım da bu luksu ve keyfi yaşatabilecek araçlara bakalım ,0 km olmak koşulu ile...karşımıza çıkan lar belli ..hepsinin birbirine karşı ustunlukleri oldugu kadar dezavantaj ları da var..sonuc ta herkes ortak bir nokta da passat da bulusuyor..yani bütün araçları inceliyor araştırıyorsun gidip passat alıyorsun ..alabilirsen araç bulabilirsen...!!bulunca keyfini çıkartmak sana kalmış ..ha benim de aracımdan memnuniyetsizliklerim var..donanım anlamında olsun ..yan rüzgardan etkilenme olsun ..dsg den korkum olsun..ne zaman sorun çıkartacak diye..ama diğer araçlara bakınca benim aracım verdigim paraya göre hakkını veriyor diyorum..diğer türlü hiçbir şekide memnun olamazsınız..bmw F 30 da binsen eksiklik oluyor ..bana uyan bir başkasına uymayabiliyor ya da tam tersi..şu bir gerçek ki..vw ne kadar eleştirlse de parasının hakkını veriyor..bizim durumumuz biraz da ülke olarak kalkınmış olmak dan da kaynaklanıyor..şu an caddeler de bmw ler audi ler..mercedes ler ve daha bir çok son model araçlar arzı endam ediyor..ve bunların arasında biz kendimize yönelip eksik kusur arıyoruz...ha belki bende en az 100 bin km lere geldigimde bu şekilde düşünüyor olurmuyum bilmiyorum zaman gösterecek..AE 101 efsane kasa corollam gibi 230000 km de hala diri kalacak mı vw passat bekleyip görecegiz..ömrümüz yeterse tabi ..unutmazsam yazarım burada ..kalın saglıcakla..

EnginAKB
19 09 2012, 10:53
5 yılda 3 adet PASSAT'a ben de sahip oldum, ikisi 6 ileri düz vites, birisi 7 ileri otomatik. ikisi benzinli, birisi dizel. B6 kasayı da, B7 kasayı da iyi biliyorum.

Araçları neden değiştirdiğimi ve şu anda neden 1.4 TSI 160 HP 7-DSG'li bir CC kullandığımı değil de DH forumundan da tanıdığım arkadaşım Engin AKB'nin (Engin Akbaş) B7 kasa PASSAT'ından hangi sebeplerden ötürü şikayet ettiğini incelemek gerek. Hepimiz biliyoruz ki PASSAT Türkiye'de diğer D sınıfı araçlar gibi üretildiği ülkelerde bulundukları konumdan daha yüksek bir seviyede algılanıyor. Almanya'da ev kadını ve satış temsilcisi aracı olan PASSAT VARIANT 2.0 TDI 6-DSG Türkiye'de SEDAN kasası ile müteahhit ve ağa arabası oluyor. Bunda bizim ülkemizde bu tür ve diğerlerine nispeten büyük olan otomobillere aç olmamızın da etkileri var. Merdiven basamaklarını çıkarak D sınıfı bir araca ulaşan PASSAT'a "Allah be!" diyerek yaklaşan kadar zaten bu tür araçlarla çokça ilgilenip "Ne bu be!" diye yaklaşanlar da olacaktır.

Ben birinci sınıfa giriyorum. Değiştirdiğim her araç bir öncekisinden daha pahalı, daha donanımlı ve daha fazla özellikliydi. Bundan sonra alacağım (E sınıfı) bir otomobilin şu anda kullandığım 1.4 TSI 160 HP 7-DSG'li CC'den daha dolu olması gerekecek mesela. Engin Akbaş arkadaşım ise ikinci sınıfa giriyor. Daha önce 2006 Model Mercedes-Benz C Elegance 1.8 Kompressor kullandığı için aldığı PASSAT'ı sürekli bu araçla kıyaslayacak, haklı olarak. Ayrıca ikisi de aynı sınıfta, Mittelklasse, yani Orta Sınıf bir araç.

Engin Akbaş arkadaşım forumdaki birçok kişi gibi PASSAT'a yandan değil de aşağıdan ulaşarak sahip olsaydı farklı olarak düşünecekti. B6 kasadan B7 kasaya geçerken nelerin gittiğini ve nelerin geldiğini de biliyoruz; kadife yerine pazen, mercek yerine ayna, LED yerine ampul, çekmece yerine saat, 230V yerine 12V gibi değişiklikler her zaman pozitif yenilikler değildi. Daha önce B6 kasa PASSAT'ı olmayan bunlara dikkat etmeyecek, ama olan hep kıyaslayacak, karşılaştıracak.

PASSAT'ın süspansiyonu sert, doğrudur. Fakat bu kötü yol şartları nedeni ile fabrikada Türkiye paketi olarak ayarlandığı için böyledir. Ses sistemi, koltuklar, vb. mutlaka başka bir markanın, bilhassa da Mercedes-Benz gibi bir markanın araçlarından farklı olacaktır. Bana göre SEAT Toledo'dan daha iyi, size göre Mercedes-Benz C Elegance 1.8 Kompressor'dan daha kötü.

Saygılarımla,

Taner Göde

Taner Abi oncelikle Vw'nin en rijit , en yakisikli delikanlisi CC'in hayirli ugurlu olsun, gule gule kullanman dilegiyle.

Ben de dogus oto Gebze deposunda 900 Km'de bir tanidik bir Dogus oto calisanindan CC alacakken, sert suspansiyon ve İstanbul ici yakit tuketimini problem ederek, dizel Comfortline aldim.

Nereden bileyim normal Passat'in da en az CC kadar sert olabilecegini.
İnan ki test surusu yapma ihtiyaci bile duymadim.
Kulladigim Golfler bu kadar iyiyken Passat beni nasil uzerdi ki?

Maalesef kazin ayagi oyle degilmis, ama su saatten sonra yapilacak hir sey yok. Normal kullanim surem cok uzun degildir, passati o kadar tecrube edecegim sabirla.

Aslinda benim problemim genel olarak arac ici gurultu seviyesi ile ilgili. İstanbul genelde puturlu asfalttan mamul cevre yollariyla donatildigi icin zamanimizin buyuk kismi bu sesli yollarda geciyor.
Arac testlerinde ozellikle sessizlige vurgu yapildigi icin dusunmeden tercih ettim ama, testlerin odak noktasi genelde motor yalitimi ve bu konuda zaten basarili arac.

Suanda 17" 235-45-17 olculerinde orjinal scirocco janti ve michelin lastiklerle degistirdim.

Suspansiyon Turanzalara nispeten daha makul seviyede ama gurultu icin ayni seyi soyleyemeyecegim, genis lastiginde etkisiyle bi hayli fazla.

Ama 235 taban lastikle passati kullanmak oldukca zevkli, bana da amorti ikramiyesi surus zevki kaldi onunla aciklari kapatacagiz artik. :)

İyi forumlar.

academian97
19 09 2012, 11:14
Ben de AE92mi 1,5 sene büyük zevkle kullandim. Aldigimda 243.000 km, uzulerek satarken 275.000 kmdeydi.

Suspansiyon konusunda bazen hafiften sesler gelmiyor degil ancak ben ayni kotu yolda ayni sesleri baska ust segment arabalarda da duydum, adini soylemeyim burada.
Aracimda sanirim TRde bulunmayan DDC oldugu icin ve bozuk yollarda hep "Comfort" modda gittigim icin gayet rahatim, sanki ucan haliyla gidiyorum. Ayni yoldan "Normal" modla gecince sesler artip konfor hissi azaliyor. Yanlislikla "Sport" modla o yola girdiysem elim hemen dugmenin yerini ariyor. Ancak cevreyoluna cikinca veya virajli yollara girince "Sport" cok fena oluyor. (Bu arada cantlarim 16" Alicante)
Bence TR gibi sehirici yollari iç açıcı olmayan, çukuru-tümseği bol olan bir memleket icin DOĞUŞ'un bunu dusunerek opsiyon olarak sunmasi gerekir diye dusunuyorum...

EnginAKB
19 09 2012, 11:38
Ben de AE92mi 1,5 sene büyük zevkle kullandim. Aldigimda 243.000 km, uzulerek satarken 275.000 kmdeydi.

Suspansiyon konusunda bazen hafiften sesler gelmiyor degil ancak ben ayni kotu yolda ayni sesleri baska ust segment arabalarda da duydum, adini soylemeyim burada.
Aracimda sanirim TRde bulunmayan DDC oldugu icin ve bozuk yollarda hep "Comfort" modda gittigim icin gayet rahatim, sanki ucan haliyla gidiyorum. Ayni yoldan "Normal" modla gecince sesler artip konfor hissi azaliyor. Yanlislikla "Sport" modla o yola girdiysem elim hemen dugmenin yerini ariyor. Ancak cevreyoluna cikinca veya virajli yollara girince "Sport" cok fena oluyor. (Bu arada cantlarim 16" Alicante)
Bence TR gibi sehirici yollari iç açıcı olmayan, çukuru-tümseği bol olan bir memleket icin DOĞUŞ'un bunu dusunerek opsiyon olarak sunmasi gerekir diye dusunuyorum...

Zaten boyle bir opsiyon var da Tr'de sunmuyorsa Dogusne denir bilmem ki.

omer_yigit
19 09 2012, 11:52
highline akar ama parçaları çok pahalı saçma sapan elektrik arızaları çok oluyor koltuk hafıza butonu arızalandı nemden 127 tl istediler :aa:down

ecorotti
19 09 2012, 11:57
Engin Bey umarım CC almadığınıza pişman olmazsınız. Ben passat yerine özellikle CC tercih ettim. 18'' değil 17'' jant aldım ki süspansiyon olarak yumuşak geliyor. Sessizlik gayet tatminkar. Ses sistemini beğeniyorum bahsettiğiniz focusları çok kullandım o sony ses sisteminden çok çok daha kaliteli olduğu kesin. Focus sahibi arkadaşlar bile şaşırdı. Tabi CC ile passat'ın ses sistemleri aynı mıdır bilemiyorum.

Ama Taner Bey'in açıklamaları daha doğru biz alt sınıftan üst sınıfa çıkan araç sahipleriyiz. C kasa mercedes'i hiç sevemedim 3 kasa Bmw'yide. Hep bana daral geldi. Benim tercihim 5 kasa ya da E serisi olacak.

Saygılar.

sivil
19 09 2012, 12:10
Arkadaşlar Engin beyin söyledikleri çoğu şey doğru değilmi? Bu saydığı şeylerin hemen hemen hepsi ayrı ayrı olsada (hepsi birden değil tabi) araçlarımızda yokmu ?
Örneğin süspansiyonların sertliğinden şikayet eden çok kişi var forumda tam tersi çok memnun olan hatta spor yay tavsiyesi yapanlar bile var.Çok yaktığından şikayet edende var,iç mekan tıkırtılarından şikayet dahada fazla.ön göğüsten gelen sesler,kalorifer sisteminden gelen garip sesler,düğmelerin butonların soyulması,yol ve lastik gürültüsü şikayetleri.DSG şikayetlerini hiç saymıyorum bile.Tüm bu sıkıntılar B7 de epeyce azaltılmış ama yinede tam değil.(B6 ile B7 arasında sessizlik konusunda dağlar kadar denebilecek iyileşme var bu doğru) Burada Engin beydeki tek sıkıntı tüm bu olumsuzlukların hemen hepsinin kendi aracında toplanmış olması gibi görünüyor.Hani hepimizde bu saydığımız şeyler ayrı ayrı bulunabiliyorken onda sanki hepsi birden toplanmış gibi.Araba işi kesinlikle kısmet ve şans işidir.Kimine öyle bir araba denk gelirki tadından yenmez yağ gibi gider az yakar iyi kaçar ses çıkarmaz,kiminede aynı araba olmasına rağmen kütük gibi gitmeyen çok yakan ses yapan bir araba denk gelir yada servisten çıkamaz sürekli saçma sapan arızalar yüzünden.Bu tür şeylere hep şahit oluyoruz.Aynı banttan çıkan her araba aynı olmuyor malesef. Engin bey tüm olası Passat sorunlarını saymış,bunlar zaten yabancı şeyler değil bize tek ilginç olan hepsinin Engin beyde toplanmış olması talihsizliği.

En katıldığım nokta ise pütürlü asfalttaki Engin beyin bahsettiği uğultu sesidir.Benim clioda bile öyle uğultu olmuyor aynı asfaltta.Çoğu kişi bakımlı şehir içi asfaltlarda araba kullandığı için şehirler arası pütürlü asfaltlarda ya seyahat fazla etmiyorlar yada teyp sesiyle filan anlamıyorlar.Gerçekten uğultu fazla bu arabalarda kim ne derse desin.

Benim kullandığım B6 ama yinede hatırlatma babında sayayım.Her yerini değiştirdim neredeyse arabanın.Kapı kollarını,cam açma kapama düğmelerini,far anahtarını,fren butonunu,teyp rcd300 zaten rezaletti yapış yapış,vites kolunu,direksiyon deri kaplamasını neredeyse her şeyi trimi değiştim.Halada ses yapan yerler var plastik aksamda bazı yerlerede sünger sıkıştırdım.Mesela bu sene köy yollarında gösterge panelindende ses geldiğini farkettim.Köy yollarında kullanmasam bazı şeylerin farkına tabiki varamayacaktım.Aynı yerlere senelerce defalarca başka başka arabalarla gidip gelince insan çok rahat anlayabiliyor farklılıkları.

Hal böyle hatasınıda söylerim sevabınıda ,Pas.satı babam üretmiyor sonuçta. Tabiki hep kötü yanı var değil bu arabanın iyi yanlarını saymakla bitiremeyiz.O yüzden oraya girmiyorum ve her olumsuzluğuna rağmen yinede seviyorum seni Pas.sat diyorum :)

ecorotti
19 09 2012, 12:32
Biri 2003 diğeri 2004 90 beygir sıfır aldığımız ford connectler den 2003 model olanı bariz az yakıyordu defalarca servise sormamıza rağmen bir çözüm bulamamışlardı. Daha sonra fabrikadan bilgi istenmiş 2003 te kullanılan bir sistemin kara duman çıkarttığı şikayetleri için ertesi yıl üretimden çıkartıldığı ve bu yüzden yakıt farkının olduğu gibi bir açıklama yapılmıştı.

argun
19 09 2012, 12:36
Ayni araci 60.000 km kullandim ve sattim. Seri kullanma aliskanligina sahip olmama ragmen hicbirzaman 8.5 litre yaktigini gormedim.

EnginAKB
19 09 2012, 12:41
Engin Bey umarım CC almadığınıza pişman olmazsınız. Ben passat yerine özellikle CC tercih ettim. 18'' değil 17'' jant aldım ki süspansiyon olarak yumuşak geliyor. Sessizlik gayet tatminkar. Ses sistemini beğeniyorum bahsettiğiniz focusları çok kullandım o sony ses sisteminden çok çok daha kaliteli olduğu kesin. Focus sahibi arkadaşlar bile şaşırdı. Tabi CC ile passat'ın ses sistemleri aynı mıdır bilemiyorum.

Ama Taner Bey'in açıklamaları daha doğru biz alt sınıftan üst sınıfa çıkan araç sahipleriyiz. C kasa mercedes'i hiç sevemedim 3 kasa Bmw'yide. Hep bana daral geldi. Benim tercihim 5 kasa ya da E serisi olacak.

Saygılar.

Oldum bile :)

Ayni suspansiyon sertligini bulacagimi bilaeydim dusunmeden CC alirdim.

atitrend
19 09 2012, 13:45
araçta daha öncede yazdığım gibi yıkırtı, yan rüzgarlardan fazlaca etkilenme sorunu var . ilk aldığım 1000 km neredeyse asfalt ile parke yol arasında ses farkı yokken . 1000 km den sonra yavaş yavaş makas açılmaya başladı . uğultuda ister istemez oluyor artık. ama bu aracı almadan önce golf te kullandım yalıtım olarak passat bir tık daha iyiydi. özellikle rüzgar sesinde . genel kalite algısı ve sürüş zevki olarak golf ü terch ederim. eğerki jetta golf ün sedanı olsaydı jetta alırdım. bu kadar büyük kasaya ihtiyacım yoktu. jetta almadığımada çok memnunum. no mexico:))

derin siyah passat b7
19 09 2012, 13:58
Sonuçta konuyu açan kişinin saydığı şikayetlerden bir kısmına sahip olanlarda var veya sahip olmayanlar.Ama bütün şikayetlere sahip olan gördüğüm kadarıyla yok. Mesela genelde bahsedilen tıkırtı olayı ve birkaç kişi rüzgardan etkilenme olayı demiş ama benim aracımda bunlar yok.Sonuçta araba biraz da şans işi gibi.Çok çok bozuk yollarda bile tıkırtı duymadım.Aracından memnun olan yola devam der.Memnun olmayan ya servisle olayı çözer ya da başka arabayı düşünür.Bu kadar basit.Bence passat aldığı parayı sonuna kadar hak ediyor.Benimde birkaç şikayetim oldu ama bu aracın komforsuz, kötü , aldığı parayı hak etmediği anlamına gelmez.Fakat 100.bin tl üzerinde de e segmenti düşünürüm.Kimi de 2.0 motor 100 bin tl üzerinde dizel highline düşünebilir.Tamamen kişisel

incedayi
19 09 2012, 14:39
bende ocak ayında 1.6 tdı dsg hıghlıne paasata yazılmıstım 7 bekledıkten sonra gelmeyınce bende vazgecıp volvo s60 drıve powershıft aldım gercekten kalıtelı bı arac kabın içi cok sessız yol sesı yok denılecek kadar az 245.45.17 lastık var bıraz sert ama konforu bozmuyor yol tutusu harıka advance paket beyaz içi bej tam deri koltukları cok rahat ama sanzumanı dsg kadar hızlı değil yıgılma yapmıyor ama üst viteslere dsg kadar hızlı gecmıyor

adf_
04 03 2013, 22:38
konuyu hortlattım nereden karşıma çıktıysa :)

ve baştan sona herkesin yorumunu en ince ayrıntısına kadar okudum.

şimdi b6 yı satıp b7ye geçerken. tamda arabasızken bu yorumlar moralimi bozmadı değil :(

sonuçta 95 bini verecez bir kaç sonra

hatamı yapıyorum highline + dsg almayla???

bu arada volvonun içi çok dar geldi bana. orta konsulu beğenmedim. ama koltular muhteşemdi Allah var hakkını yemeyeyim

Racos24
05 03 2013, 01:00
Bende 2012 1.6 TDI DSG Passat Comfort. kullanıcısı olarak baştan sona nefes almadan okudum. Harika dile getirilmiş herbiri konuların..Aracımı daha iyi tanımak adına oldukça faydalandığımı söylemeliyim.. Dikkatimden kaçan şu oldu aracın yol sesini olduğu gibi içeri alması çok doğru ama tek suçlu B7 kasa değil bana göre . Bende aracı alır almaz Highline de olduğu gibi 5 kollu S-Line 17 Jant Dunlop Sport TT Maxx 235-45-17 taktım. Senmisin takan her yerde Engin gibi feryat ettim bu ne biçim passat diye, ama kullandıkça ve forumdan takibimle öğrendimki yanak küçüldükçe konfor düşüyor ses artıyor sadece yol tutuş ve karşıdan bakınca görüntü daha iyi. Yani yanak ne kadar yüksek, taban ne kadar küçük ise daha az ses ve sürüş konforu.( Yol tutuş hariç ve güvenlik hariç ). Lastik değişimi yapacağım zaman yanak 50 yapmak istiyorum doğrumu sizce yoksa aynı ölçülere devammı? Değirsem 225/50/17 - 215/50/17 - 205/50/17 aracıma uygun olurmu acaba ..?

adf_
05 03 2013, 01:11
Ben fabrika standartlarında kullanma taraftarıyım.Sonuçta araştırılıp en ideali kullanılıyor.

Kafam_Rahat
05 03 2013, 08:39
Ne rüzgar ne de traktör gibi çalışan TDI motor sesi, en güzeli ucuza alıp keyifle bindiğim birazcık fazla yaksada ( bu arada ist içi ortalamam 9.2) FSI motorlu passat keyfi vazgeçilmez ;) Elbette ki yüksek meblağlar ödeyip araç alıp beklentilerini karşılamayan arkadaşlara birşey demiyorum fakat geçen hafta 2.0 TDI passata bindim yok dedim benzin yaksın ama sessiz olsun ben aracımın yanında yada içinde çalıştığını duymuyorum yahu.
30-35 bin tl ye linea alacağınıza alın passatı keyfini çıkarın diyorum çevremdekilere.

Maşaallah :)

Sevgi ve saygılarımla

drozia
06 03 2013, 08:25
Ne rüzgar ne de traktör gibi çalışan TDI motor sesi, en güzeli ucuza alıp keyifle bindiğim birazcık fazla yaksada ( bu arada ist içi ortalamam 9.2) FSI motorlu passat keyfi vazgeçilmez ;) Elbette ki yüksek meblağlar ödeyip araç alıp beklentilerini karşılamayan arkadaşlara birşey demiyorum fakat geçen hafta 2.0 TDI passata bindim yok dedim benzin yaksın ama sessiz olsun ben aracımın yanında yada içinde çalıştığını duymuyorum yahu.
30-35 bin tl ye linea alacağınıza alın passatı keyfini çıkarın diyorum çevremdekilere.



Maşaallah :)

Sevgi ve saygılarımla
abartının bu kadarı da pes.. ne traktörü arkadaşım içeride ben ses duymuyorum dışarıdan duyulursa duyulsun banane

Forever42
06 03 2013, 11:02
Konu ölmüş ama hortlatalim biraz.
Oncelikle piyasada ucuz arac yok D segment icin 70k etiketi kabullenmek zorundasiniz C segmentler bile bu sinira dayanmis o eski 30k ya dolu arac gunleri bitti.
İkinci olarak konuyu acan arkadasa katiliyorum, passat Kendisine yakismayan bircok eksigi bulunan bir arac. Bu paraya bu araba yoksa A4, daha olmadi pheaton.
Ses sistemi arkadasimin 2001 c200k daki tweeter ve wooferla desteklenmis muzigi icinizde hissettiren sistemin yaninda vasat kaliyor ama o arac premium sinifta. Amortisorler sert, arka taraftan sifir araclarda bile gelen igrenc lakirti sesi olmamaliydi. Yol ruzgar sesi ise diger D segmentlerle es deger seviyede.
ama benim acimdan passati cazip kilan en onemli ozellik surus konforu ve icinde kapildigim guvenlik hissi. Hakkini yememek lazim bu konuda sinifinda lider. Passat almadan once onlarca arac kullandim ve cok arastirdim, bu isin asil muhataplariyla yani tamirci, elektrikci dostlarimla konustum. 100bin km yi gecmeden satacaksan al yoksa cok gorusuruz dediler. Bizlerle daha az gorusmek istiyorsan Honda, Toyota al dediler ancak sorunsuzluk icin konfordan yoksun olmak mantikli gelmedi bana. (yeni modeller icin parca sikintisi hatta japonyadan parca beklemekte cabasi)

ebirgen
06 03 2013, 11:25
diğer forumlarda olduğu için benim passattürkiyeye kaçmama neden olan benim malım en iyisidir yaklaşımı burada da baş göstermiş.

insanlar ne kadar meraklılar aldıkları kararın ne kadar doğru bir karar olduğunu her seferinde başkalarına teyit ettirmeye.

benzinli alan dizele söver, dizel alan benzinliye. ben dizel hem de pd kullanıyorum soğukken ki haricinde hiç de öyle traktör gibi ses duymuyorum içeride. ha duysam çok sorun olur mu? dizelin torkunu ses duyma pahasına tercih etmişim çünkü ben. benim de son yapacağım şey fsi passata binmektir. tercih etmem. ama bu karar benim kişisel zevklerime göre şekillendirdiğim bir şeydir. doğrusu yanlışı yoktur. tercihtir. kendi tercihlerimizi savunurken başkalarınınkini incitmemeyi öğrenmemiz gerekiyor.

sivil
06 03 2013, 13:08
Bende 2012 1.6 TDI DSG Passat Comfort. kullanıcısı olarak baştan sona nefes almadan okudum. Harika dile getirilmiş herbiri konuların..Aracımı daha iyi tanımak adına oldukça faydalandığımı söylemeliyim.. Dikkatimden kaçan şu oldu aracın yol sesini olduğu gibi içeri alması çok doğru ama tek suçlu B7 kasa değil bana göre . Bende aracı alır almaz Highline de olduğu gibi 5 kollu S-Line 17 Jant Dunlop Sport TT Maxx 235-45-17 taktım. Senmisin takan her yerde Engin gibi feryat ettim bu ne biçim passat diye, ama kullandıkça ve forumdan takibimle öğrendimki yanak küçüldükçe konfor düşüyor ses artıyor sadece yol tutuş ve karşıdan bakınca görüntü daha iyi. Yani yanak ne kadar yüksek, taban ne kadar küçük ise daha az ses ve sürüş konforu.( Yol tutuş hariç ve güvenlik hariç ). Lastik değişimi yapacağım zaman yanak 50 yapmak istiyorum doğrumu sizce yoksa aynı ölçülere devammı? Değirsem 225/50/17 - 215/50/17 - 205/50/17 aracıma uygun olurmu acaba ..?
Raci bey,gürültü konusunda haklısınız.jant ve taban büyüdüğünde gürültü seviyeside artıyor maalesef.Yere sürtünen taban ne kadar genişlerse ses de o kadar artıyor.Jant büyüdüğünde yanak azalıyor ve titreşimleri de sesi de absorbe etmesi azalıyor.Bu yol tutuşa ve sportif görünüme katkı sağlarken konfordan çalıyor.Birde kullanılan lastik de sert hamurluysa hepten beter oluyor.Benim yazlıklarım 235/45/17 .
Bende bu olumsuzlukları düşünerek yumuşak hamurlu oluşu nedeniyle Michelin pilot sport 3 modelini seçtim.Konfor anlamında bir şey kaybetmedim desem yeridir,bu lastik yumuşaklığı ile yanak ufalmasını tolere etti.Sadece tabanın 2 cm daha genişlemesi nedeniyle az bir miktar yol sesi arttı artmadı gibi diyebilirim belki o da psikolojiktir hiçde artmamış olabilir.Eğer sert hamurlu bir lastik taksaydım mutlaka hem konfor bozulacaktı hemde ses artacaktı buna eminim.

Lastik konusunda titizimdir çok inceler hesaplar öyle karar veririm.Jant ve ebat değiştireceksem bunu mutlaka orijinal çapı tutturacak şekilde yaparım.Bu lastik ebat olayını inanın lastikçiler dahil bir çok insanımız yanlış biliyor yanlış anlıyor.Genellikle yapılan en sık hata yanak rakamıdır.Çoğu kişi tarafından sanılır ki bu yanak rakamı (40-45-50 gibi) sabit bir uzunluk ölçü birimidir dolayısıyla mesela 45 yanak her lastikte aynıdır.Misal 45 yanak oranlı bir lastikte yanak uzunluğu-yüksekliği 100 mm.geliyorsa her ebat lastikte 100 mm.gelir gibi bir yanılgı var.Halbuki bu yanak rakamı bir orandır mm.cinsi gibi bir ölçü değildir.Mesela 235/45 demek 235 in yüzde 45 i demektir.Yani 105,75 mm. Bu lastik yine 45 yanak oranlı olsaydı ama taban daha dar olsaydı örn. 225 gibi bu sefer 225/45 yani 225 in yüzde 45 i 101,25 mm. yapacaktır. ve bu lastik bir öncekiyle aynı yanak oran rakamına sahip olmasına rağmen daha dar yanak verecektir.Haliyle bu lastik daha dar yanak olduğu için daha fazla konfor kaybı yaşatacak ve aynı zamanda bu yanak azalması lastiğin toplam dış çap büyüklüğünü de düşüreceği için orijinal ölçünün dışında bir lastik olacak hem arabayı alçaltacak hemde kadran sapması meydan getirecektir.

Kadran sapmasına meydan vermemek adına ve aracın orijinal lastik çapına uyacak ölçüleri bulmak zorundayız.Tabiki bu sapmayı göz ardı ettikten sonra isteyen istediği ebadı takabilir, takanın keyfine kalmış bir şey ama doğru değildir.

Şimdi eğer 17 jant kullanmak istiyorsak passat ta orijinal çapı tutturabilen yada en yaklaşık gelen diyelim buna, 2 ölçü var.Biri sizin ve benim yazlıklarda kullandığımız 235/45/17 diğeride benim kışlıklarda kullandığım ebat olan 215/50/17 dir.Bu iki ebat çap olarak hemen hemen birbirini tutar zaten milimetrik tutturmak mümkün değil.Aralarında yüzde 0.5 gibi küçük bir fark var kadran adına ki bu normal kabul edilen bir farktır. 225/50/17 takarsanız hem yanağınız dolayısıyla hemde çapınız büyüyor ve kadran yüzde 2.1 gibi sapıyor ki bu çok fazla.


Ben size 4 değişik ebatın ölçülerini veriyorum karar vermenizde (ve herkesin) yardımcı olur.


- 235/45/17 = 105,8 mm.yanak yüksekliği, 643,3 mm.lastik çapı (Bu zaten vw nin önerdiği orijinal ölçü)

-215/50/17 = 107,5 mm. yanak yüksekliği , 646,8 mm.lastik çapı, yüzde 0,5 kadran sapması (kadranda 100 görürken asıl hız 100,5 km.)

- 225/50/17 = 112,5 mm. yanak yüksekliği , 656,8 mm.lastik çapı, yüzde 2,1 kadran sapması (kadranda 100 görürken asıl hız 102,1 km.)

-205/50/17 = 102,5 mm. yanak yüksekliği , 636,8 mm.lastik çapı, yüzde - 1 kadran sapması (kadranda 100 görürken asıl hız 99 km.)





Ayrıca isteyen herkes bu linkten lastik ebat hesabını karşılaştırmalı olarak yapabilir.



http://www.lastikturk.com/lastikhesaplama.html (http://www.lastikturk.com/lastikhesaplama.html/?ref=passatturkiye.com)
.

drozia
06 03 2013, 13:16
diğer forumlarda olduğu için benim passattürkiyeye kaçmama neden olan benim malım en iyisidir yaklaşımı burada da baş göstermiş.

insanlar ne kadar meraklılar aldıkları kararın ne kadar doğru bir karar olduğunu her seferinde başkalarına teyit ettirmeye.

benzinli alan dizele söver, dizel alan benzinliye. ben dizel hem de pd kullanıyorum soğukken ki haricinde hiç de öyle traktör gibi ses duymuyorum içeride. ha duysam çok sorun olur mu? dizelin torkunu ses duyma pahasına tercih etmişim çünkü ben. benim de son yapacağım şey fsi passata binmektir. tercih etmem. ama bu karar benim kişisel zevklerime göre şekillendirdiğim bir şeydir. doğrusu yanlışı yoktur. tercihtir. kendi tercihlerimizi savunurken başkalarınınkini incitmemeyi öğrenmemiz gerekiyor.
Hadi diyelim "Traktör" gibi ses çıkartsın yahu yakıt olarak yarı yarıya ekonomi sağlıyor neredeyse..severim ben o traktörü baş tacı yaparım be:)) ya şimdi adamın ses takıntısı vardır bişey diyemeyiz ama bazen böyle genele yazıyorlar kendi fikirlerini diesele hiç binmemiş veya geçiş yapacak olan adamı tırstırıyorlar:)) yok öyle bir şey bak benim Cordoba 1.9 TDI harbiden Passatının yanında Traktör gibi ses çıkartıyor e kardeşim 1999 model klasik disbrütör pompalı turbo diesel araç olacak okadar.. 2013 yılındayız diesel teknolojisi inanılmaz ilerledi ses namına birşey yok ben ne dışarıda ne de içeride duyuyorum binenler benzinli mi diesel mi diye soruyorlar düşün artık

pasa35
06 03 2013, 14:03
Raci bey,gürültü konusunda haklısınız.jant ve taban büyüdüğünde gürültü seviyeside artıyor maalesef.Yere sürtünen taban ne kadar genişlerse ses de o kadar artıyor.Jant büyüdüğünde yanak azalıyor ve titreşimleri de sesi de absorbe etmesi azalıyor.Bu yol tutuşa ve sportif görünüme katkı sağlarken konfordan çalıyor.Birde kullanılan lastik de sert hamurluysa hepten beter oluyor.Benim yazlıklarım 235/45/17 .
Bende bu olumsuzlukları düşünerek yumuşak hamurlu oluşu nedeniyle Michelin pilot sport 3 modelini seçtim.Konfor anlamında bir şey kaybetmedim desem yeridir,bu lastik yumuşaklığı ile yanak ufalmasını tolere etti.Sadece tabanın 2 cm daha genişlemesi nedeniyle az bir miktar yol sesi arttı artmadı gibi diyebilirim belki o da psikolojiktir hiçde artmamış olabilir.Eğer sert hamurlu bir lastik taksaydım mutlaka hem konfor bozulacaktı hemde ses artacaktı buna eminim.

Lastik konusunda titizimdir çok inceler hesaplar öyle karar veririm.Jant ve ebat değiştireceksem bunu mutlaka orijinal çapı tutturacak şekilde yaparım.Bu lastik ebat olayını inanın lastikçiler dahil bir çok insanımız yanlış biliyor yanlış anlıyor.Genellikle yapılan en sık hata yanak rakamıdır.Çoğu kişi tarafından sanılır ki bu yanak rakamı (40-45-50 gibi) sabit bir uzunluk ölçü birimidir dolayısıyla mesela 45 yanak her lastikte aynıdır.Misal 45 yanak oranlı bir lastikte yanak uzunluğu-yüksekliği 100 mm.geliyorsa her ebat lastikte 100 mm.gelir gibi bir yanılgı var.Halbuki bu yanak rakamı bir orandır mm.cinsi gibi bir ölçü değildir.Mesela 235/45 demek 235 in yüzde 45 i demektir.Yani 105,75 mm. Bu lastik yine 45 yanak oranlı olsaydı ama taban daha dar olsaydı örn. 225 gibi bu sefer 225/45 yani 225 in yüzde 45 i 101,25 mm. yapacaktır. ve bu lastik bir öncekiyle aynı yanak oran rakamına sahip olmasına rağmen daha dar yanak verecektir.Haliyle bu lastik daha dar yanak olduğu için daha fazla konfor kaybı yaşatacak ve aynı zamanda bu yanak azalması lastiğin toplam dış çap büyüklüğünü de düşüreceği için orijinal ölçünün dışında bir lastik olacak hem arabayı alçaltacak hemde kadran sapması meydan getirecektir.

Kadran sapmasına meydan vermemek adına ve aracın orijinal lastik çapına uyacak ölçüleri bulmak zorundayız.Tabiki bu sapmayı göz ardı ettikten sonra isteyen istediği ebadı takabilir, takanın keyfine kalmış bir şey ama doğru değildir.

Şimdi eğer 17 jant kullanmak istiyorsak passat ta orijinal çapı tutturabilen yada en yaklaşık gelen diyelim buna, 2 ölçü var.Biri sizin ve benim yazlıklarda kullandığımız 235/45/17 diğeride benim kışlıklarda kullandığım ebat olan 215/50/17 dir.Bu iki ebat çap olarak hemen hemen birbirini tutar zaten milimetrik tutturmak mümkün değil.Aralarında yüzde 0.5 gibi küçük bir fark var kadran adına ki bu normal kabul edilen bir farktır. 225/50/17 takarsanız hem yanağınız dolayısıyla hemde çapınız büyüyor ve kadran yüzde 2.1 gibi sapıyor ki bu çok fazla.


Ben size 4 değişik ebatın ölçülerini veriyorum karar vermenizde (ve herkesin) yardımcı olur.


- 235/45/17 = 105,8 mm.yanak yüksekliği, 643,3 mm.lastik çapı (Bu zaten vw nin önerdiği orijinal ölçü)

-215/50/17 = 107,5 mm. yanak yüksekliği , 646,8 mm.lastik çapı, yüzde 0,5 kadran sapması (kadranda 100 görürken asıl hız 100,5 km.)

- 225/50/17 = 112,5 mm. yanak yüksekliği , 656,8 mm.lastik çapı, yüzde 2,1 kadran sapması (kadranda 100 görürken asıl hız 102,1 km.)

-205/50/17 = 102,5 mm. yanak yüksekliği , 636,8 mm.lastik çapı, yüzde - 1 kadran sapması (kadranda 100 görürken asıl hız 99 km.)





Ayrıca isteyen herkes bu linkten lastik ebat hesabını karşılaştırmalı olarak yapabilir.



http://www.lastikturk.com/lastikhesaplama.html (http://www.lastikturk.com/lastikhesaplama.html/?ref=passatturkiye.com)
.

şöylede bi durum var trend modellerde lastik 205 55 16 bununla 235 45 17 arasındada fark var aslında.vw acaba bunun ayarını yapıyomudur ben pek sanmıyorum acıkcası highline ve trend ikisindede kadranda 100 ile gitsek bence aracların hızı farklı olabilir navigasyonda.aynı olay comf ile trend arasındada mevcut.passat sahipleri navigasyonla olctuklerınde kac cıkıyor acaba kadranla navigasyon arasındaki % olarak fark

ebirgen
06 03 2013, 14:15
Hadi diyelim "Traktör" gibi ses çıkartsın yahu yakıt olarak yarı yarıya ekonomi sağlıyor neredeyse..severim ben o traktörü baş tacı yaparım be:)) ya şimdi adamın ses takıntısı vardır bişey diyemeyiz ama bazen böyle genele yazıyorlar kendi fikirlerini diesele hiç binmemiş veya geçiş yapacak olan adamı tırstırıyorlar:)) yok öyle bir şey bak benim Cordoba 1.9 TDI harbiden Passatının yanında Traktör gibi ses çıkartıyor e kardeşim 1999 model klasik disbrütör pompalı turbo diesel araç olacak okadar.. 2013 yılındayız diesel teknolojisi inanılmaz ilerledi ses namına birşey yok ben ne dışarıda ne de içeride duyuyorum binenler benzinli mi diesel mi diye soruyorlar düşün artık

ses konusunda hassasiyeti olan adam tabi ki dizel almasın. gerçekçi olmak lazım; hiçbir dizel tsi/fsi motordan daha sessiz olamaz. ancak bu tork uğruna da az biraz sese razıyım ben. babam mesela dizel düşmanıdır. bense benzinli düşmanı. mutlu mesut yaşıyoruz. ancak sizin de bahsettiğiniz gibi benim rahatsız olduğum konu herkesin kararının en doğru karar olduğunu savunması. benzinli/dizel ve dsg/manuel tartışmalarında hep konu benimki en iyiye geliyor. ben dizel/otomatikten başka araç bakmadığım için 2.0tdi+dsg aldım. bir arkadaşımda manuel tsi var. ben de memnunum o da. biraz başkalarının kararlarına saygı göstermeyi öğrenmemiz gerekiyor.

Kafam_Rahat
06 03 2013, 14:45
Ismail zaten senin aracta cr motor var ve pd tdi motodlara gore daha sessiz ayrica senin aracta bildiğim kadariyla motor daha saat gibi, benim sözüm ilk çıkan tdi motorlar. Ayrıca 1.9 tdi de iceri giren ses fena kimse inkar etmesi :)


abartının bu kadarı da pes.. ne traktörü arkadaşım içeride ben ses duymuyorum dışarıdan duyulursa duyulsun banane

drozia
06 03 2013, 14:50
Ismail zaten senin aracta cr motor var ve pd tdi motodlara gore daha sessiz ayrica senin aracta bildiğim kadariyla motor daha saat gibi, benim sözüm ilk çıkan tdi motorlar. Ayrıca 1.9 tdi de iceri giren ses fena kimse inkar etmesi :)
Zaten dedim Cordoba /Passat karşılaştırmasını yaptım eski tip diesel motorlarda gürültü fazla biraz. Yalnız birşey söyleyim Renault dan tut tüm GM diesel ctdi dci falan CR olmalarına rağmen benim Cordobadan bile sesli çalışıyor.. VW nin CR teknolojisi o konuda SESSİZ neyse gene de sende takıntı olmasın:) dieselde yüksek devirli kullanım olmadığı için zaten ses daha az rpm bazında düşünürsek aMA aynı devir aralıklarında benzinli daha sessiz çok doğal çünkü teknolojik olarak iki motor farklı dizanylara sahip

Kafam_Rahat
06 03 2013, 15:03
Bak arkadasım ne kimseye birşey teyit ettirme gibi bir düşüncem oldu nede insanları incitecek yorumlar yaptım. Burası forum ortami biraz eglence biraz bilgi paylaşımı buranin amacı bu. Yerden yere vurulan fsi motoruda bir 1.8 tsi gibi hicbir zaman gostermedim ve insanlar bilgi istediklerinde elimden gele yardimi esirgemedim. Orada ki cumleyi iyi okursa sevinirim evet tdi sesli çalışıyor inkar etmeyelim ekonomi isteyen insan biner ben sessizliği seviyorum benzine biniyorum da yazmadim. 30 35 milyara linea alacağına al passati bin gez dedim. Benzinli sevioyrdurum bu benim kararim ama böyle bir sey alup insanlara teyit ettirme gibi bir cumle kurduğunuz icin bence sizin insanlari incitmemeye dikkat efmeniz gerekiyor.


diğer forumlarda olduğu için benim passattürkiyeye kaçmama neden olan benim malım en iyisidir yaklaşımı burada da baş göstermiş.

insanlar ne kadar meraklılar aldıkları kararın ne kadar doğru bir karar olduğunu her seferinde başkalarına teyit ettirmeye.

benzinli alan dizele söver, dizel alan benzinliye. ben dizel hem de pd kullanıyorum soğukken ki haricinde hiç de öyle traktör gibi ses duymuyorum içeride. ha duysam çok sorun olur mu? dizelin torkunu ses duyma pahasına tercih etmişim çünkü ben. benim de son yapacağım şey fsi passata binmektir. tercih etmem. ama bu karar benim kişisel zevklerime göre şekillendirdiğim bir şeydir. doğrusu yanlışı yoktur. tercihtir. kendi tercihlerimizi savunurken başkalarınınkini incitmemeyi öğrenmemiz gerekiyor.

sivil
06 03 2013, 15:09
ses konusunda hassasiyeti olan adam tabi ki dizel almasın. gerçekçi olmak lazım; hiçbir dizel tsi/fsi motordan daha sessiz olamaz. ancak bu tork uğruna da az biraz sese razıyım ben. babam mesela dizel düşmanıdır. bense benzinli düşmanı. mutlu mesut yaşıyoruz. ancak sizin de bahsettiğiniz gibi benim rahatsız olduğum konu herkesin kararının en doğru karar olduğunu savunması. benzinli/dizel ve dsg/manuel tartışmalarında hep konu benimki en iyiye geliyor. ben dizel/otomatikten başka araç bakmadığım için 2.0tdi+dsg aldım. bir arkadaşımda manuel tsi var. ben de memnunum o da. biraz başkalarının kararlarına saygı göstermeyi öğrenmemiz gerekiyor.
Bence fsi dan daha sesli bir motor yoktur.Ses hadisesini sadece rölanti esnasındakini baz olarak alırsak hata etmiş oluruz.Tabiki bir dizelin rölanti sesi benzinliden fazladır ama yola koyulup gitmeye başladığınızda o sesli denilen dizele 2000 devir yeterliyken bizim fsi 4000-5000 devirleri görmeden bir halt edemiyor.O zamanda o motorun sesinin nasıl çekilmez olduğunu kullananlar bilir birde yolcular.

ebirgen
06 03 2013, 15:14
Bak arkadasım ne kimseye birşey teyit ettirme gibi bir düşüncem oldu nede insanları incitecek yorumlar yaptım. Burası forum ortami biraz eglence biraz bilgi paylaşımı buranin amacı bu. Yerden yere vurulan fsi motoruda bir 1.8 tsi gibi hicbir zaman gostermedim ve insanlar bilgi istediklerinde elimden gele yardimi esirgemedim. Orada ki cumleyi iyi okursa sevinirim evet tdi sesli çalışıyor inkar etmeyelim ekonomi isteyen insan biner ben sessizliği seviyorum benzine biniyorum da yazmadim. 30 35 milyara linea alacağına al passati bin gez dedim. Benzinli sevioyrdurum bu benim kararim ama böyle bir sey alup insanlara teyit ettirme gibi bir cumle kurduğunuz icin bence sizin insanlari incitmemeye dikkat efmeniz gerekiyor.

ya kendinizi tam olarak ifade edemiyorsunuz ya da tam olarak ne yazdığınızın farkında değilsiniz.

tam olarak yazdığınız şu
"Ne rüzgar ne de traktör gibi çalışan TDI motor sesi, en güzeli ucuza alıp keyifle bindiğim birazcık fazla yaksada ( bu arada ist içi ortalamam 9.2) FSI motorlu passat keyfi vazgeçilmez;) Elbette ki yüksek meblağlar ödeyip araç alıp beklentilerini karşılamayan arkadaşlara birşey demiyorum fakat geçen hafta 2.0 TDI passata bindim yok dedim benzin yaksın ama sessiz olsun ben aracımın yanında yada içinde çalıştığını duymuyorum yahu."

bu yazıya göre en doğrusunu siz yapmışsınız. en doğrusu ucuza fsi motorlu passat alıp binmek. ben burada parası lineaya yetenlere linea almak yerine passat fsi alma tavsiyesi görmüyorum. tdi almanın gerekli olmadığına en iyisinin fsi olduğuna dair ifadeler görüyorum. heralde niyetinizi doğru ifade edemediniz.

edit: şunu da söylemek isterim fsi almak isteyenlere ben fsi motoru tavsiye etmiyorum. ancak fsi motorlu passatların fiyatı çok uygun. dolayısıyla benzini gözden çıkaran bir kişi fsi alırsa hiç gerek yok almışken tdi alsaydın demem. imâ dahi etmem. tercihe saygı duyarım. en iyisi benim yaptığım tavrı doğru değil.

Kafam_Rahat
06 03 2013, 15:33
Dikkat ederseniz ucuza alıp keyifle bindigim yaziyor. Evet geçen hafta yakın arkadaşımın 2005 tdi aracina bindim ve aşırı gürültülü calistigindan cidden benzinli iyidir dedim. Ayrıca sirket aracimin da dizel olduğunu ve haftanin 5 günü ozellikle motor sogukken o gürültülü motoruda kullandigimi belirtmek isterim. Simdi orada yazan dizel linea yerine vw konforunu yaşayın demekte bir yanlış görmüyorum ve kenxi araciminda çok sessiz çalıştığını ifade etmiyorum Sivil arkadaşımızın belirttiği gibi rolantide sessiz ben bunu seviyorum 3 bin devirden sonra homurtulu ve gürültülü yine kabul ediyorum. Ama gelipte insanlari aşağılayıcı tavirda sizin gibi burda yazi yazmiyorum nedir insanlara bir şeyi teyit ettirme düşüncesi bu cümleyi kabullenmiyorum. İstediğiniz aracı kullanın istediğiniz fikri savunun ama başladığınız o cumleyede keske biraz daha dikkat etseydiniz diyorum. Ben fsi motoru yerlere goklere sigdiramayip savunan bir kisi de değilim az km yada cok km yapsamda benzinli tercih ediyorum. Gördüğünüz gibi her şey bir tercih meselesi kimseyide tdi aldi diye yargilamadim kötü soz etmedim. Neyse konu uzar gider herkes secimleriyle yol alır gidilecek yere benzinde götürür mazotta. Şimdi sabah bir kizim oldu musaadenizle.

Sevgi ve saygılarımla.

ya kendinizi tam olarak ifade edemiyorsunuz ya da tam olarak ne yazdığınızın farkında değilsiniz.

tam olarak yazdığınız şu
"Ne rüzgar ne de traktör gibi çalışan TDI motor sesi, en güzeli ucuza alıp keyifle bindiğim birazcık fazla yaksada ( bu arada ist içi ortalamam 9.2) FSI motorlu passat keyfi vazgeçilmez;) Elbette ki yüksek meblağlar ödeyip araç alıp beklentilerini karşılamayan arkadaşlara birşey demiyorum fakat geçen hafta 2.0 TDI passata bindim yok dedim benzin yaksın ama sessiz olsun ben aracımın yanında yada içinde çalıştığını duymuyorum yahu."

bu yazıya göre en doğrusunu siz yapmışsınız. en doğrusu ucuza fsi motorlu passat alıp binmek. ben burada parası lineaya yetenlere linea almak yerine passat fsi alma tavsiyesi görmüyorum. tdi almanın gerekli olmadığına en iyisinin fsi olduğuna dair ifadeler görüyorum. heralde niyetinizi doğru ifade edemediniz.

edit: şunu da söylemek isterim fsi almak isteyenlere ben fsi motoru tavsiye etmiyorum. ancak fsi motorlu passatların fiyatı çok uygun. dolayısıyla benzini gözden çıkaran bir kişi fsi alırsa hiç gerek yok almışken tdi alsaydın demem. imâ dahi etmem. tercihe saygı duyarım. en iyisi benim yaptığım tavrı doğru değil.

ebirgen
06 03 2013, 15:41
Dikkat ederseniz ucuza alıp keyifle bindigim yaziyor. Evet geçen hafta yakın arkadaşımın 2005 tdi aracina bindim ve aşırı gürültülü calistigindan cidden benzinli iyidir dedim. Ayrıca sirket aracimin da dizel olduğunu ve haftanin 5 günü ozellikle motor sogukken o gürültülü motoruda kullandigimi belirtmek isterim. Simdi orada yazan dizel linea yerine vw konforunu yaşayın demekte bir yanlış görmüyorum ve kenxi araciminda çok sessiz çalıştığını ifade etmiyorum Sivil arkadaşımızın belirttiği gibi rolantide sessiz ben bunu seviyorum 3 bin devirden sonra homurtulu ve gürültülü yine kabul ediyorum. Ama gelipte insanlari aşağılayıcı tavirda sizin gibi burda yazi yazmiyorum nedir insanlara bir şeyi teyit ettirme düşüncesi bu cümleyi kabullenmiyorum. İstediğiniz aracı kullanın istediğiniz fikri savunun ama başladığınız o cumleyede keske biraz daha dikkat etseydiniz diyorum. Ben fsi motoru yerlere goklere sigdiramayip savunan bir kisi de değilim az km yada cok km yapsamda benzinli tercih ediyorum. Gördüğünüz gibi her şey bir tercih meselesi kimseyide tdi aldi diye yargilamadim kötü soz etmedim. Neyse konu uzar gider herkes secimleriyle yol alır gidilecek yere benzinde götürür mazotta. Şimdi sabah bir kizim oldu musaadenizle.

Sevgi ve saygılarımla.
hocam ifadeleriniz tercih belirtiyor olsaydı sorun yoktu. ama kesinlik belirtiyor. hiçbir şekilde kişisel bir tercih görünmüyor. neyse... bunun için birbirimizi kırmaya değmez.

1.5 yaşında bir kız babası olarak söyleyebilirim ki; çok şanslısınız. Allah analı babalı ve sağlık sıhhat içinde büyütsün.