PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : CC Ecorotti Fotoğraflar ve tecrübeler



ecorotti
12 09 2012, 14:06
Değerli arkadaşlar bir ayı geçmiş süredir CC ile bereberliğimiz devam ediyor. Yazlıktayken birkaç fotoğrafla tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istedim.

http://i1223.photobucket.com/albums/dd509/ecorotti/IMG_0752.jpg

http://i1223.photobucket.com/albums/dd509/ecorotti/IMG_0754.jpg

http://i1223.photobucket.com/albums/dd509/ecorotti/IMG_0757.jpg

Bauhaustan aldığım 27 liralık bagaj havuzu.

http://i1223.photobucket.com/albums/dd509/ecorotti/IMG_0758.jpg

Bebek koltuğu kullanacak arkadaşlar dikkat tavan alçak olduğu için bebek koltuğunu takmak ve bebeği koltuğa oturtmak çok zor oluyor. İsofix olmayan koltuklar belkide daha rahat olacaktır.
http://i1223.photobucket.com/albums/dd509/ecorotti/IMG_0759.jpg

Alüminyum renk gerçekten çok hoşuma gidiyordu. Maun ve abanoz ve diğer kaplamalar hoşuma gitmiyor.

http://i1223.photobucket.com/albums/dd509/ecorotti/IMG_0760.jpg

http://i1223.photobucket.com/albums/dd509/ecorotti/IMG_0761.jpghttp://i1223.photobucket.com/albums/dd509/ecorotti/IMG_0764.jpghttp://i1223.photobucket.com/albums/dd509/ecorotti/IMG_0767.jpg
http://i1223.photobucket.com/albums/dd509/ecorotti/IMG_0771.jpg

17'' jantlar hiç fena durmuyor. İnterlagos olmadığı için ilk zamanlar üzülmüştüm ama aracı teslim alınca yersiz olduğunu gördüm. Orjinal borbet ve gayet şık.

http://i1223.photobucket.com/albums/dd509/ecorotti/IMG_0774.jpg

exelon
12 09 2012, 16:45
Güle Güle kullanın, bol "Salsa"'lı sürüşler :) siyah gerçekten çok yakışıyor bu araca.

Taner Göde
12 09 2012, 16:56
Arkadaşım CC'daşım, aracın JİLET gibi mübarek, maşallah. Allah NAZARDAN saklasın, ayrıca bebek koltuğu çok hoşuma gitti, 3. gelirse ben de alırım.

kuscugokhan
12 09 2012, 20:02
Aracin masallahi var..Gule gule kullanin.Allah kaza bela gostermesin...

ecorotti
12 09 2012, 20:15
Güle Güle kullanın, bol "Salsa"'lı sürüşler :) siyah gerçekten çok yakışıyor bu araca.

CC'de sürüş yaparken latin dansçılarıyla Rio karnavalında gibi hissediyorum. Kıvrak ritimler ve bir o kadar kıvrak hareketlere cevap veriyor ya bayılıyorum bu araca. Çok teşekkürler Sayın exelon.

ecorotti
12 09 2012, 20:22
Arkadaşım CC'daşım, aracın JİLET gibi mübarek, maşallah. Allah NAZARDAN saklasın, ayrıca bebek koltuğu çok hoşuma gitti, 3. gelirse ben de alırım.

Taner Üstad;

Çok teşekkür ederim bu aracı alırken sizin passat sedan, variant ve CC ile ilgili yazılarınızdan çok faydalandım. Yeni araç alacaklar için bir baş ucu niteliğinde yazılar bunlar. Kaleminiz kuvvetli, yarın öbür gün yazarlık yapmaya niyetlenirseniz ciddi potansiyel görüyorum sizde.

Bu sıralar Antalya dolaylarındayım yazlıkta tatlimizi geçiriyoruz. Tekrar uğrarsanız Kaş tarafındayız bekleriz.Paylaştığınız fotoğrafları gördükçe zaten ilk fırsatta ben Adana'ya gelip başınızı ağrıtacağım. O pamuk parmaklı ablaların yediği şırdanlarla midelerimizi doldurmamız lazım.

ecorotti
12 09 2012, 20:24
Aracin masallahi var..Gule gule kullanin.Allah kaza bela gostermesin...

Çok teşekkür ederim. Çok çekici bir araç. Siyah renk konusunda tereddütlerim fazlaydı ama siyah hoşuma gitti. Geçen bir bakıyor sonra bir daha bakıyor.

ecorotti
12 09 2012, 20:31
Bahçede bir iki fotoğraf çekmek istedim. Makinem Canon 500D Bazılarını 18-55 ile bazılarını 50 mm F1.8 ile çektim. Fotoğraf meraklıları arkadaşlar için 7D ile çalışmalar yapacağım bakalım sonuç nasıl olacak.

Çocuk koltuğunu düşenen arkadaşlar için tavsiye ederim. Kraft'ın Rino modelinin Isofix li olanı. 500 lira katalog fiyatı var 350 lira peşin rakama almıştım. Isofix belek kotukları için çok güzel bir sistem. Özellikle benim gibi sık sık söküp takıyorsanız kesinlikle isofixli koltuk alınmalı.

Gelelim araçla ilgili ilk sıkıntılara.

- Önde saatin oradaki parçadan 120 ile giderken çatırtılar gelmekte. Passatlarda klasik bir sorun oldu sanırım.
- Klimanın fanını en yüksek düzeyde açtığınızdan içeriden "vuuuuu" şeklinde bir ses geliyor.

Taner Göde
12 09 2012, 23:17
Gelelim araçla ilgili ilk sıkıntılara.

- Önde saatin oradaki parçadan 120 ile giderken çatırtılar gelmekte. Passatlarda klasik bir sorun oldu sanırım.
- Klimanın fanını en yüksek düzeyde açtığınızdan içeriden "vuuuuu" şeklinde bir ses geliyor.

Merhaba sevgili arkadaşım,



Saatin orası dediğiniz alüminyum/ahşap dekor kaplaması. Sökülüp izolasyon malzemesi uyguladıktan sorna çatırtı ortadan kalkıyor. Benim CC'de (henüz) bu sorun yok.
Klima fanını en yüksek seviyeye getirdikten sonra hava akımını tüm çıkışlara eşit olarak vermeyi denediniz mi? Tüm yönlendirme ışıklarını çalıltırın veya kapatın, hava böylece ızgaralardan eşit oranda akacak. Kendi aracımda bu yoktu, fakat önceki aracımdan biliyorum ki ortadaki havalandırma ızgaraları çok az da olsa tam açık olmadıklarında bu hava engeli sesini çıkartıyorlar.


Kendi aracımla ilgili güncelleme yapayım:



Radyoyu kapatıp aracı çalıştırdım, kapı otomatik kitlediğinde sağ ön kapının kilit motorundan veya mekanizmasından çekirge zıplaması gibi bir "pffrttt" sesi geliyor, Bir baktırmakta fayda var sanırım.
Geri görüş kamerası fazla iyi, çünkü gerçekten daha önce göremediklerini görüyorum ve bu defa sığacağını düşünerek sınırı aşıyorum, sonra da bakıyorum ki aracın kıçı çok fazla geride, tekrar düzeltiyorum.
CC'nin direksiyon derisi B6 ve B7 kasalarda kullanılanlardan farklı, bunu çok kolay bir şekilde hissedebiliyorum. B6 ve B7 kasada zaten çok kaliteliydi ama bu premium deri, showroom'da bir CC'ninkini okşayın.
LED DRL'li Xenon'lar ve çalıştırırken ışık şovu yapması muhteşem birşey, direksiyonu sağa ve sola çevirdiğinizde mercekler de Terminator giibi sağa ve sola dönüyor, bunun bir arıza olduğunu sanmayın.
Keyless Access ve Easy Open biraz kendi hayatını sürüyor. Aracın yanına geldiğimde sol elimle kapıya dokunduğum anda kilit açılıyor. Önceki gün Adana M1 Tepe AVM'de 2-3 defa arka arkaya kapıyı açıp kapattım, 10 dakika içerisinde, öndeki Honda CIVIC'te sevişen genç çift rahatsız olup gitti.
Bagajda koltukları yatırma kolunu çektiğinizde arka koltukların sırt kısmı "Plof!" diye düşüyor. Ön koltukların kenarları vücudunuzu çok iyi tutuyor, sadece herkesin fizyolojisi farklı, benim de bacaklarım 40 yıldır bisiklet sürdüğümden dolayı kalın kaslı, o da koltuk döşemesinin ön tarafına temas ediyor, yanlış oturduğumda rahatsız ediyor ama düzelttiğimde sorun olmuyor.
Tavanda tutma kolları yok, ilginç bir tecrübe oluyor, ama yok, bu modelde bulunmuyor, aklımda sürekli "olması gerekiyor" düşüncesi geldiği ve bu düşünceyi silemediğim veya engelleyemediğim için sorunun cevabını kendim aradım ve sanırım buldum; coupé olduğundan tavan fazla yüksek değil ve tavan kolunu tutan birisinin yumruk şeklindeki eli şakağının hemen üstüne denk geliyor. Sebep bu olabilir.
Fren biraz yumuşak gibi, VARIANT'ınki de öyleydi, öndüzene girdikten sonra düzeldi, SEDAN da ilk bakımdan sonra düzeldi, ve burada düzeldi ile sertleşti demek istiyorum, yanı dokunduğunda kaz tüyünden yastığa değil de takozlardan oluşan bir yığına basma hissinden söz ediyorum.


Şimdilik bunlar. Jantım ve lastiğimi inşallah yarın teslim alacağım, eskisi için sehpa yapma fikrim geçerli ama yine de bir çıkmacıya göstermek istiyorum, ilgilenirse verebilirim, yoksa kendim saklar ve/veya kullanırım.

Adana'dan selam ve sevgiler,

Taner Göde

BEYAZ CC
13 09 2012, 15:41
Taner bey
Tavan tutma kolları cam tavandan dolayı yok normal tavanlı araçlarda kol tutma parçaları mevcut
bizdede ben değil ama hanım halen alışmadı ne zaman bir viraja girsek bakıyorum hanımın eli tavana doğru bir kalkıyor
boşta kalıncada geri iniyor.Sunroof nedeni ile o parçaların montajı yapılamıyormuş.
Birde arkada oturan kendi kapısını içeriden kilitleyemiyor,bu iş için herhengi bir düğme yok