PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : B6 da Autohold Otomatiğe Çevirme



okan992
13 08 2012, 21:32
B7 lerde emniyet kemerini takınca autohold otomatik aktif oluyor. B6 da ise tuşa basmak zorundayız. Bunu kodlama ile otomatiğe çevirmek mümkünmüdür?

aes08
13 08 2012, 22:36
Biz de direk aktif oluyor sanırım sizin yol bilgisayarında ki ayarlar karıştı tam hatırlayamıyorum ama yol blgdan auto hold'u bulun All on bir de All off diye seçenek var All onu tıklayın sorun çözülecektir.

lecabus
14 08 2012, 09:39
Galiba 2010 modellerden sonra menüden seçim yapılabiliyor. Eski modellerde elle devreye almak gerekiyor. Vagcom ile menüye eklenebiliyor mu bilmiyorum.

Mobil cihazdan Tapatalk2 ile gönderildi.

lord_danger
14 08 2012, 09:44
b6 da da aynı durum var.Emniyet kemeri takınca tuşa filan basmaya gerek yok.

estelya
14 08 2012, 12:02
B7 lerde emniyet kemerini takınca autohold otomatik aktif oluyor. B6 da ise tuşa basmak zorundayız. Bunu kodlama ile otomatiğe çevirmek mümkünmüdür?

Benim araç 2009 ve yol bilgisayarindan autohold özelliğini on konuma getirdiğinizde emniyet kemerini takar takmaz devreye giriyor ihtiyac duymazsanız vites kenarındaki düğmeden iptal edebilirsiniz.
Bilgisayardan iptal etmedikce emniyet kemerini her taktığınızda devreye giriyor.
Arac Stop edildiğinde, sürücü kapısı açıldığında,emniyet kemeri çıkartıldığında park freni devreye giriyor düğme gereksiz yipranmaktan kurtuluyor.
Autohold acikken 3 dk birşey yapmazsanız park frenini yine çekiyor.

srcn09
14 08 2012, 12:05
b6 da da aynı durum var.Emniyet kemeri takınca tuşa filan basmaya gerek yok.

Her B6 'da yoktur :)Yeni göstergesi olan B6 'larda vardır

okan992
14 08 2012, 13:11
Aracim 2009 gostergeler eski mavi tip. Menude autohold ile ilgili bisey malesef yok ama vcds den bunu ekleyebiliriz diye dusunuyorum. Ama kodlamanin hangi uniteden yapilacagini bulamadim. Acaba gosterge paneli ustundenmi yapiliyor?

srcn09
14 08 2012, 13:11
Aracim 2009 gostergeler eski mavi tip. Menude autohold ile ilgili bisey malesef yok ama vcds den bunu ekleyebiliriz diye dusunuyorum. Ama kodlamanin hangi uniteden yapilacagini bulamadim. Acaba gosterge paneli ustundenmi yapiliyor?

Bildiğim kadarıyla öyle bir kodlama yok

lord_danger
14 08 2012, 13:30
Her B6 'da yoktur :)Yeni göstergesi olan B6 'larda vardır
evet doğru,2009 yeni gösterge aracım dediğin gibi

Frkn34
14 08 2012, 13:52
kırmızı lacivert olan göstergeli b6 larda malesef yok yani 2009 ve sonrasında mevcut.

okan992
14 08 2012, 18:30
Google ı seferber ettim. Böyle bir koddan bahsedilmiyor. Yasin hocam senden destek bekliyorum :)

VW_Passat
14 08 2012, 18:55
2010 Model ve sonrasinda AUTO-HOLD u Gösterge Panelinde aktif edebiliyoruz sürekli calismasi icin. Bende misal sürekli aktif :).

Bu özelligi gecmek o kadar kolay degil iste, Gösterge Paneli degisecek, Parkfreni Ünitesi degisecek ve yeni ABS Bloku gerekecek yani cok masraf :)

srcn09
14 08 2012, 19:03
Google ı seferber ettim. Böyle bir koddan bahsedilmiyor. Yasin hocam senden destek bekliyorum :)

Dediğim gibi öyle bir kod özellik olmadığı için açamıyoruz çünkü ünite farklı :)

VW_Passat
14 08 2012, 19:09
Dediğim gibi öyle bir kod özellik olmadığı için açamıyoruz çünkü ünite farklı :)

Üniteler Sercan, bir ünite degil 3 ünite farkli :))

okan992
14 08 2012, 20:12
Her bindiğimde basmam gerekiyor. Neyse artık alışkanlık ediniyim. Ufak ama bence çok önemli bir detay..

drozia
14 08 2012, 22:04
2010 Model ve sonrasinda AUTO-HOLD u Gösterge Panelinde aktif edebiliyoruz sürekli calismasi icin. Bende misal sürekli aktif :).

Bu özelligi gecmek o kadar kolay degil iste, Gösterge Paneli degisecek, Parkfreni Ünitesi degisecek ve yeni ABS Bloku gerekecek yani cok masraf :)
istediğim zaman düğmeye basar kullanırım otomatik olması bence lüzumsuz neticede yakıt sarfiyatını arttırıyor

VW_Passat
14 08 2012, 22:10
istediğim zaman düğmeye basar kullanırım otomatik olması bence lüzumsuz neticede yakıt sarfiyatını arttırıyor

Yakit sarfiyatmi ???? AUTO-HOLD yakit la ne alakasi var ;)

Can
14 08 2012, 23:56
Yakit sarfiyatmi ???? AUTO-HOLD yakit la ne alakasi var ;)

DSG bilmem ama Manuel arabada anlık tüketim ekranını açıp Autohold la kalkarsan 49 litreye kadar dayanabiliyor,çünkü sanırım DSG ye göre daha geç bırakıyor Manuelde.. Motor çekmeye çalışıyor,Autohold bırakmıyorbu da anlık tüketimi fırlatıyor..

srcn09
14 08 2012, 23:59
Can aslında DSG ve Manuel in Auto hold çalışma prensibi aynı ayrıca ben şeye katılmıyorum fren baskısına göre auto hold balataları sıktığını ben frene hafif bastığımda yokuşta auto hold süper tutuyor eğime göre senden gaz istiyor yokuşta az gaz verirsem auto hold bırakmıyor milim milim gazı arttırırsan yavaş yavaş bırakıyor ve kaydığını hissettiği an tekrar sıkıyor fren gaza biraz daha bastığında tamamen serbestsin ;)

Bunu Yıldız yokuşunda trafikte çok yaşadım zank diye kaç kere durdurdu beni :))

dirlik
14 08 2012, 23:59
bence yakıtı çok etkilemez...

dirlik
15 08 2012, 00:03
sercan auto hold un sıkma derecesi vag com dan ayarlanabiliyor. Bunu bir bisikletin fren telinde boşluk olurda gerdirme vidasından ayarlarsın ya öyle düşün.Auto hold açıkken araç kaçırıyorsa vag ile bakıp derecesini yükselteceksin.

okan992
15 08 2012, 00:04
Eğer düz yolda duruyorsak frene dokunup çekmemiz kafi. siz nekadar baskı uygularsanız okadar tutuyor. Gaza bastığınız andada uygun güç alınıp araca hareket verebiliyorsak çok hızlı birşekilde bırakıyor. Yokuşta daha fazla yaktırıyor olabilir iddiam yok ama güvenliği daha önemli. Geri kayma durumunda hasar oluşabilir.

srcn09
15 08 2012, 00:06
Eğer düz yolda duruyorsak frene dokunup çekmemiz kafi. siz nekadar baskı uygularsanız okadar tutuyor. Gaza bastığınız andada uygun güç alınıp araca hareket verebiliyorsak çok hızlı birşekilde bırakıyor. Yokuşta daha fazla yaktırıyor olabilir iddiam yok ama güvenliği daha önemli. Geri kayma durumunda hasar oluşabilir.

Abi bugün özellikle denedim yokuşta arabayı yavaş yavaş durdurdum ve en son durma anında frene çok hafif bastım herhangi bir değişiklik hissetmedim gaza yeteri kadar basınca auto hold bıraktı o yüzden öyle dedim belki bu konu hakkında teknik bir açıklama vardır bilemiyorum :)(Burda Manuel & DSG farkı devreye giriyor mu bir bilgim yok ) Hill Hold aynı şekilde tek farkı 3 saniye tutuyor fren baskısına göre değiştiğini hissedemedim bugün hem düz yolda hem yokuşta :(

okan992
15 08 2012, 00:09
İkilemde kaldım sen böyle diyince Sercan yarın tekrar bakıcam bende, ama ben şurdan eminim. düz yolda çok az basıp bırakınca fren pedalı şişmiyor autoholdda. Ama yokuşta basınca pedal şişiyor buda demektirki düz yolda az basıyor.

srcn09
15 08 2012, 00:11
İkilemde kaldım sen böyle diyince Sercan yarın tekrar bakıcam bende, ama ben şurdan eminim. düz yolda çok az basıp bırakınca fren pedalı şişmiyor autoholdda. Ama yokuşta basınca pedal şişiyor buda demektirki düz yolda az basıyor.

Yukarda anlattığım olaya geliyor eğim sensöründen bilgi alıyor bence Auto hold ve otomatik kendi ayarlıyor ne kadar fren sıkıcağını hem düzlükte hem yokuşta denedim aynı senin dediğin gibi oluyor :) Bence bizim basma gücümüze bağlı değil

EDIT: Tabi kesin bilgiler değildir düşüncem sadece :)

okan992
15 08 2012, 00:11
Üstelik gaza basınca elfrenini bile ışık hızıyla indiriyor, kaldıki autohold ondan daha hızlı çalışıyor.:)

srcn09
15 08 2012, 00:15
Üstelik gaza basınca elfrenini bile ışık hızıyla indiriyor, kaldıki autohold ondan daha hızlı çalışıyor.:)

Yalnız ciddi anlamda teknik bilgiyi çok merak ettim Yasin biliyordur belki tam açıklaması ne acaba neye göre fren sıkıyor gerçekten ayağımızda ki kuvvete göremi yoksa ABS 'de bulunan sensörler sayesinde veya Eğim sensörü nerdeyse ondan mı alıyor :) Sensör manyağı olduk gecenin bir saati :D

suayb_a
15 08 2012, 02:43
Yalnız ciddi anlamda teknik bilgiyi çok merak ettim Yasin biliyordur belki tam açıklaması ne acaba neye göre fren sıkıyor gerçekten ayağımızda ki kuvvete göremi yoksa ABS 'de bulunan sensörler sayesinde veya Eğim sensörü nerdeyse ondan mı alıyor :) Sensör manyağı olduk gecenin bir saati :D

Valla bilmiyorum ama bencede egim sensorune gore calisiyordur sercan ???


••• İphone TapaTalk •••

alisahin
17 08 2012, 16:45
Frene basmayla nekadar tuttugunun alakasi yok bence cunku hic frene basmasak bile arac geri kacinca kendi otomatik fren yapip devreye giriyor, hatta devreye girerken kuturrk diye ses geliyor

srcn09
17 08 2012, 17:12
2 gün önce Can ile beraber Auto Hold 'u oldukça deneedik bence araç eğime göre freni kendisi ayarlıyor , yokuşta gazı yavaş yavaş verin balatalardan ses geldiğini biraz daha verdiğinde tamamen bıraktığını göüceksiniz ;)

Tabi bunlar benim kendi yorumlarım başka açıklaması olabilir teknik detaylı bilgiye sahip değilim :)

GnomonHelios
26 01 2013, 19:05
Bizim CC'lerde sanırım MFA'dan açılmıyor böyle auto hold'u otomatik yapmak, ben gördüğümü hatırlamıyorum, ama araca inip bir bakayım ....