PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Necvox 939HD SDkart (NAV) Yuva arızası



@diL
18 07 2012, 12:53
s.a. Arkadaşlar.
1 yıl önce taktırdığım Necvox arıza vermeye başladı.
Arızası ise Navigasyon açıldığında veya yazılımın olduğu sdkart üzerindeki mp3 dinlendiğinde kısa süre sonra sapıtıyor ekran veya donma meydana geliyor. Bazı denemeler sonunda arızanın kart yuvasında (okuyucusunda) olduğuna karar kıldım.
Dün Esse den bir seyyar servis araç geldi ve gelen gençler gayet cana yakın olmalarına rağmen yaptıkları yorum beni pek memnun etmedi, daha doğrusu komik geldi. Orjinal yazılımın olduğu kartı çıkarttmamak ve mp3 falan yüklememek lazımmış, bundan dolayı zarar görmüş cihaz, garanti kapsamına girmez tarzında yorumları vardı.
Tabi gerçek yorumu esse deki yetkili (Sanırım Yasin Bey) verecektir, fakat buradan tecrübeli arkadaşlardan ayrıca bir yorum almak istedim. Navigasyon menusunde resim, mp3 vb. kullanımı için menüde belirtmiş olan bir özelliği kullanmak nasıl yasak olur, veya zarar verir :sor1
Karttan okurken sapıtıyor cihaz, o sırada menuden USB veya radyo ya geçiş yapabiliyorum genelde ve ekran düzeliyor ve sorunsuz çalışıyor, fakat ekran donduğu zaman böyle bir imkanım olmuyor ve kapat aç yapıyorum. Reset tuşunu denedim, yazılım onar vb. denedim, yazılımdan kaynaklanan bir sorun yok. Ancak çok zor bir ihtimal ki Necvox kendi sistem Navigasyon yazılımında veya sisteminde bir arıza olabilir.

Benzer bir sorun yaşayan oldumu acaba?

Saygılarımla
@diL

srcn09
18 07 2012, 13:19
Abi geçmiş olsun belki aşırı ısınmadan hasar görmüş olabilir sen en iyisi direk yerlerine git hallederler bizim navigasyon boardı bozulmuştu garantiden değişti şimdi hiç bir sorun yok ;)

HGYAYLA
18 07 2012, 15:28
Şöyle Bir Şey Var; Anlattıkları Çok Saçma Bir Durum Fakat Şu Doğru, Navi Kartı ve Birde Sizin İçin Ek Bir Kart Takma Yeri Vardır, Fakat Siz Tasarruf Edeceksiniz Diye Kişisel Kart Almayıp Eğer Navi Kartına Müzik Video Yüklerseniz, Navi Açıkken Bir Taraftan Okuyucu Arka Planda Yine Aynı Kartta Bulunan Müzik Yada Video Oynatmaya Çalışır Böylece Okuyucu Kart Üzerinde Bir O Noktaya Bir Bu Noktaya Gitmekten Arızalanabilir, Aynı HDD Gibi Düşünün Bir Okuyucu Başlık Var ve Diskin Üzerinde Bir Sağ Tarafta Bulunan Veriyi Okumaya Bir Sol Tarafta Veriyi Okumaya Çalıştığını Düşünün Bu Şekilde Devam Ettikçe HDD Kafayı Yer Bir Gün ve Tak Tak Tak Ses Çıkmaya Başlar Sizin Durumda Buna Benziyor, Yani İki Kart Ayrımı Yapmışlar Ki Bir Taraftan Okuyucu Naviyi Rahat Çalıştırsın Diğer Okuyucuda Kişisel Kartı Okuyup Seri Çalışsın Diye...

Cihazın Sapıtmasının Sebebi İlk Bu Daha Sonra Doğru Olan Şu Evet İçinde Sistem Dosyaları Olduğu İçin ve Bu Entegrasyonlu Bir Sistem Olduğu İçin Cihaz Müziği Okuyacağım Diye Yanlışlıkla Navi Dosyalarınada El Atmış Oluyor ve Sistem Karışıyor...

@diL
18 07 2012, 16:39
Sercan sağolasın, sanırım haklı olabilirsiniz bord konusunda, öyle bir durum da olabilir, muhtemelen böyle bir arıza bu aletlerde rastlanıyordur.
Dün akşam gelip araçımdan söküp aldılar, bugün esse den arandım, garanti belgesini fakslamam gerekiyordu yanıma almayı unuttum, yarın bilgi verilecekmiş bana, garanti belgesini faksladığımda sorun olmayacağını söyledi.

Sdkart yuvasından mp3 vb. dinlemeye gelince,
Ben şuan USB ağırlıklı kullanıyoum cihazı, 2. sdkart yuvasında da bir sdkartım var.
Navigasyon sistemin kullandığı 1. sdkart yuvada kendi orjinal yazılımı olan kart var, fakat Harun arkadaşın bahsettiği kafa karışması sadece aynı anda 2 işlem yapılırsa vuku bulur, yani navigasyon kullanırken aynı zaman aynı kart üstünde mp3 dinlersek sıkıntı olur, fakat bunu yapmak mümkün değil. Navigasyon menüsüne girince bir işlem seçiyorsunuz sadece, picture/video galery veya mp3 veya navigasyon, yani yazılım 2 şey aynı anda yapmaya imkan tanımıyor o yuvadan.

Cihaz hakkında tek eleştirim olmuştu ilk aldığımda ve buna çözüm bulamadım, hangi giriş olursa olsun, mp3 formatı dinlerken (akşam) kapatıp (sabah) tekrar açtığımda o parçanın başından çalmaya başlıyor, örneğin ben 60dk lık dersler dinliyorum ve sabah tekrar 30dk ya kadar hızlı ileri sarmak zorunda kalıyorum her gün. Hem nerde kaldığımı hatırlamak zorundayım hem da sarmak zorundayım sabah ve akşam işe giderken/gelirken.
Navigasyon yuvasını kullanmamın tek sebebi ise buradaki mp3 player yazılımı medya player gibi parmağım ile istenilen dakkikaya sürmeme izin veriyor, USB ve diğer aygıtların yazılımı fast forward ile uğraştırıyor beni. Diğer çözüm ise "Orjinal CD" kullanarak bıraktığın yerden devam eder demişlerdi bana ilk aldığımda cihazı :o

uzun süredir yazmayınca forumda parmaklarım açıldı :)

Saygılarımla
@diL