PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 9 Temmuz virusu interneti kilitleyecek mi?



RSS Haber
06 07 2012, 06:00
http://www.birbilsen.com/wp-content/uploads/2012/07/virus-2198.jpg (http://www.birbilsen.com/wp-content/uploads/2012/07/virus-2198.jpg)
Bugün CNNTÜRK’te “9 Temmuz’da internetin fişi çekilebilir” başlıklı bir haber yayımlanmıştır.Habere göre,*Hacker’ların Windows’daki bir açık yoluyla dünya çapında 570 binden fazla bilgisayara zararlı yazılım yüklediğinin ortaya çıkmasıyla birlikte FBI, 9 Temmuz’da internetin şalterlerini indirmeyi planlıyor; zira bu tarihte söz konusu virüs bu tarihte harekete geçeceğinden FBI DNS sunucularını kapatarak önlem almayı planlıyor
Ancak, Haberin içinde yer alan kaynak adres olandcwg.org*adresi incelendiğinde, FBI’nin sadece virüs bulaşan 570 bin bilgisayarın internete erişimini engelemeyi planladığı bilgisi yer almaktadır. FBI, virüs bulaşmış olan bilgisayarların 9 Temmuza kadar, bu virisü temizlemleeini istemektedir.*http://www.dns-ok.us (http://redirectingat.com?id=21127X791295&xs=1&url=http%3A%2F%2Fwww.dns-ok.us%2F&sref=rss)/ adresini tıklayarak, bilgisayarınıza FBI’nın belirtmiş olduğu virüsün bulaşıp bulaşmadığını kontrol edebilirsiniz. Tıkladığınızda eğer “DNS Resolution = GREEN ” soncu alıyorsanız bilgisayarınıza belirtilen virüs bulaşmamış demektir.
İŞTE CNNTÜRK’ÜN SORUNLU HABERİ
FBI, 9 Temmuz’da internetin fişini çekmesi bekleniyor Kesintinin aynı tarihte harekete geçmesi beklenen DNSChanger adlı virüs tehdidi ortadan kalkana kadar sürebileceği belirtildi.
FBI’ın 9 Temmuz’da internetin fişini çekmesi bekleniyor. Dünya genelinde hissedilecek bu kesinti neden yapılıyor?
Hacker’ların Windows’daki bir açık yoluyla dünya çapında 570 binden fazla bilgisayara zararlı yazılım yüklediğinin ortaya çıkmasıyla birlikte FBI, 9 Temmuz’da internetin şalterlerini indirmeyi planlıyor; zira bu tarihte söz konusu virüs bu tarihte harekete geçeceğinden FBI DNS sunucularını kapatarak önlem almayı planlıyor.
DNSChanger ismini taşıyan virüsün yarattığı tehdit ortadan kalktığında kapatılan sunucular tekrar hizmete girecek.
Söz konusu virüs, kullanıcıların tarayıcılarını hacker’ların sahte sitelerine yönlendiriyor.
FBI, kullanıcılara güvenlik ortağı tarafından yönetilen dcwg.org web sitesini ziyaret ederek zararlıya sahip olup olmadıklarını kontrol etmelerini öneriyor.




Devami... (http://www.birbilsen.com/2012/07/9-temmuz-virusu-interneti-kilitleyecek-mi.html)

birBilsen.com (http://www.birbilsen.com)