PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 30 bin aracını servislere çağırdı



srcn09
05 07 2012, 15:22
Alman otomobil devi Audi arazi tipi Q5 modelinde tespit edilen üretim hatası sebebiyle, dünya genelinde 30 bin aracın servislere götürülmesi çağrısında bulundu.

Panoramik tavan bulunan modellerdeki sürgülü camın aşırı soğuklarda çatlama tehlikesinin bulunduğunu duyuran şirket, sonrasında oluşacak cam kırıklarının da araç içinde seyahat edenlerin üzerine düşebileceğini açıkladı. Bu sorundan 2011 yılının haziran ve temmuz ayları arasında üretilen modellerin etkilendiği belirtildi.

Volkswagen bünyesinde yer alan şirketten yapılan açıklamanın devamında cam tavandaki çatlama riskinin hava sıcaklığı eksi 20 derecenin altına düştüğünde ortaya çıktığı belirtildi.

Audi sözcüsü camın çatlaklar oluştuktan hemen sonra kırılmadığını, ancak kapıların sert şekilde kapatılması ya da yol durumundan kaynaklanan aşırı sarsıntılarda parçalanabildiğini kaydetti. Üretim hatasının Q5 sahibi bir sürücünün yaptığı uyarı neticesinde ortaya çıktığı öğrenildi. İlk olarak 2008 yılında pazara sunulan Q5 modelinde yaşanan bu sorunun sürgülü tavanda kullanılan camları üreten tedarikçi firmanın, bu camların sertleşmesini sağlayan süreçteki imalat hatasından kaynaklandığı belirtildi. ABD'de 15 bin aracı servislere çağıran Audi, Almanya'da ise 3 bine yakın aracın cam tavanının değiştirileceğini kaydetti. Bu arada ortaya çıkan üretim hatası nedeniyle şu ana kadar herhangi bir yaralanma vakası yaşanmadığı belirtildi.

Kaynak Milliyet

SELÇUK
06 07 2012, 00:34
sonra gelde cam tavan al. şık görünüş ama güvenmiyorum ben bu cam olayına

srcn09
06 07 2012, 00:43
sonra gelde cam tavan al. şık görünüş ama güvenmiyorum ben bu cam olayına

Sorma abi sunrooftan bile tırstım şu anda Audi böyle yaparsa

SELÇUK
06 07 2012, 02:27
bizim komşunun arka ortada oturan akrabası kazada o camdan fırlamıştı direkten dönmüş kadın. ondan beri tırsıyorum Allah korusun