PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kabarık faturalara son



RSS Haber
02 07 2012, 06:01
http://www.birbilsen.com/wp-content/uploads/2012/07/fatura.jpg (http://www.birbilsen.com/wp-content/uploads/2012/07/fatura.jpg)GSM, internet ve benzeri hizmetlerdeki kabaran faturaların önüne geçecek üst limit uygulamasında son aşamaya gelindi. Bilgilendirme yapmayan şirketleri zor günler bekliyor.

Son yıllarda*abonelik*sistemi*ile çalışılan şirketlerdeki en büyük şikayet konularından biri olan*hesapta*olmayan yüksek faturaları engellemeye yönelik tasarlanan ve*Bilgi*Teknolojileri*ve*İletişim*Kurumu*BTKtaraf ından hazırlanan düzenleme*hayata*geçiyor.
Buna göre perakende*sektöründe*hizmet*veren ve*abone*sayısı 200 binin üzerinde olan bütün şirketler (sabit*telefon,*internet, uydu ve kablo TV ve benzeri) fatura üst sınırı*hizmeti*vermekle yükümlü olacak. BTK’nin resmisitesinde*yer alan yeni düzenlemeye*göre aşağıdaki*yenilikler*hayatageçiyor:
Fatura üst sınırını belirleyen*aboneye*belli periyodlarla hatırlatma yapılacak. Bu*SMS*ile olabileceği gibi*abonelik*şekline ve*hizmete*görefarklı*yöntemler de*kullanılabilecek.
Fatura üst limitine yaklaşıldığında*aboneye*uyarı gönderilecek. Bu üst*limitgeçildiğinde de ek ücretlendirme yapılacağı*konusunda*da*bilgi*verilecek. Ayrıca*abonelere*ücretsiz olarak güncel bir şekilde fatura*bilgisi*deverilecek.
Roaming de*kapsam*altına alınıyor
GSM*sektöründe*tüketicilerin*en büyük sorunlarından olan*Roaming*yaniyurtdışında*telefon kullanımı sırasında astronimik rakamlara çıkan faturalar da üst limik uygulaması*kapsamına*alınıyor. Buna göre fatura tutarı vergiler dahil 100 ve 250 TL’yi aştığında*aboneler*anında kısa mesaj ile bilgilendirilerecek. Eksik bilgilendirme ya da bilgilendirilmeme durumlarında ise işletmeci sorumlu olacak.
Ancak halen yürürlükte olan uygulamada bazı operatörler zaman zaman bu tip bilgilendirmeler yapsa da bunun çok sağlıklı olduğunu söylemek zor. Bu yeni kurallar uygulandığında da nasıl yürürlüğe konulacağı konusu da ayrı bir muamma olarak karşımıza çıkıyor.
Ne zaman uygulanmaya başlanacak?
Gelelim en can alıcı konu olan bu yeni esasların uygulama tarihine: Yeni kurallar*01 Temmuz 2013*tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. Yani faturalarda*üst limit*uygulamasının hayata geçmesi için daha 1 yıl var. O gün gelene kadar konuşmalarınızı dikkatli yapmanızı ve sık sık güncel fatura bilgilerinizi kontrol etmenizi öneririz.





Devami... (http://www.birbilsen.com/2012/07/kabarik-faturalara-son.html)

birBilsen.com (http://www.birbilsen.com)