PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Premium Bluetooth sorunu



plovdiv
07 04 2012, 10:25
Yaklaşık 2 ay önce EBAY dan 5N0035730D bluetooth modül satın aldım. Mevcut 3C8035730B bluetooth modülü remote sim yok diye 5N0035730D ile değiştirdim. Ancak o gün bu gündür yüzüm gülmedi. artık aldığım modülmü problemli yoksa kodlamayı mı doğru yapamadım ama sürekli problem yaşıyorum. Yaşadığım problemler aslında modülün her araç startında yeniden kendini yeniden başlatması ve bu şekilde daha önce senkron olduğu telefonları hatırlamayıp yeniden bağlanmak gerekmesi. Tabi bu işlemi her startta yapınca arada sırada tamamen kilitleniyor ve soketini çıkartıp takmadıkça (yada arabayı kapatıp yaklaşık 1 saat beklemedikçe) kendine gelmiyor. Fikri olan arkadaşlar varsa yardımınıza ihtiyacım var.

RadaR65
07 04 2012, 10:37
bu konuya yasin abinin hakim olduğunu düşünüyorum. kendisi mutlaka yardım edecektir.

VW_Passat
07 04 2012, 12:42
Yaklaşık 2 ay önce EBAY dan 5N0035730D bluetooth modül satın aldım. Mevcut 3C8035730B bluetooth modülü remote sim yok diye 5N0035730D ile değiştirdim. Ancak o gün bu gündür yüzüm gülmedi. artık aldığım modülmü problemli yoksa kodlamayı mı doğru yapamadım ama sürekli problem yaşıyorum. Yaşadığım problemler aslında modülün her araç startında yeniden kendini yeniden başlatması ve bu şekilde daha önce senkron olduğu telefonları hatırlamayıp yeniden bağlanmak gerekmesi. Tabi bu işlemi her startta yapınca arada sırada tamamen kilitleniyor ve soketini çıkartıp takmadıkça (yada arabayı kapatıp yaklaşık 1 saat beklemedikçe) kendine gelmiyor. Fikri olan arkadaşlar varsa yardımınıza ihtiyacım var.

Süheyl abim, ilk basta bosuna almisin nedeni ise senin Ünite "3C8 035 730 B" zaten "5N0 035 730 D" ile aynidiri :). Hepsi Premium UMTS, rSAP ve HFP Profilleri destekliyordur :). 5N0 035 730 D benim aracta da var ayrica, yani bende NOKIA Telefon ile rSAP özelligi calisiyor ve Iphone 4 ile de sadece HFP üzeri calisiyor :). (Konu burada, http://www.passatturkiye.com/tum-yedek-parca-aksesuarlar/724-volkswagen-uhv-premium-volkswagen-uhv-premium-umts-gecis-montaj-anlatimi.html)

rSAP (reduced SimAccessProfile) calismasi icin Cep Telefonun rSAP desteklemesi lazim. Telefonunun modeli nedir sormasi ayip ?? Bu rSAP sadece tüm NOKIA modelleri, ve bir kac Samsung modellerinde daha varmis :).

Kisaca Üniteyi bosuna almisin, eski Ünite ni geriye tak tavsiyem olur sana cünkü arada hic bir fark yok arada.

Önemli olan Telefonun ne tür bir Telefon dur :). Yazarsan varmi yokmu rSAP özelligi diye söylerim sana :).

Bir ara bende de Ünite takilmisti, ama sonra dan düzeldi. Kodlamada bir sorun olabilir, onun icin eskisini takmani tavsiye ederim :). Ama kodlamayi yukarida verdigim sayfada görebilirsin nasil kodlaniyor diye :)

plovdiv
08 04 2012, 11:02
sökmüş olduğum ünitenin kodunu yanlış yazmış olabilirm. ama emin olduğum o ünitede rsap olmadığı. kullandığım telefon Nokia E6 ve rsap var.kullanıyorum zaten. ancak sorun ünitenin sürekli kilitlenmesi ve her startta senkron olduğu telefonu unutup yeniden şifre sorup senkron olmak istemesi. Bu nedenle kodlamda bir sorun olabilirmi diye sormuştum. Zaten problemleri çözemezsem eski modüle geri dönüş yapacağım.

VW_Passat
08 04 2012, 12:52
sökmüş olduğum ünitenin kodunu yanlış yazmış olabilirm. ama emin olduğum o ünitede rsap olmadığı. kullandığım telefon Nokia E6 ve rsap var.kullanıyorum zaten. ancak sorun ünitenin sürekli kilitlenmesi ve her startta senkron olduğu telefonu unutup yeniden şifre sorup senkron olmak istemesi. Bu nedenle kodlamda bir sorun olabilirmi diye sormuştum. Zaten problemleri çözemezsem eski modüle geri dönüş yapacağım.

Süheyl abim,

her Premium Ünite rSAP ile calisiyordur :). Yenilerinde sadece HFP eklendi ek olarak diger Telefonlar ile de calismasi icin :). Eminimki senin Telefon Ayarlarinda ve Ünite ayarlarinda sorun var :). Biraz ayar yap hem Telefonda hemde MFA+ Telefonsistemi MEnüsünde :). Nokia E6 100% calismasi lazim cünkü rSAP destekliyor :)

plovdiv
08 04 2012, 20:20
Butun gun ugrastim rsap li module ile. ama olmadi. buyuk ihtimal ile benim ebaydan aldigim unitede sorun var. sonucta sifir degili. saticida ortalarda yok :) . taktim eski uniteyi gitti. zaten iphoneya gececegim...

VW_Passat
09 04 2012, 00:54
Butun gun ugrastim rsap li module ile. ama olmadi. buyuk ihtimal ile benim ebaydan aldigim unitede sorun var. sonucta sifir degili. saticida ortalarda yok :) . taktim eski uniteyi gitti. zaten iphoneya gececegim...

Abicim o zaman o Ünite de var birsey ler :). Ama yinede eski Üniten ile rSAP ile olmasi lazim :). Iphone4 ile problem olmaz ayni Nokia gibi ;)

levkar55
16 05 2013, 13:59
Abicim o zaman o Ünite de var birsey ler :). Ama yinede eski Üniten ile rSAP ile olmasi lazim :). Iphone4 ile problem olmaz ayni Nokia gibi ;)

sevgili yasin;benimde benzer bir sorunum var.2011 oktavia elegance aracımda orijinal takılı bt modülü 7P6 035730 C dir.telefonum da iphone 4s .telefonumu ios 6 ya upgrade edene kadar problem yoktu.şimdi upgrade ettim ve problem başladı telefon bağlanıyor ancak bir defa çalışıyor sonra ikiside duvar oluyor.aranma oluyor ancak farkedilmiyor.arama yapmak istiyorum yapamıyorum.iphone 4 ve ios 5 yüklü telefonla ve samsung tellerle iyi çalışıyor,yani bt cihazı sağlam.problem iphone ile uyumda .ne yapayım.apple ile yazıştım cevap alamadım.üniteyimi değiştireyim.ne önerirsin...sevgiler...

srcn09
17 05 2013, 01:05
Bende İphonu güncelledikten sonra Kufatech Fiscon Basic Plus bluetoothumda sıkıntılar yaşamaya başladım RNS kendi kendine kapanıyor 3-5 saniye sonra açılıyor babam kendi telefonunu bağlıyor hiç bir sorun yok veya önceden bende de yok bizim telefonlarda skıntı sanırım :)

levkar55
17 05 2013, 08:27
Bende İphonu güncelledikten sonra Kufatech Fiscon Basic Plus bluetoothumda sıkıntılar yaşamaya başladım RNS kendi kendine kapanıyor 3-5 saniye sonra açılıyor babam kendi telefonunu bağlıyor hiç bir sorun yok veya önceden bende de yok bizim telefonlarda skıntı sanırım :)

bende, apple problemi diye düşünüyorum ama apple hiç üstüne alınmıyor.her yeni güncellemede sorun çözülecek umuduyla bakıyorum ama nafile!!!!ben şimdilik galaxy grand duos kullanarak idare ediyorum....sevgiler...

srcn09
17 05 2013, 09:26
bende, apple problemi diye düşünüyorum ama apple hiç üstüne alınmıyor.her yeni güncellemede sorun çözülecek umuduyla bakıyorum ama nafile!!!!ben şimdilik galaxy grand duos kullanarak idare ediyorum....sevgiler...

Aynı zamanda bende HTC kullanıyorum onda hiç bir sıkıntı yok ben bir ara Ender Elektronik'e gideyim birde Metin abi baksın sadece iphone da sorun olması iphone da ki yazılımdan kaynaklanıyor bence

levkar55
17 05 2013, 10:44
Aynı zamanda bende HTC kullanıyorum onda hiç bir sıkıntı yok ben bir ara Ender Elektronik'e gideyim birde Metin abi baksın sadece iphone da sorun olması iphone da ki yazılımdan kaynaklanıyor bence
evet dostum; sonuçta aynı fikirdeyiz.apple kendini düzeltmediğine göre,elimizdeki cihazlara bir atraksiyon veya upgrade vs yapılabirmi diye düşünüyorum...sevgiler....

ufuk810
13 10 2013, 19:37
Selamlar. Bende daha önceden 7p6...730K destekli bluetooth kiti vardı daha sonradan 3c8035730B premium kite geçtim telimin rsap desteği var rsap ile bağlanıyorum telimi kite tanımlatmama rağmen her seferinde araca girişimde telime şifre gönderiyor ve o şifreyi girmeden bağlantı kurmuyor telimin bt menüsünde kiti her seferinde tanı modunuda seçiyorum ama yinede her seferinde şifre gelmeye devam ediyor. Önceki 7p6 730K Kİtinde böle bir şifre istemeden iphone ve samsung. İle otomatik bağlanıyordu. Bir de iphone bağlanırken de değişik bağlanıyor önce iphone bt açıyorum tanımlı olan vw phone seçiyorum 4haneli şifreyi giriyorum sonra bu şifreyi aracın yol bilgisayarına yazıyorum sonra bağlanıyor. Yani pratiklikten uzak. Daha önceden 3c8...730A kitini kullanırken bile tanımlama olurken B versiyonda tanımlanma olmamaması garibime gitti. Sizce sorun ne olabilir? Tek aklıma gelen araca ilk bt takarken 7p6...730K ile yapmıştık vag tan şimdi taktığımızda tekrar kodlama yapmadık ama her kit için vag a ayrı bir kodlama mı yapmak gerekiyor yani 7p6için ayrı 3c8 ile ayrımı yapmak lazım? Ben de vag menüsüne hakim olmadığım hatırlıyamadım. Çünkü tanımlı. Telefona her seferinde şifre göndermesi pek mantıklı gelmiyor bana. Birde 7p6 da iphone tanımlıyken araç kullanırken bile telefonlar arasında geçiş yaparken 3c8 de mutlaka aracın durması lazım diyor. Arakadaşlar yardım ederseniz sevinirim.yasin konuya hakimsin diye düşünüyorum

sina1907
10 04 2014, 23:18
Arkadaslar merhaba
Geçen ay bir Tiguan aldım ve İlk icraat olarak arabaya Bluetooth taktırdım. 3C8035730C modeli. Araca kurduk sorunsuz telefon görüşmesi yapıyorum. Telefon defteri vs bir sıkıntı yok ancak telefondaki müzikleri bir türlü dinleyemiyorum. Aracın üzerindeki teybin modeli RDc310 . Yabancı forumlarda ve you tube da izlediğim kadarı ile mümkün ama sanırım ben bir şeyi yanlış yapıyorum yada teybin özelliği kapalı. Konu ile ilgili olarak yardımcı olabilecek biri varmi


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Rock_N_roLL
16 04 2015, 16:01
RNS510 P versiyon cihazıma 1K8 035 730 D bluetooth kit taktım, Samsung Note 3 telefonumla çok kolay bağlandım ve telefon görüşmelerim çok net eşkilde yapabiliyorum aynı şekilde telefonda çalan müziklerimide araç içerisine rahat aktarıyor fakat; cihaz üzerinde phone tuşuna bastığımda mute tuşu gibi ses sıfır oluyor, hiç bir şekilde adres defreri, sms veya arama ekranı çıkmıyor, sesli komut çalışmıyor, aynı şekilde direksiyon üzerindeki telefon ve sesli kumanda tuşu da sadece sesi kapatıp başka bir işlev görmüyor. sizce cihazlarda mı bir uyumsuzluk var yoksa kodların cihza için uyarlanmadığından mı? Malesef K.Maraş ta kodlayacak kimseyi bulamadım, G.Antep tarafında var ise görüşebilirim.