PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : VAGCOM ile Mph'den Kmh'e Nasıl Geçilir ?



Gokhan43
03 04 2012, 14:46
İlk olarak MFD'deki hız göstergemde hızı mph olarak sunuyor bunu kmh olarak göstermesini nasıl sağlayabiliriz ? MFD üzerinden böyle bir ayar yok VAGCOM ile yapılabileceğini düşünüyorum ama nasıl ? :)

http://i887.photobucket.com/albums/ac75/Gokhan43/gggggggggggggg.jpg

İkincisi ise yukarıda eklediğim fotoğrafta göründüğü üzere aracım hızı ufak bir kısımda gösteriyor.Diğer VAG grubu araçlarda aynı MFD olmasına rağmen büyük bir hız göstergesi mevcut ben de o şekilde bir görünüme sahip olabilir miyim yine VAGCOM'dan ? Aşağıdaki yurtdışı forumlardan bulup eklediğim fotoğraftaki gibi büyük ekran ve KMH yazacak şekilde ama :)

http://img97.imageshack.us/img97/7972/201110181919351.jpg

Ekleme : Aracım 2010 Model Jetta Exclusive.

VW_Passat
03 04 2012, 14:51
Araci Amerika dan mi aldiniz ??? Cünkü bu ayarlara bu Mil gösterimi nasil geldigine sasiriyorum :).

VAG COM ile Ülke yi Diger Ülkeler diye sectinizmi tekrar km/h ya döner :)

Gokhan43
03 04 2012, 14:56
Yasin yok yahu Doğuş çıkışlı :D Bildiğim kadarı ile Jetta Exclusive ve Passat Trendline modelleri Mısır mıydı öyle bir yer için üretilmiş ama Doğuş TR'de de satışını yapmış bu araçların.

Vagcom ile karıştırdım ama pek de zaman ayıramadım. Ülke seçtikten (sanırım Rest of World seçiliydi zaten yanlış hatırlıyor da olabilirim ) sonra da büyük hız göstergesi açılır mı yoksa MFD'lerin de farklı versiyonları mı var da böyle göstermiyor bende :(

VW_Passat
03 04 2012, 15:21
Yasin yok yahu Doğuş çıkışlı :D Bildiğim kadarı ile Jetta Exclusive ve Passat Trendline modelleri Mısır mıydı öyle bir yer için üretilmiş ama Doğuş TR'de de satışını yapmış bu araçların.

Vagcom ile karıştırdım ama pek de zaman ayıramadım. Ülke seçtikten (sanırım Rest of World seçiliydi zaten yanlış hatırlıyor da olabilirim ) sonra da büyük hız göstergesi açılır mı yoksa MFD'lerin de farklı versiyonları mı var da böyle göstermiyor bende :(

Büyük Hiz Gösterimi acilmiyor :). 2010 larda böyle (benimkide senin gibiydi) ama daha sonra büyük rakamlar oldu üzerinde SPEED de yazmiyor :). Peki kadran km/h mi ??? km/h ise bu kodlanir onda sorun :). Mil olsa bile kodlanir. Sen düzenleme fonksiyonuna gir orada bak birde Kodlamaya gir ve Rest of World olsun hepsi :)

Gokhan43
03 04 2012, 15:28
Büyük Hiz Gösterimi acilmiyor :). 2010 larda böyle (benimkide senin gibiydi) ama daha sonra büyük rakamlar oldu üzerinde SPEED de yazmiyor :). Peki kadran km/h mi ??? km/h ise bu kodlanir onda sorun :). Mil olsa bile kodlanir. Sen düzenleme fonksiyonuna gir orada bak birde Kodlamaya gir ve Rest of World olsun hepsi :)

Aynen büyük hız açılmıyor ilk eklediğim fotoğrafta görünen üzere arada kalan yerde gösteriyor hızı ve mph olarak :) Kadran kmh o konuda sıkıntı yok :)

9. Kanal'dan Instruments'ten yapıcam sanırım o dediklerini ? :)

http://i887.photobucket.com/albums/ac75/Gokhan43/hhhh.jpg

VW_Passat
03 04 2012, 15:34
Aynen büyük hız açılmıyor ilk eklediğim fotoğrafta görünen üzere arada kalan yerde gösteriyor hızı ve mph olarak :) Kadran kmh o konuda sıkıntı yok :)

9. Kanal'dan Instruments'ten yapıcam sanırım o dediklerini ? :)

http://i887.photobucket.com/albums/ac75/Gokhan43/hhhh.jpg

Simdi bir dakika,

ilk verdigin resimlerde Kilometre sayaci bile miles ken su Resim Km olarak gösteriyor :). Hangisi senin peki ???

ilk resimdeki gibi mph hep arada kaliyor ve km/h yanina malesef o yerde tekrar km/h göremiyorsun mph görüyorsun orada (MFA+ menüden aktif ettiginde). KM/H olarak sadece büyük kisimda görebiliyorsun.

srcn09
03 04 2012, 15:36
MFA menüsünde gösterilen hızın ayarını yapabiliyorsunuz KM '/h olarak gösteriyor bizim Jetta da , ancak ufak hız ayarı değişmiyor mil olarak bulunması zorunlu sanırım artık araçlarda

Gokhan43
03 04 2012, 15:38
İlk postta ilk eklediğim fotoğraf kendi çekimim.Yani MFD'da büyük kısımda hız göstergesi çıkmıyor ve 0 mph yer yazan yerde çıkıyor hız sürekli.İlk problemim o mph'yi kmh'ye çevirmek ikincisi ise büyük ekranda hız görebilmek :)

İlk postta ikinci eklediğim foto google'dan aldım sadece büyük ekran hız diye koydum.Örnek olması amacıyla yani :)

En son eklediğim foto da yine kendi aracımın.Kadranlar Kmh fakat o ufacık yerde yazan hız mph :) Bunu kmh yapıp bir de büyük ekranda hız görmek istiyorum o kadar :)

Gokhan43
03 04 2012, 15:39
MFA menüsünde gösterilen hızın ayarını yapabiliyorsunuz KM '/h olarak gösteriyor bizim Jetta da , ancak ufak hız ayarı değişmiyor mil olarak bulunması zorunlu sanırım artık araçlarda

Yok Sercan malesef MFA'da ayar yok kmh-mph ile ilgili.Units kısmında sadece yakıt değerlerini lt\100 , mpg vs olarak değiştirebiliyorsun ama hızla ile ilgili bir yer yok :)

srcn09
03 04 2012, 15:40
Gökhan abi ,

MFA türkçe değil mi senin ? MFA ayarlarından hızı açman gerekli o zaman büyük hızı görebiliyorsun , eğer MPH çıkarsa bununda ayarını KM /H 'ye çevirebilirsin

Aynı şekilde küçük hızda MFA ayarlarından açılıyor ikinci hız olarak geçiyor adı ama bunu MPH 'den KM / H 'ye çeviremiyorsun

Gokhan43
03 04 2012, 15:41
Yok 2012'den itibaren Türkçe oldu MFA'lar :)
Benim İngilizce.Alternative Speed Display açtığımda işte o ufacık hız açılıyor onu kapatırsam orada hava sıcaklığı yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam :)

VW_Passat
03 04 2012, 15:42
Yok 2012'den itibaren Türkçe oldu MFA'lar :)
Benim İngilizce.Alternative Speed Display açtığımda işte o ufacık hız açılıyor onu kapatırsam orada hava sıcaklığı yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam :)

O Speed Displayi MFA+ Menüsünde kapatabiliyorsun :)

srcn09
03 04 2012, 15:42
Yok 2012'den itibaren Türkçe oldu MFA'lar :)
Benim İngilizce.Alternative Speed Display açtığımda işte o ufacık hız açılıyor onu kapatırsam orada hava sıcaklığı yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam :)

Evet doğrudur :) Birde ekranda neler gösterilsin diye seçilen bir yerde vardı orda Speed seçince büyük hızı görüceksin ekranda

Gokhan43
03 04 2012, 15:44
O Speed Displayi MFA+ Menüsünde kapatabiliyorsun :)

Tamam işte Yasin kapatınca hiç bişey kalmıyor MFA'da hız ile ilgili.O ilk eklediğim fotoda gördüğün 0 mph yerine yanlış hatırlamıyorsam hava sıcaklığı yazıyor derece cinsinden. :)

Açınca da o bit kadar yerde mil olarak gösteren hız geliyor ben bunu büyük ekranda büyük rakamlarla görmek istiyorum ve kph olarak :)

Gokhan43
03 04 2012, 15:45
Evet doğrudur :) Birde ekranda neler gösterilsin diye seçilen bir yerde vardı orda Speed seçince büyük hızı görüceksin ekranda

Heh orda benim Speed yok :) Anlık tükeyim , yağ sıcaklığı vs vs var ama hız yok :)

solarapex
03 04 2012, 15:48
Arkadaşlar sanki bu değiştirilebiliniyor gibi hatırlıyorum.Ama B7 de

srcn09
03 04 2012, 15:54
Heh orda benim Speed yok :) Anlık tükeyim , yağ sıcaklığı vs vs var ama hız yok :)

Olması lazım :)

RadaR65
03 04 2012, 15:55
gökhan abi ortada bi karışıklık var ben anladığım kadarıyla ve kendi sorunumuda dile getirerek anlatayım;

gökhan abinin yol bilgisayarında (büyük kısımda) hız göstergesi çıkmıyor. oradaki hız göstergesini vag comdan açmak istiyor ikinci sorunu ise küçük bölümdeki hız göstergesini km/h ye çevirmek istiyor.

yasin abi aracı ilk aldığımızda bizdede büyük hız göstergesi çıkıyordu ama geçen gün bakmak için aradım bulamadım acaba özelliklerden kapattımmıki dedim kontrol ettim hepsinin başında tick vardı yani hepsi aktifdi benimde kafam karıştı? :(

srcn09
03 04 2012, 15:56
Oklarla yukarı aşağı yapıyormusunuz çok merak ettim ? Yani Speed bölümüne geliyormusunuz :)

Gokhan43
03 04 2012, 15:58
İyice karıştı sanırım :)

Bakın beyler açıkça yazayım tekrar :)

1.Benim ilk sorunum o küçük ekrandaki hızı mph'den kph'ye çevirmek istiyorum.Bunun için VAGCOM'dan ne yapmalıyım diye sordum :)

2.Eğer yapılabiliyorsa o küçük ekrandaki hızı ben büyük ekrana taşımak istiyorum sizin araçlarınızda olduğu gibi.Yani küçük olan yer iptal olacak ve büyük rakamlarla büyük ekranda tüketimin vs yazdığı yerde hız çıkacak tek başına.

Sanırım şimdi oldu :)

Sercan bu arada yok işte bende malesef Speed diye tick atılacak biryer :)

RadaR65
03 04 2012, 16:00
Sercan abi kafana güneşmi geçti? :))

speed bölümü yok. vardı kayboldu.

zaten bende yağ sıcaklığıda yok. speed de gitti. bomboş kaldı.

anlık tüketim , ortalama hız , start itibariyle saat felan kaldı :) :) şimdi önemli olan ben speed , ek yakıt alma , yağ sıcaklığını göstertebilirmiyim?

Arguss
03 04 2012, 16:02
Mfa'da ana menü altında All speed Distance diye bir seçenek olması lazım işaret varsa kaldırın hız büyük olarak ekrana gelecektir.
Bu işlemlerin vagcom'la ilgisi yok mfa'dan yapılıyor ikiside, km/h yapmak içinde menünün ismini unuttumda, yaktığın yakıtı litre bazından bir seçenk ve yanında km/h gibi bir seçenek olması lazım

logo
03 04 2012, 16:04
ÖTV indirimi olduğu zamanda aldınız heralde aracı. Doğuş ozaman araç yetiştiremediğinden mısıra giden araçları getirmişti. Hatta çoğu araçta çelik jant bile yoktu.

Gokhan43
03 04 2012, 16:10
Mfa'da ana menü altında All speed Distance diye bir seçenek olması lazım işaret varsa kaldırın hız büyük olarak ekrana gelecektir.
Bu işlemlerin vagcom'la ilgisi yok mfa'dan yapılıyor ikiside, km/h yapmak içinde menünün ismini unuttumda, yaktığın yakıtı litre bazından bir seçenk ve yanında km/h gibi bir seçenek olması lazım

Alternative Speed Display diye bir seçenek var aynen.Onu kaldırınca da büyük ekranda hız gelmiyor malesef. :) MFA Data menüsünde Anlık Tüketim, Menzil , Yağ sıcaklığı vs gösterilebilecek seçenekler arasında hız yok :) O yüzden Alt Speed Display kaldırınca MFA'da başka hiç biryerden hız göremiyorum :)
Dediğiniz yer sadece tüketimle ilgili olan değerler.En azından bende öyle. Yakıt değerlerinin gösterimini değiştirebiliyorum sadece.


ÖTV indirimi olduğu zamanda aldınız heralde aracı. Doğuş ozaman araç yetiştiremediğinden mısıra giden araçları getirmişti. Hatta çoğu araçta çelik jant bile yoktu.

Yok o çelik jant olmayanlar Primeline olarak geçiyor.Benim aracım (Exclusive) ESP ve Hill Holder harici donanım olarak eksiği yok. :)

http://e1203.hizliresim.com/v/m/3nkrz.jpg

http://e1203.hizliresim.com/v/m/3nkr8.jpg

RadaR65
03 04 2012, 16:11
gökhan bey yakın zamanda aracınızı servise götürdünüzmü? ben servisteki usta vag a bağladığında yanlışlıkla kapattığını düşünüyorum :(

Gokhan43
03 04 2012, 16:14
Yok Ziya benim gördüğüm tüm Exclusive'ler böyleydi.Mil olarak yazıyordu hızları.Serviste değişeceğini sanmıyorum :)

RadaR65
03 04 2012, 16:15
bende bu özellik açıktı. ne güzel hızı kocaman kocaman görüyordum. geçenlerde seçeneklerin arasında olmadığını farkettim. acaba kapatmış olabilirmiyim diye kontrol ettim ama hepsinin başı tickliydi. :))

srcn09
03 04 2012, 16:21
bende bu özellik açıktı. ne güzel hızı kocaman kocaman görüyordum. geçenlerde seçeneklerin arasında olmadığını farkettim. acaba kapatmış olabilirmiyim diye kontrol ettim ama hepsinin başı tickliydi. :))

Kendi kendine kapanmaz ki özellik :) Servislerde vag yok vas bağlıyorlar vas ile de ayarını değiştirmeleri çok uğraşmaları lazım

:)

srcn09
03 04 2012, 16:22
Yok Ziya benim gördüğüm tüm Exclusive'ler böyleydi.Mil olarak yazıyordu hızları.Serviste değişeceğini sanmıyorum :)

Abi o ufak yerde hep mil yazar zaten o km /h olmuyor

Gokhan43
03 04 2012, 16:26
Hmm şimdi baktım Ziya bahar temizliği konusunda video eklemişti orada da dikkatimi çekmişti onun Golf'ünde de o küçük yerde mil olarak gösteriyor hızı :)


http://www.youtube.com/watch?v=GtAisiWKKsk&feature=youtu.be

Bahar Temizliğine Yolculuk.. - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=GtAisiWKKsk&feature=youtu.be)

Şimdi o zaman benim sorunum büyük ekranda hız gösterebilmeye döndü :) Nasıl göstericez bunu :))

RadaR65
03 04 2012, 16:32
Hmm şimdi baktım Ziya bahar temizliği konusunda video eklemişti orada da dikkatimi çekmişti onun Golf'ünde de o küçük yerde mil olarak gösteriyor hızı :)


http://www.youtube.com/watch?v=GtAisiWKKsk&feature=youtu.be

Bahar Temizliğine Yolculuk.. - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=GtAisiWKKsk&feature=youtu.be)

Şimdi o zaman benim sorunum büyük ekranda hız gösterebilmeye döndü :) Nasıl göstericez bunu :))

ana benim videom :))

onda sıkıntı yok abi. adamlar zaten büyük ekrandan km/h ye baksın küçükten mp/h diye düşünmüş :)

RadaR65
03 04 2012, 16:34
Kendi kendine kapanmaz ki özellik :) Servislerde vag yok vas bağlıyorlar vas ile de ayarını değiştirmeleri çok uğraşmaları lazım

:)

benimki özel servis. usta vasa bağladı işini halletti. bende ustayla aramız iyi olduğu için çıraktan vag kabloyla notebook u isteyip kendim kurcalamıştım. kesin orada kaybettim. :)))

Gokhan43
03 04 2012, 16:40
Ee nasıl yapıyoruz o zaman bu büyük hız göstergesini :))

RadaR65
03 04 2012, 16:54
bundan sonra beklemede kalıcaz gökhan abi.

vag com dan anlayan bi yardımsever yardım edecektir umarım :) :) (yasin abi gibi :))) )

srcn09
03 04 2012, 17:34
Arkadaşlar az önce jetta ile markete gittim fotoğraf ve video çekimi yaptım ,

Küçük yerde yazan ekranı kapatırsanız MFA 'da km /h cinsinden büyük hızınız görüncektir , eğer ikinci hızınızı açarsanız bu sadece MİL cinsinden yazar km /h dönüşmüyor o zaman büyük ekranda speed kapanıyor ve menüde görünmüyor

srcn09
03 04 2012, 17:44
http://i.imgur.com/qFy4k.jpg

Çok Fonksiyonlu Gösterge Bilgisi ( Digital Hız yazan işaretli)

http://i.imgur.com/eBtKZ.jpg

http://i.imgur.com/WJn8c.jpg

Eğer ikinci hızı açarsam bu digital hız kayboluyor

http://i.imgur.com/aZfr6.jpg

Gokhan43
03 04 2012, 17:48
Çok Fonksiyonlu Gösterge Bilgisi (MFD DATA) menüsü altında Hız (Speed) seçeneği yok işaretlenecek :)

İkinci hız işaretliyken acaba Çok Fonksiyonlu Gösterge Bilgisi altında Hız seçeneği çıkıyor mu işaretlenebilmesi için ? İkinci hız işaretlenince acaba kayboluyor da ben mi göremiyorum o Hız seçeneğini :)

srcn09
03 04 2012, 17:49
Çok Fonksiyonlu Gösterge Bilgisi (MFD DATA) menüsü altında Hız (Speed) seçeneği yok işaretlenecek :)

İkinci Hız da kapalı dimi ?

Eğer yine yoksa Vag.Com dan aktif etmek lazım Yasin kodunu ekler ;)

srcn09
03 04 2012, 17:49
Çok Fonksiyonlu Gösterge Bilgisi (MFD DATA) menüsü altında Hız (Speed) seçeneği yok işaretlenecek :)

İkinci Hız da kapalı dimi ?

Eğer yine yoksa Vag.Com dan aktif etmek lazım Yasin kodunu ekler ;)

RadaR65
03 04 2012, 18:14
bak şimdi oldu. akşama denemem lazım.

neyse onu geçtim de yasin abi bizim araçta, ek yakıt alma ve yağ sıcaklığı açılabiliyormu?

Gokhan43
03 04 2012, 18:24
Tamam halloldu Sercan'ım çok sağol yahu Alt Speed Disp'i kaldırınca MFD Data kısmında Digit. Speed kısmı geldi ve işaretli olarak.Şimdi MFD'de kocaman Speed 0 Kmh yazıyor oh be :alk

Ama senin eklediğin gibi değil ilk postumda Google'dan bulup eklediğim fotodaki gibi Speed yazıyor altında 0 Kmh yazıyor :) Olsun o da şükür :)

RadaR65
03 04 2012, 18:44
biliyorum en yakın zamanda bizim kadranlarda türkçe olacak. inş. :(

srcn09
03 04 2012, 19:02
bak şimdi oldu. akşama denemem lazım.

neyse onu geçtim de yasin abi bizim araçta, ek yakıt alma ve yağ sıcaklığı açılabiliyormu?

Ek yakıt Vag.Com ile açılıyor, Yağ sıcaklığı zaten olmalı ?

srcn09
03 04 2012, 19:06
Tamam halloldu Sercan'ım çok sağol yahu Alt Speed Disp'i kaldırınca MFD Data kısmında Digit. Speed kısmı geldi ve işaretli olarak.Şimdi MFD'de kocaman Speed 0 Kmh yazıyor oh be :alk

Ama senin eklediğin gibi değil ilk postumda Google'dan bulup eklediğim fotodaki gibi Speed yazıyor altında 0 Kmh yazıyor :) Olsun o da şükür :)

Bende direk hız görünüyor :) Ama bazı model araçlarda Speed altında hız şeklinde 2012 lerde değişmiş demek ki

RadaR65
03 04 2012, 19:08
Ek yakıt Vag.Com ile açılıyor, Yağ sıcaklığı zaten olmalı ?

maalesef bende yok. ek yakıtı açtırmak lazımda yağ sıcaklığını bilmiyorum :(

Gokhan43
03 04 2012, 19:11
Bende direk hız görünüyor :) Ama bazı model araçlarda Speed altında hız şeklinde 2012 lerde değişmiş demek ki

Bilmiyorum 2010 model benim araç da 2011 Golf Jetta vs de senin eklediğin gibi komple hız görünüyor.Neyse vardır bunda da bir hayır :)

VW_Passat
03 04 2012, 21:04
Tamam halloldu Sercan'ım çok sağol yahu Alt Speed Disp'i kaldırınca MFD Data kısmında Digit. Speed kısmı geldi ve işaretli olarak.Şimdi MFD'de kocaman Speed 0 Kmh yazıyor oh be :alk

Ama senin eklediğin gibi değil ilk postumda Google'dan bulup eklediğim fotodaki gibi Speed yazıyor altında 0 Kmh yazıyor :) Olsun o da şükür :)

nedemistim sana,

km/h ve mph yi ayni anda göstertemiyorsun :). Biri aktif iken digeri kapaniyor :)

Speed yazmasi cok normal cünkü 2010 modelin sonlarinda bu Speed olayi kayboldu :). Benim eski Gösterge Panelimde de vardi yenisinde yok.

Gokhan43
03 04 2012, 21:11
Yok benim öyle bi derdim yok zaten o mph orada hiç bir işime yaramıyordu zaten en azından kph olarak görünsün de bi işe yarasın diyordum.

Çünkü ben Alt Speed Disp açık iken MFA Data kısmında Digital Speed seçeneğinin kaybolacağını bilmiyordum :)

Askın
10 03 2016, 03:04
İyice karıştı sanırım :)

Bakın beyler açıkça yazayım tekrar :)

1.Benim ilk sorunum o küçük ekrandaki hızı mph'den kph'ye çevirmek istiyorum.Bunun için VAGCOM'dan ne yapmalıyım diye sordum :)

2.Eğer yapılabiliyorsa o küçük ekrandaki hızı ben büyük ekrana taşımak istiyorum sizin araçlarınızda olduğu gibi.Yani küçük olan yer iptal olacak ve büyük rakamlarla büyük ekranda tüketimin vs yazdığı yerde hız çıkacak tek başına.

Sanırım şimdi oldu :)

Sercan bu arada yok işte bende malesef Speed diye tick atılacak biryer :)



ben bu yüzden ekranı kırmak üzereyim :D

Askın
10 03 2016, 03:11
az öncde beni sinir krizinden kurtardır üstad :D