PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Forumumuzun Bilgisayardan Anlayan Üyeleri, Bi kaç Dakikanızı Alabilirmiyim?



RadaR65
03 04 2012, 13:25
Merhaba abilerim ve kardeşlerim.

İş yerimizde kullandığımız iki adet bilgisayarımız (Leptop & Desktop ) ve bir adedde kablosuz modemimiz var.

Leptop bilgisayarımda Win7 Ultimate 32 Bit yüklü. Desktop ta ise Win xp Sp3 Kurulu.

Modem kablolu olarak desktopa bağlanıyor kabloSUZ olarakta leptopuma. Leptopuma bağlı bir adet de yazıcı var.

Benim amacım desktopta bir klasörü paylaşıma açmak, leptoptaki yazıcıyıda desktopta kullanmak.

Ama ne yaptıysam xp de açtığım klasörü 7 de göremedim.

7 de paylaşıma açtığım yazıcıyıda xp de göremedim. çıldırmak üzereyim. ne olur bana yardım edin.

ofisteki bütün işlerim bu yüzden aksadı.

değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim

saygılarımla.



ÖNEMLİ NOT: İki bilgisayarımında çalışma grup adları aynı.. KOCAOFISSER AG

sivil
03 04 2012, 13:29
Ağ bağlantılarında Bilgisayarları ve aygıtları görüntüle sekmesinde görünüyormu her iki pc de de karşıt bilgisayarlar?

logo
03 04 2012, 13:40
İzinler kısmına Everyone kullanıcısını ekledin mi ?

RadaR65
03 04 2012, 13:44
klasör seçeneklerinde ekledim. :)

RadaR65
03 04 2012, 13:50
turhan abi win 7 de bilgisayarları ve aygıları görüntüle dedim iki adet bilgisayar verdi bana;

biri ZIYAKOCAK (LEPTOP)

Diğeride KOCAKOFISSER. Bu nedir bilmiyorum. diğer bilgisayarın tam adı IsmailKocak ..

:(

RadaR65
03 04 2012, 13:55
biraz önce desktopun tam adını değiştirdim ve farklı bir isim verdim.

leptoptan bilgisayarları ve aygıları görüntüle dedim. yeni verdiğim isim karşımda gözüktü.

sonra desktoptan herhangi bir klasörü özelliklerinden paylaşıma açtım.

leptoptan bilgisayarın ismine tıkladığımda paylaşıma açtığım klasörü gördüm buraya kadar sıkıntı yok.

sonra tekrar leptoptan, bilgisayarları ve aygıtları görüntüle sekmesinden kendi bilgisayarıma girdiğimde leptoptaki paylaşıma açtığım klasörü ve yazıcımı gördüm.

buraya kadarda sıkıntı yok ama desktopta leptoptan açtığım klasörü ve yazıcıyı göremiyorum. :(

Risk
03 04 2012, 14:05
Her 2 istasyondada Start > Run

\\localhost (file://\\localhost) ENTER

çalıştırdığınızda kullanıma açtığınız klasörleri görebiliyormusunuz ??

Ayrıca bu 2 istasyon birbirlerini Network anlamında görebiliyorlarmı ?? Bu istasyonlar Modemden hangi IP adreslerini almışlar ??

RadaR65
03 04 2012, 14:33
recep abim; cevabın için teşekkür ederim.

start/run = \\localhost yaptığım zaman windows bulamıyor uyarısı aldım.

network anlamında görüp görmediklerini nasıl anlarım?

modemden aldıkları ıp yi nasıl görebilirim.

biraz soruya soruyla cevap vermek gibi oldu ama toy luğumuza say abi.

saygılar.

Risk
03 04 2012, 14:39
Start > Run > CMD
Enter

Açılan siyah pencerede

ipconfig
Enter

Bunun gibi bir çıktı görmen lazım..

IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 172.18.9.99 ( Bu sayılar sende 192.168 ..... şeklide olabilir )

Daha sonra Start > Run

\\192.168.X.X (file://\\192.168.X.X) ( Yukarıdaki anlatımda kendi bilgisayarında gördüğün IP adresini yazıp dene )

Risk
03 04 2012, 14:44
http://www.webune.com/forums/web/img/webune-com/200804/28p1337-windows-ipconfig.jpg

sivil
03 04 2012, 14:47
Birinde xp var diğerinde win7 sorun bundan yaparmı bilemiyorum.Benim birinde win 7 var diğerinde vista hiç bir sorun yok.Her iki bilgisayarda da ortak kullanıma açılmasını istediğin klasörlere izni vermelisin.Recep networkcü o daha iyi bilir.

RadaR65
03 04 2012, 14:59
recep abi cmd yaptım. ıp 192.168.2.2 çıktı. çalıştıra: \\192.168.2.2 yazdım xp de paylaşıma açtığım klasörler çıktı karşıma. şimdi ne yapmalıyım?

Risk
03 04 2012, 15:02
recep abi cmd yaptım. ıp 192.168.2.2 çıktı. çalıştıra: \\192.168.2.2 yazdım xp de paylaşıma açtığım klasörler çıktı karşıma. şimdi ne yapmalıyım?


Aşağıdaki URL de bulunan Ammy Admin V3 EXE isimli dosyayı download et .
Ammyy Admin - Free Remote Desktop Sharing and Remote Control software - download. (http://www.ammyy.com/en/downloads.html)

Download ettikten sonra çalıştır.

Çalıştırdıktan sonra sol tarafta Your ID şeklinde bir numara verecektir. O numarayı bana özel mesajdan gönderiver.

gokbrk
03 04 2012, 15:15
Recep Bey bağlanıp bakacak. Uzman üstüne başka bir uzman lafı olmaz ama birde güvenlik duvarlarını kontrol edin derim. Normalde smb'ler defaultta açıktır ama ek bir ayar yapılmış olabilir diye söyledim...

Risk
03 04 2012, 15:40
Recep Bey bağlanıp bakacak. Uzman üstüne başka bir uzman lafı olmaz ama birde güvenlik duvarlarını kontrol edin derim. Normalde smb'ler defaultta açıktır ama ek bir ayar yapılmış olabilir diye söyledim...


Estğ. Gökay.

Halletik Ziya arkadaşımızın problemini.

RadaR65
03 04 2012, 15:43
Recep abim; buradan tekrar tekrar teşekkür ederim. gerçekten bu işi bilen birinin yapması daha iyi oluyor.

başından sonuna kadar hiç bir şey anlamadım desem yeri var.

ama çok sağlıklı ve stabil bir sistem olduğu kesin.

bi ara müşterim geldi ben bakamadım yaptıklarına en son geldiğimde desktoptan onay bekliyordun.
her neyse. sorun halloldu. :)

ama lütfen desktopa win7 kuracağımda şu işi banada anlat yoksa ben daha çooook konu açarım :))

saygılarımla.

Risk
03 04 2012, 15:45
Recep abim; buradan tekrar tekrar teşekkür ederim. gerçekten bu işi bilen birinin yapması daha iyi oluyor.

başından sonuna kadar hiç bir şey anlamadım desem yeri var.

ama çok sağlıklı ve stabil bir sistem olduğu kesin.

bi ara müşterim geldi ben bakamadım yaptıklarına en son geldiğimde desktoptan onay bekliyordun.
her neyse. sorun halloldu. :)

ama lütfen desktopa win7 kuracağımda şu işi banada anlat yoksa ben daha çooook konu açarım :))

saygılarımla.

Sen Win7 'yi kur aynı numaradan ararsan hallederiz. Zaten basit bir işlem olduğunu anlayacaksın. :)

RadaR65
03 04 2012, 15:47
Sen Win7 'yi kur aynı numaradan ararsan hallederiz. Zaten basit bir işlem olduğunu anlayacaksın. :)

abi varolan sistemi değerlendireceksek basit olabilir, benim gayem sıfırdan nasıl kuracağız?

yani iki farklı çalışma grubu, bilgisayar adları olan bir sistemde? :))

Risk
03 04 2012, 15:49
abi varolan sistemi değerlendireceksek basit olabilir, benim gayem sıfırdan nasıl kuracağız?

yani iki farklı çalışma grubu, bilgisayar adları olan bir sistemde? :))

Her şey hallolur :) Sen Win7 'yi helebir kur.

RadaR65
03 04 2012, 15:57
babam italyaya gittiği gün seni arıyorum abi. dükkanın kapılarıda kilitleyip her iki bilgisayardada ekran kaydedici kuruyorum.. sonra şu AA Programını açıp seni ararım.

(her seferinde farklı programlar keşfediyorum yaa : team wiever, alpemix, aa :)) )

yoksa bu iş olmayacak. sen anlatsanda ben kesin anlamayacağım :) :) görsel destek şart :))

sivil
03 04 2012, 18:03
Recep bu adama fazla tiyo verme hacker kokusu gelmeye başlayacak bu gidişle bundan :)

RadaR65
03 04 2012, 18:15
Recep bu adama fazla tiyo verme hacker kokusu gelmeye başlayacak bu gidişle bundan :)

her tarafım hacker olsa kaç yazar abi. benden sadece iyi bi mobilyacı olur.. (oluyorda zaten :))) )

sivil
03 04 2012, 19:59
Estğ. Gökay.

Halletik Ziya arkadaşımızın problemini.
Bu arada... Recep, Ziya'nın bilgisayarda durumlar nasıldı ? Neler vardı neler yoktu,temizmiydi :)))

RadaR65
07 04 2012, 07:50
recep abim; dünden beri düzelir diye beklediğim bir sıkıntı var başımda abicim.

win7 açıldığı zaman ortak ağ sürücülerine yeniden bağlanılamıyor diyor. ayrıca masaüstünde bi bilgisayarımda duran ortak hdd lerin üzerinde bi çarpı işareti var?

acaba neden yapıyor olabilir?

yarımın için teşekkür ederim abi. :(