PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni baslayanlar icin VAG COM anlatimi



VW_Passat
25 03 2012, 22:06
Yeni baslayanlar icin bir mini anlatim yapiyorum VAG COM ile :).

VCDS "VAG COM DIAGNOSTIC SYSTEM"

VAG COM Lisansli yazilim olmasi sarttir. Lisansli yazilim biraz pahali ama bunu aldiginiz cok degiyor cünkü aracinizda Servis ne yapabiliyorsa sizde aynisini yapabiliyorsunuz :)

- Kodlama, özellik acma
- Servis sayacini sifirlama
- Kontrol Üniteleri denetleme
- Motor verilerini vs. kontrol etme
- Arizalari kontrol etme
ve daha bir sürü özellik


http://i.imgur.com/5OgHD.jpg

Ana Pencere; burada ne yapacagimizi secebiliyoruz. Kirmizi sayilar ile Resimde belirttigim yerleri acikliyorum;

(1) = Buradan Kontrol Ünitelere erisebiliyorsunuz. Aracinizda kac tane Kontrol var ise burada görüp istediginiz Kontrol Üniteyi tiklayip, Kodlama islemi, hata arattirma, ölcüm, düzenleme, test etme gibi özelliklere ulasabiliyorsunuz.

(2) = Auto-Scan sayesinde aracdaki tüm Kontrol Üniteleri tarattirip hata varmi yokmu genel olarak görebiliyorsunuz. Ayni zamanda txt. olarak o bilgileri bir kenara kayit edin cünkü orada ayni zamanda güncel aracin üzerinde Orjinal Kodlar yaziyordur. O kodlari arac ömrü boyunca saklayin.

(3) = Servis sayacini geri cevirme. Aracinizi kendiniz Servis yaptiysaniz veya özel bir yerde yaptirdiysaniz kendiniz Servis aralik sayacini sifirlaya bilirsiniz buradan.

(4) = OBD 2/EOBD özel fonksiyonlar. Burada Motor veya sanziman, Tork, Güc vs. türlü seyleri ölcebiliyoruz.

(5) = Cesitli özel Fonksiyonlar, Gateway e bagli olan Üniteler, Transport modunu acip kapatma gibi özellikler var

(6) = VCDS Ayarlar yeri, buradan Ekran büyüklügünü veya Kabloyu tanitim yapabiliyoruz ayni zamanda yeni yazilim arattirabiliyoruz VAG COM icin.

(7) = Kablonuz ve yazilim Lisans ile ilgili bilgiler



(1) = Üniteler bölümü


http://i.imgur.com/N2jeE.jpg

Yukarida ki resimde görüldügü gibi aracimizda ne üniteler takili görebiliyoruz. Benim aracta 22 tane Ünite var ve bu sayi azalip veya cogalabiliyor donanima göre 30 tane Ünitesi olan aracta gördüm bu meslek hayatimda (Audi A5 Sportback araci kodlamistim).

Önde Ünitenin Adresi ve neye ait oldugunu yaziyor. Herhangi bir ünitenin üzerine tikladiginizda bu menü cikacaktir karsiniza (alt resim)

http://i.imgur.com/stzSz.jpg

Burada Kontrol Ünitenin icine girmis oluyorsunuz ve cesitli seyler degistirmis oluyorsunuz. Resimde gördügünüz yer Adres 19 CAN Gateway dir. Üst kisimda Ünitenin Parca numarasi izin numarasi vs. bilgileri yaziyor ve altta ise cesitli fonksiyonlar var.

Fonksiyon 02 = Hatalari görebiliyorsunuz ve silebiliyorsunuz
Fonksiyon 03 = Aracin durdugu yerde herseyini test edebiliyorsunuz calisiyormu diye
Fonksiyon 07 = uzun kodlama. Burada aracin ünitesini kodluyorsunuz. Dikkat burada bir yanlislik Ünitenin bozulmasina sebep olabilir en kötü durumda !
Fonksiyon 08 = Ölcüm bloklari. Burada Ünite deki herseyi ölcebiliyorsunuz. Misal Motor da Motor isisindan Torkuna kadar herseyi bakabiliyorsunuz hareket halinde veya arac rölatinde calisirken.
Fonksiyon 11 = Kodlama, burada kodlamak biraz karisik yani burada kodlama yaparken Tamir kitablarini göz atmayi unutmayin
Fonksiyon 10 = Düzenleme, burada Ünitede ki ayarlari yapabiliyorsunuz
Fonksiyon 16 = Giris izni, Fonksiyon 1A da veya bazi kodlamalarda bu Giris izni sifresini istiyor. Sifreyi buradan alabilirsiniz
Verbauliste = Burada Üniteye neler baglanmis aracta neler var bakabiliyoruz
Erw. Messwerte = gelistirilmis ölcüm degerleri. Burada da blok blok ölcüm yapabiliyorsunuz


FONKSIYON 07 - Uzun kodlama

http://imgur.com/stzSz,N2jeE,dU0iV,QcviU#2
http://i.imgur.com/QcviU.jpg

Ünitede Fonksiyon 07 kodlamaya girdinizmi karsiniza bu ekran cikacaktir. Resimde görmüs oldugunuz pencere Adres 09 Merkezi Üniteye aittir. Merkezi Ünite ye ayni zamanda 2 ek Ünite daha bagli. RLS (Rain Light Sensör) ve Silgec kolu üniteside baglidir. Yukaridaki yerden hangi üniteyi istedigimizi secebiliyoruz. Alt kisimda ise uzunca yazilar vardir, onlar güncel Kodlardir. Her kodlama yapmadan önce mutlaka ama mutlaka eski kodlari not ediniz bir yere !. Alta ise yeni yapmis oldugunuz kodlar geliyor. Kodlamak icin Kodlama Asistanina basiyoruz ve Asistan menüsü cikiyor karsimiza (alt resimden devam).

Ünitelerde Byte ve Bit kodlamalari vardir. Ünitenin hafizasi cok kücük oldugu icin "Bit" kapasitesinde veriler alabiliyor. 1 Byte da 7 ila 8 Bit vardir. Aciklama alt resimde devam.

http://i.imgur.com/xkUu9.jpg
http://imgur.com/p1139


FONKSIYON 02 - Hata gösterimi

http://i.imgur.com/Bem6g.png

Burada hata kayitlarini silebilirsiniz. Gördügünüz gibi örnek olarak bir hata var. Gecende Üniteyi sökmüstüm yerinden ondan iletisim yok gelip gecici diyor. Böyle bir durumda hatayi kodu sayesinde ne yapacaginiz nereden ne bozuk görebilirsiniz :). Gelip gecici oldugu icin sildim bir daha da gelmedi bu hata.

(1) = Hatalari Printer ile bas
(2) = Kodu kopyala
(3) = Kodu kayit et
(4) = Hatayi sil (her hata silinmeye bilir, gelip gecici hatayi silersiniz ama ariza olan bir parcada silinmiyor malesef)


FONKSIYON 10 - Düzenleme

http://i.imgur.com/dPN4L.png
http://i.imgur.com/66BgW.png

Burada Kontrol ünitede ayarlama yani düzenleme yapabiliyoru. Resimde misal olarak Parksensör ses tonunu degistirebiliyoruz. Bunun icin gerekli Kanal a ve gerekli degerleri vermek gerekiyor.



(2) = Auto Scan

http://i.imgur.com/Yfhyv.png
http://i.imgur.com/3dbTa.jpg
http://i.imgur.com/ffTVm.jpg

Auto Scan ile yukarida resimlerde gördügünüz gibi aracinizda ki Hatalari okutturabiliyorsunuz veya genel söyle kodlarina veya neler takili ne var ne yok diye bakabiliyorsunuz. Ilk baslayanlar mutlaka Auto scan yaptirip tüm degerleri kayit etsin arac ömrü boyunca.
Resimlerde gördügünüz gibi Kirmizi yazili olan ünitelerde hatalar varmis. Toplam 8 hata var 8 cesitli ünitede. Radyo ve Navigasyon sistemim kisa devre yapmisti gecende nedense onun yüzünden gelip gecici hata olusmus. Hata silindi tekrar kontrol edildi bir daha uyari gelmiyor. 4 defa kapi hatasi var nedeni ise gecende Esik aydinlatmalari sökmüstüm Sistem onlari göremeyince hata uyarisi vermis hepsini sildim. CAN Gateway Radyo yüzünden hata vermis kisa devre yaptigi icin. Sildim tekrar vermedi hata. Telefon üniteyi sökmüstüm oda hata vermis onuda sildim yani temizlendi simdi. Böyle yararini görebiliyorsunuz.

Temizlenmis hali

http://i.imgur.com/Shkhq.jpg


http://i.imgur.com/ePv7m.png

Burada Lisansinizi ve durumunu görebilirsiniz. Eger Lisansiniz varsa Full Lisans sahibisiniz yani tüm Fonksiyonlari sahipsiniz. Ayni zamanda Yazilim statüsünü vs. görebilirsiniz.


http://i.imgur.com/MASDj.jpg

Burada Update lere bakabilirsiniz. Yazilim Update geldimi genelde kendi söylüyor hemen Update var diye.



http://i.imgur.com/wJ0Q9.png

Yukarida Ölcüm Bloklari ile DSG yi ölctüm biraz :). O kadar bakilacak seyler ve ölcülecek veriler varki burada 1 Laptop aküsü ve Benzin yetmez :). Söyle genel bir Bakis. Blok 1 de Frene basmisim görünüyor, Frene basmisim Shiftlock basili degil hizim 0km/h. Blok 2 de Vites konumu P de tiptronik aktif degilmis. Blok 3 de Motor deviri 800U/min, tesvik deviri 800U/min, daha bir sürü degerler daha.

Buda bir örnek video nasil calistigina dair. Video da frene bastigim bile görünüyor sistemde :)

DSG takip - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=RAVOBadH7Yo&list=UUI-nSK812TFoEKGKo_BrhPg&index=2&feature=plcp)

kuscugokhan
25 03 2012, 22:17
supersin Yasin supersin.. :)

errddm
25 03 2012, 22:20
Ellerine sağlık Yasin..Konuyu sabitlemelisin bence..

VW_Passat
25 03 2012, 22:33
Konu sabitlenmistir. Ben Tesekkür ederim.

By Devvil
25 03 2012, 22:43
Kayıp güç anlık tork vs. değerlerini alabiliyormusun?

VW_Passat
25 03 2012, 22:51
Kayıp güç anlık tork vs. değerlerini alabiliyormusun?

anlik Tork degerlerini bakabiliyoruz ama diger degerlere bakmam lazim bir cok degerler var orada :)

By Devvil
25 03 2012, 22:57
Daha çok çalışman lazım o zaman.. :içki

SELÇUK
26 03 2012, 00:05
copy paste yapıyorum helal et yasin :))

VW_Passat
26 03 2012, 00:11
copy paste yapıyorum helal et yasin :))

Helal olsun abicim nedemek :)

SELÇUK
26 03 2012, 00:28
eyvallah :)

srcn09
26 03 2012, 00:54
Yasin süper anlatım olmuş yeni başlayanlar için çok faydalı olucaktır :)

Tork bilgilerine bakldığını vs bilmiyordum gittiğimde kontrol edicem bende :)

VW_Passat
26 03 2012, 00:56
Yasin süper anlatım olmuş yeni başlayanlar için çok faydalı olucaktır :)

Tork bilgilerine bakldığını vs bilmiyordum gittiğimde kontrol edicem bende :)

Motor veya Sanziman ünitesine gir ve orada Ölcme yerine bas Bloklari dolas bir yerde Tork gücü var :)

srcn09
26 03 2012, 01:16
Yasin youtube da DSG Takip diye bir video yüklemişsin orda neyi kontrol ediyorsun :)

VW_Passat
26 03 2012, 01:19
Yasin youtube da DSG Takip diye bir video yüklemişsin orda neyi kontrol ediyorsun :)

Yani örnek olsun diye gösterdim cektim ben o video yu :). Ama gördüysen Blok birde Frene basinca sinyal aliyormu sistem vs. diye görünüyor hepsi. Blok 2 de Vitesler yaziyor ve Blok 3 de motor devri var. Bunlari degistirebiliyorsun :)

gokbrk
26 03 2012, 10:44
Yasin çok güzel bir paylaşım olmuş. Eline sağlık.

bjk
26 03 2012, 11:51
Yasin paylaşım için teşekkürler

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 Beta-2

baron
05 04 2012, 16:42
Yazılımı nasıl temin edebiliriz?

RadaR65
05 04 2012, 17:01
usta büyüksün!

97has
05 04 2012, 18:01
Eline sağlık Yasin abi.. :) Good job. :)

mert03
30 05 2012, 20:27
kodlar nerde peki?

srcn09
30 05 2012, 20:38
kodlar nerde peki?

Vag.Com konusu altında hepsi mevcut , ayrı ayrı başlık altında görülüyor

saydalan
30 05 2012, 20:39
Yazılımı nasıl temin edebiliriz?

+1

srcn09
30 05 2012, 20:40
+1


Lisanslı yazılımlar oldukça pahalı Yasin dışında bizler korsan yazılım kullanıyoruz sahibinden.com gibi yerlerde satışları ancak ben pek güvenmiyorum benim aldığım kişi de satışı yapmıyor artık

okan992
16 06 2012, 14:53
yasin bey
Vag Com 11.8.3 Vw-aud-seat Programl Vcds 118 Vag-com - SanalPazar (http://www.sanalpazar.com/Vag-Com-11.8.3-Vw-audi-seat-Programli-Vcds-118-Vag-com__isp3801814)
linkteki kabloyu aldım. Son versiyon 11.8.3
Satıcı arkadaş umduğunu bulamassan hemen geri alırım diye sözünü verdi. Ancak galiba bu versiyon betaymış. Son
versiyon olması sebebiyle B7 lerede bağlanabilirim diye düşünüyorum. Sizin düşünceleriniz nedir acaba? Pazartesi
gelecek ve vaktim yettiğince kurcalıyacağım. Şuanki aracımla hertürlü işlemi yapabilleceğimi düşünüyorum. Ancak
siparişte olan ve temmuzun son haftası gelecek CC 1.4 tsi aracıma bağlanabilecekmiyim onu bilmiyorum. Değerli
görüşlerinizi bekliyorum.
Saygılar..

semihgs
25 06 2012, 10:42
bende vagcom 409.1 var bununla kodlama yapamıyor muyum acaba?
VAGCOM USB KKL 409.1 Cable For AUDI Volkswagen OBD2 OBDII Car Diagnostic Scanner - BuyinCoins.com (http://buyincoins.com/details/vagcom-usb-kkl-409-1-cable-for-audi-volkswagen-obd2-obdii-car-diagnostic-scanner-product-12181.html)

a_akarsu
25 06 2012, 11:53
Süper bir çalışma, ellerinize sağlık Yasin Bey :)

academian97
25 06 2012, 12:01
Yasin ellerine sağlık, senin tavsiye ettiğin orjinal kabloları ve yazılımlarını burada paylaşırsan (link vs.) sevinirim ;)

asimetrikos
23 07 2012, 09:53
Yasin ellerine sağlık, senin tavsiye ettiğin orjinal kabloları ve yazılımlarını burada paylaşırsan (link vs.) sevinirim ;)

+1

lider75
21 09 2012, 21:05
Ben de Harun'a rica ettim bakalım ne kadar sonra gelecek? Sabirsizlikla bekliyorum.

aes08
01 12 2012, 19:09
Bilgisayarla arabayı bağladım bir birine options test yapıyorum sonra bilgisayar kendine reset atıyor böyle bir olay başına gelen var mı ?

serow
01 12 2012, 23:49
Yasin abi,

Harika Anlatmissin, benimde vagcom gelsin kesinlikle buraya yeniden bakacagim!

mehmetmert
05 12 2012, 19:02
Vallahi şu anda benim okudupum Türkçe en kapsamlı ve en yararlı yazı.Benim araba GOlf burdakilerin çoğuda olmayacaktır ama genede çok güzel bilgiler teşekkür ederim :)

RadaR65
05 12 2012, 23:07
Vallahi şu anda benim okudupum Türkçe en kapsamlı ve en yararlı yazı.Benim araba GOlf burdakilerin çoğuda olmayacaktır ama genede çok güzel bilgiler teşekkür ederim :)

Aynı kaderi paylaşıyoruz. Yasin Abi golfcülerede destek verse ne güzel olur. :(

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

mehmetmert
05 12 2012, 23:31
Aynı kaderi paylaşıyoruz. Yasin Abi golfcülerede destek verse ne güzel olur. :(

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Vallahi hiç sorma abi hatim indirdim ama böyle birşey bulamadım ben bizim golfler için:hh

vw1903
15 01 2013, 17:39
bundan daha muhteşem anlatılamzdı ellerıne saglık

mrtdmrkl
11 04 2013, 19:03
Yasin abi bu vag com kabloyu nerden alabilirim yardımcı olurmusun.

mrtdmrkl
11 04 2013, 19:04
vag com kablosunu nereden alabilirim yardımcı olurmusunz.

dirlik
11 04 2013, 20:05
ben harun arkadaşımdan almıştım.11.11.3. İstersen aldığım fiyaya sana verebilirim.

vag com kablosunu nereden alabilirim yardımcı olurmusunz.

PhanteS
18 05 2013, 10:32
arkadaşlar bu yazılımı ara kablosunu nerden temin edebiliriz.

Emre_4758
18 05 2013, 10:37
arkadaşlar bu yazılımı ara kablosunu nerden temin edebiliriz.
Harun ve Sercan satıyor.
http://www.passatturkiye.com/satilik-olanlar/6893-satilik-volkswagen-urunleri-har-ser.html

PhanteS
18 05 2013, 12:45
Teşekkür ederim emre bey

Emre_4758
18 05 2013, 16:26
Teşekkür ederim emre bey
Rica ederim. :)

karizmatik
07 07 2013, 10:32
merhaba arkadaslar ,ben vagcom 12.10 almisdim ama birtürl calistiramadim, günlerdir ugrasmakdayim. vcds bütün programlari denedim internette de girmisdim... acaba ondanmi olmiyor ,kablomu bozuldu ? driverdemi sorun var ? yoksa benim arabayami olmiyor ? bendeki kablo vagcom 12.10 Dual-K & Can USB // VAG / ISO Interface yaziyor .. arabam audi a3 2005 model.

salcek
15 08 2013, 13:08
Yeni baslayanlar icin bir mini anlatim yapiyorum VAG COM ile :).


Ilk baslayanlar mutlaka Auto scan yaptirip tüm degerleri kayit etsin arac ömrü boyunca.



bu saklamamız gereken dosyada bit ler ve bytler mi var ayarlarını bozarsak buradki orijinal ayarlarına mı bakıcağız.

zaloglu
15 08 2013, 16:14
Yeni baslayanlar icin bir mini anlatim yapiyorum VAG COM ile :).

VCDS "VAG COM DIAGNOSTIC SYSTEM"

VAG COM Lisansli yazilim olmasi sarttir. Lisansli yazilim biraz pahali ama bunu aldiginiz cok degiyor cünkü aracinizda Servis ne yapabiliyorsa sizde aynisini yapabiliyorsunuz :)

- Kodlama, özellik acma
- Servis sayacini sifirlama
- Kontrol Üniteleri denetleme
- Motor verilerini vs. kontrol etme
- Arizalari kontrol etme
ve daha bir sürü özellik


http://i.imgur.com/5OgHD.jpg

Ana Pencere; burada ne yapacagimizi secebiliyoruz. Kirmizi sayilar ile Resimde belirttigim yerleri acikliyorum;

(1) = Buradan Kontrol Ünitelere erisebiliyorsunuz. Aracinizda kac tane Kontrol var ise burada görüp istediginiz Kontrol Üniteyi tiklayip, Kodlama islemi, hata arattirma, ölcüm, düzenleme, test etme gibi özelliklere ulasabiliyorsunuz.

(2) = Auto-Scan sayesinde aracdaki tüm Kontrol Üniteleri tarattirip hata varmi yokmu genel olarak görebiliyorsunuz. Ayni zamanda txt. olarak o bilgileri bir kenara kayit edin cünkü orada ayni zamanda güncel aracin üzerinde Orjinal Kodlar yaziyordur. O kodlari arac ömrü boyunca saklayin.

(3) = Servis sayacini geri cevirme. Aracinizi kendiniz Servis yaptiysaniz veya özel bir yerde yaptirdiysaniz kendiniz Servis aralik sayacini sifirlaya bilirsiniz buradan.

(4) = OBD 2/EOBD özel fonksiyonlar. Burada Motor veya sanziman, Tork, Güc vs. türlü seyleri ölcebiliyoruz.

(5) = Cesitli özel Fonksiyonlar, Gateway e bagli olan Üniteler, Transport modunu acip kapatma gibi özellikler var

(6) = VCDS Ayarlar yeri, buradan Ekran büyüklügünü veya Kabloyu tanitim yapabiliyoruz ayni zamanda yeni yazilim arattirabiliyoruz VAG COM icin.

(7) = Kablonuz ve yazilim Lisans ile ilgili bilgiler



(1) = Üniteler bölümü


http://i.imgur.com/N2jeE.jpg

Yukarida ki resimde görüldügü gibi aracimizda ne üniteler takili görebiliyoruz. Benim aracta 22 tane Ünite var ve bu sayi azalip veya cogalabiliyor donanima göre 30 tane Ünitesi olan aracta gördüm bu meslek hayatimda (Audi A5 Sportback araci kodlamistim).

Önde Ünitenin Adresi ve neye ait oldugunu yaziyor. Herhangi bir ünitenin üzerine tikladiginizda bu menü cikacaktir karsiniza (alt resim)

http://i.imgur.com/stzSz.jpg

Burada Kontrol Ünitenin icine girmis oluyorsunuz ve cesitli seyler degistirmis oluyorsunuz. Resimde gördügünüz yer Adres 19 CAN Gateway dir. Üst kisimda Ünitenin Parca numarasi izin numarasi vs. bilgileri yaziyor ve altta ise cesitli fonksiyonlar var.

Fonksiyon 02 = Hatalari görebiliyorsunuz ve silebiliyorsunuz
Fonksiyon 03 = Aracin durdugu yerde herseyini test edebiliyorsunuz calisiyormu diye
Fonksiyon 07 = uzun kodlama. Burada aracin ünitesini kodluyorsunuz. Dikkat burada bir yanlislik Ünitenin bozulmasina sebep olabilir en kötü durumda !
Fonksiyon 08 = Ölcüm bloklari. Burada Ünite deki herseyi ölcebiliyorsunuz. Misal Motor da Motor isisindan Torkuna kadar herseyi bakabiliyorsunuz hareket halinde veya arac rölatinde calisirken.
Fonksiyon 11 = Kodlama, burada kodlamak biraz karisik yani burada kodlama yaparken Tamir kitablarini göz atmayi unutmayin
Fonksiyon 10 = Düzenleme, burada Ünitede ki ayarlari yapabiliyorsunuz
Fonksiyon 16 = Giris izni, Fonksiyon 1A da veya bazi kodlamalarda bu Giris izni sifresini istiyor. Sifreyi buradan alabilirsiniz
Verbauliste = Burada Üniteye neler baglanmis aracta neler var bakabiliyoruz
Erw. Messwerte = gelistirilmis ölcüm degerleri. Burada da blok blok ölcüm yapabiliyorsunuz


FONKSIYON 07 - Uzun kodlama

http://imgur.com/stzSz,N2jeE,dU0iV,QcviU#2
http://i.imgur.com/QcviU.jpg

Ünitede Fonksiyon 07 kodlamaya girdinizmi karsiniza bu ekran cikacaktir. Resimde görmüs oldugunuz pencere Adres 09 Merkezi Üniteye aittir. Merkezi Ünite ye ayni zamanda 2 ek Ünite daha bagli. RLS (Rain Light Sensör) ve Silgec kolu üniteside baglidir. Yukaridaki yerden hangi üniteyi istedigimizi secebiliyoruz. Alt kisimda ise uzunca yazilar vardir, onlar güncel Kodlardir. Her kodlama yapmadan önce mutlaka ama mutlaka eski kodlari not ediniz bir yere !. Alta ise yeni yapmis oldugunuz kodlar geliyor. Kodlamak icin Kodlama Asistanina basiyoruz ve Asistan menüsü cikiyor karsimiza (alt resimden devam).

Ünitelerde Byte ve Bit kodlamalari vardir. Ünitenin hafizasi cok kücük oldugu icin "Bit" kapasitesinde veriler alabiliyor. 1 Byte da 7 ila 8 Bit vardir. Aciklama alt resimde devam.

http://i.imgur.com/xkUu9.jpg
http://imgur.com/p1139


FONKSIYON 02 - Hata gösterimi

http://i.imgur.com/Bem6g.png

Burada hata kayitlarini silebilirsiniz. Gördügünüz gibi örnek olarak bir hata var. Gecende Üniteyi sökmüstüm yerinden ondan iletisim yok gelip gecici diyor. Böyle bir durumda hatayi kodu sayesinde ne yapacaginiz nereden ne bozuk görebilirsiniz :). Gelip gecici oldugu icin sildim bir daha da gelmedi bu hata.

(1) = Hatalari Printer ile bas
(2) = Kodu kopyala
(3) = Kodu kayit et
(4) = Hatayi sil (her hata silinmeye bilir, gelip gecici hatayi silersiniz ama ariza olan bir parcada silinmiyor malesef)


FONKSIYON 10 - Düzenleme

http://i.imgur.com/dPN4L.png
http://i.imgur.com/66BgW.png

Burada Kontrol ünitede ayarlama yani düzenleme yapabiliyoru. Resimde misal olarak Parksensör ses tonunu degistirebiliyoruz. Bunun icin gerekli Kanal a ve gerekli degerleri vermek gerekiyor.



(2) = Auto Scan

http://i.imgur.com/Yfhyv.png
http://i.imgur.com/3dbTa.jpg
http://i.imgur.com/ffTVm.jpg

Auto Scan ile yukarida resimlerde gördügünüz gibi aracinizda ki Hatalari okutturabiliyorsunuz veya genel söyle kodlarina veya neler takili ne var ne yok diye bakabiliyorsunuz. Ilk baslayanlar mutlaka Auto scan yaptirip tüm degerleri kayit etsin arac ömrü boyunca.
Resimlerde gördügünüz gibi Kirmizi yazili olan ünitelerde hatalar varmis. Toplam 8 hata var 8 cesitli ünitede. Radyo ve Navigasyon sistemim kisa devre yapmisti gecende nedense onun yüzünden gelip gecici hata olusmus. Hata silindi tekrar kontrol edildi bir daha uyari gelmiyor. 4 defa kapi hatasi var nedeni ise gecende Esik aydinlatmalari sökmüstüm Sistem onlari göremeyince hata uyarisi vermis hepsini sildim. CAN Gateway Radyo yüzünden hata vermis kisa devre yaptigi icin. Sildim tekrar vermedi hata. Telefon üniteyi sökmüstüm oda hata vermis onuda sildim yani temizlendi simdi. Böyle yararini görebiliyorsunuz.

Temizlenmis hali

http://i.imgur.com/Shkhq.jpg


http://i.imgur.com/ePv7m.png

Burada Lisansinizi ve durumunu görebilirsiniz. Eger Lisansiniz varsa Full Lisans sahibisiniz yani tüm Fonksiyonlari sahipsiniz. Ayni zamanda Yazilim statüsünü vs. görebilirsiniz.


http://i.imgur.com/MASDj.jpg

Burada Update lere bakabilirsiniz. Yazilim Update geldimi genelde kendi söylüyor hemen Update var diye.



http://i.imgur.com/wJ0Q9.png

Yukarida Ölcüm Bloklari ile DSG yi ölctüm biraz :). O kadar bakilacak seyler ve ölcülecek veriler varki burada 1 Laptop aküsü ve Benzin yetmez :). Söyle genel bir Bakis. Blok 1 de Frene basmisim görünüyor, Frene basmisim Shiftlock basili degil hizim 0km/h. Blok 2 de Vites konumu P de tiptronik aktif degilmis. Blok 3 de Motor deviri 800U/min, tesvik deviri 800U/min, daha bir sürü degerler daha.

Buda bir örnek video nasil calistigina dair. Video da frene bastigim bile görünüyor sistemde :)

DSG takip - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=RAVOBadH7Yo&list=UUI-nSK812TFoEKGKo_BrhPg&index=2&feature=plcp)

birde şu hız sınırlamaları açabilsen süper olur...

mmcakmak
23 10 2013, 15:47
İstanbul'da önerebileceğiniz bir yer var mı vag com konusunda?

geniusya
20 02 2014, 13:44
Arkadaşlar VAG COM dediğiniz şey sonradan mı alınan bir şey ben rns 510 alacam navi vb özellikleri mfa dan görebilmek istiyorum bunun için vag com da mı almam gerekiyor öyle ise fiyatları nedir ve zenec 2011d alsam yine de vag com ihtiyacım var mı ?

Davudx
20 02 2014, 17:07
Mac uyumlu bilgisayarlarda calisiyormu yoksa Windows uyumlumu?


Saygılar...

GHCAN
20 02 2014, 21:50
Rns de veya Zenec 2011 d de illa vagcom almaniza gerek yok. VAGCOM ile aracinizda yazilimsal olarak pasifdurumda olan ilave özellikleri açarak araciniza ek özellikler, güvenlik paketleri v.b. yukleyebilirsiniz. Sadece işini bilen bir hataya gidip navigasyon icin MFI ekranini bir dakikada actirabilirsiniz. Para bile alamayabilir yani basit bir işlem cunku.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

GHCAN
20 02 2014, 21:51
Gördüğüm tum vagcom lar windows tabanli işletim sistemi kullaniyordu bu arada...

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

GHCAN
20 02 2014, 21:52
Bu arada yanlış yazim oldu malum cepten hizli yazinca, işini bilen ustaya gidip demek istendi bilginize…

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Davudx
20 02 2014, 23:42
Gördüğüm tum vagcom lar windows tabanli işletim sistemi kullaniyordu bu arada...

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu kötü oldu, teşekkür ederim


Saygılar...

Dr.Ercüment
09 11 2014, 07:16
2007 Passat Comfortline aracın Merkezi elektronik kısmına müdahale etmek istediğimde aşağıdaki hatayı alıyorum.
https://imageshack.com/i/f0kuMbvLj
Nasıl düzeltileceği konusunda bilgisi olan fikri olan var mı ?

byderebey
21 03 2015, 21:41
arkadaşlar merhaba ben aranıza yeni katıldım.. bende kablo mevcut fakat aygıt yöneticisinden tanıtım yapamıyorum cd yok elimde nerden bulabilirim nasıl yapabilirim çok acil yardımcı olursanız sevinirim.

mercalik
01 04 2015, 07:08
Merhaba Yasin bey. Bu işin piiri anladığım kadarıyla sizmişiniz. Bi sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim. Yaklaşık bir ay önce vag 12.12.0 kablo aldım cd de vcds yazılımı da mevcuttu şifre girerek kurdum yazılımı 2 hafta kadar kullandım. fakat sonradan yazılımda kayıtlı değil uyarısı aldım. işlem yaptırmıyordu. format attım bikaç defa tekrar kurdum. yazılım lisanslı olarak göründü fakat kabloyu bağlayıp test yaptığımda lisans gidiyor. Neden olur ve çözümü nedir yardımcı olabilirmisiniz ? (İnternete bağlıyken bi işlem yapmadım )

snowie
05 08 2015, 15:05
Çok çok teşekkürler.

Lemoncuma
03 12 2015, 21:16
Merhaba, 15.7 vag kablo ile bu kodlamaları yapıyorum.
Fakat Central Electric "Security Access" e geldiğimde 31347'yi bir türlü kabul etmiyor.
Controller refused to send a seed! Error 37: Required time delay not expired. diye bir hata veriyor.
Aracım 2009 model Golf 6 Comfortline.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Murat YÜCEL
29 12 2015, 17:22
Yasin bey çok güzel ve faydalı paylaşım için teşekkürler.
Fakat fotoğraf linkleri açılmıyor rica etsem fotoğrafları güncelleyebilirmisiniz ?

saw581
31 12 2015, 14:01
Fotoğraflar gözükmüyor . Silindi mi acaba

AhmtOzdmr
12 03 2016, 18:58
Teşekkürler. Kabloyu bugün aldım bakalım :)

SELÇUK
12 03 2016, 19:28
Şu ayna kodlamayı çözün bakalım da öncülük yapın.

Tui
12 06 2016, 20:47
merhaba üstatlar

Sizden ricam vagcom alıcam en kısa zamanda ama, oto yıkamadan sonra ön park sensörüm hata veriyor belki arkadır ama bilemiyorum vagcom ile hangi sensörün bozuldugu çıkıyormu acaba ??
tşkler..

passatonr
12 06 2016, 23:10
merhaba üstatlar

Sizden ricam vagcom alıcam en kısa zamanda ama, oto yıkamadan sonra ön park sensörüm hata veriyor belki arkadır ama bilemiyorum vagcom ile hangi sensörün bozuldugu çıkıyormu acaba ??
tşkler..

Tabi skinti veren sensoru söyler program. Fakat bi kendinizi tanitsaydiniz da sizi ve aracinizi tanımış olsaydık :)

Noth1nG
19 12 2016, 17:04
herkese iyi akşamlar vag com işine girmeye karar verdim.ama hiçbirşey bilmiyorum.fiyatı uygun kablolar önerebilir misini ? yurtdışı alışveriş yapabilirim.

xargs
19 12 2016, 20:45
herkese iyi akşamlar vag com işine girmeye karar verdim.ama hiçbirşey bilmiyorum.fiyatı uygun kablolar önerebilir misini ? yurtdışı alışveriş yapabilirim.

Önce ne yapmak istediğinize karar vermelisiniz. Aksi halde araca zarar verebilirsiniz. Bu kablonun orjinali oldukça pahalı. Korsanı ise çin merkezli online sitelerde satılıyor yazılımıyla birlikte. Bir de bluetooth ile bağlanan odb2 arayüzleri var. Elm327 diye geçiyor. Bunu destekleyen android uygulamalar var. Hata silebiliyor ve aracın anlık değerlerini ekranda gösterebiliyor.

Noth1nG
19 12 2016, 22:46
Önce ne yapmak istediğinize karar vermelisiniz. Aksi halde araca zarar verebilirsiniz. Bu kablonun orjinali oldukça pahalı. Korsanı ise çin merkezli online sitelerde satılıyor yazılımıyla birlikte. Bir de bluetooth ile bağlanan odb2 arayüzleri var. Elm327 diye geçiyor. Bunu destekleyen android uygulamalar var. Hata silebiliyor ve aracın anlık değerlerini ekranda gösterebiliyor.
teşekkürler çinler güncellenemiyor diğerleride çok pahalı şimdilik vazgeçtim gibi

ayhanturkey
23 12 2016, 07:57
Hocam simdi vag comla bir ayari yaptiktan sonra olmadiysa bu durumda ne yapilmasi gerekiyor. Tersten mi gidecem yani tikladigim girdigim ayarlari tek tek mi geri dondurecem bu konuda bilginiz varmi. Geneli outo scan yapin diyorda outo scanda geri ayari nasil yukletecem. Cozemedim.

NeXuS
23 12 2016, 08:05
Hocam simdi vag comla bir ayari yaptiktan sonra olmadiysa bu durumda ne yapilmasi gerekiyor. Tersten mi gidecem yani tikladigim girdigim ayarlari tek tek mi geri dondurecem bu konuda bilginiz varmi. Geneli outo scan yapin diyorda outo scanda geri ayari nasil yukletecem. Cozemedim.

yaptığınızın olmadığı farklı şekillerde anlaşılıyor. mesela ışık kodlaması yaptınız olmadıysa bir yerde birşeyi eksik yapmışsınızdır. yaptıklarınızı sırasıyla kontrol ederseniz hatayı görürsünüz. bazı kodlamalar kontağı kapatıp aracı uyutmadan devreye girmeyebiliyor. olmayanı belirtirseniz yardımcı oluruz.

dindin55
21 02 2017, 06:22
Öncelikle herkese merhabalar.Aranıza yeni katıldım.Arkadaşım Nexus sağolsun bana çok yardımcı oldu.Elimden geldiğince aktif olmaya çalışacağım.İyi günler...

NeXuS
21 02 2017, 08:28
Öncelikle herkese merhabalar.Aranıza yeni katıldım.Arkadaşım Nexus sağolsun bana çok yardımcı oldu.Elimden geldiğince aktif olmaya çalışacağım.İyi günler...
Hoşgeldin tekrar 👍

Samsung'tan gönderildi...

resul38
26 07 2017, 10:55
Herkese merhaba. Aranıza yeni katıldım. 16.8.4 kablom var. Passat b7 kasa için securty code nedir? daha önce golf aracım vardı onunki 31347 idi. teşekkürler.
ayrıca auto konumunda fan hızını göstermesi için olan koda ulaşamadım yardımcı olur musunuz?

mur023at
26 02 2018, 22:05
resimler açılmıyo malesef elimde olan varsa atabilir mi burdan tekrar

ypirhan
08 04 2018, 20:43
Merhabalar arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Aracım VW CC 2016 1.4 TSİ 150 ps DSG . elimde vag 17.1 kablo ve pc programı var. aracıma mirror down ( geri viteste sağ ayna indirme kodlamak istiyorum ancak cent. elec. de codıng ve adaptasyonda youtube de izlediğim şekilde ekranlar gelmiyor. acaba vw cc de bu özellik yok mu? bana yardımcı olabilir misiniz?