PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DWA Alarm Sirenin zamanini kodlamak, (Passat 3C B6)



VW_Passat
25 03 2012, 16:51
DWA Alarm Sirenin zamanini kodlamak, (Passat 3C B6)

Yasal Uyari !

Almanya da Alarmin zamanini yükseltmek yasaktir ! Bunun icin VW tüm Avrupa Pazarindaki araclari 30 saniye ile sinirlandirmis. Amerika da süre 5 dakikadir


Volkswagen üretim bandinda takili olan DWA Alarmsistemleri icin gecerlidir!

DWA Alarmsistemimizin zamanini 30 saniye veya 5 dakikalik kodlaya biliyoruz. 5 dakika boyunca aracin Alarmi hem caliyor hemde 4 lü Sinyal lambalari yaniyordur.

Siddetle tavsiye edilir.



Kodlama icin;
Adres 09 (Merkezi Ünite) -> Fonksiyon 10 (düzenleme) -> Kanal 3 ve orada bu degerleri verebilirsiniz sese göre;

0= frequenzmoduliertes Alarmsignal & 10 Tamper Alarme (Amerika 5 dakika)
1= diskontinuierliches Alarmsignal & 10 Tamper Alarme (Avrupa 5 dakika)
2= frequenzmoduliertes Alarmsignal & 1 Tamper Alarm (Amerika 30 saniye)
3= diskontinuierliches Alarmsignal & 10 Tamper Alarme (Avrupa 30 saniye)

srcn09
25 03 2012, 16:57
Süper paylaşım Yasin bunu bilmiyordum hemen dosyama ekledim :)

VW_Passat
25 03 2012, 20:04
Süper paylaşım Yasin bunu bilmiyordum hemen dosyama ekledim :)

cok gerekli herkez yapmasi lazim bunu :)

drozia
25 03 2012, 20:06
Yasin 5 dk çok uzun yahu hem çevreyi rahatsız eder misal yoksun o mıntıkada ve ayrıca aküyü bitirir:))

srcn09
25 03 2012, 20:12
Yasin 5 dk çok uzun yahu hem çevreyi rahatsız eder misal yoksun o mıntıkada ve ayrıca aküyü bitirir:))

Zaten alarmlarımız kolay kolay ötmüyor anca hırsızlık anında öter onda da tüm çevre uyansın :)

VW_Passat
25 03 2012, 20:13
Yasin 5 dk çok uzun yahu hem çevreyi rahatsız eder misal yoksun o mıntıkada ve ayrıca aküyü bitirir:))


Zaten alarmlarımız kolay kolay ötmüyor anca hırsızlık anında öter onda da tüm çevre uyansın :)

Sercan mantigi dogru yazmis Ismail abim. 30 saniye de sen bu sesi uykuda anlayamazsin bile ama 5 dakika da uyanirsin. Ayrica Mahalle nin dikkatini ceker hirsiz da rahatsiz olur kacar :).

srcn09
25 03 2012, 20:25
Yasin acaba alarm sesini de yükseltebiliyormuyuz ?

VW_Passat
25 03 2012, 20:30
Yasin acaba alarm sesini de yükseltebiliyormuyuz ?

Bu yok iste sercan :). Bu iste o zamanda Ismail abimin dedigi yere geliyor yaklasik :)). 5 dakika boyunca Polis sirenini düsün Mahallede yanki yapiyor tüm Mahalleyi toplarsin vallahi :))

srcn09
25 03 2012, 20:35
Bu yok iste sercan :). Bu iste o zamanda Ismail abimin dedigi yere geliyor yaklasik :)). 5 dakika boyunca Polis sirenini düsün Mahallede yanki yapiyor tüm Mahalleyi toplarsin vallahi :))

Yok Yasin ya allahışkına bizim alarm çok mu sesli ötüyor 20 adım öteten duyulmuyor kendisine faydası var :)

VW_Passat
25 03 2012, 20:42
Yok Yasin ya allahışkına bizim alarm çok mu sesli ötüyor 20 adım öteten duyulmuyor kendisine faydası var :)

Sen aglama olanini kodlamadinmi ??? Aglama sekli daha cok sesli :)

srcn09
25 03 2012, 20:47
Sen aglama olanini kodlamadinmi ??? Aglama sekli daha cok sesli :)

Kodladım ama olsun yine açık havada yetersiz otoparkta yankı yapıyor ama açık havada uzaktan duymak çok zor :) Hele bizim 9.kattan alarmın çaldığını anlamak için sinyallere bakıyorum :))

drozia
25 03 2012, 20:59
Ağlama yap Sercan. sık frekanslı ve volümü daha yüksek gibi

kosovali016
24 11 2012, 23:53
s a arkadaslar benım passat 3c hakkında arastırma yapıyorum da musdenızle paylasmak ve sormak ıstıyorum cunku basıma hırsızlık olayı geldı.gecen arabayı vag com a baglattım usta bana dedıkı senın arabanın fabrıka dan orjınal alarmı var ama calısmıyor dedı sızce ne yapmalıyım nerdedır bunun alarmı yada degısmesı gereken yer neresı kaca mal olur bana.saygılarımla

Thief
25 11 2012, 00:14
s a arkadaslar benım passat 3c hakkında arastırma yapıyorum da musdenızle paylasmak ve sormak ıstıyorum cunku basıma hırsızlık olayı geldı.gecen arabayı vag com a baglattım usta bana dedıkı senın arabanın fabrıka dan orjınal alarmı var ama calısmıyor dedı sızce ne yapmalıyım nerdedır bunun alarmı yada degısmesı gereken yer neresı kaca mal olur bana.saygılarımla
Arabayı kitlediğinde devreye girer kapının yanında kırmızı ışık yanıp sönyor yada sol ayananın orda kumandasız açdığın zaman anahtarı kontaga takıp açmadıgın zaman alarm çalar çalmamasının sebebi sensr de falan sorun olabilr servis hallediyor hemen buluyor problemi

kosovali016
25 11 2012, 00:18
evet haklısın abim ya bizim buralar biraz ilim irfandan yoksunlar gecen vag com için servise gittim oyle birsey yok nerden cıkarıyorsun boyle seyleri diye adam bana stem etti soyleyen de servisin ŞEFİ.he bu arada eğer sren bozuldu ise değiştirmek pahalı mı olur acep.saygılarımla tşk

Thief
25 11 2012, 00:20
evet haklısın abim ya bizim buralar biraz ilim irfandan yoksunlar gecen vag com için servise gittim oyle birsey yok nerden cıkarıyorsun boyle seyleri diye adam bana stem etti soyleyen de servisin ŞEFİ.he bu arada eğer sren bozuldu ise değiştirmek pahalı mı olur acep.saygılarımla tşk
Sirenin bozuk olması düşük bi ihtimal eger yakınlarınızda başka servis varsa oraya götürün bence bilen birinin yapması daha iyidir herzaman telefonla başka servisleri arayp probleminze çözmde bulabilrsnz

kosovali016
25 11 2012, 00:22
abi çok sagol.he birde bu dikiz aynasının uzerınde de bir sensor oluyor hani araba karanlık bi mekana girdiginde ısıklar otomatık yanıyor bu sensor de bende calısmıyor onun bozuk olma ıhtımalı varmıdır cevdet abi?

Thief
25 11 2012, 00:24
abi çok sagol.he birde bu dikiz aynasının uzerınde de bir sensor oluyor hani araba karanlık bi mekana girdiginde ısıklar otomatık yanıyor bu sensor de bende calısmıyor onun bozuk olma ıhtımalı varmıdır cevdet abi?
Yaş itibari ile 20 yaşındaym benden büyüksünüzdür tahmine göre benm size abi demem gerk abicim :) kapının orda sivcler var onda temassızlık olabilr bide yukardan tuş kapalı olabir

kosovali016
25 11 2012, 00:26
problem yok ya abi kardeş ne farkeder.şimdi cevdet kardeş o yukarda aynanın orda düğme mi var yani yarın acmaya calısıcam heralde kolayca cıkar demi

Thief
25 11 2012, 00:28
problem yok ya abi kardeş ne farkeder.şimdi cevdet kardeş o yukarda aynanın orda düğme mi var yani yarın acmaya calısıcam heralde kolayca cıkar demi Arabanın far açmasımı iç mekan aydınlatmasımı ?

kosovali016
25 11 2012, 00:32
dış farlardan bahsediyorum hani açma düğmesinde 4 fonksıyon var. biri 0 ikincisi otomatık ben bunu dıyorum ucuncu park ısıkları dorduncu de notmal manuel farlar.bu otomatık far ayarında durdugu zaman normalde karanlık bı mekana gırdıgın zaman farlar devreye gırmesı lazım hanı bende olmuyor ıste bu :)

Thief
25 11 2012, 00:35
dış farlardan bahsediyorum hani açma düğmesinde 4 fonksıyon var. biri 0 ikincisi otomatık ben bunu dıyorum ucuncu park ısıkları dorduncu de notmal manuel farlar.bu otomatık far ayarında durdugu zaman normalde karanlık bı mekana gırdıgın zaman farlar devreye gırmesı lazım hanı bende olmuyor ıste bu :)
HEe yanlış anladımda biraz önce onun auto da durması lazım eger açmyorsa servisde bilgisayara baglatmak gerek :alk

kosovali016
25 11 2012, 00:37
neyse hayırlısı olsun bakalım

kosovali016
25 11 2012, 14:12
s a arkadaslar benım passat 3c hakkında arastırma yapıyorum da musdenızle paylasmak ve sormak ıstıyorum cunku basıma hırsızlık olayı geldı.gecen arabayı vag com a baglattım usta bana dedıkı senın arabanın fabrıka dan orjınal alarmı var ama calısmıyor dedı sızce ne yapmalıyım nerdedır bunun alarmı yada degısmesı gereken yer neresı kaca mal olur bana.saygılarımla

arkadaslar bu konuda yardımcı olabılecek var mı?

VW_Passat
25 11 2012, 14:26
Sende Alarm Varsa calismasi lazim. Usta nereden anlamis Alarm oldugunu ?

drozia
25 11 2012, 14:27
Sende Alarm Varsa calismasi lazim. Usta nereden anlamis Alarm oldugunu ?
tarama yaptırmıştır donanımlardan görmüştür:)

kosovali016
25 11 2012, 14:31
abi vag com a bagladı ordan gosterdı alarm var ama bozuk dedi

Taner Göde
25 11 2012, 15:35
Ya Yasin sen şimdi böyle VAGCOM ile kodlamalardan falan söz ediyorsun, iştahımız kabarıyor. Ben de DWA Quittung, Regenschliessen, Nachtanken falan filan isterim ama bunu böyle bit, byte, kablo, USB, CD-ROM gibi ve hata yaparsan servis bile bizi kurtaramaz tarzı korkular olmadan yapamaz mıyız? Yetiş Yasin!

VW_Passat
25 11 2012, 15:40
Ya Yasin sen şimdi böyle VAGCOM ile kodlamalardan falan söz ediyorsun, iştahımız kabarıyor. Ben de DWA Quittung, Regenschliessen, Nachtanken falan filan isterim ama bunu böyle bit, byte, kablo, USB, CD-ROM gibi ve hata yaparsan servis bile bizi kurtaramaz tarzı korkular olmadan yapamaz mıyız? Yetiş Yasin!

Taner abim,

bu yandan hic korkun olmasin. Forumda bir cogu bu Kablodan aldi kodluyor. Hic bir sorun olmaz. Ben 2 Yildir kodluyorum kendi aracimi simdiye kadar hic bir ariza felan yanlis birsey yapmadim.

Sanada tavsiyem olur, Adana da Ismail abi kodlar hatta sana bunlarin hepsini :))

Taner Göde
25 11 2012, 15:52
Hemen kendimi aşağıda iki apaçiye dövdürüyorum, dişlerimi kırdırıp yerden topluyor ve doktorumun yanına gidiyorum. İsmail ustaya başka ulaşamayacağım sanırım. Ama CC'yi görünce aşık falan olur, arabadan inmez, anahtarları değiştiririz diye korkuyorum. :cool: Bir de gizli şifre girer, çalıştırmadan önce RCD 510'dan girmem gerekir, olur olur dünyada böyle şeyler. :içki

Şaka bir yana CC feda olsun Dr. İSMAİL ustama... İstesin, VW fabrikasını kapatırım! Şu anda mesaj çeksin, yarın sabah VW Adana Yetkili Bayi AYKAN'dan sıfır CC 2.0 TDI 170 HP 6-DSG'yi teslim alsın. :alk:fir


Taner abim,

bu yandan hic korkun olmasin. Forumda bir cogu bu Kablodan aldi kodluyor. Hic bir sorun olmaz. Ben 2 Yildir kodluyorum kendi aracimi simdiye kadar hic bir ariza felan yanlis birsey yapmadim.

Sanada tavsiyem olur, Adana da Ismail abi kodlar hatta sana bunlarin hepsini :))

VW_Passat
25 11 2012, 15:57
Hemen kendimi aşağıda iki apaçiye dövdürüyorum, dişlerimi kırdırıp yerden topluyor ve doktorumun yanına gidiyorum. İsmail ustaya başka ulaşamayacağım sanırım. Ama CC'yi görünce aşık falan olur, arabadan inmez, anahtarları değiştiririz diye korkuyorum. :cool: Bir de gizli şifre girer, çalıştırmadan önce RCD 510'dan girmem gerekir, olur olur dünyada böyle şeyler. :içki

Şaka bir yana CC feda olsun Dr. İSMAİL ustama... İstesin, VW fabrikasını kapatırım! Şu anda mesaj çeksin, yarın sabah VW Adana Yetkili Bayi AYKAN'dan sıfır CC 2.0 TDI 170 HP 6-DSG'yi teslim alsın. :alk:fir

Bak CC nin anahtarini kaparsa sasirmam :)). Cünkü ben olsam bir Probefahrt isterdim CC ile :o. Ama cok kolay birsey bunlar abicim, korkmana gerek yok :). Ben kac kisinin aracini kodladim Forumdan hic bir sorun yok. Garanti ilede sikinti yoktur, zaten Servis bunlari bilmiyor bile :)). Isin icinde 2.0 TDI 170HP varsa Ismail abi ucar, yarin sen dükkani acmadan kapida bekler :)))

drozia
25 11 2012, 18:00
Ya Yasin sen şimdi böyle VAGCOM ile kodlamalardan falan söz ediyorsun, iştahımız kabarıyor. Ben de DWA Quittung, Regenschliessen, Nachtanken falan filan isterim ama bunu böyle bit, byte, kablo, USB, CD-ROM gibi ve hata yaparsan servis bile bizi kurtaramaz tarzı korkular olmadan yapamaz mıyız? Yetiş Yasin!
Dostum seve seve yeterki buluşabilelim. Haftasonu ikimizin de Adanada olduğu bir gün ayarlayalım:)

suayb_a
26 11 2012, 14:28
Hemen kendimi aşağıda iki apaçiye dövdürüyorum, dişlerimi kırdırıp yerden topluyor ve doktorumun yanına gidiyorum. İsmail ustaya başka ulaşamayacağım sanırım. Ama CC'yi görünce aşık falan olur, arabadan inmez, anahtarları değiştiririz diye korkuyorum. :cool: Bir de gizli şifre girer, çalıştırmadan önce RCD 510'dan girmem gerekir, olur olur dünyada böyle şeyler. :içki

Şaka bir yana CC feda olsun Dr. İSMAİL ustama... İstesin, VW fabrikasını kapatırım! Şu anda mesaj çeksin, yarın sabah VW Adana Yetkili Bayi AYKAN'dan sıfır CC 2.0 TDI 170 HP 6-DSG'yi teslim alsın. :alk:fir

insanın dostunun olması kadar güzel birşey yok kesinlikle :))

SkyCloud
26 06 2015, 22:26
Benim 2008 B6 aracta bu islem farkli modulde yer aliyor ve kodlama;
Adres 46 (Komforsistemi) -> Fonksiyon 10 (duzenleme) -> Kanal 13 ve degerlerin siralamasi da asagidaki gibi farkli;

0= frequencymodule Alarmsignal & 10 Tamper Alarm (Amerika 5 dakika)
1= frequencymodule Alarmsignal & 1 Tamper Alarm (Amerika 30 saniye)
2= discontinued Alarmsignal & 10 Tamper Alarm (England 5 dakika)
3= discontinued Alarmsignal & 1 Tamper Alarm (England 30 saniye)

Ve benim aractaki deger 2 yaziyordu.