PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Variantı alalı 1 sene oldu, genel izlenimler..



akorkmaz11
28 02 2012, 20:19
Aracı alalı 1 sene oldu.Geçen sene 22 Şubat'ta trafiğe çıkmıştı araç. Çok istememe rağmen highline alamamıştım ilk gelen parti araçların eksik donanımından dolayı. Ben de tam donanımlı comfortline almış ve cam tavan ekletmiştim. Aracı bilmeyenler için belirteyim: 1.4 tsi 122 hp ve 7 DSG şanzımana sahip. Dışı kaşmir kahverengi, içi ise doğal kahve renginde.


52385237

1 senede 16 bin km’yi geçtim. Bu yolun çoğu Kahramanmaraş-Ankara-Eskişehir ve Kahramanmaraş-Aydın arasında birkaç kez giderek yapıldı. Tabi bu civarda yaptığım sayısını unuttuğum Gaziantep, Hatay, Mersin yolculuklarını da eklemek gerek. Şehir içerisinde en fazla %25 kullanılmıştır diyebilirim, ama o da kısa mesafede, genelde evden işe (7 km) kullanıldı. Şehir içerisinde diğer aracı kullanmak daha pratik oluyor özellikle çocuklarla beraber.
5239

Görüldüğü gibi bu 16 bin km’de yaklaşık 5100 TL benzine para harcamışım, ortalama tüketim 7.4 litre/100 km. Aslında çok hızlı gitmeyen ve yumuşak kullanan biri olmama rağmen bir miktar daha az yakmasını beklerdim, ama tüketimin yükselmesine kısa mesafe kullanımın etkili olduğunu düşünüyorum. Ama kullanırken bana sunduğu konfor, güven ve genişlik düşünülünce çok da önemli değil bence ne de olsa 1500 kg bir araç ve genelde uzun yollarda 2 yetişkin, 2 çocuk ve tam dolu bagajla dolanıyoruz sürekli.
5240

Araç yaklaşık 3 ay kadar önce 13500 kmde ilk bakımına girdi ve 370 TL civarında bir para ödedim. Bakım sırasında ses yapan dekor ile meşhur eve geliş far sorununu hallettiler serviste. Ama bu far sorununu Yasin de hatırlar epey zor hallettim. Doğuş ana merkezi arayıp şikâyet ettikten sonra ancak çözülmüştü.

Bu arada bakım sırasında arka havalandırma değişti 180 TL’ye. Çocuk kırdı sanmıştım, serviste tamir olmaz dediler ve değiştirdiler. Eski parçayı elime alınca 2 dakikada ben tamir ettim. :sinirmeğersem tırnakları yerinden çıkmış. Şu an elimde sapasağlam yedek olarak duruyor.

Araç Dunlop Fast response lastiklerle geldi. Başlarda tedirgin olmuştum ama kullandıkça alıştım lastiklere. Özellikle sessiz olması çok hoşuma gitti ve hala yeni gibi duruyorlar.


Araca birkaç aksesuar eklemesi yaptım. Krom egzoz ucu ve led plaka lambaları (Yasin’in sayesinde) takıldı. Ayakaltı ve kapı altı aydınlatma için buradaki servisi bir türlü ikna edememiştim ama en son eve geliş sorunu için oradayken, formen arkadaş yapılabileceğini anladı çok şükür. Ancak bir fırsatını bulup da aracı bırakamadım servise bu iş için. Bu arada 5 hafta bekleyip Doğuş’tan orijinal bagaj havuzu da aldım 140 TL’ye.


Araca maalesef herhangi bir boya koruma falan yaptıramadım. Kaput filmini çok düşündüm sonra iz yapıyor diye vazgeçtim ama keşke yaptırsaymışım diyorum, çünkü kaputta taş izleri oluştu maalesef. Artık bu saatten sonra da yaptırmak ne derece faydalı olur bilemiyorum. Cam filmi işine gireyim dedim, polisle papaz olmamak için ondan da vazgeçtim. Yazın memlekete gidince özel sipariş bod perde yaptırarak bu ışık sorununu çözeceğim. Ancak cam tavanın camına mutlaka film gerekiyor, çünkü yazın ışık/sıcaklık aşağıya geçiyor perdenin delikli yapısından dolayı.:(


Kaskoyu yıllık 10 taksit 480 TL yeniledim (Allianz) ve trafik sigortamı da yeniledim geçen hafta (145 TL). Geçen sene kaskoya 530 ödemiştim, trafik sigortası araç fiyatına dahildi.


Navigasyon olayını çok düşündüm. RNS çok tuzlu geldi, Necvox tarzı cihazlar da orijinal olmaması nedeniyle kafama yatmadı. 189 TL’ye kampanyalı olarak portatif Telefunken 350 aldım ve çok memnunum. Çocuklar arkaya monitör falan istiyorlar ama burada o işleri yaptıracak güvenilir yer bilmediğim için salıyorum şimdilik. Belki de montajsız, asılabilen IPAD tarzı bir şey alıp asarak bu işe de bir çözüm getirmem gerekecek..


250 TL civarında bakım ürünleri aldım, ama daha pek kullanmak nasip olmadı. :))Şu ana kadar sadece içeride kullanan ürünleri denedim, ama havalar ısınınca kil + vax işine gireceğim.


Aracın sevdiğim tarafları: bana göre yeterli performans, genişlik, konfor, yol tutuşu ve güvenlik hissi, özellikle çocukların beğenmesi, cam tavan, yaşadığım şehirde tek olması, rengi (artık üretilmiyor), DSG şanzımanın seri performansı.


Beğenmediğim tarafları: Ön göğüsten gelen sesler (büyük ölçüde halloldu ama bazen direksiyonun altından geliyor ara ara), cam tavan perdesinin delikli yapısı, start-stop sistemi (her seferinde kapatıyorum genelde, bene yanlış tasarlanmış:!), DSG şanzıman ne olacak korkusu, uzun farların bana göre yetersiz aydınlatması, karter korumanın sunulmaması.


Son 1 yıl içerisinde harcanan paranın dağılımı: 5100 (yakıt), 370 (15 bin bakım), 530 (kasko), 140 (bagaj havuzu),180 (havalandırma tamir), 50 (egzoz ucu) 40 (led plaka lambaları, 35 (kauçuk paspas), 190 (navigasyon), 20 (sd card), 180 (yıkama, ayda 1 kez x 15 TL), 250 (bakım ürünleri), 50 (deri anahtarlık ve vw armalı sibop kapağı) ve 348 TL (MTV 2. Taksit, ilk taksiti araç fiyatına dahil)
Toplam harcama: 7434 TL /365: 20.5 TL/gün

Gelelim Neşe'nin kepek sorununa.. Şu DSG şanzımanın problem çıkarma ihtimalinden dolayı +2 yıl garanti almalı mıyım? Bu işin hediyesi yaklaşık 1800 TL.:sinir kavrama setinin fiyatı da 3100 TL..Araçta şu an bir sorun yok çok şükür nedeni de çok sık dur-kalk trafiğe girmiyor olmam. Ben garantisi bittikten sonra da aracımı servise götürürüm.. Örneğin önceki aracım olan Focus 10 yıl boyunca hep yetkili servise gitmişti bakım için. O nedenle diyorum garanti bitiminden sonra bu sorun çıksa büyük ihtimalle iyi niyet garantisinden faydalanırım ama bunun da garantisi yok tabi ki.:))) Bu arada garantiyi uzatmam için 6 ay var önümde karar vermek için. Garanti de bir sürü şeyi kapsamıyor ama şanzıman-motor arızalarını kapsıyor diye biliyorum. Siz olsanız ne yapardınız?

Sonuç olarak, ben sık araç değiştiren biri değilim ve bu aracı da en az 5 yıl kullanmak istiyorum. Umarım bir önceki aracım gibi bu da bana en iyi şekilde hizmet eder. Belki şu an alıyor olsaydım, tdi+dsg bir variant alırdım ama mevcut aracı satıp da değiştirmek bana göre değil.. Bakalım, her şeyi zaman gösterecek..
52415242

solarapex
28 02 2012, 20:27
Allah daha uzun seneler kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.Ben artı garanti yaptırdım.Bir nebze içim rahat.Durumlar müsaitse tavsiye ederim.

HeRo_57
28 02 2012, 22:50
Aracı Oldukça Sevmişsiniz Her Halinizden Belli allah Kazasız Belasız binemeyi NAsip Etsin :)

drkayzer
28 02 2012, 23:12
Gerçekten güzel değerlendirmişsiniz akorkmaz bey, kaskoyu baya ucuza halletmişsiniz+ yakıt masrafı da gayet iyi bence arabanın saydığınız eksileri de bence çok mantıklı olmuş kazasız belasız sürüşler

das auto
29 02 2012, 00:01
daha çok 16000 kmlere kazasız belasız. aracıma yapmak istediklerimi yazmışsınız sanki. özellikle boya koruma ve kaput korumayı araştırıyorum. bugün kaportacı bir tanıdıkla konuşuyorken sordum kaput korumayı geçen kaput koruma yapılmış bir araçtan sökerken boyayıda söktüğünü anlattı dehşete kapıldım. sanırım uzun süre güneşte kalınca araç boyadan ayrılmıyormuş koruma filmi. yaptırmadığıma sevindim doğrusu.

Y_o_L_c_U_38
29 02 2012, 00:16
kalavyene saglik ahmet abi, daha nice nice senelere kazasiz belasiz insallah:))

ne guzel rengi var senin variantin adi ne bu rengin:)):))

Y_o_L_c_U_38
29 02 2012, 00:19
ahmet abi kanina giriyim biraz:))):)))

524352445245

VW_Passat
29 02 2012, 00:24
Ahmet abim,

1 sene oldumu yaw araci alali :sor1. Vay be bu arac 7 aylikken canli canli görüp orasini burasini kodlayip arka Bagajdaki Plakaliklari sökmüstüm Tornavida ile :)).

Gercekten aracin cok güzel, biliyorsun araci siparis ettirdigim zaman bu Renk i istemistim ama artik VW üretmiyor :(. Onun yerine Lightbrown gelmis, oda bu rengin daha acigidir. Gercekten süper bir aracin var Ahmet abim allah kazasiz belasiz ailecek iyi günlerde kullandirmayi nasip etsin.

Ic renk ama Naturbrown oldugu halde Siyah a yakin duruyor :). Cam Tavan kapali iken delikli oldugunu bilmiyordum, bu olay Touran da deliksizdir 1 hafta kullandigim icin 100% eminim. Passat Variant da niye delikli yapmislar anlamadim acikcasi :).

SELÇUK
29 02 2012, 00:47
Ahmet Abi massallah diyelim...Dursun arac kaca donanim durumu neydi, dekorlara dikkat :)

Y_o_L_c_U_38
29 02 2012, 01:00
5246

arac highline selcuk ama burda sen ne istersen onu ekledikleri icin standart bisey yok biraz donatmislar koymuslar showrooma..

typhoon
29 02 2012, 02:20
Ahmet Bey Selamlar,

Aracinizla nice 16000 kmlere kazasiz belasiz ulasmanizi dilerim. Ben aracimin garantisini de uzattim kaputuna film de yaptirdim. Ben de sizin gibi garantiyi uzatip uzatmama konusunda kararsiz kalmistim. Fakat sonradan uzatmaya karar verdim. Aracimi ben de uzun seneler kullanmayi dusunuyorum Allah nasip ederse. Malum vw sevisleri oldukca pahali araclarimizin yedek parcalari deseniz onlarda ayni sekilde motor, sanziman, turbo aracin en pahali parcalari zaten siz de garanti sonrasi araci yetkili servise goturmeye devam edeceginize gore garantiniz bittikten sonra bile iyi niyet garantisinde faydalanma sansiniz daha da artar gibime geliyor.

Kaput filmine gelirsek yaptirdiktan sonra pek cok arkadasimin hosuna gitmedi. Aslinda bende kaput filmine cok sicak bakan biri degildim. Fakat koruma amacli olarak yaptirmaya karar verdim. Ozellikle yarim kaput filmleri kendini oldukca belli ediyor. Ama benim icin goruntuden ziyade islevi daha onemli. Maksat olasi tas hasarlarini onlesin benim icin yeterli. Umarim yardimci olabilmisimdir. Saygilarimla.

Cornelius
29 02 2012, 03:04
Çok güzel değerlendirme olmuş,,emek doluyazı için teşekkürler hemşerim...

akorkmaz11
01 03 2012, 15:26
ahmet abi kanina giriyim biraz:))):)))

5243
valla dursun, inan istanbulda olsaydım, gider artcar gibi bir yere bu döşemeleri yaptırırdım arabaya.. ama burada hem doğru dürüst yer yok, hem de iş bilen işi layığı ile yapan esnaf yok.. istanbulda olsam bir 1500 tl harcardım hiç sıkılmadan, hanımı da deli ederdim orası ayrı mevzu..:)))

akorkmaz11
01 03 2012, 15:28
Çok güzel değerlendirme olmuş,,emek doluyazı için teşekkürler hemşerim...
üstad, görünmüyorsun epeydir? özledik seni valla..:)

akorkmaz11
01 03 2012, 15:31
Gerçekten güzel değerlendirmişsiniz akorkmaz bey, kaskoyu baya ucuza halletmişsiniz+ yakıt masrafı da gayet iyi bence arabanın saydığınız eksileri de bence çok mantıklı olmuş kazasız belasız sürüşler
doktorum, kasko poliçesinde aldığım indirimleri topladım, kasko yapan arkadaşa senin bana üstüne para vermen lazım dedim.. o da, abi o işler öyle olmuyor dedi..:))
%67 hasarsızlık, %10 meslek indirimi ve %20 aile indirimi var.. toplasan zaten %97 yapıyor, ben anlamıyorum bu işi..

akorkmaz11
01 03 2012, 15:33
Ahmet Bey Selamlar,

Aracinizla nice 16000 kmlere kazasiz belasiz ulasmanizi dilerim. Ben aracimin garantisini de uzattim kaputuna film de yaptirdim. Ben de sizin gibi garantiyi uzatip uzatmama konusunda kararsiz kalmistim. Fakat sonradan uzatmaya karar verdim. Aracimi ben de uzun seneler kullanmayi dusunuyorum Allah nasip ederse. Malum vw sevisleri oldukca pahali araclarimizin yedek parcalari deseniz onlarda ayni sekilde motor, sanziman, turbo aracin en pahali parcalari zaten siz de garanti sonrasi araci yetkili servise goturmeye devam edeceginize gore garantiniz bittikten sonra bile iyi niyet garantisinde faydalanma sansiniz daha da artar gibime geliyor.

Kaput filmine gelirsek yaptirdiktan sonra pek cok arkadasimin hosuna gitmedi. Aslinda bende kaput filmine cok sicak bakan biri degildim. Fakat koruma amacli olarak yaptirmaya karar verdim. Ozellikle yarim kaput filmleri kendini oldukca belli ediyor. Ama benim icin goruntuden ziyade islevi daha onemli. Maksat olasi tas hasarlarini onlesin benim icin yeterli. Umarim yardimci olabilmisimdir. Saygilarimla.
iyi dilekleriniz için teşekkürler,:)
kaput filmi konusunda artık iş işten geçti gibi ama +2 yıl garanti işine ben de gireceğim gibi.. bu gidişle deri koltuklara vermeyi planladığım para, doğuş'a gidecek..
size de kazasız belasız sürüşler..

akorkmaz11
01 03 2012, 15:35
iyi dileklerini ileten arkadaşlar, hepiniz sağolun.. herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum passatlarınızla..:thanks

sivil
01 03 2012, 16:41
Kazasız belasız daha nice uzun Passatlı yıllar dilerim.

ozguven
01 03 2012, 19:51
Ahmet Bey arabanızla nice kazasız belasız yıllar dilerim, bende 2 aydır aynı renk 1.6 TDI variant 2012 versiyonunu kullanıyorum, rengini görür görmez hayran kalıp hemen aldım, performansından da gerçekten memnunum, ancak kaput filmi konusu kafamda önemli bir soru işareti, acaba boyaya zarar verir mi?

Mysein
01 03 2012, 21:56
Ahmet Bey Aracınızı daha nice güzel günlerde kullanmanızı dilerim. Detaylı açıklamanız içinse sizi tebrik ederim. Çoğu arkadaşamıza referans olacağı düşüncesindeyim.

ozguven
01 03 2012, 23:15
Ahmet Bey sizden bir ricam olacak vakit buldunuzda bagaj havuzu ve krom egzos ucunu gösteren birer fotoğraf çekerek eklemeniz mümkün mü? Bir variant sahibi olarak Özellikle bagaj havuzu hareket eden parçası üzerine nasıl tam olarak oturuyor ve variant bagajında nasıl görünüyor çok merak ediyorum? Şimdiden teşekkürler...

Logicalless
01 03 2012, 23:16
Aracın rengi oldukça hoş , B7'ye yakışan renk bu bence.B6'da da mocca antrasit. Allah nice uzun seneler kullanmayı nasip etsin , nice 16.000 ' lere :)

Y_o_L_c_U_38
02 03 2012, 00:14
valla dursun, inan istanbulda olsaydım, gider artcar gibi bir yere bu döşemeleri yaptırırdım arabaya.. ama burada hem doğru dürüst yer yok, hem de iş bilen işi layığı ile yapan esnaf yok.. istanbulda olsam bir 1500 tl harcardım hiç sıkılmadan, hanımı da deli ederdim orası ayrı mevzu..:)))
abi o zaman soyle yapalim sen bana koltuk parasi ver ben gelince bneim koltuklari senin varianta taktiralim buraya gelince ben tekrar aliyim ne dersin orjinallll hee:)):)):)))

VW_Passat
02 03 2012, 00:22
abi o zaman soyle yapalim sen bana koltuk parasi ver ben gelince bneim koltuklari senin varianta taktiralim buraya gelince ben tekrar aliyim ne dersin orjinallll hee:)):)):)))

Vallahi iyi bir fikir bence :))). Nasil olsa 1:1 sök tak olacak sadece islem o kadar yani :))

Y_o_L_c_U_38
02 03 2012, 00:55
ve sonrasinda ahmet abinin variant:)):)):))


52955296

VW_Passat
02 03 2012, 00:57
ve sonrasinda ahmet abinin variant:)):)):))


52955296

Abi bu arac kac para orada ve Galeride duruyormu + Bi-Xenon u varmi ????

Bu aracin fiyati cok uygun bunu Re-Import olarak alacaksin aslinda ama benim donanimlar yok mutsuz olurum. Sadece Renk ve diger Optik Kombinasyonlari güzel :)

Y_o_L_c_U_38
02 03 2012, 01:02
Abi bu arac kac para orada ve Galeride duruyormu + Bi-Xenon u varmi ????

Bu aracin fiyati cok uygun bunu Re-Import olarak alacaksin aslinda ama benim donanimlar yok mutsuz olurum. Sadece Renk ve diger Optik Kombinasyonlari güzel :)
1.6TDI highline yasin sana gelmez bu diger turlu biseyde yok zatne deri panorama cam tavan RNS315:))

34.560.00€

VW_Passat
02 03 2012, 01:10
1.6TDI highline yasin sana gelmez bu diger turlu biseyde yok zatne deri panorama cam tavan RNS315:))

34.560.00€

Yok vazgectim ama yinede Fiyati müthismis :).

akorkmaz11
02 03 2012, 19:47
abi o zaman soyle yapalim sen bana koltuk parasi ver ben gelince bneim koltuklari senin varianta taktiralim buraya gelince ben tekrar aliyim ne dersin orjinallll hee:)):)):)))
dursun, hesap numaranı gönder hemen sana göndereyim €ları.. yazın da getirirsin değiştiririz koltukları..:))

akorkmaz11
02 03 2012, 19:53
Ahmet Bey sizden bir ricam olacak vakit buldunuzda bagaj havuzu ve krom egzos ucunu gösteren birer fotoğraf çekerek eklemeniz mümkün mü? Bir variant sahibi olarak Özellikle bagaj havuzu hareket eden parçası üzerine nasıl tam olarak oturuyor ve variant bagajında nasıl görünüyor çok merak ediyorum? Şimdiden teşekkürler...
bagaj havuzu ile zamanında konu açmıştım, orada parça noları ve fotolar var, takip edebilirsiniz..:)
http://www.passatturkiye.com/almak-istedigim/281-b7-variant-araca-bagaj-havuzu-ariyorum.html?r=281-b7-variant-araca-bagaj-havuzu-ariyorum.html
krom eksoz ucu ile ilgili de foruma yüklediğim fotoları aşağıdaki linkte görebilirsiniz. (346, 354 ve 355. mesajlar)
http://www.passatturkiye.com/uygulama-video-ve-resimleri/681-passatcilar-bugun-araciniz-da-ne-degisiklik-yaptiniz-12.html#post46167
umarım yardımcı olmuşumdur...

drkayzer
02 03 2012, 20:06
dursun, hesap numaranı gönder hemen sana göndereyim €ları.. yazın da getirirsin değiştiririz koltukları..:))
aman akorkmaz bey adam kayserili dikkatli olun:)):))

akorkmaz11
02 03 2012, 20:09
aman akorkmaz bey adam kayserili dikkatli olun:)):))
hmm, bak ben işin o tarafını unuttum doktorum..dikkatli olmak lazım değil mi? keleğe gelmeyelim sonra..:))

drkayzer
02 03 2012, 20:12
hmm, bak ben işin o tarafını unuttum doktorum..dikkatli olmak lazım değil mi? keleğe gelmeyelim sonra..:))
herşey farkında olmadan gelişebilir :))

SemperFi
02 03 2012, 20:27
Variant super bir arac ve anlamiyorum milletimizdeki sedan hastaligini?Variant maliyet olarak sedan dan daha pahali ve kullanisli.Alltrack modeli gelse direk alacagim arac.Tek eksikligim panoramik cam tavan idi fakat yazin sikinti olmasi kotu...

ozguven
02 03 2012, 23:48
Ahmet Bey fotoğraflar için teşekkürler, özellikle bagaj havuzu çok yararlı gözüküyor, ilk fırsatta alacağım...

Y_o_L_c_U_38
03 03 2012, 01:39
dursun, hesap numaranı gönder hemen sana göndereyim €ları.. yazın da getirirsin değiştiririz koltukları..:))


abi hesap numarasina gerek yok benim koltuklari sokerken alirim:))):)))


aman akorkmaz bey adam kayserili dikkatli olun:)):))


yilmaz abi bu arada kayserinin suyunu icen kayserilidir:))):))) sende kac yildir kayseride yasiyorsun sonucta:)))

akorkmaz11
03 03 2012, 09:23
Ahmet Bey fotoğraflar için teşekkürler, özellikle bagaj havuzu çok yararlı gözüküyor, ilk fırsatta alacağım...
rica ederim, ne demek!..:)
havuzu kesinlikle öneririm..yazın özellikle memleketten gelirken çok iş görüyor..geçenlerde salça kavanozu akmış, havuz olmasa döşeme batacaktı.
benim aldığım zamanlarda variant için yan sanayi olmadığından doğuş'a toslamak zorunda kaldım..o nedenle fiyatı biraz yüksek ama olsun kesinlikle değer..