PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TSİ motorlarda LPG sistemi..



drserkarakus
21 02 2012, 23:02
TSİ motorlarda LPG sistemi ile ilgili reklamlar var. Prins diye bir firma birkaç araca dönüşüm yapmış ayrıca sahibinden de reklamlar var.
Son durum nedir bilginiz var mı?

http://www.sahibinden.com/ilan/hizmet-motorlu-tasit-hizmetleri-akaryakit-tasit-tanima-sistemleri-tsi-fsi-motorlara-otogaz-montaji-35-40-tasarruf-74286201/detay/?source=promotion_hpva

http://forum.donanimhaber.com/m_54978434/tm.htm

mgalip
21 02 2012, 23:25
kardeşim olmaz araç senden benzin istiyor sen lpg veriyorsun yazık her işin bir oluru var hacet her daim önemlidir şahsi görüşüm benim saygılarımla.;)

dirlik
21 02 2012, 23:37
yuh artık... Kardelim tüp taktıracaksanız gidin başka marka araç alın. passat almayı ya. Ayıp ya. vw lpg li araç üretmeyi bilmiyor mu (çalışan o kadar mühendisin kafası basmıyor mu?) Bi akıllı siz misiniz memlekette. Gidin satın madem benzin çok yakıyor. Başka marka dizel araç alın.

dirlik
21 02 2012, 23:39
Yurdum insanı işte. Porche ye tüp taktırmaya kalkışmış akıllının biri. Uğraşmışlar beceremeyince Almanya yı aramışlar. Firma gelmiş ve arabanın değerini ödeyip arabayı alıp gitmiş. Ayıp kardeşim ayıp ya. Tüpçüler sizi....

alisahin
22 02 2012, 00:10
dırlık,, konusma uslubunuza bıraz dıkkat edın .

Benzın olmus 4450 sen tutmus yuh tupmu takılır passata dıyosun,

arac sehır ıcınde 10 ltre yakıyo sen neyden bahsedıyosun !

Adam gbı lpg cıksın bende taktırıcam forumdakı tsı cılerın coguda adam gbı sıstem cıktıkdan sonra takrır.

devran82
22 02 2012, 00:23
iki aracım da lpgliydi lanet olsun lpgye dedim artık .. bagajda piknik tüpüyle dolaşmak bu ne diyordum ya... kış olur çalışmada zorluk rampaya dikilirsin kağnıya döner bagajında yer yok simit tank yaptırsan stepne taşıyamazsın lastiğin patlasa yolda kaldın bu sefer. ... bir ton para bayılacaksın passat alacaksın sonra da bu arabayı tüp arabasına çevireceksın .... benzin pahalıysa almayacaksın kardeşim bu arabayı hamama giren terler.
passat parasına iki tane dizel renault gelir. gidin alın hurdaya çevirene kadar binin gezin .. passata bunu yapmayın abi.

alisahin
22 02 2012, 00:33
bakın anlamadan yorum yapıyosunuz,

eger tam uyumlu lpg cıkarsa taktırırım
sıvı lpgydı sanırım.

Ayrıca araca yapacagm hersey benı ılgılendırır passat degıl a4 olsa yne farketmez
bıraz saygı gostermeyı ogrenın ınsanların goruslerıne

ayrıca yorumlarını kendı araban ıcın kullan benm aracım ıcın degıl !

drozia
22 02 2012, 08:24
Bence TSI lere tam uyumlu LPG SİSTEMİ çıkarsa hemen hemen tüm kullanıcılar takarlar. Gerçekten hele İstanbul trafiğinde neredeyse sıkışık trafikte çekilecek dava değil..

Can
22 02 2012, 08:51
Passata binen yakıtını düşünmemeli bence. Ama herkesin kararına saygı duyarım,kimse kimseye karışamaz. Tsi sehir içi 8-9 litre yakıyor,3000 devirden önce vites değiştirmeden,ya da sıkışık trafikte. Lpg takmak için bunların en azından 12 litre olması lazım ki bir önemi olsun bence. Şahsen,arabanın bagajında kocaman bir tüple dolaşmak istemem. Mecbur,çok yakıyor para yetiştiremiyorum derseniz o ayrı. Ben olsam o zman alın dizel bir Polo veya Golf,tadını çıkarın derim. Kendi aracıma kıyıpta lpg taktırmam ama. Aslan besleyen yemini düşünmez :)

Sent from my Sony Ericsson Xperia using Tapatalk

ozan
22 02 2012, 09:04
Bu nasıl bir bağnazlıktır Allahaşkına, dünya kullanıyor LPG yi ya, VW LPG li araç üretiyor Almanyada..Fuarlarda sergilenen LPG li Mercedes C-180'ler, Hummer jipler var biliyor musunuz ! VW Golf var..Şimdi Golf daha mı kötü bir araba da mı LPG takmış fabrika çıkşında VW..
Siz hala passata nasıl olurda LPG takılır da takılmışsınız.Usluplara lütfen dikkat edelim arkadaşlar..Bende TSİ motorlu aracımı sattım yakıta para yetiştirmekten, dünyanın en pahalı benzinini kullanmaktan ve son zamlardan sonra kendimi afedersiniz ama "enayi" gibi hissetmeye başladığımdan 1.6 passat aldım ve prins kit taktırdım. Muhteşem bir montaj oldu.Şimdi aracımı daha ekonomik kullanmanın keyfini yaşıyorum.Passata tüp takılmış da noolmuş, evet benim aracım passat ve LPG'li.. Birileri ayıplamış "tüpçü" falan demiş, tüpçü diyen arkadaşın 1,6 FSİ değil de 1,6 MPI aracı olsaydı dakka geçirmeden "tüpçü" olacağından şüphem yok :) Birilerinin aklı taşmaya başlamış başkalarına da akıl verme misyonu edinmiş "gidin dizel alın demiş"..Bende aklını kendine sakla, çok biliyorsan dizeli kendin al, bin diyorum..
Aşağıdaki haber umarım sizin gibi düşünenlere tokat gibi bir yanıt olacaktır..

Volkswagen ilk LPG ünitesi olan Golf Plus BiFuel modelini satışa sundu.

Volkswagen'in geçtiğimiz yıl Bolonya'da tanıttığı ve üreticinin fabrika çıkışlı ilk LPG ünitesine sahip modeli Volkswagen Golf Plus BiFuel, Almanyada satışa sunuldu.

LPG'nin yanı sıra benzinle de çalışabilen Volkswagen Golf Plus BiFuel iki yakıt yakıt kaynağını da aynı anda kullanabilen motoruyla dikkat çekiyor. 97 beygir güç üretebilen 1.6 litrelik motor 100 kilometrede 7.5 litre benzin veya 9.8 litre LPG tüketiyor.

LPG kullanımında kilometre başına 159 gram karbondioksit salınımı yapan Golf Plus'ın motoru yakıt olarak benzin kullandığında ise bu değer 179 gram'a çıkıyor.

Tam dolu iki yakıt deposuyla aracın menzili 1100 kilometreye kadar çıkıyor. Yeni Volkswagen Golf Plus BiFuel 'in Almanya'daki satış fiyatı ise 22 bin 460 Euro'dan başlıyor.
5029
5030LPG’li Hummer ve Mercedes C 180 fuarda görücüye çıktı
4. Kez düzenlenen LPG, CNG, LNG fuarında LPG’li Hummer marka arazi aracı ve Mercedes’in C 180 K modelini sergiliyor.
Dünyanın en büyük LPG / CNG üreticisi Prins'in, CNR Expo'da düzenlenecek "Gas Turkey 2011" fuarında sergileyeceği LPG'li Hummer ve Mercedes C180; 17-20 Mart tarihleri arasında görücüye çıkıyor.
Prins teknolojileri 17-20 Mart 2011 tarihlerinde, 10.00- 19.00 saatleri arasında E01 numaralı stand'da ziyaret edilebilecek.
İLK DEFA FUARDA GÖRÜCÜYE ÇIKTILAR
Fuarda sergilenen iki araçtan birisi Hummer marka bir arazi taşıtı. Araç, 8 silindirli olup, 400 hp ve 6.000 cm3 motor gücüne sahip. Diğer araç ise 1.600 cm3 motor gücüne sahip, 156 hp'lik ve 4 silindirli bir Mercedes C180 K modeli. Araçların üzerinde bulunan VSI "Vapour Sequential Injection - Sıralı Enjeksiyon Sistemi" şu anda piyasada bulunan en gelişmiş LPG otogaz dönüşüm sistemi olarak da dikkat çekiyor.
VSI sisteminde aracın benzin veya LPG ile sürüşünde bir fark olmuyor ve var olan sistemler arasında benzine en yakın performans bu sistem ile sağlanıyor.
Porsche, Mercedes, Audi, BMW gibi lüks araçlara özel LPG çözümleri üreten Prins, Nisan 2010'dan itibaren İpragaz güvencesi ile Türk tüketicisiyle buluşuyor. İpragaz ve Prins'in ortak politikası olan emniyet bu iki firmayı tek bir çatı altında toplayan en önemli özelliklerin başında geliyor.
HEM TASARRUSLU HEM DE ÇEVRE DOSTU
Fuarda Prins farkıyla sergilenen otogaz dönüşümü yapılmış araçların ortak özellikleri, maliyetten tasarruf yapmaları ve çevre kirliliğine yol açmamaları. Dünyada ekonomik olduğu kadar çevreci özellikleri dolayısıyla da teşvik gören LPG, benzine oranla 5-40'lara varan bir tasarruf sağlıyor.
İlk kez Prins tarafından geliştirilen, direk enjeksiyonlu araçlarda kullanılabilecek olan Direct Liqui Max teknolojisi de önümüzdeki günlerde Türkiye pazarında da yerini alacak. Bu teknoloji motor üzerinde hiç bir tadilat gerektirmemesi nedeniyle dünyada bir ilk. Aynı zamanda, LPG'yi motora sıvı olarak aktardığı için aracın performansını da yükseklere taşıyan Direct Liqui Max sayesinde sürücü benzin mi LPG mi kullandığını, aradaki farkı anlamıyor.

bjk
22 02 2012, 09:14
sıvı lpg çıkarsa neden olmasın

mgalip
22 02 2012, 09:21
herkese selamün aleyküm aman birbirinizi kırmayın her insan istediğini yapar hepimiz saygı duymalıyız . unutmayınki *** SAYGI MECBURİ SEVGİ İSTEĞE BAĞLI*** bende ilk konu açılınca yazdım birşeyler lpg taktırmak taktırmamak kendisine kalmış bir olay insanların. zevkler ve renkler tartışılmaz sonuçta herkes hür iradeyle görüşünü usluba uygun yazsın tamam kardeşlerim hayırlı günler dileğiyle saygılar sevgiler herkese .:o:o:o

Liferhei
22 02 2012, 09:31
LPG, yani Sıvılaştırılmış Petrol Gazı demektir. arkadaşlar hangi sıvı gaz ın cıkmasını bekliyorlar ben tam anlayamadım ? doğalgaz dan bahsediliyorsa bilemem tabi..

tpower
22 02 2012, 10:09
sıvı lpg çıkarsa neden olmasın

Lpg zaten sıvıdır..

oziie
22 02 2012, 11:12
İsteyen Taktırsın - geçen benim arabaya bakmaya birisi gelmişti - LPG taktıracağım dedi. Pek kullanan yok, LPG ye uyumlumu bilmiyorum, dedim. Ustasını aradı 2200 TL ye takarız dediler telefonda.
Ben LPG düşünmüyorum hiç - daha önce LPG li araç kullanmışlığımda var ama pek sıcak bakmıyorum nedense. Fazla km de yapmıyorum, ondan mı bilmem.

Suat
22 02 2012, 11:28
hava soğuk, benzinin litresi 4,3.. olmuş, araba 50- 55 krş yakmaya başlamış, trafiğe girdin mi bir saatte o ibrenin bir çubuk birden aşağı düştüğünü görmüşsün...tabii ki lpg takılır. atla deve değil ya arkadaşlar bindiğimiz araba passat. ek olarak araç almak kimi zaman bir yatırımdır. dolayısıyla bu arabayı sadece keyfi binmek için değil de bir yatırım için almış olan bir kişiye " hayır efendim lpg takamazsın çok ayıp" demek de çok ayıp bence ki keyfi binmek için bile almış bir kişi niye daha az ödemek varken fazlasına katlansın ki parayı çalışmadan mı kazanıyoruz?:sor1

alisahin
22 02 2012, 11:58
hava soğuk, benzinin litresi 4,3.. olmuş, araba 50- 55 krş yakmaya başlamış, trafiğe girdin mi bir saatte o ibrenin bir çubuk birden aşağı düştüğünü görmüşsün...tabii ki lpg takılır. atla deve değil ya arkadaşlar bindiğimiz araba passat. ek olarak araç almak kimi zaman bir yatırımdır. dolayısıyla bu arabayı sadece keyfi binmek için değil de bir yatırım için almış olan bir kişiye " hayır efendim lpg takamazsın çok ayıp" demek de çok ayıp bence ki keyfi binmek için bile almış bir kişi niye daha az ödemek varken fazlasına katlansın ki parayı çalışmadan mı kazanıyoruz?:sor1


kesinlikle doğru ,1.6 tdi almam 2.0 tdi yede okadar para vermem passata binmek istiyosam ( TAM UYUMLU) oldukdan sonra taktırırım ,


fakat uyumlu olmadıkdan sonra taktırmam , hiç kimse benzine fazla para vermek istemez ..

aracı ilk aldığımızda benzin 3,66 krs tu smdi 4,45 krs dahada artıcak .. gbi

drkayzer
22 02 2012, 13:27
FS otogaz Faruk beyle temasa geçin bence o sizi aydınlatır

sivil
22 02 2012, 13:54
Takan yada taktıracaklara bir şey diyemem saygı duyarım (ben zaten böylesi işlemlere karşıyım) ama bence yakıt bu kadar sıkıntı oluyorsa bıçak kemiğe bu kadar dayandıysa tüp dönüşüm ıvır zıvır masraf edene kadar aracınız satıp uygun bir dizel araç almak bana daha mantıklı geliyor.

drkayzer
22 02 2012, 17:44
Takan yada taktıracaklara bir şey diyemem saygı duyarım (ben zaten böylesi işlemlere karşıyım) ama bence yakıt bu kadar sıkıntı oluyorsa bıçak kemiğe bu kadar dayandıysa tüp dönüşüm ıvır zıvır masraf edene kadar aracınız satıp uygun bir dizel araç almak bana daha mantıklı geliyor.
sivil bey gönlümüz passattan ve dizelden yana ama uygun olmuyor işte ;)

vestel1900
22 02 2012, 17:57
ıkı tane katır alır arabaya baglar çektırırım kımene

akorkmaz11
22 02 2012, 18:46
bu kadar katı olmaya gerek yok.. isteyen isteyeni kullanır..zaten çoğu arkadaş da tam uyumlu olursa kullanırım demiş..
passata tüp takılmaz diye de laf söylememek lazım.. sonuçta burada kimse, ingiliz kraliçesinden daha zengin değil herhalde..buyrun okuyun..
Interesting facts about LPG Autogas (http://www.drivelpg.co.uk/interesting_facts.php)

VW_Passat
22 02 2012, 18:51
Bosuna ugrasiyorsunuz,

Orjinal cözümü var bu isin onun adida ECOFUEL dir :). VW Passat 1.4 TSI 150HP EcoFuel 7-Vites DSG CNG ve Benzin yeterde artar. Acikcasi Dogal Gaz ucuz bende 1.4 TSI 150HP EcoFuel düsünmeye basladim :).

Türkiye de CNG istasyonlari varmi ???

akorkmaz11
22 02 2012, 19:01
Bosuna ugrasiyorsunuz,

Orjinal cözümü var bu isin onun adida ECOFUEL dir :). VW Passat 1.4 TSI 150HP EcoFuel 7-Vites DSG CNG ve Benzin yeterde artar. Acikcasi Dogal Gaz ucuz bende 1.4 TSI 150HP EcoFuel düsünmeye basladim :).

Türkiye de CNG istasyonlari varmi ???

yasin sorun da bu zaten..sizin öyle bir şansınız var, burada ne ecofuel, ne de cng imkanımız ve olasılığımız var.. milletin tek opsiyonu lpg, başka çaresi yok..

VW_Passat
22 02 2012, 19:03
yasin sorun da bu zaten..sizin öyle bir şansınız var, burada ne ecofuel, ne de cng imkanımız ve olasılığımız var.. milletin tek opsiyonu lpg, başka çaresi yok..

Iste Türkiye de ve izin yolunda (avusturya ve Macaristan haric) CNG yoksa SIKINTI burada basliyor :(. Diger türlü 1.4 TSI 150HP EcoFuel harika bir secenek gercekten her gün daha fazla görmeye basladim bu EcoFuel Passat i :)

solarapex
22 02 2012, 21:08
Birbirimizi kırmaya gerek yok arkadaşlar.İsteyen aracına istediğini yapar.Saaakiiin

drserkarakus
22 02 2012, 21:24
Yazık...konu ne garip bir hal almış..

drkayzer
22 02 2012, 22:27
Valla bir passat fanatiği ve profesörü olan Taner bey dediklerinizi duymasın ;) Kendisi tsi-lpg konusunu belki türkiyede lpg distrübitörlerinden bile daha fazla araştırmıştır ve lpgyi kuvvetle herzaman destekler. Arkadaşlar dediklerinizin çoğu doğru ama hadi insan şehir içi kullanımda idare edebiliyor bir nebze ama yazın misal tatile gidicez; litresi 4,5tl'den benzin alıp 100 kilometrede şehir dışı 7-8lt yakan bir arabayla kaç km yol gidilir kardeşim. Dizel tabiki candır ama bir passatgönüldaşı olarak cr motor sorunsuz bir dizeli 55'den aşağıya alabilirmiyiz+ yılda ödeyeceğimiz 1200tl fazla vergi ve bakım masraflarının fazlalığı olunca bütçemizi aşıp gidiyor zaten bunları düşünmek lazım. Sorunun aslında en temeli passat hastası olmamız. VAZGEÇEMİYORUZZZ:+1:fir:mavi2:mavi2

mgalip
22 02 2012, 22:36
Valla bir passat fanatiği ve profesörü olan Taner bey dediklerinizi duymasın ;) Kendisi tsi-lpg konusunu belki türkiyede lpg distrübitörlerinden bile daha fazla araştırmıştır ve lpgyi kuvvetle herzaman destekler. Arkadaşlar dediklerinizin çoğu doğru ama hadi insan şehir içi kullanımda idare edebiliyor bir nebze ama yazın misal tatile gidicez; litresi 4,5tl'den benzin alıp 100 kilometrede şehir dışı 7-8lt yakan bir arabayla kaç km yol gidilir kardeşim. Dizel tabiki candır ama bir passatgönüldaşı olarak cr motor sorunsuz bir dizeli 55'den aşağıya alabilirmiyiz+ yılda ödeyeceğimiz 1200tl fazla vergi ve bakım masraflarının fazlalığı olunca bütçemizi aşıp gidiyor zaten bunları düşünmek lazım. Sorunun aslında en temeli passat hastası olmamız. VAZGEÇEMİYORUZZZ:+1:fir:mavi2:mavi2

aynen katılıyorum hastalık abi eve girerken şöyle bir bakıyorum passatın arka tarafına nasıl duruyor ya deli edicek beni :+1

Forever42
22 02 2012, 23:16
Tamam biniyoruz ama abartmayin passat turkiyede luks arac avrupada audi mercedes yaninda esamesi okunmuyor. Bizde buRda LPG icin birbirimizi kiriyoruz. Passatim LPG li yakita verdigim para sizlerden az degil ama sizlerin iki kati yol yapiyorum. Asil gonlunce passatin keyfini surmek bu bence.:)

erdalgunduz
07 03 2012, 10:50
aLİSAHİN YORUMUNUZ İÇİN TESEKKUR EDERİM BEN BURAYA İLK ÜYE OLDUĞUMDA ÇOK SEVİYELİ BULMUŞTUM AMA GEL GÖRKİ BÖYLE SAYGI SINIRLARINI AŞAN YORUMLAR OLABİLİYOR BENDE KINIYORUM BU USLUBU, BENZIN ISTERSE 1.00 TL OLSUN KIME NE ARKADASIMIZIN BIRI MERAK ETMIŞ SORMUŞ yOK ARACINI SAT BASKA ARAC AL FALAN GEREK YOK, PARAN ÇOKSA HARCA BİZENE SANANE BAŞKASININ EKONOMISINDEN, LUZUMSUZ SÖZLER.

Forever42
08 03 2012, 16:46
Valie diye bir markanin LPG yi sivi halde silindirlere veren bir sistemi var. TSİ FSİ GDİ araclar icin kullaniliyor Sistem LPDİ diye geciyor. Turkiyede distribitoru sabanci ve mitsubishi servislerinde deneme amacli montajlar yapildi. Ancak sabanci tok satici olunca bir turlu yayginlasmadi. Ustelik sirali sistemler gibi delme takma degil her marka ve model icin projelendirilmis tam bir paket halinde hangi parcanin nereye monte edilecegi bile belli yani cok daha profesyonel. Passatin kiti golfe olmuyor mesela. Fiyat 2000€ gibi yuksek bir rakam olunca talep olmadi zaten cok km yapacak olan o kadar farka dizel aldi.
Ayrica bu sacma LPG Dusmanligini anlayamiyorum. Turkiyede LPG ucuz oldugu icin tercih ediliyor. Avrupada benzin mazot ve LPG fiyatlari arasinda ucurum olmadigi icin LPG arac yakiti olarak kullanilmiyor sonucta depolamak daha zor sistemin daha siki kontrol ve bakimi gerekiyor.

drozia
09 03 2012, 08:13
Bosuna ugrasiyorsunuz,

Orjinal cözümü var bu isin onun adida ECOFUEL dir :). VW Passat 1.4 TSI 150HP EcoFuel 7-Vites DSG CNG ve Benzin yeterde artar. Acikcasi Dogal Gaz ucuz bende 1.4 TSI 150HP EcoFuel düsünmeye basladim :).

Türkiye de CNG istasyonlari varmi ???
Ankara EGO terminalinde var da kamuya açık halka değil:)))

sinir kupu
12 03 2012, 01:31
Valie diye bir markanin LPG yi sivi halde silindirlere veren bir sistemi var. TSİ FSİ GDİ araclar icin kullaniliyor Sistem LPDİ diye geciyor. Turkiyede distribitoru sabanci ve mitsubishi servislerinde deneme amacli montajlar yapildi. Ancak sabanci tok satici olunca bir turlu yayginlasmadi. Ustelik sirali sistemler gibi delme takma degil her marka ve model icin projelendirilmis tam bir paket halinde hangi parcanin nereye monte edilecegi bile belli yani cok daha profesyonel. Passatin kiti golfe olmuyor mesela. Fiyat 2000€ gibi yuksek bir rakam olunca talep olmadi zaten cok km yapacak olan o kadar farka dizel aldi.
Ayrica bu sacma LPG Dusmanligini anlayamiyorum. Turkiyede LPG ucuz oldugu icin tercih ediliyor. Avrupada benzin mazot ve LPG fiyatlari arasinda ucurum olmadigi icin LPG arac yakiti olarak kullanilmiyor sonucta depolamak daha zor sistemin daha siki kontrol ve bakimi gerekiyor.
ben ilk lancer aracımda bunun lpi denilen atmosferik mnotorlar için olanını kullanmıştım oldukça verimli bir saistemdi.

öncelikle belirtmeliyim ki fsi ve gdi motorlar için vialle kiti mevcut değil henüz. montajını yapan mar otodaki usta ile ilişkilerim dolayısıyla ürünü takip ediyorum.
lpdi denilen sistem hollanda'lı vialle firması tarafından üretiliyor ve sıvı lpg enjeksiyonu yapan bir sistem. şimdi ilk sayfada zaten lpg sıvı filan diyen arkadaşlar var. onlar için açıklayayım normal sıralı sistemlerde sıvı olan lpg evoparatör denilen parça içerisinde motor soğutma suyu hattından gelen suyun sıcaklığı yardımı ile buharkaltırılır ve de filtreden geçerek (hani bu aygaz lpg ile tıkanıyor filan dedikleri parça) motora gönderilir. ve ateşleme ile yakılır.
sıvı enjeksiyonlu sistemde lpg tankından bir dalgıç pompa ile daha da yüksek basınçla enjektörlere gönderilen sıvı yakıt enjektörlerden yine sıvı olarak silindire gönderilir. gönderilmeyen sıvı lpg tıpkı benzin hattı gibi depoya geri döner. lpg sıvı olduğu için hal değişimi motor içerisinde olur ve motor sıcaklığını arttırmaz. ayrıca motor sıcak su hattına dokunulmadığı için de avantajı var. motor suyuna bakmadığı için daha kısa sürede devreye girer ve çok özel durumlar harici benzine geçme yapmaz. artı filtresi depo içerisinde olduğu için ve tıpkı benzin gibi sıvı filtreleme yaptığı için depo değişirken (10 sene sonra) değiştirilir. kısaca periyodik bakımı yoktur. ayar vs yapılmasına gerek yoktur zira hava şartlarından etkilenen bir sistem değildir. dolayısıyla ilk günkü verimini ve performansını korur. ha benim aracımda mesela geç marş almaya neden oluyordu. sonra onun çözümünü buldum. neyse zaten 9000 km kullanıp sattım. supap erimesi sorunu da yok deniyor ama çok örneği olmadığından kesin bir şey diyemem.

TSI motorlar için ise lpdi sistemi mevcut. ben bu sistemin montajlanmış halini görmedim ancak iddia şu yönde:
- aracın motoruna dokunulmaz. manifold delinmez.
- aracınızın benzin enjektörleri kullanılır.
- aracınız ilk çalıştırmadan itibaren lpg ile çalışmaya başlayabilir.

denildiği gibi bu ürünün şanssızlığı temsa'dır bence de.


esas konu.
VİALLE LPDİ Sistemi (http://forum.donanimhaber.com/m_37105079/mpage_1/key_/tm.htm)

atmosferikleri için:
Vialle LPi sistemi hakkında bilgi? (http://forum.donanimhaber.com/m_25863416/mpage_1/key_/tm.htm)

bu da benim inceleme yazımın olduğu başlık:
Vialle Lpi Sistemine Geçtim (http://forum.donanimhaber.com/m_39135211/mpage_1/f_/key_//tm.htm#39135211)

umarım işinize yarar

uyducu2099
15 03 2012, 18:35
ustalar boş boş tartışıyorsunuz. . yılda 25-30bin km yapıyorum. ve passatımdan da vazgeçmem. neden taktırmayayımki lpg yi.

arkadaşlar ayda 300km yapıyorlar herhalde ki lpg ye ihtiyaç duymuyorlar.

sonuç olarak tsi motora tam randumanlı bir lpg sistemi çıkarsa kesinlikle düşünmenden taktıracağım.

argun
15 03 2012, 19:03
İngiltere kralicesinin arabasinin lpg li oldugunu belirtmek isterim. Passata tupmu takilir diye birsey bence sacma isteyen passata takar isteyen cayenne e takar. Elestirilecek bir yani yok. Arabasini seven degistirmek istemeyen fakat yakitindan sikayet eden biri tup taktirmaktan baska ne yapabilir. Ben fazla km yaptigim icin dizel tercih ettim. Tercih etmemis olsaydim ve Tsi icin kendini kanitlamis bir lpg sistemi olsaydi dusunmeden takardim.

ilker-tas
14 08 2012, 13:42
Herkese merhaba 2008 model 1.6 Comfort fsı volkswagen PASSAT sahibiyim. Benzin fiyatındaki artış ve özellik yaz aylarında Antalya’da yaz aylarındaki mecburi klima kullanımı yüzünden km’de 50 kuruşu bulan giderim fazlasıyla midemi bulandırıyordu. Yaşım 27. Ya aracımı 35000tl ye satıp üzerine 5000 tl koyup dizel astra,golf,fiesta falan alacaktım yada aracıma sıralı sistem takıp yoluma devam edecektim. 2 Aylık bir araştırmadan sonra Prins marka LPG ye 2900 tl peşin para verip taktırdım.

Tam 45 gün oldu. Hayatımda binmediğim kadar memleket turu yaptım. 6.000 km oldu. Yakıt 50 kruştan 25 kuruşun da altına indi (klimalı ve benzinle beraber) performansta çok ufak bi düşüş gözlemledim. Ama zaten kullanıcısı bilir; 2008 model 1.6 Comfort fsı volkswagen PASSAT Ferrari değildir J 45 günlük raporum bu yönde. 30.000 km sonra noolur bilmiorum. Bu arada motor arıza ışığı bazen yanıyor bazen yanmıyor. Benzin özellikle rampa çıkarken devreye giriyor. Bu yüzden bu sistemde şehir içi-yakıt neredeyse aynı oluyor. Dikkatinizi çeker diye düşündüm. Bunu usta dsa çözemedi. En kötü ihtimalle Ankara dan bi mühendis gelir müdahale eder dedi. Ramazan Bayramı sonunda 2.000 km’lik bir Mersin-Adana-Hatay yolculuğu düşünüyorum. Bu yolculukta LPG ile ilgili problemlerimi yolculuk dönüşünde sizlerle paylaşırım…

Eşmeliler
24 01 2013, 16:36
Hollanda malı bir sistem var türkiye de adı Vialle.Tsi motorlar için LpDi isimli bir sistem geliştirdi. yakıtta %50 tasarruf sağlıyor ve lpg yi sıvı olarak yakmasından dolayı %10 tork artışı sağlıyor araçta.Normal sıralı lpg sistemleri lpg yi gaz fazında yakar ve bu nedenle az da olsa tork düşüşü yaşanır araçlarda. Ayrıca Vialle nin mpi gibi diğer motorlar içinde LpFi adlı bir sistemi mevcuttur. Ayrıca Vialle şu anda bu konuda dünya daki tek sistemdir.Daha önce Vialle türkiye distrübitörü TemSA idi fakat şu anda Konya da ki Meridyen Lpg ye devretti.Türkiyede montajlar yaklaşık 4-5 aydır devam etmektedir.

estelya
24 01 2013, 18:49
Hollanda malı bir sistem var türkiye de adı Vialle.Tsi motorlar için LpDi isimli bir sistem geliştirdi. yakıtta P tasarruf sağlıyor ve lpg yi sıvı olarak yakmasından dolayı  tork artışı sağlıyor araçta.Normal sıralı lpg sistemleri lpg yi gaz fazında yakar ve bu nedenle az da olsa tork düşüşü yaşanır araçlarda. Ayrıca Vialle nin mpi gibi diğer motorlar içinde LpFi adlı bir sistemi mevcuttur. Ayrıca Vialle şu anda bu konuda dünya daki tek sistemdir.Daha önce Vialle türkiye distrübitörü TemSA idi fakat şu anda Konya da ki Meridyen Lpg ye devretti.Türkiyede montajlar yaklaşık 4-5 aydır devam etmektedir.

foruma hoşgeldiniz bununla ilgili detaylı bilgi dentalper nikli üye arkadaşımız uygulamıştır

http://www.passatturkiye.com/motorlar/5363-vialle-lpdi-sistemi-tecrube-paylasimi.html

Taner Göde
24 01 2013, 21:51
Donanım Haber Forum Otomobil Genel'de VIALLE LPdi araştırmam için ömrümden harcadığım zaman ve emek bir araya getirilseydi Yale'den makine mühendisliği doktorası için yeterli olurdu. VIALLE'nin Hollandalı Genel Müdürü ile telefonda görüşmekten tutun Meridien'in ortaklarına kadar ulaştım, fiyatlar, üretim, parçalar, sorunlar, problemler, örnek montaj, araştırılabilecek ne varsa inceledim, kurcaladım, fakat sorun

- bu sistem için 5.000 TL vermeye razı tüketiciyi bulmaktaydı
- bu sistemi tamamen sorunsuz takacak personeli bulmaktaydı

Çünkü VIALLE LPdi öyle "oto elektrikçisinden" veya "karbüratör profesöründen" dönme şahıslarca takılabilecek bir uygulama değildi. Dikkat, özen ve itina istiyordu, bunun sebebi de toleransların çok daha az olması, sistemin aracın "benzinli" olduğunu unutturacak kadar gelişmiş olması ve sıvı haldeki LPG'nin motora da sıvı halde püskürtülmesi avantajı ve bunun beraberinde getirdiği spesifikasyonlara kesinlikle uyma zorunluluğuydu.

1.4 TSI 122 HP motorlar için % 100 LPG ile çalışan VIALLE LPdi

1.4 TSI 122 HP motorlar için % 100 LPG ile çalışan VIALLE LPdi (http://forum.donanimhaber.com/m_36543233/mpage_1/key_/tm.htm)

Taner Göde
24 01 2013, 22:11
http://www.vialle.nl/fileadmin/user_upload/lpdi_NL.jpg

sebinefe
24 01 2013, 22:20
Geçen hafta Konya daki Vialle distribitörlüğüne ulaştım. Pazarlamacı arkadaşla baya bir konuştuk. 4.500 TL ye (peşin tabiki) ürünü araca monte edeceklerini. Uygulama sonucunda Aracın yakıt tüketiminde % 45 düşüş olduğu, performansında(burayı anlayamadım ama böyle dedi) % 5 artış olduğunu söyledi. Tork artışından falan bahsetti. Özellikle kendinde Golf 6 olduğunu (1.4 TSI), buna da aynı uygulamayı yaptığını, şu anda aracının 50.000 km de olduğunu söyledi. Montaj işini kendilerinin yapmadığını, yetkili başka bir firmanın montajı tamamladığını anlattı. Burada kafama iki soru geldi:
1- Bir bu sistemin ne kadar problemli ve problemsiz olduğu hakkındaki sıkıntılar.
2-Yaklaşık olarak verilen 5.000 TL sonucunda benim bu işten yapacağım kar veya zarar. Aracın piyasa değerinin ne kadar artacağı veya yerinde sayacağı; tabiki de bennzin tasarrufu.
Şöyle ki; şu anda niyetim bir veya iki seneye aracı satıp ev almak veya model yükseltmek. Bu süre zarfında yapacağım km: 10.000-çarpı-x(yıl)=?
Bu şekilde yapmış olduğum küçük bir kerrat cetveli hesabı ile bu işten çok kar edemeyeceğimin sonucuna vardım. Eğer ki aracım 2011-2012 model olsa ve yakın bir gelecekte satmama gibi bir planım olsa bu sistemi aracıma uygular en az 5-6 sene duraksız kullanırım. Tabiki herkesin hesabı kendine doğru:). 2.500 TL ye kadar olsa düşünmem taktırırım. Bakalım belki birkaç seneye kadar belki yaygınlaşır da fiyatlar aşağı iner:o.

Taner Göde
24 01 2013, 22:52
Şebinkarahisar'lı Coşkun arkadaşım,

LPG sıvı halindeyken ÇOK SOĞUK bir gazdır. Atmosfere yayıldığı anda buharlaşır. VIALLE'nin LPdi sisteminde LPG motora SIVI olarak püskürtüldüğüğü için silindirin içini aniden çok fazla soğutarak daha fazla oksijen atomu ile birleşebiliyor ve silindir içindeki birim hacimde benzine göre daha fazla infilak miktarı oluşturuyor, ayrıca LPG'nin yaz ve kış aylarına göre değişen 110-115 oktan yanma derecesine göre de benzindeki 95 oktandan daha fazla güç üretiyor.

LPG'li motorlarda LPG tanktan alınıp motora püskürtülmeden önce evaporatörde (buharlaştırıcıda) sıvı halden gaz haline getirilmekte ve gaz halinde silindire sevk edildiğinde de (klasik sıralı sistemlerde olduğu gibi, B6 kasa 1.6 MPI 102 HP Trendline Passat vb.) % 5 daha düşük bir güç üretimi sözkonusuydu ancak LPG silindire SIVI (likit) olarak enjekte edildiğinde işin kuralı değişiyor, 100 tane yaşlı emekli amca yerine 100 tane genç erkek geliyor ve oksijenle birleşip muazzam bir patlama yaratarak genleşen gazla pistonu aşağıya itiyor, ve motor dönerek aracı hareket ettiriyor.

VIALLE LPdi sisteminde LPG evaporatörü (buharlaştırıcısı), LPG enjektörü vb. yoktur, en önemli 2 parça LPG tankındaki yüksek basınç pompası ve motor bölümündeki yakıt seçme ünitesidir. Motorun soğutma suyu sistemine hiçbir müdahalede bulunulmamaktadır çünkü LPG'nin sıvı halden gaz haline gelmesi şart olan sıralı LPG sisteminden farklı olarak VIALLE LPdi'de LPG tanktaki sıvı halinde kalıyor ve motora da sıvı halde sevk ediliyor.

Dahiyâne ama pahalı da. Hollanda'da ve Almanya'da bu sistem 3000-4000 Euro'ya mâl oluyor. Bizde 1500 Euro + KDV'ydi...

Çok para.

sebinefe
24 01 2013, 23:49
Taner Hocam öncelikle cevabınız için teşekkürler.
Zaten sizin donanım haberde yazmış olduğunuz bilgiler ışığında kafama takmıştım bu LPdi konusunu. En sonunda karar verdim İzmir i aradım oradaki yetkili bayi artık bu ürün
n bayiliğini yapmadığını söyledi. Bu bile aslında sistemin tutulup tutulmadığı veya tercihen çok yaygın olup olmadığı konusunda bilgi vermiş oldu. Gene de bir umutla aramıştım sağolsun telefondaki arkadaş baya güzel anlattı. Yalnız bir şey diyeceğim anlatan arkadaş tam olarak eğitimini ne üzerine yapmıştı bilmiyorum ama tarz-ifade biçimi-konuya hakimiyeti ve donanım olarak (eğer ki bana" Bu, teknik konulardan anlamaz nasıl olsa!" demediyse :) ) gerçekten elinize su dökemez. Yukarıdaki açıklamalar gerçektwn faydalı. Hele benim gibi motor konusuyla alakası olmayan biri için gayet aydınlatıcı olmuş örneklemeler.:alk:fir

Taner Göde
06 02 2013, 14:42
2010 model 1.4 TSI 150 HP TwinCharger motorlu VOLKSWAGEN TIGUAN araca Kahramanmaraş'ta VIALLE LPdi sistemi uygulandı. VIALLE Türkiye Tek Yetkili Distribütörü ve STEP marka LPG tanklarının üreticisi MERİDYEN'in KONYA merkezini aradım, Muhittin Bey beni KAHRAMANMARAŞ'ta bu işin gerçek USTASINA yönlendirdi, elinde 1 adet hazır LPdi kiti varmış, hemen yola çıkıldı ve taktırılıp gelindi.

4900 TL'ye 10 Taksit.

200 km'yi 30 TL'lik LPG ile geldi... Araç sahibi çok memnun, motor sıvı LPG nedeni ile daha da güçlendi, sadece tanktaki yüksek basınç pompası bir süre çalışıyor ve ses yapıyor ama bu mevzubahis bir husus değil çünkü sistem tek kelime ile KUSURSUZ diyor araç sahibi ve memnuniyetini tekrar dile getiriyor çünkü VOLKSWAGEN TIGUAN'ı çok seviyor ve Mersin'de yazlığı olduğu için sürekli gidip gelecek, araç yılda 30.000 km yapacak, az daha KARIŞIK SİSTEM taktıracaktı, iyi ki taktırmadı.

http://img534.imageshack.us/img534/6547/dscn1030v.jpg (http://img534.imageshack.us/i/dscn1030v.jpg/)

http://img694.imageshack.us/img694/6152/dscn1031pb.jpg (http://img694.imageshack.us/i/dscn1031pb.jpg/)

http://img51.imageshack.us/img51/2940/dscn1032b.jpg (http://img51.imageshack.us/i/dscn1032b.jpg/)

http://img829.imageshack.us/img829/3763/dscn1033c.jpg (http://img829.imageshack.us/i/dscn1033c.jpg/)

http://img822.imageshack.us/img822/3024/dscn1034z.jpg (http://img822.imageshack.us/i/dscn1034z.jpg/)

http://img801.imageshack.us/img801/4290/dscn1035t.jpg (http://img801.imageshack.us/i/dscn1035t.jpg/)

http://img266.imageshack.us/img266/7530/dscn1036f.jpg (http://img266.imageshack.us/i/dscn1036f.jpg/)

http://img267.imageshack.us/img267/8471/dscn1037a.jpg (http://img267.imageshack.us/i/dscn1037a.jpg/)

http://img515.imageshack.us/img515/8739/dscn1038i.jpg (http://img515.imageshack.us/i/dscn1038i.jpg/)

http://img515.imageshack.us/img515/2936/dscn1039m.jpg (http://img515.imageshack.us/i/dscn1039m.jpg/)

http://img171.imageshack.us/img171/5403/dscn1041c.jpg (http://img171.imageshack.us/i/dscn1041c.jpg/)

Harun
22 04 2013, 23:51
Merhabalar,
TSI motorlara LPG takılması çok güzel haber. Eminim ki aracını çok kullananlar için kendini amorti edecektir.
CNG için bazı sorular sorulmuş. CNG istasyonu kuran biri olarak şunu söyleyebilirim, maalesef doğalgaz binek araçlarda LPGden çok daha fazla tasarruf sağlamayacak. Çünkü evde kullandığınız doğalgazı istasyonda araç yakıtı olarak aldığınızda ötv ekleniyor. Şuanda ticari satış fiyatı 2,10tl civarında. Doğalgazın espirisi otobüs kamyon gibi dizel ticari araçlarda oluyor. Dizel motorlar benzinli mantığına çevrilip CNG kiti uygulandığında %35 kadar tasarruf sağlıyor. Bu da sürekli yol giden büyük araçlar için çok iyi tasarruf demek.

Bir de Amerika başta olmak üzere dünyada yaygınlaşmaya başlayan hidrojen tasarruf sistemleri var. Ben bu sistemi üretip ihraç ediyorum. Araçların motor verimliliğine göre %15 ila %40 arasında tasarruf sağlıyor. Moldova'da 1.4tsi tiguan'a uygulama imkanımız oldu ve %21 tasarruf sağladı. Maliyeti daha az olup bagaja depo konmadan aracın tesisatıyla oynamadan kurulan verimli bir sistem. Yakıt olarak ortalama 700 - 1000km de 1lt saf suya ihtiyacı var hepsi bu. Sistemle ilgili sorularınız varsa memnuniyetle cevaplarım. Müsait zamanda birkaç foto da yükleyeceğim.

fatih23
23 04 2013, 00:27
lpg için ek olarak 4900 tl vermeyi göze alan adama neden az daha verip dizel almadın diye sorarlar ama ...kaldı ki yakıt sorunsa eğer satılır dizel başka araç alınır.
az gezen için tsi.
çok gezen için dizel...işin kuralı bu .sen 4900 tlyi kaç senede kaç km yaparak amorti edip kara geçeceksin ? ve sen bu araca kaç sene bineceksin ?
5 yıldız güvenlikli araca tüp takıp tüm güvenlik yıldızlarını sökmek mantıklı mı ?

acı
23 04 2013, 08:55
lpg için ek olarak 4900 tl vermeyi göze alan adama neden az daha verip dizel almadın diye sorarlar ama ...kaldı ki yakıt sorunsa eğer satılır dizel başka araç alınır.
az gezen için tsi.
çok gezen için dizel...işin kuralı bu .sen 4900 tlyi kaç senede kaç km yaparak amorti edip kara geçeceksin ? ve sen bu araca kaç sene bineceksin ?
5 yıldız güvenlikli araca tüp takıp tüm güvenlik yıldızlarını sökmek mantıklı mı ?

Son cümle hariç hepsine katılıyorum.

Onury
23 04 2013, 09:23
Son cümle hariç hepsine katılıyorum.
neden ibrahim ?? bende özellikle son cümleye katıldım !!

kadirkurtoglu
23 04 2013, 09:34
lpg için ek olarak 4900 tl vermeyi göze alan adama neden az daha verip dizel almadın diye sorarlar ama ...kaldı ki yakıt sorunsa eğer satılır dizel başka araç alınır.
az gezen için tsi.
çok gezen için dizel...işin kuralı bu .sen 4900 tlyi kaç senede kaç km yaparak amorti edip kara geçeceksin ? ve sen bu araca kaç sene bineceksin ?
5 yıldız güvenlikli araca tüp takıp tüm güvenlik yıldızlarını sökmek mantıklı mı ?
az daha vermekle olsaydı yapılırdı zaten, Tiguan dediğiniz aracın Dizel motoru 2.0 TDI olarak satılıyor ve ÖTV den dolayı satış fiyatı 100.000,00 TL civarında.

fatih23
23 04 2013, 10:14
Son cümle hariç hepsine katılıyorum.
son cümleden kasdım tüpün kaza anlarında güvenlik anlamında bombaya dönüşmesiydi...patladığı zaman ne hava yastığı ne esp ne asr vs hiçbir donanım fayda etmez ki ...

saydalan
23 04 2013, 11:30
CC'ye Vialle çıkarsalar da taktırsak...

fatih23
23 04 2013, 11:52
CC'ye Vialle çıkarsalar da taktırsak...
var zaten ...linki verdiğim uygulama yapanlardan sadece biri. ve tsi motora lpdi uygulayan iller bayağı arttı.
BRC Antalya Bölge Bayi Vialle Wentgas Aldesa (http://www.lpgantalya.com/?SyfNmb=2&pt=Vialle Antalya LPi Sıvı Sistem)
ayrıca sitede hangi araçların lpdi sisteme uyumlu olduğu yazıyor.
http://www.uysalotogaz.com/FileUpload/bs159386/File/lpdi_katalog_(2).pdf
not: brc arge çalışmalarını bitirdi yakında o da bu sistemi çıkaracak. rekabet olursa ucuzlayabilir.

Taner Göde
23 04 2013, 12:11
Tabi ki rekabet olmayacak ve elbette ucuzlamayacak da. Türkiye'de "Serbest Piyasa Ekonomisi" diye birşey yoktur, "Kartelleşmiş Piyasa Ekonomisi" vardır. VIALLE LPdi 4500 TL peşin ve 4900 TL taksit ile "satabiliyorsa" (!) BRC de aynı/benzer/yakın fiyat ve ödeme koşulları ile piyasaya girecek ve ürünü satacaktır.

Para kazanma imkânı mevcut iken hiçkimse ve hiçbir şirket "daha az" para kazanma seçimini tercih etmeyecektir, bilhassa BRC'yi Türkiye'ye getiren 2A Mühendislik gibi kurumsallaşmış, aktifi ve pasifi ile bilançosu göz dolduran bir şirket.

Çok basit. Eti gitti Parmak Gofret üretti, 90 kuruşa satışa sundu ve bu üründe bir süre tekel oldu çünkü rakiplerde böyle bir ürün yoktu. Ülker hemen aynı ürünü yaptı, Şimşek de öyle, BiFa da ve diğerleri de. Hepsi aynı fiyatla satmaya başladı, Ülker bir adım ileri gitti ve 1 TL'ye sattı. Türkiye'de "daha iyi bir ürünü daha ucuza verip daha fazla kazanayım" diye bir mentalite yoktur, "aynı ürünü aynı fiyata verip aynı kazanayım" diyor, çünkü biz icat etmez, üretmez, yapmaz ve çalışmayız, sadece kopyalarız ve sadece kopyalayıp satarız, sadece ürünleri taklit etmiyoruz, ticari ahlakı da taklit ediyoruz.



var zaten ...linki verdiğim uygulama yapanlardan sadece biri. ve tsi motora lpdi uygulayan iller bayağı arttı.
BRC Antalya Bölge Bayi Vialle Wentgas Aldesa (http://www.lpgantalya.com/?SyfNmb=2&pt=Vialle Antalya LPiSıvı Sistem)
ayrıca sitede hangi araçların lpdi sisteme uyumlu olduğu yazıyor.
http://www.uysalotogaz.com/FileUpload/bs159386/File/lpdi_katalog_(2).pdf
not: brc arge çalışmalarını bitirdi yakında o da bu sistemi çıkaracak. rekabet olursa ucuzlayabilir.

acı
23 04 2013, 13:37
neden ibrahim ?? bende özellikle son cümleye katıldım !!

son cümleden kasdım tüpün kaza anlarında güvenlik anlamında bombaya dönüşmesiydi...patladığı zaman ne hava yastığı ne esp ne asr vs hiçbir donanım fayda etmez ki ...

Tamam, tüp patlaması tehlikeli bir durum ancak günümüzde yapılan montajlar artık neredeyse orijinal araç kadar emniyetli, ve 65km/saat (EuroNcap'de çarpma hızı) sabit hızda yapılan kazada patlayan bir tank ben duymadım, üstünde hızlarda benzinin de yanma,patlama olayı aynı şekilde tehlikeli.


az daha vermekle olsaydı yapılırdı zaten, Tiguan dediğiniz aracın Dizel motoru 2.0 TDI olarak satılıyor ve ÖTV den dolayı satış fiyatı 100.000,00 TL civarında.

Tiguan ve CC gibi araçlarda haklısınız ama 1.4 TSI Passat alıp 5000 TL tüpe vereceğime 5000 TL daha ekler 1.6 TDI alırım.

saydalan
23 04 2013, 14:36
var zaten ...linki verdiğim uygulama yapanlardan sadece biri. ve tsi motora lpdi uygulayan iller bayağı arttı.
BRC Antalya Bölge Bayi Vialle Wentgas Aldesa (http://www.lpgantalya.com/?SyfNmb=2&pt=Vialle Antalya LPiSıvı Sistem)
ayrıca sitede hangi araçların lpdi sisteme uyumlu olduğu yazıyor.
http://www.uysalotogaz.com/FileUpload/bs159386/File/lpdi_katalog_(2).pdf
not: brc arge çalışmalarını bitirdi yakında o da bu sistemi çıkaracak. rekabet olursa ucuzlayabilir.

Verdiğiniz ikinci linke baktım. Maalesef hala çıkmamış. Türkiyede satılan 1.4 TSI CC'ler CKMA motor kodlu ve bu motor için LPdi maalesef hala yok yok yok...

1 sene önce, ilk linkteki yazıları ve benzerlerini okuyayarak CC almıştık zaten ;)

Taner Göde
23 04 2013, 14:48
CKMA kodlu 1.4 TSI 160 HP TwinCharger motora VIALLE LPdi sorunsuzca takılabilir, aradaki tek fark Continental marka yakıt sensörü ve sensörün verdiği sinyalleri işleyen ECU. Bu ECU ise sadece motora ETANOL konulduğunda çalışıyor ve enjektörlerden sevk edilen yakıt miktarını ETANOL olduğu için arttırıyor, ayrıca vuruntuyu önlemek için ateşleme zamanını da değiştiriyor

İnanılmaz ama CKMA kodlu motorun ÜST KAPAĞI Almanya'da satılan 1.4 TSI 150 HP TwinCharger EcoFuel (Doğal Gazlı - CNG) PASSAT'ın motoru ile aynı. Yani CKMA kodlu motor sıvı LPG'ye dünden hazır, zaten hazır, komple hazır.

Sorun BRC ve VIALLE'dekilerin bunu BİLMEMESİ. Sorun para değil, sorun araştırmamak, öğrenmemek, bilmemek. Sorun bu!


Verdiğiniz ikinci linke baktım. Maalesef hala çıkmamış. Türkiyede satılan 1.4 TSI CC'ler CKMA motor kodlu ve bu motor için LPdi maalesef hala yok yok yok...

1 sene önce, ilk linkteki yazıları ve benzerlerini okuyayarak CC almıştık zaten ;)

saydalan
23 04 2013, 16:48
Yani CKMA kodlu motor sıvı LPG'ye dünden hazır, zaten hazır, komple hazır.
Sorun BRC ve VIALLE'dekilerin bunu BİLMEMESİ. Sorun para değil, sorun araştırmamak, öğrenmemek, bilmemek. Sorun bu!


Ağzınızdan bal damlıyor Taner bey. LPdi sisteminin aslında ilk takılacağı araç 1.4 CC olması lazımken, hala bu araca kit çıkarmıyorlar ya, tam dayaklıklar aslında :hh

Her ay mutlaka buradaki vialleye uğrar, son durumu sorarım. Merkeze istekte bulunulması gerekiyormuş. Merkez aracın üzerinde çalışıyormuş. Bu çalışma 1 sene kadar sürüyormuş. Merkezden 1.4 TSI için daha istekte bulunan henüz olmamış.

Bayiler topluca istekte bulunacaklarda, merkez araştırıp test edip 1 sene sonra üretecek te, biz de takacağız. Ölme eşeğim ölme, yaz gelecek...

Taner Göde
23 04 2013, 23:23
Ben o zamana kadar 525d X-Drive alırım... 218 HP 8 İleri ZF şanzıman, yumuşak bej deri, belki plakayı bile ona aktarabilirim.


Ağzınızdan bal damlıyor Taner bey. LPdi sisteminin aslında ilk takılacağı araç 1.4 CC olması lazımken, hala bu araca kit çıkarmıyorlar ya, tam dayaklıklar aslında :hh

Her ay mutlaka buradaki vialleye uğrar, son durumu sorarım. Merkeze istekte bulunulması gerekiyormuş. Merkez aracın üzerinde çalışıyormuş. Bu çalışma 1 sene kadar sürüyormuş. Merkezden 1.4 TSI için daha istekte bulunan henüz olmamış.

Bayiler topluca istekte bulunacaklarda, merkez araştırıp test edip 1 sene sonra üretecek te, biz de takacağız. Ölme eşeğim ölme, yaz gelecek...

saydalan
24 04 2013, 00:08
Ben o zamana kadar 525d X-Drive alırım... 218 HP 8 İleri Getrag şanzıman, yumuşak bej deri, belki plakayı bile ona aktarabilirim.

Taner bey süper bir seçim :)

Fakat benim mantığım, cepten 150-200 bin civarı para çıkacaksa o araçta mutlaka ama mutlaka konfor, sessizlik, kalite ararım. Yani ben 5 serisi alsam keşin pişman olurum. Mantığım, BMW alınacaksa aileye değil kişinin kendisine alması, spor kullanıma müsait olması. Bunun için de yeni gelecek M4 biçilmiş kaftan.

Ailem için olacaksa A6, A4 allroad, E serisi veya ikinci el S serisi tercih ederdim. Aslında uzun yol ve asfalt dışı için A4 allroad, kendim için de 420d süper olurdu. İnşaallah :)

http://img96.imageshack.us/img96/6172/93924424.jpg (http://img96.imageshack.us/i/93924424.jpg/)

Taner Göde
24 04 2013, 08:20
8 ileri ZF'nin, bazen ben de karıştırıyorum. 525d X-Drive 218 HP ama 450 NM (!) ve Çift Turbo (Twin Turbo), ayrıca 8 ileri otomatik 8. vitesten 2. vitese aradaki vitesleri atlayarak düşebiliyor. Motor konusunda BMW çok ileride, çok.



Taner bey süper bir seçim :)

Fakat benim mantığım, cepten 150-200 bin civarı para çıkacaksa o araçta mutlaka ama mutlaka konfor, sessizlik, kalite ararım. Yani ben 5 serisi alsam keşin pişman olurum. Mantığım, BMW alınacaksa aileye değil kişinin kendisine alması, spor kullanıma müsait olması. Bunun için de yeni gelecek M4 biçilmiş kaftan.

Ailem için olacaksa A6, A4 allroad, E serisi veya ikinci el S serisi tercih ederdim. Aslında uzun yol ve asfalt dışı için A4 allroad, kendim için de 420d süper olurdu. İnşaallah :)

http://img96.imageshack.us/img96/6172/93924424.jpg (http://img96.imageshack.us/i/93924424.jpg/)

Taner Göde
24 04 2013, 12:04
Belki görülmemiştir şimdiye kadar ama ilk defa bir otomobili (sırf) "şanzımanı" için alacağımı düşünmeye başladımmm... ZF! İkinci Dünya Savaşında bombalanırken bile üretim yapan tek fabrika... ZF! Baklavada Zeki İnal (http://www.zekiinal.com) ne ise şanzımanda da ZF (http://www.zf.de) odur.


http://www.youtube.com/watch?v=4EoOFK0QdYA

Zaten 9 ilerisi de çıklmış...


http://www.youtube.com/watch?v=uLsdoTfPXko

bazil
21 11 2013, 15:38
ben ilk lancer aracımda bunun lpi denilen atmosferik mnotorlar için olanını kullanmıştım oldukça verimli bir saistemdi.

öncelikle belirtmeliyim ki fsi ve gdi motorlar için vialle kiti mevcut değil henüz. montajını yapan mar otodaki usta ile ilişkilerim dolayısıyla ürünü takip ediyorum.
lpdi denilen sistem hollanda'lı vialle firması tarafından üretiliyor ve sıvı lpg enjeksiyonu yapan bir sistem. şimdi ilk sayfada zaten lpg sıvı filan diyen arkadaşlar var. onlar için açıklayayım normal sıralı sistemlerde sıvı olan lpg evoparatör denilen parça içerisinde motor soğutma suyu hattından gelen suyun sıcaklığı yardımı ile buharkaltırılır ve de filtreden geçerek (hani bu aygaz lpg ile tıkanıyor filan dedikleri parça) motora gönderilir. ve ateşleme ile yakılır.
sıvı enjeksiyonlu sistemde lpg tankından bir dalgıç pompa ile daha da yüksek basınçla enjektörlere gönderilen sıvı yakıt enjektörlerden yine sıvı olarak silindire gönderilir. gönderilmeyen sıvı lpg tıpkı benzin hattı gibi depoya geri döner. lpg sıvı olduğu için hal değişimi motor içerisinde olur ve motor sıcaklığını arttırmaz. ayrıca motor sıcak su hattına dokunulmadığı için de avantajı var. motor suyuna bakmadığı için daha kısa sürede devreye girer ve çok özel durumlar harici benzine geçme yapmaz. artı filtresi depo içerisinde olduğu için ve tıpkı benzin gibi sıvı filtreleme yaptığı için depo değişirken (10 sene sonra) değiştirilir. kısaca periyodik bakımı yoktur. ayar vs yapılmasına gerek yoktur zira hava şartlarından etkilenen bir sistem değildir. dolayısıyla ilk günkü verimini ve performansını korur. ha benim aracımda mesela geç marş almaya neden oluyordu. sonra onun çözümünü buldum. neyse zaten 9000 km kullanıp sattım. supap erimesi sorunu da yok deniyor ama çok örneği olmadığından kesin bir şey diyemem.

TSI motorlar için ise lpdi sistemi mevcut. ben bu sistemin montajlanmış halini görmedim ancak iddia şu yönde:
- aracın motoruna dokunulmaz. manifold delinmez.
- aracınızın benzin enjektörleri kullanılır.
- aracınız ilk çalıştırmadan itibaren lpg ile çalışmaya başlayabilir.

denildiği gibi bu ürünün şanssızlığı temsa'dır bence de.


esas konu.
VİALLE LPDİ Sistemi (http://forum.donanimhaber.com/m_37105079/mpage_1/key_/tm.htm)

atmosferikleri için:
Vialle LPi sistemi hakkında bilgi? (http://forum.donanimhaber.com/m_25863416/mpage_1/key_/tm.htm)

bu da benim inceleme yazımın olduğu başlık:
Vialle Lpi Sistemine Geçtim (http://forum.donanimhaber.com/m_39135211/mpage_1/f_/key_//tm.htm#39135211)

umarım işinize yarar


bende de marş geç alma sorunu var siz nasıl çözdünüz acaba

murat mahmut
05 08 2015, 01:18
artık porsche de bile lpg var.. kurtuluş yok yavaş yavaş gözler alışıyor..
22218

mustafa l.
06 08 2015, 22:28
Bazı arkadaşlar passatı yere göğe sığdıramadığı için lpg takılmamalı diyebilir ama bir hafta önce aynı yolu lpgli olan tsi insignia ile benim araç gittik arkadaş 260 tl ile yolu bitirdi ben 490 tl ile bitirdim. Şimdi dünyanın en pahallı benzinine para vermek mi mantıklı yoksa lpg mi kullanmak daha mantıklı diye insan sormadan edemiyor. Şuan passat tsi araçlar için uyumlu olan vialle lpdi sistem var çok tasarruflu ama fiyat yüksek ve ilk çalıştırmada ikinci marş sıkıntısı var. Birde prinsin sistemi var daha uygun fiyatlı. Kısacası passatı porsche ile kıyaslayan mantığı anlayamadım passat benim gözümde çokta üst sınıf bir araba değil lpg de takılabilir olaya okadar üst sınıftan bakmaya gerek yok.

murat mahmut
06 08 2015, 23:16
passatı porsche ile kıyaslayan mantığı anlayamadım....yorumunuzu anlamadım bende...)) bende lpg nin her yerde oldugunu ima ettim!!! fikrimiz aynı ama bakış açımız farklı zannedersem..:sinir



Bazı arkadaşlar passatı yere göğe sığdıramadığı için lpg takılmamalı diyebilir ama bir hafta önce aynı yolu lpgli olan tsi insignia ile benim araç gittik arkadaş 260 tl ile yolu bitirdi ben 490 tl ile bitirdim. Şimdi dünyanın en pahallı benzinine para vermek mi mantıklı yoksa lpg mi kullanmak daha mantıklı diye insan sormadan edemiyor. Şuan passat tsi araçlar için uyumlu olan vialle lpdi sistem var çok tasarruflu ama fiyat yüksek ve ilk çalıştırmada ikinci marş sıkıntısı var. Birde prinsin sistemi var daha uygun fiyatlı. Kısacası passatı porsche ile kıyaslayan mantığı anlayamadım passat benim gözümde çokta üst sınıf bir araba değil lpg de takılabilir olaya okadar üst sınıftan bakmaya gerek yok.

Burakim
06 08 2015, 23:54
LPG takılır çokta güzel olur hatta bal gibi olur hele istanbul izmirdeyseniz 1.90TL ye LPG alsanız mükemmel ötesi olur. Performans kaygınız varsada gidin chipletin dahada güzel olsun.

mustafa l.
09 08 2015, 00:44
passatı porsche ile kıyaslayan mantığı anlayamadım....yorumunuzu anlamadım bende...)) bende lpg nin her yerde oldugunu ima ettim!!! fikrimiz aynı ama bakış açımız farklı zannedersem..:sinir

Hocam o mesajım size değildi:)) konunun ilk sayfasında kıyaslayan var konuyu açan arkadaş passata lpg taktırmak istediğini dile getirmiş yorumlarda arkadaş passata lpg taktırma mevzusunu porsche aracına tüp taktıran adamla kıyaslamış yurdum insanı diye hor görmüş. Benim anlatmak istediğim yurt dışında adam porsche aracını kullanırken bukadar pahallı benzin kullanmıyor. En basit örnek ile elin adamı 2.0 ın altındaki araca bile binmezken burda adamın yakıt kaygısı doğal olarak olmaz ama yurdum insanı diye horgördüğümüz vatandaş dünyanın en pahallı benzinine para vermek yerine lpg takıyor diye küçük görmeye kimsenin hakkı yok. Kısacası ben son sayfayı okumadan mesajı yazdım ilk sayfada "passata biniyorsun lpg takıp küçük düşme" tarzındaki mesajlara kızdığım için yazdım o mesajımı.Sizin mesajla tesadüfen arka arkaya gelmiş:))

baki uca
27 08 2016, 13:15
7-8 bin tl ye taktıklarını biliyorum benzinle karışık çalışıyormuş %30 benzin %70 lpg
fakat 40 krş yakan araç yakaçak en iyi ihtimalle 25 krş arada 15 kuruş fark var
8.000 tl /,15 krş =53.333 km demek sen 53 bin km sonra verdigin 8.000 tl yi çıkartaçaksın satarken lpg var + 8 bin diyemeyecen için
düşünmek lazım ben daha 50 bin bir arabaya binemedim
senede 15-20 bin km yapsan 3 sene eder arızalarıda çabası garanti iptal cabası
bence iyi düşün
aradaki 8 bin tl yi araç üstüne koy dizel al bence