PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kararan Sol Ayna baglantilari semasi [Golf 5, Golf 6, Scirocco, Passat B6 ve B7]



VW_Passat
23 01 2012, 16:27
Bu montaj isleminde olacak olan sorunlarda ben ve Forum üstlenmiyordur !

Montaj öncesi Akü Petegini sökmeye unutmayin.

Forumda bulunsun bu bilgi, semayi kendim hazirladim bir ara Yan Kararan ayna taktirmak istiyordum fakat bir Sol Ayna cami fiyati 259,68 € olunca biraktim acikcasi.

Teknik olarak bu Ayna icin mecburen Katlanir ayna özelligi gerekmiyor, yani Normal düz aynalarda da oluyor. Bende katlanir secenegi oldugu icin 1:1 uygun bu kararan ayna. Aynasi kirilan varsa ve yeni almayi düsünüyorsa 200 € daha koyup kararan ayna alabilir :).

Kararan ayna tüm bilgileri ic Dikiz ayna Sensöründen aliyor, yani bu kararan Ayna icin mecburen kararan ic dikiz aynasi olmasi gerekiyor yoksa calismaz. Dikiz aynasina isik vurdugu an Dikiz aynasi kararmaya basladigi zaman o Kararma sinyali Pin 4 üzerinden baglanan kablodan direk Ayna ya gidiyor ve aynayi karartiyor ayni zamanda.

Kablo döseme isi ise, Dikiz aynasini acik oradan Soketten Pin 4 den (Kararma özellik Sinyali) kablosunu ve Pin 2 den (-) hattini birlestirip bu iki kabloyu Camin üzerinden dogru A- Sütüne cekecegiz ve A- Sütünden Motor kapagi acma koluna kadar inecegiz orada Kapiya giden Kablo agina takip edip Kapi icine girip (bunun icin Kapi kaplamasi sökülmesi gerekiyor) oradan Yan Ayna ya cikiyoruz ve Pin 4 Pin 2 den gelen kablolari Aynaya baglayacagiz :). Isteyen (-) hattini Dikiz aynasi Pin 2 yerine Sol ayna isitmanin (-) hattini kullanabilir :). Böylelikle 1 tane kablo cekmis olursunuz. Ayni sekilde Sag Aynaya da baglanti yapabilirsiniz :)

Parca Nolari;

Passat B6 ve Golf 5 icin;

- 1K0 857 521 L, Sol Ayna, Asphärisch, isitmali ve kararma özellikli, 259,42 €
- 1K0 857 522 D, Sag Ayna, konvex, isitmali ve kararma özellikli, 183,26 €


http://i.imgur.com/kqPcW.png