PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Passat b7 1,4 tsi motor sesi ve çekiş problemi



sinan çetin
23 10 2023, 18:09
Merhaba. 2012 model 1,4 tsi passat kullanıyorum. 1 ay kadar önce kayış değişimi oldu. sonrasında motor sesinde rahatsız edici bir değişme oldu. araç 277.000 km de. Tüm bakımlarını zamanında yaptırıyrum. motor dizel gibi çalışmaya ve düşük devirlerde titreme yapmaya başladı. Ayrıca soğutma suyu iki hafta kadar önce azaldı ve 1 lt pembe sıvı ilave ettim. Dün gece tekrar ikaz verdi 1 lt kadar daha ilaave ettim. şehir içinde kullanırken ses ve hızlanma sırasındaki titreme daha fazla rahatsız ediyor. birkaç ustaya gösterdim fakat bir problem olmadığını, kafaya taktığımı söylediler. Km yüksek olduğu için mi yoksa başka bir sebeptenmidir ? İstanbul anadolu yakasında iyi bir usta tavsiye edebilecek varsa göstermeki isterim.

Arguss
23 10 2023, 18:17
Merhaba. 2012 model 1,4 tsi passat kullanıyorum. 1 ay kadar önce kayış değişimi oldu. sonrasında motor sesinde rahatsız edici bir değişme oldu. araç 277.000 km de. Tüm bakımlarını zamanında yaptırıyrum. motor dizel gibi çalışmaya ve düşük devirlerde titreme yapmaya başladı. Ayrıca soğutma suyu iki hafta kadar önce azaldı ve 1 lt pembe sıvı ilave ettim. Dün gece tekrar ikaz verdi 1 lt kadar daha ilaave ettim. şehir içinde kullanırken ses ve hızlanma sırasındaki titreme daha fazla rahatsız ediyor. birkaç ustaya gösterdim fakat bir problem olmadığını, kafaya taktığımı söylediler. Km yüksek olduğu için mi yoksa başka bir sebeptenmidir ? İstanbul anadolu yakasında iyi bir usta tavsiye edebilecek varsa göstermeki isterim.277 bin km deki bir aracin sadece zincirinimi yoksa zincir ve konumlandirici ile beraber degisiminimi yaptiniz ayrica, devirdaim de degisti mi ?

2107113SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sinan çetin
23 10 2023, 18:36
Motorda sadece bujiler, ateşleme trafosu ve kayış değişti. zincir ve devirdaim benden önceki arkadaş tarafından değiştirilmişti. ( öyle söyledi ) İki ayrı özel servise götürdüm bu km lerde bu ses normaldir çekişi iyi dediler ama ben yaklaşık 25,000 km yaptım ve ilk aldığım zamanla şimdi arasında çok fark var. motoru stop etmeyi unutacak kadar sessizdi şimdi arabaya binen dizel mi diye soruyor :)

BBG
24 10 2023, 09:38
Merhabalar işin eğli bir ustaya götürmeniz şart formen motors,bakımdayız gibi sosyal mecrada takip ettiğimiz ustalar var (deneyimim olmadı lakin) işlerini iyi yapan ustalar.