PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Passat 1.4 tsi - dsg 7 şanziman vuruntu



YAKUP33
03 07 2023, 08:36
Herkese iyi günler,
Öncellikle yeni üyeyim. Fikirlerinizi almak için buradayım. Ben 2 ay önce 2012 model 1.4 tsi 128 binde passat b7 aldım.
Aldığımdan bu yana aracın şanzımanında herhangi bir vuruntu veya problem yaşamadım. Sorunsuz vites geçişi vardı. Bundan 5 gün önce yine sorunsuz bir şekilde güne başladım. İşe arabayla geldim. İşten arabayla çıktım. Hatta bir 25 km kadar yol gittim yine sorun yaşamadım.
Ancak en son bi ışıkta araba vuruntu yaptı. Sonra varacağım yere yakındım arabayı park ettim ve 3 saat kadar sonra eve gitmek için arabaya bindiğimde araba öyle böyle vuruntu yapmıyordu. Vites 1 den 7 ye kadar hızlı yavaş farketmez arabayı sallıyordu. D den S ye aldım yine yapıyordu. Ancak R de geri giderken sorunsuzdu. Zaten ondan sonra arabayı artık park ettim.
Aracın gösterge panelinde herhangi bir uyarı yanmadı ve her şey o kadar anlık gelişti ki kusursuz dediğim dsg ne hale geldi. Ertesi gün de bayram arifesi yola çıkacaktım. Araç 5 gündür park halinde, bayramda ne ilgilenecek zamanım ne de açık yer vardı o yüzden engin tecrübelerinizi bekliyorum. Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu neden yapar. Mersinde yaşıyorum nereye götürmem lazım fikirlerinize açığım. Çünkü araç yürüyecek halde değil. Direk çekiciye bindireceğim. Şimdiden hepinize teşekkür ederim ve geçmiş bayramınızı kutlarım.

ajanx
03 07 2023, 12:40
Bu işleri garantili ve orijinal parçayla yaptırmanızı tavsiye ederim. Dolayısıyla hemen Yetkili servise gidin.

BBG
04 07 2023, 11:34
Merhabalar araç star stop devreye girince mi vuruntu yaptı peki çalışır çalışmaz hemen gazamı yüklendiniz ? o zaman yaptıysa normal olabilir çünkü genelde vites geçişleri 1 .2 2 3 geçişlerde yapar
yetkili serviste yada bu işte uzman bir yere götürüp kontrol etmelerini isteye bilirsiniz. her şey normal ise mekatronik yağı ile şanzıman yağlarınızı değiştirmenizi tavsiye ederim uzun ömür çapak vs temizlenmesi için kazasız sürüşler...