PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lastik, Lastik ve Lastik



xargs
28 04 2023, 14:46
Selamlar,

Bahar ayları geldi ve lastik de yavaştan gündemimize girdi. Belki çoktan değiştirenler de olmuştur. Lastik satın almak sözkonusu olmadıkça bu konuda bir sıkıntı çıkmıyor ama lastikler eskidiyse başlıyoruz bakınmaya...

Çok çeşitli lastikler kullanmadım ama Continental dışındakilerden de pek memnun kalmadım. Üstünde gelen donlop fastresponse lar da iyiydi XL güzeldi aslında...

Lastik piyasası yerinde dursa bilecez ama daha ben cpc5 leri atmadan şimdi 7 si çıkmış. Benimkiler de 6 yaşını dolduracak Haziran'da abisi ama daha ne çatlağı var ne eziği var, dişleri de oldukça derin. Tabi kışın bodrumda yatınca fazla eskimiyor. Ama tam da sınırda galiba, değiştirsem mi değiştirmesem mi derken, gittim baktım inceledim, valla bir sene daha gider diye düşündüm. Siz ne dersiniz, bir yıl daha gider mi, yoksa kıyalım mı paracıklara ?

Paracıklara kıyalım da ne alalım deyince de, ya ezbere yine gidip cpc7 alacam, ya da karmaşık bir tünele girip iyice darmaduman olacam. Bakıyorum Falken'ler güzel, Michelin'ler harika, başka başka lastik markaları tutunmuş piyasada... Yorumlara da bakıyorum satış sitelerine forumlara, çoğunluk lastiğinden memnun, böyle olunca objektif bir yoruma rastlamak da pek zor. "Şimdi efem.. Türkiye yolları köstebek ... :)"

Yeni lastik alınca zaten ilk yıl hepsi iyi güzel, yumuşak, sessiz... ammmma biz bu lastiği 5-6 hatta 7 sene kullancaksak, hele hele bakalım uzun kullanımda nasıl oluyor sorusunun cevabını bulamıyorum. Bu yüzden dönüp bakıyorum cpc eyiydi emmi yine ondan mı alak nedek, derken bildiğinden şaşma prensibiyle yine cpc alıyorum. sizler ne dersiniz, uzun vadede hangi marka ve ürünlerden memnun kaldınız ?

Benim set 205/55/16 ve cpc7 ler şu sıralar 1600 lira civarlarında. Emme Falken ze310 alsam orjinal ebatta yani 215/55/16 hemi de XL olandan, o da 1600 lira. Siz olsanız, veya belki kullanıyorsunuz, hangisini önerirsiniz ?

Uzattım ama son olarak, şu bahar mevsimi kışlıkların yağ gibi kaydığı en konforlu mübarek mevsim. Amma en güzel zamanlarında değiştirmek gerekiyor. Acaba cross climate mı almalı iyi bişey, sonra 5-6 sene yüzüne bakmamalı ?

"

kormodos
28 04 2023, 15:19
Selamlar, lastiğin kullanım ömrü olarak 5-6 sene bence idealdir. Diş derinliği olsa bile sertleşiyor ister istemez. Ben uzun zamandır ecocontact 6 kullanıyorum. Premiumcontact serisi de gerçekten çok iyi. Jantlar 17 inç olsaydı kesin ps4 alın derdim ama maalesef 16 inç için yok. Bence primacy4 veya cpc'den devam edebilirsiniz.

Hasan6154
01 05 2023, 00:30
Lastik kullanım ömrü, görecelidir, bir lastik marka/deseninin ömrü için yapılacak yorumlar, yanıltıcı olabilir.

Her kullanıcının, Kullanım stili, kullanım sıkılığı / yoğunluğu, kullanım güzergahı, saklama koşulları vs. farklı farklıdır, bu da lastik ömrü hakkında yapılacak geri bildirimleri dengesiz, tutarsız, güvensiz kılar.


Lastiklerin genel test verilerindeki performansına göre önceliğimizi belirleyerek fikir oluşturmak daha sağlıklı olabilir.



https://i.hizliresim.com/hmva974.png (https://www.hizliresim.com/hmva974)


https://i.hizliresim.com/ilb0fqh.png (https://www.hizliresim.com/ilb0fqh)


https://i.hizliresim.com/oe7ndlz.png (https://www.hizliresim.com/oe7ndlz)







Ben geçen yaz ( 245 / 40 R19 ) lastik seçimi için, önce marka/ desen seçeneklerimi belirledim ve sonra bu seçenekler arasından , önceliğim konfor ve kuru zemin performansı olduğu için Asymmetric 6 yı tercih ettim.

Eğer önceliğim ıslak zemin performansı olsaydı, Asymmetric 5 veya Potenza Sport ' u tercih ederdim.


Yaptığım seçim, beklentimi fazlası ile karşıladığı için, verdiğim karardan ve tercih ettiğim lastikten çok memnun kaldım.



https://i.hizliresim.com/s3hexcq.png (https://www.hizliresim.com/s3hexcq)


https://i.hizliresim.com/8c18rnh.png (https://www.hizliresim.com/8c18rnh)


https://i.hizliresim.com/af12dxi.png (https://www.hizliresim.com/af12dxi)



​.