PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2023 Passat Variant siparişi verdim ama...



mavincan
02 04 2023, 00:48
Merhaba arkadaşlar. Biraz değil baya uzun olacak. Şimdiden affola.
2016 yılının sonunda, siparişle bir B8 Sedan satın aldım. Tungsten gri, içi bej. Cam tavan, London jant vs vardı. O kadar çok sevdim ki aracımı, zaten daha 50 küsür bin yapmışım, hele hele piyasa böyle karışıkken değiştirmem diyordum. Hatta nasıl olsa satmayacağım diye, orijinal lastiklerde diş derinliği iyi olmasına rağmen sırf tedbir amaçlı Michelin crossclimate2 aldım geçen sene.

Birkaç ay önce bir kaşıntı tuttu. Araç olmadığını duyuyordum, okuyordum tabi ama işte bakalım dedim. Seçimden sonra kur fırlar, faiz artar vs bir daha yenileyemem düşüncesiyle araç baktım. Çok konuşuluyordu ama gerçekten sıfır araç bulmak çok zor zanaatmiş. Yok arkadaş yok... Nihayetinde ben ciddileşince işler de değişti. Adamlar gözümün içine baka baka 100-150 bin açıktan para ister oldular filan. Öyle araç bulunabiliyordu. Nissan, Hyundai filan bakıyorum artık, neticede vw yok. O farkları vermeye de gönlüm razı gelmiyor derken birkaç hafta önce numaramı bıraktığım doğuş oto'dan bir telefon geldi ve hala Passat isteyip istemediğimi sordular.
- Dedim olur ama? nasıl olacak?
- Liste fiyatından....
- Hoppala... Kafalar karışmaya başladı.
- Araba nerede?
- Üretimden çıkmak üzere...
- Tamam dedim, alıyorum ben bu arabayı.
- Kapora yatırmak lazım,
- tamam yatıralım...
- Bekleyeceğiz,
- peki bekleyelim....

Seneye kasası değişecek araba alınır mı demeyin arkadaşlar. Ekonomi çok belirsiz. Ben gözümü açtığımdan beri ticaretin içindeyim. Ömrümde bu kadar saçma bir dönem görmedim. Seneye hiç araç alamamak var. En azından bir yıl biner duruma bakarım. Daha iyisini bulamadım. Bulursam onu alırım. Şu an benim ihtiyacıma en iyi cevap veren araç Passat. Artık her köşe başında gördüğümüz iki tekerlekten çekişli yerden yüksek suvcuk araçlar bana göre değil.

Nihayetinde mart 16 itibariyle beklemeye başladım. Aracı sipariş takibinden izliyorum, limana sevk pozisyonunda hala. Muhtemelen 10 güne kadar biner gemiye. Daha önce de sipariş verdim, alışığım sürece. Gemiye bindikten sonra 4 gün yol, 1 gün gümrük, 4 gün galeriye sevk derken takriben 20 günüm filan var bir terslik olmazsa.

Aracımı satıp üstünü nakit vereceğim. Tamam da aracımı satamıyorum şu an. İlana koyamıyorum. Fiyatlar yine artacak söylentisi dolaşıyor, ikinci el fiyatları saçma sapan bir şekilde yükselirken göz göre göre zarara girmek istemiyorum. Şu an arabayı satıp faize koysam, ikinci el araç fiyatlarının artış hızına yaklaşamıyor bile.

Vaziyet genel hatlarıyla böyle. Ben şimdi aracımı fiyatlayamıyorum. Yeni aracım gümrüğe girmeden fatura işi olmuyor malum, haliyle fiyatların değişmesi neredeyse kaçınılmaz. 2 Şubat'ta değiştiğinden beri fiyatlar hala aynı. Büyük ihtimal 3 Nisan'da zam gelecektir. (Dua edin gelmesin yada az gelsin :) )

Sizce aracımı nasıl değerlemeliyim? Araba . com, vava vb değerleme siteleri üç aşağı beş yukarı ölücü galericiler gibi 900 civarı fiyat veriyor. Benimkine en yakın araçlar 955-1025 civarı listeleniyor ki opak renk, opsiyonsuz filan... Çevremde iyi kötü anlayanlar ise söz birliği yapmış gibi; "manyak mısın? bu ilandaki arabalar satılıyorsa (ki satılıyor işte izliyoruz epeydir), senin araban havada karada bir milyon lira eder..... (ziyaaaaa... demedim tabi... doğrudur filan deyip analize devam ettim)


Eskiden iyi kötü piyasası belli olurdu, hızlı satılsın diye üç beş altına yazardım 1 gün bile sürmez satılırdı. Şimdi bu bizim arabaların ikinci el piyasası nasıl gidiyor hiç bir fikrim yok. 3 gün bile beklemeyen de var, 15-20 gün bekleyen de...

Muhtemelen fikir yürütmek açısından aracı soracak arkadaşlar olacaktır, onu da bırakayım en alta. Yardımcı olup şu benim yeni araç gelene kadar nasıl bir yol izlemeliyim, tahminen ne zaman satışa çıkartmalıyım ve nasıl değerlemeliyim konularında fikirlerinizi paylaşırsanız çok makbule geçer.

2016 sonu çıkışlı Passat 1,4 TSI Comfortline M/T
Fabrika çıkışlı cam tavan, London jant, metalik tungsten gri, bej döşeme opsiyon var.

Ayrıca sonradan yaptırdığım sonax garantili cam filmi, CarPlay destekli ünite, yeni Michelin lastikler ve tam led ön aydınlatma grubu var. kaza boya filan yok arabamda. sıfır niyetine yani... Bir kere sitenin parkında komşum park halindeyken dokunmuştu, gözle neredeyse görünmeyen bir dalgalanma olmuştu çamurlukta, boyasız göçük düzeltmeye götürdüm saniye sürmedi herif düzeltti güle güle kullan dedi o kadar...

Aracım 56 bin kilometrede, kapalı garaj arabası. Zaten küçük bir aracım daha var. Passat garajdan çıkıp garaja girer. İşyerimde de evimde de garajım var. bakımları hiç aksatılmaz, km dolmadığı için her yıl satın alındığı gün yetkili servisinde yapılır. Çok titiz kullanıcıyım. İleri sürücülük teknikleri eğitimlerim var, öngörülü bir sürücüyüm. Hatta volkswagen think blue yarışması ikincilik derecem var :) Yaşım artık pek genç sayılmaz. Düzgün kullanırım arabamı. Hepimiz araçlarımızı severiz. Bende bu durum biraz ileri düzeyde olabilir. Magiuars markasının altında kalacak bir şampuan, cila değmedi kaportasına. Biliyorum ben bu arabayı sahibindene filan koyarsam kimse sallamaz bu bilgileri. Hmm comfortline passatmış, km düşükmüş derler belki o kadar.

Amma kafa ütüledim değil mi? Başta uyardım ama :) Hakkınızı helal edin. Kafam çok dolu, biraz içimi döküp sizlerin görüşlerini almak istedim. İki kelime bile yazarsanız sevinirim. Kalın sağlıcakla...:help

passat_comf
02 04 2023, 12:16
sizin gibi bir kullanıcıdan araba almak herkese nasip olmaz. aracınız için gerçek piyasa rakamlarını tespit edip kısa sürede satarsınız bu aracı. seçime kadar piyasada ciddi bir oynaklık olmaz diye düşünüyorum.

mavincan
02 04 2023, 13:03
Çok teşekkürler. Umarım o dar vakit geldiğinde hızlı satılır. İlan taslağını hazırladım. Her gün alım satım yapan kişiler piyasayı mutlaka biliyordur ama malum biz öyle değiliz. İnsan ister istemez stres yapıyor.

HBB
03 04 2023, 16:36
Ben de siz gibiyim. Titiz kullanıcıyım.
10 yıl oldu aracım servis dışında bakımı yapılmadı.
Hala üzerinde orijinal aküsü ile gidiyor.
2-3 ay önce ilk arıza lambası egr oldu. Servis çok para isteyince egr iptal ettim.

Ettirmeden önce de uzunca düşündüm aslında artık değiştirsem mi diye? Ben sizin kadar cesaretli olamadım.
Alsaydım yenisini eminim ki pişman olmazdım. Ama almasam da olacağımı sanmıyorum.
Ben devam etmeden yana seçimimi kullandım. Siz yenisinden..
Bu ülkede her zaman aldığınız bugün için kar orası kesin.
O yüzden yeni aracınız şimdiden hayırlı olsun güle güle kullanın..

mavincan
04 04 2023, 08:53
Mehmet Hocam cesaret mi bir anlık göz kararması mı bilemedim. Ekonomik belirsizlik nedeniyle çok kaygılıydım. Benim de mevcut aracımdan yana en küçük bir şikayetim yok ancak bu ülkede kendini biraz sıkıştırıp almadıktan sonra bir şey sahibi olmak çok zor. Benim kafamı ilk başlarda, neredeyse aynı arabayı alıyor olmak konusu karıştırıyordu. Neticede hayatıma pek fazla bir değişiklik katmayacak. Mevcut aracımı özellikle manuel vitesli istemiştim. Artık tercih şansı olmadığı için mecburen otomatik aldım. Belki bu biraz değişiklik katar. Onun dışında ekstrem heyecan yaratacak bir durumu yok benim için. Bir de üstüne seneye yeni kasası tanıtılacak malum. Ancak daha önce değindiğim gibi, seneye bu fark daha fazla açılır, alım gücü daha da fazla düşerse işler değişebilir. 2016 dan 2024 e zıplamaktansa 2023 ten 2024 e zıplamak daha kolay olur. Düzgün bakıldıktan ve düzgün kullanıldıktan sonra bu araçlar öyle kolay kolay üzecek araçlar değil. Mutlaka istisnalar çıkar ancak onlar da kaideyi bozmaz.

EGR konusunda yorum yapabilecek tecrübeye sahip değilim ancak yıllar önce iptal ettirdiği halde şimdiye kadar hiç sorun yaşamayan kullanıcı tanıdıklarım var. Benim kadranımda şimdiye kadar bir kez lastik basınç uyarısı dışında ışık görmedim. O da yeni lastikten sonra oldu :)

Güzel dilekleriniz için ayrıca teşekkürler. Henüz ruhsatta adım yazmadığı için aldım sayamıyorum. Umarım bir terslik olmaz ve alabilirim. Saçma sapan bir zam gelebileceği veya bambaşka bir konu bu ülkede her zaman düşünülmeli. Heyecan yapmadım diyorum ama dün gece kopen limanına ulaşan Neptune illiad gemisine yetişir mi diye ara ara marinetraffic'e bakmaktan da kendimi alamıyorum. Bekleyelim bakalım...

tsender
04 04 2023, 12:35
İnşallah yeni aracınıza sorunsuz ve hızlı bir şekilde kavuşursunuz. Eski aracınız için ise 1milyon üstü bir rakam belirleyip yavaştan ilana koysanız duruma göre güncellerdiniz. 1050-1100 bandına bir ilanla 1000den aşağı satılacağını düşünmüyorum normal şartlar altında. Malum siteyi inceledim tabi.

mavincan
04 04 2023, 13:45
Teşekkürler. Düne kadar bu rakamların çok fazla olduğunu düşünüyordum ancak tespitleriniz doğru görünüyor. En azından şu araç gemiye binsin de öyle çıkartayım satışa diyorum. Sanmıyorum ama altından kalkamayacağım bir fiyat artışı veya öngörülemeyen bir terslik söz konusu olursa aracımı kaybetmek istemiyorum. Muhtemelen bugün satacak olursam yarın aynısını geri almak için epey fark vermem gerekecek. Ne garip oldu piyasa. Sizden sonra biraz daha baktım. Belki çok hızlı satılması gerekecek olursa biraz daha rekabetçi bir fiyat düşünülebilir ama şu an sözü edilen rakamlar kesinlikle makul gibi.

HMT07
05 04 2023, 14:09
Merhaba arkadaşlar. Biraz değil baya uzun olacak. Şimdiden affola.
2016 yılının sonunda, siparişle bir B8 Sedan satın aldım. Tungsten gri, içi bej. Cam tavan, London jant vs vardı. O kadar çok sevdim ki aracımı, zaten daha 50 küsür bin yapmışım, hele hele piyasa böyle karışıkken değiştirmem diyordum. Hatta nasıl olsa satmayacağım diye, orijinal lastiklerde diş derinliği iyi olmasına rağmen sırf tedbir amaçlı Michelin crossclimate2 aldım geçen sene.

Birkaç ay önce bir kaşıntı tuttu. Araç olmadığını duyuyordum, okuyordum tabi ama işte bakalım dedim. Seçimden sonra kur fırlar, faiz artar vs bir daha yenileyemem düşüncesiyle araç baktım. Çok konuşuluyordu ama gerçekten sıfır araç bulmak çok zor zanaatmiş. Yok arkadaş yok... Nihayetinde ben ciddileşince işler de değişti. Adamlar gözümün içine baka baka 100-150 bin açıktan para ister oldular filan. Öyle araç bulunabiliyordu. Nissan, Hyundai filan bakıyorum artık, neticede vw yok. O farkları vermeye de gönlüm razı gelmiyor derken birkaç hafta önce numaramı bıraktığım doğuş oto'dan bir telefon geldi ve hala Passat isteyip istemediğimi sordular.
- Dedim olur ama? nasıl olacak?
- Liste fiyatından....
- Hoppala... Kafalar karışmaya başladı.
- Araba nerede?
- Üretimden çıkmak üzere...
- Tamam dedim, alıyorum ben bu arabayı.
- Kapora yatırmak lazım,
- tamam yatıralım...
- Bekleyeceğiz,
- peki bekleyelim....

Seneye kasası değişecek araba alınır mı demeyin arkadaşlar. Ekonomi çok belirsiz. Ben gözümü açtığımdan beri ticaretin içindeyim. Ömrümde bu kadar saçma bir dönem görmedim. Seneye hiç araç alamamak var. En azından bir yıl biner duruma bakarım. Daha iyisini bulamadım. Bulursam onu alırım. Şu an benim ihtiyacıma en iyi cevap veren araç Passat. Artık her köşe başında gördüğümüz iki tekerlekten çekişli yerden yüksek suvcuk araçlar bana göre değil.

Nihayetinde mart 16 itibariyle beklemeye başladım. Aracı sipariş takibinden izliyorum, limana sevk pozisyonunda hala. Muhtemelen 10 güne kadar biner gemiye. Daha önce de sipariş verdim, alışığım sürece. Gemiye bindikten sonra 4 gün yol, 1 gün gümrük, 4 gün galeriye sevk derken takriben 20 günüm filan var bir terslik olmazsa.

Aracımı satıp üstünü nakit vereceğim. Tamam da aracımı satamıyorum şu an. İlana koyamıyorum. Fiyatlar yine artacak söylentisi dolaşıyor, ikinci el fiyatları saçma sapan bir şekilde yükselirken göz göre göre zarara girmek istemiyorum. Şu an arabayı satıp faize koysam, ikinci el araç fiyatlarının artış hızına yaklaşamıyor bile.

Vaziyet genel hatlarıyla böyle. Ben şimdi aracımı fiyatlayamıyorum. Yeni aracım gümrüğe girmeden fatura işi olmuyor malum, haliyle fiyatların değişmesi neredeyse kaçınılmaz. 2 Şubat'ta değiştiğinden beri fiyatlar hala aynı. Büyük ihtimal 3 Nisan'da zam gelecektir. (Dua edin gelmesin yada az gelsin :) )

Sizce aracımı nasıl değerlemeliyim? Araba . com, vava vb değerleme siteleri üç aşağı beş yukarı ölücü galericiler gibi 900 civarı fiyat veriyor. Benimkine en yakın araçlar 955-1025 civarı listeleniyor ki opak renk, opsiyonsuz filan... Çevremde iyi kötü anlayanlar ise söz birliği yapmış gibi; "manyak mısın? bu ilandaki arabalar satılıyorsa (ki satılıyor işte izliyoruz epeydir), senin araban havada karada bir milyon lira eder..... (ziyaaaaa... demedim tabi... doğrudur filan deyip analize devam ettim)


Eskiden iyi kötü piyasası belli olurdu, hızlı satılsın diye üç beş altına yazardım 1 gün bile sürmez satılırdı. Şimdi bu bizim arabaların ikinci el piyasası nasıl gidiyor hiç bir fikrim yok. 3 gün bile beklemeyen de var, 15-20 gün bekleyen de...

Muhtemelen fikir yürütmek açısından aracı soracak arkadaşlar olacaktır, onu da bırakayım en alta. Yardımcı olup şu benim yeni araç gelene kadar nasıl bir yol izlemeliyim, tahminen ne zaman satışa çıkartmalıyım ve nasıl değerlemeliyim konularında fikirlerinizi paylaşırsanız çok makbule geçer.

2016 sonu çıkışlı Passat 1,4 TSI Comfortline M/T
Fabrika çıkışlı cam tavan, London jant, metalik tungsten gri, bej döşeme opsiyon var.

Ayrıca sonradan yaptırdığım sonax garantili cam filmi, CarPlay destekli ünite, yeni Michelin lastikler ve tam led ön aydınlatma grubu var. kaza boya filan yok arabamda. sıfır niyetine yani... Bir kere sitenin parkında komşum park halindeyken dokunmuştu, gözle neredeyse görünmeyen bir dalgalanma olmuştu çamurlukta, boyasız göçük düzeltmeye götürdüm saniye sürmedi herif düzeltti güle güle kullan dedi o kadar...

Aracım 56 bin kilometrede, kapalı garaj arabası. Zaten küçük bir aracım daha var. Passat garajdan çıkıp garaja girer. İşyerimde de evimde de garajım var. bakımları hiç aksatılmaz, km dolmadığı için her yıl satın alındığı gün yetkili servisinde yapılır. Çok titiz kullanıcıyım. İleri sürücülük teknikleri eğitimlerim var, öngörülü bir sürücüyüm. Hatta volkswagen think blue yarışması ikincilik derecem var :) Yaşım artık pek genç sayılmaz. Düzgün kullanırım arabamı. Hepimiz araçlarımızı severiz. Bende bu durum biraz ileri düzeyde olabilir. Magiuars markasının altında kalacak bir şampuan, cila değmedi kaportasına. Biliyorum ben bu arabayı sahibindene filan koyarsam kimse sallamaz bu bilgileri. Hmm comfortline passatmış, km düşükmüş derler belki o kadar.

Amma kafa ütüledim değil mi? Başta uyardım ama :) Hakkınızı helal edin. Kafam çok dolu, biraz içimi döküp sizlerin görüşlerini almak istedim. İki kelime bile yazarsanız sevinirim. Kalın sağlıcakla...:help

Öncelikle 2023 aracınız sizlere hayırlı olsun,
Malum aylarda seçim belirwsizliği yanı sıra ekonomik olumsuzlukların had safya çıktığı yerde araç size gelene kadar bütün artışlardan etkilenerek zarar ettiğinizi düşünecek hale gelseniz bile . Takriben 3-4 ay içinde fiyatların iyice artmasından dolayı bu fiyata alamazdım diyeceksiniz. Karlı bir iş nereden bakarsanız bakın.

2.El fiyatlarının artmaması için tek bir sebep kalmadı.
Üretim yok
galeriler el altından komisyon isteyerek müşteriden para kopartıp para alırsa sakladığı aracı veriyor. Bunu bizzat satış yapan arkadaşlardan ve bayi çalışanlarından biliyorum. Hepsi olmasa bile büyük bölümü böyle yapıyor.
diğer etken maalesef deprem ve sel felaketi ile binlerce araç hurdaya ayrıldı . Bu da araç piyasasını etkiledi.
Döviz aldı başını gidiyor.

Piyasa fiyatını da 2.el değerleme sitelerinde değerledikten sonra üzerine 35-40 Bin TL koyarak emsal rakama ulaşabilirsiniz. Kalın sağlıcakla.

2013 Passat sahibi :)

mavincan
05 04 2023, 18:05
Teşekkürler Hamit Bey. Dediğiniz gibi, Türk Lirası'nın değer kaybı hızı artıyor. Bu başlıktaki ilk yazımda 3 Nisan 2023'te beklediğimi belirttiğim zam bugün, 5 Nisan 2023 tarihinde gerçekleşince benim siparişimde 30 bin Türk Lirası civarında bir fiyat artışına neden oldu bile. Satış temsilcisi ile görüştüğümde İspanya ve Portekiz üretimi araçların gecikmediğini ancak Almanya üretimi araçlarda gecikme olduğunu öğrendim. Bu sabah Neptune Iliad Koper limanından ayrıldı. Biraz umudum vardı açıkcası. Ardından Koper'e Neptune Thelisis demirledi. Sanmıyorum Thelisis'in Dilovası'na geleceğini ama bakacağım. Iliad gelseydi en azından bayram öncesi talep artışından da faydalanarak daha hızlı satabileceğimi düşünüyordum aracımı. Kısmet. En azından bir sonraki aya sarkmazsa belki yeni bir kur güncellemesine maruz bırakmaz. Beklemeye devam ediyoruz...

mavincan
17 04 2023, 19:07
Biraz stresli geçen bir ayın ardından variant nihayet gemiye yüklenmiş, yolda. Ayın 25'inde iniyormuş. 26 gümrük işi olur, proforması kesilir. Ara zam gibi bir şey olmazsa bir tek bu ay başında gelen zam ile yırtarım. Araç bekleyen varsa muhtemelen aynı gemi ile gelecek hepsi. Şimdi apayrı bir telaş başladı. Aracımı satmam lazım. Malum bayram arifesindeyiz. On - on beş gün önce olsaydı daha rahat satılırdı diye düşünüyorum. Bugün alıcısı çıksa bile hafta sonuna kadar satışın bitmesi lazım vs vs. çok acayip bir döneme denk geldi mecburen. Bugün bir fiyat belirledim. @hmt07 Hamit Bey'in dediği gibi vava nın üstüne, piyasa ortalamasının altına yazdım. En yakın rakibi 1.025.000 idi. Ben 898 dedim. Hatta ilanı bırakırım şuraya elden ele bir zahmet ... :)

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-sahibinden-cam-tavan-plus-ekstrali-passat-1093520745/detay



Fatura kesildikten sonra doğuş benden en geç 28'i gibi para isteyecek. Süreci uzatırlar mı bilmiyorum ama umarım uzamaz.

Batu78
11 05 2023, 23:04
Hocam ben de tiguan life için bayiyle anlaştım. Kapora yatırdım. Gemi tarihi belli olacak dediler. Bekliyorum. Sipariş takibi yapıyorum dediniz. Nereden takip ediyoruz siparişi?

xargs
13 05 2023, 17:47
ilan kalkmış sattın mı naptın, gemi geldi mi yanaştı mı ?

mavincan
15 05 2023, 07:50
Hocam 989 yazmıştım aynı gün içerisinde bir milyona satıldı. Birkaç gün sonra gemi geldi ve yeni aracıma kavuştum. Ben teslim aldıktan sonra yine zam geldi, bir iki gün gecikseydi zamlı alacaktım.

yıldıran
10 09 2023, 18:06
Öncelikle Passat Variant aracınız hayırlı olsun.Bende uzun süredir 2021 Passat Business imi satıp variant almayı düşünüyorum.Sedan passatlara göre arka taraftan bir miktar yol sesi geldiğini duydum.Sizlerin tecrübeleriniz nasıl acaba bu konuda?

mavincan
11 09 2023, 09:03
Öncelikle Passat Variant aracınız hayırlı olsun.Bende uzun süredir 2021 Passat Business imi satıp variant almayı düşünüyorum.Sedan passatlara göre arka taraftan bir miktar yol sesi geldiğini duydum.Sizlerin tecrübeleriniz nasıl acaba bu konuda?

Merhaba. Teşekkürler. Yıllarca sedan gövde tipini kullanıp çeşitli çekinceler ile satın aldığım variant hakkında her şeyden önce söyleyeceğim ilk pişmanlığım; "neden daha önce almadığım" oldu.


Araçta arka kısımda gelen ekstra bir ses ile karşılaşmadım. 2016-2023 arası yaşadığım B8 tecrübem nedeniyle en küçük bir değişikliği fark edebileceğimi tahmin edersiniz. Hatta araç daha sessiz diyebilirim. Zaten B8 kasa yalıtım konusunda epey iddialı bir otomobildi. Belki 8,5 makyajından sonra bu durum artmıştır bilemiyorum ama B8 e göre daha sessiz. Ayrıca cam tavanın yapısı daha değişik. Benim endişem tavanda en az iki kat, arkada ekstra iki büyük fazladan cam olması nedeniyle ses yapabilir konusuydu. Endişem boşa çıktı. Bagajda, sedan kasa zemininde olmayan yalıtım variant kasa tipinde mevcut. Belki bunun da bir artısı, en azından dengelemesi olmuştur.


Araç için söyleyebileceğim tek eksik, elektrikli bagajının olmayışı. Benim arabam epey opsiyonlu ancak elektrikli bagajı yok ve bu kadar büyük bir kapı, muadillerine göre ekstra zor olmasa da insan sedana alışınca yoruyor. Aldığımda parça tedarik sorunu vardı ve yaptıramadım. İlk fırsatta dışarıdan ekleteceğim opsiyon bu olacak.


Bunun dışında ise artısı çok. Tavan yapısından mütevellit daha ferah arka yaşam alanı var. Çok daha pratik ve kullanışlı. Ayrıca hayat tarzınıza yeni yeni tecrübeler katabilecek kadar büyük bir bagaja sahip.


Sedan / Variant gövde tipi ile ilgili aklınıza takılabilecek, yanıtlayabileceğimi düşündüğünüz her sorunuz için her zaman yazabilirsiniz. Selamlar.

BBG
11 09 2023, 11:10
Güle Güle kazasız belasız kullanınız inşallah yeni aracınızı ilerleyen yıllarda variant deneyimini bende yaşamak istiyorum nasip artık :)

yıldıran
11 09 2023, 18:31
Çok teşekkürler.İlk fırsatta aracımı satıp Varianta geçiş yapacağım.