PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : beyaz/gri duman ve sarsıntılı çalışma



mnykdm
14 02 2023, 14:14
merhabalar,

aracım 2011 b7 kasa 1.6 tdi manuel. son 1 - 2 seferdir başıma gelen olayda araç çalıştırdıktan ve biraz yürüdükten sonra egzozundan beyaz ve griye çalan renkte aşırı derecede duman attığını gördüm, motorda sarsıntılı çalışıyordu, rölanti de dengesizleşmişti. rejenarasyon olduğunu sanmıyorum çünkü araç soğuk ve daha yeni yol almaya başlamıştım. yolda kontağı kapatıp açtım düzelmedi. sanayiye doğru gitmeye karar verdim fakat yolda giderken bir süre sonra normale döndüğünü gördüm. sanayiye vardığımda araç bilgisayara bağlandı fakat herhangi bir hata kodu görünmüyordu. ayrıca bilgisayar üzerinden enjektör değerlerine de bakıldı normal olduğu söylendi. partikül filtre doluluğuna bakıldı oda normal çıktı. gerçekten oraya vardığımda saat gibi çalışıyordu. döndük geri geldik bizde. bu yakın zamanda başıma ikinci kez geldi. okadar duman atıyor ki yolda kırmızı ışıkta durmaya utanıyorum karşıya geçen insanlar ve duran arabalar rahatsız olacak diye. yakınında durulması imkansız çünkü.

araçta bildiğim tek şey; aküsünün zayıf olduğu. bazen sabahları soğuk havalarda marş almıyor. birde termostatı arızalı sanırım sıcaklık 90 a çıkmakta veya orada sabit kalmakta zorlanıyor.
su ve yağda bir sıkıntı yok.

sizce anlattığım durum neden kaynaklanır.

!_EMREBEY_!
20 02 2023, 20:42
verdiğiniz bilgilere göre arıza bir ihtimal maf sensörü olabilir maf sensörü aracın yakıt karışımını ayarladığı için sarsılıntılı çalışma, duman atma gibi sorunları açıklıyor. Ama sensörde bir arıza olsaydı ecu dan görebiliyor olmanız gerekiyordu. Ama yinede her ihtimale karşı siz maf sensörünüzü temizletin