PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Passat Orginal 18 dartford jant Üretim yeri ?



palodya5348
04 05 2022, 00:42
Arkadaşlar Passat dartford 18 üretim yeri neresi biliyor musunuz.Kimisi çek cumhuriyeti diyor kimisi de Türkiye diyor. Ayrıca kimisi urban diyor kimisi de dartford diyor. Kafam karıştı . Bu konu da bilgi sahibi olan arkadaşlar cevap verebilirmi.

ENFARKLISI
06 05 2022, 03:23
Merhaba,
Bu konuda jantlarımı seçerken vakti zamanında epey araştırma yapmıştım fakat yerli kaynaklardan net bir bilgiye erişemeyince, aşağıdaki bilgilere yurtdışı verilerden ulaşmıştım. En azından burada detaylı paylaşayım ki ihtiyacı olan arkadaşlara ve size katkısı olsun.

Dartfordlar, VW için İTALYA orijinli CROMODORA Grup isimli eski ve köklü bir firmanın Çek Cumhuriyetindeki fabrikasında üretilmiştir. Burada başta VW olmak üzere, önde gelen bir çok markanın jant üretimi yapılmaktadır. (Ferrari, Porsche, Masserati, Mercedes, Bmw, Land Rover, Audi, Skoda, Seat ve Mini)

Orjinal B8 Passatların Jantlarının iç arka kollarından birinde "MADE IN CZECH REPUBLIC" yazar. Bu jantlar orjinaldir, tamir boya veya işlem görmediyse gözü kapalı alabilirsiniz..

Piyasadaki Dartfordların çok az bir bölümü, yaklaşık 2 yıl kadar 2014-2016 yılları arasında CMS (İzmirli Bir Türk Jant üreticisi) tarafından ülkemizde üretilmiştir ve arkasında CMS logosunu görebilirsiniz, fakat çeşitli sebeplerle sonradan VW, CMS firması ile üretim sürecini sonlandırmıştır.

DARTFORD Jantlar genel olarak daha önce üretilen eski bir VW jantı olan DURBAN ile karıştırılmaktadır, oysa bu jantların ET değeri ve kollarının tasarımı farklıdır. Dikkatle bakarsanız DARTFORD jantlarda kollar tek bükey olarak gelir ve kol aralıkları aynı başlayıp aynı biter. DURBAN jantta ise kollar dışa doğru yükselir ve bombelidir, işçiliği ise daha az emek gösterilmiş bir tasarımdan oluşmaktadır. Diğer fark ise kolların üzerindeki ince çizgilerdir, Dartford çizgileri daha düz ve estetik olmakla beraber, her bir kol için yarım kıvrılmış bir ek parça bulunmaktadır.

18" Haricinde farklı boyutlarda "ORJİNAL" Dartford Jant üretimi yapılmamıştır.

Bu yazdığım iki tip jant haricinde piyasada bulunan diğer tüm DARTFORD Jantlar OEM yani yan sanayii jantlardır ve fiyatlarının düşük olmasının sebebi budur.

CROMODORA Fabrikasının sayfası için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz; Buradan fabrika resimlerine ve tüm iletişim bilgilerine ulaşabilirsiniz.

https://www.cromodorawheels.com/index.php/en/

Aşağıdaki linklerden ise fabrikanın üretim videolarını görebilir; çeliğin yüksek ısılarda peynir gibi eritilerek şekillendirildiği, robotlar tarafından jant haline getirildiği görüntüleri izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=aW7HUiHArQc

https://www.youtube.com/watch?v=q6CJScSj1to

NOT : VW PASSAT B8 araçların 18" MARSEİLLE Jantları gibi bazı popüler jantlar yine bu ülkede 2 fabrikası bulunan İsviçre orijinli RONAL firması tarafından üretilmiştir. Bu firma CROMODORA firmasına rakip olup, yine VW için farklı jant modellerinin üretimini yapmaktadır. CROMODORA ülkenin en doğusundadır, RONAL Orta ve Batı bölgesinde fabrikalara sahiptir.

https://www.ronalgroup.com/en/location/ronal-cr-s-r-o-pardubice-tschechien/

Kazasız sürüşler.

passatonr
06 05 2022, 18:01
Dartford u bilmiyorum da bir ara B7 ler için hatta forumumuzu da kasıp kavuran Kansas'ların İzmir de üretildiğini biliyorum.