PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Passat 1.5 tsi 30.000 bakim



rhytime
28 03 2022, 12:41
Merhaba ; 1.5 tsi passat için az önce 2.865,94 TL bakım ücreti çıkardılar. Fiyat türkiye şartlarına göre bana çok geldi. Sadece 4.3 LT yağ 1.351 TL tutuyor. Vw onaylı bakım servisi olan BOSCH 'u aradım. Aracın garantisini bozmayacak şekilde bakım yapabileceklerini söylediler. Daha önce Garantili Bosch servisine bakım yaptıran var mı ? Konu ile iliki bilgili arkadaşlardan tavsiye bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Murattat
28 03 2022, 12:45
bende merak ediyorum, bosch da yaptrınca ne kadar fiyat farkı olacak acaba ?

rhytime
28 03 2022, 17:43
bende merak ediyorum, bosch da yaptrınca ne kadar fiyat farkı olacak acaba ?
Fiyat geldi 1221 TL Fakat yağ olarka Mobil Kullanıyorlar. Ayrıca bosh kendi sitesinde araçların garantisinin bozulmayacağı taahhütünde bulunuyor. Doğuşla görüştüm kesinlikle yetki serviste yapılmasını gerektiğini söylüyorlar.

Hasan6154
28 03 2022, 20:13
Fiyat geldi 1221 TL Fakat yağ olarka Mobil Kullanıyorlar. Ayrıca bosh kendi sitesinde araçların garantisinin bozulmayacağı taahhütünde bulunuyor. Doğuşla görüştüm kesinlikle yetki serviste yapılmasını gerektiğini söylüyorlar.




TS12047 nolu yetki hizmet belgesine sahip olan ÖZEL servislerde yapılan ( 15 - 30 - 45 - 60 - 75 - 90 .... bin km lerde yapılan ) periyodik bakımlar, aracın garantisini bozmaz.


Ayrıca ömürlü olan sarf malzemelerin , araç sahibi veya herhangi bir ( TS12047 yetki hizmet belgesine sahip olan veya olmayan ) özel serviste değiştirilmesi yine garantiyi bozmaz.

Ömürlü sarf malzemeler : Bujiler, hava ve yakıt filtreleri, yakıt ve polen filtreleri, baskı balata, silecek, lastik, ampul, yağ filtreleri, fren balataları, motor yağı, vites kutusu yağı, soğutma sıvısı ve akü




Özel Servis bakım yaptırmak için yetkili servisten daha uygun ve mantıklı görünüyor. Fakat yetkili servisler müşterilerine aracınızın bakımını özel serviste yaptırırsanız garanti kapsamı dışında kalır diyor. Peki bu ne kadar doğru?



Özel Servis Garantiyi Bozarmı?

Yetkili servisler genellikle müşterilerine periyodik bakımlarınızı yetkili serviste yaptırmazsanız aracın garantiden çıkacağını ve onarılmayacağını söyler. Bakım maliyetleri yetkili servislerde çok yüksek olmasına rağmen müşteriler araçlarının garanti kapsamından çıkacağını düşünerek bu ağır bakım maliyetlerini kabul eder ve yaptırır. Olayın aslı öyle değil. Özel servis aracın garantisini bozmaz. Bu konuda yasalarımız kullanıcının yanındadır ve özel servislerde gönül rahatlığıyla aracınızı bakım yaptırabilirsiniz. Yıllarca insanları kandırarak servisler büyük paralar kazandılar. Özel servislerde doğru bakım ve doğru ürünler kullanılırsa kesinlikle garantiniz bozulmaz.
Örneğin bir aracınız var ve bakım yaptırmak için yetkili servise götürdüğünüzde 1000 TL bakım ücreti olduğu söyleniyorsa özel serviste bu ücret 500 liralara yaptırılabiliyor. Gerçekten yarı yarıya bir fark var ve yetkili serviste bakım yaptırmak günümüzde iki kat para vererek aynı hizmeti almamıza sebep olmaktadır.
Yetkili servisler için yapılan araştırmalar sonucu ortaya kazandıkları paranın çoğunu bu servis kısmından kazandıkları çıkıyor.
Periyodik bakımda değiştirilen parçalar hava filtresi, yağ ve yakıt filtresi, motor yağı vs bu parçalar zaten garanti kapsamı dışında olduğu için garantinizi bozamaz. Serviste bu parçaları yetkili servislerin kullandığı markalarda kullanarak korkmadan bakım yaptırabilirsiniz.




Özel Servis İçin Gerekli Yetki Hizmet Belgesi

Bir ayrıntıya dikkat çekelim aracın bakımını yaptırdığınız özel servisin TS12047 nolu yetki hizmet belgesine sahip olmasına dikkat etmeliyiz. Eğer bu belgeye sahip değilse ve yaptığı müdahale sonucu aracın herhangi bir yeri bozulursa aracınız garantiden çıkar. Fakat tamamen değil. Müdahale edilen yer motor ise motoru garantiden çıkar. Yani diğer parçaların garantileri yine devam eder. Aracın tamamen garanti kapsamı dışında kalması mümkün değildir. Örneğin kadranınız boulduğunda bunu yapmak zorundadırlar.




Garanti Neleri Kapsar

Kullanıcı hatası olmayan ve aracın fabrikasyon hatalarından kaynaklı parça bozmasından kaynaklanan hataların hepsi garanti kapsamında onarılmak zorundadır. Örneğin aracın ses sistemi, ayna ve far fonksiyonları, klima, açılır kapanır camlar, silecek motorları, varsa sunroof fonksiyonları, tüm elektronik aksam ve mekanik olarak örneğin şanzıman (http://www.elemasyon.com/sanziman-nedir/)arızası, çekiş sistemi vs benzer arızaların hepsi garanti kapsamındadır.




Garanti Neleri Kapsamaz

Bujiler, hava ve yakıt filtreleri, yakıt ve polen filtreleri, baskı balata, silecek, lastik, ampul, yağ filtreleri, fren balataları, motor yağı, vites kutusu yağı, soğutma sıvısı ve akü kesinlikle garanti kapsamının dışındadır. Bunun sebebi bunların ömürlü ve değişmesi gereken parçalar olmasıdır.

rhytime
20 04 2022, 01:51
@hasan5461 kardeşim güzel aydınlatıcı yazın için teşekkürler . Fakat bunu servise anlatamadım . Adamlar yok diyorlae boza burunlarından kıl aldırmıyorlar.

Serref
20 04 2022, 15:23
ülkemizde kanunlar tam uygulanmaz bosch yetkili servislerin reklamında bile aracınız 1 yıl BOSCH GARANTİLİDİR diyor forumlara bakın bu konudan muzdarip çok kişi var garantiyi önemsiyorsanız bilmeniz gereken servislerin verdiği garanti bozuluyor zaten bahane arıyor kılı kırk yarıyorlar bozmak için

rhytime
05 05 2022, 14:47
Valla gidip yaptırmak zorunda kaldım. Arka disk yarılmıştı. Disk ve balataları garantiden değiştirdiler. Birde ikame araç verdiler. Yani 2700 tl para ödedim.Konu kapanabilir admin.

xargs
09 05 2022, 12:55
Valla gidip yaptırmak zorunda kaldım. Arka disk yarılmıştı. Disk ve balataları garantiden değiştirdiler. Birde ikame araç verdiler. Yani 2700 tl para ödedim.Konu kapanabilir admin.

Nasıl ya 2 senelik arabanın diskleri nasıl yarılır ?? Eskiden duymazdık böyle şeyler.

1984
18 05 2022, 00:20
fiyat kötü değil, yani tabii yüksek ama 2012 golf 1.6 tdi highline için aynı fiyatı verdik biz 98.000 kmdeki, 1 ay önce. sizin araç en az 2020 model, bence fiyat normal ama bosch olayını bilmiyorum.