PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : B8 Manuel Şanzıman Sorunu



ilkersungur
16 12 2021, 20:35
Değerli arkadaşlar.
Aracım 2015 model 90.000 km'de B8 1.4 TSİ manuel vites.
Geçen hafta içerisinde 5. e 6. viteslere geçişlerde sertlik başladı. Özellikle 6. vites geçişi bayağı sert bir hale geldi.
Servise sorunu aktardığımda gelin bakalım dediler ve bu gün servise bıraktım aracı.
Zaten aracın yıl bakımı da geldiği için hem bakım işlemi yapılsın hem de bahsettiğim vites sorununa bakılsın istedim.
Akşam üzeri arandığımda yıllık bakımın yapıldığını ilettiler fakat vites ile ilgili farklı bir durum olduğunu ilettiler.

Şöyle ki; Vites kolunun altında olan bir plastik parça varmış, parça 1 2 3 4. vites geçişlerinde sorun göstermezken 5. ve 6. vites geçişlerinde bu bu plastik parçanın hata verdiğini, plastik parça, halat, vs. değişmesi gerektiğini, parça, sökme takma 11.500 TL maliyeti olduğunu söyledi. Fakat parça Doğuş Oto stoğunda yokmuş. Türkiye'de olmadığını Almanya'dan sipariş edileceğini söylediler.
Servis kısmında işe bakan usta ile yaptığım görüşmede ilgili yeri söküp baktıklarını, ilk defa bu parçada bir arıza ile karşılaştığını, parçanın içinde, kenarında bir tırnak kırılmış, bir yay, vida, vs. hasar görmüş olabilir dedi.

Parça gelene kadar 5. ve 6. vitese geçişler sert de olsa aracı kullanabileceğim iletildi. Sıkıntı olması durumunda yardıma hazır olduklarını ilettiler.
Parça siparişi onayını verdikten sonra aracımı teslim aldım ve yola çıktım. Garip bir şekilde 5 ve 6. vites geçişlerinde sertlikten eser kalmamıştı. Olan sertlik klasik vw manuel vites sertliği idi.
Emin olabilmek için 4-5 defa durup tekrar kalkış yapıp 5. ve 6. viteslere kadar hızlandım ve vitesler sorunsuz bir şekilde geçiş yaptı. Hatta 5-6 6-5 geçişleri de yaptım. Sıkıntıdan eser yoktu.??

Servise telefon ile ulaştım. Geçişlerde ilginç bir şekilde sertlik kalmadığını ilettim. Servis danışmanı arkadaş o zaman parça siparişini iptal edelim. Bir süre kullanın durumu takip edelim. Durum tekrarlanır ise yeniden siparişe döneriz dedi.

Böyle bir sorun ile karşılaşan bir arkadaşımız oldu mu aranızda? Ya da konuda ustalık bilgisine sahip arkadaşımız var mı bilgilendirme yapabilecek.
Yardımlarınızı bekliyorum.

(Yetkili Servis, Servis Danışmanı, Servis'in ustaları çözüm odaklı ve yardımcı oldular. Sezar'ın hakkı Sezar'a)

kormodos
16 12 2021, 21:48
Servisin biçtiği fiyat bana fazla geldi açıkçası. Güvendiğiniz bir özel servise giderek parça değişimi bile yapmadan problemi giderme şansınız var. Ama bu tür durumlarda arızanın biraz artmasını beklemek kesin çözüm için daha iyidir. Benim tavsiyem kullanmaya devam edin. Ne zaman artmaya başladı o zaman tekrar baktırın. Belki çok ufak bir işlemle çözülebilir ancak serviste tamirat olmadığı sadece eskisini sök yenisini tak olduğu için o paralar vermenize bence gerek yok.

paladin42
26 12 2021, 17:21
Firma adam gibi bir firma olsa Kimsede olmayan bir arıza ilk defa sizde görülüyorsa bi kere aracınızı alır,parça gelene kadar altınıza ikâme aracı verir(mümkünse aracınızla aynı yada benzer özellikte) parça gelince de takıp size haber verip gelin aracınzı alın derler. Ücret sorduğunuz dada efendim bu sıkıntı çok nadir olduğu için firmamız tüm maliyet ve masrafları üstlenmektedir derler. Tabi dediğim gibi bunlar bizim ülkemizde olacak şeyler değil asla. 8. Sınıf bir ortadoğu ülkesinde bütün sorun,sorumluluk ve maliyet tamamen tarafınıza aittir.


Passat Turkiye kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ilkersungur
29 12 2021, 15:53
:) Yorumunuz için teşekkür ederim.
Evet karşılaştığım sorun gerçekten ilginçti. Şu ana kadar da şükür sıkıntı yaşamadım. Vites geçişleri sorunsuz devam ediyor.
Ülke şartları, sorun, sorumluluk, yaklaşım ve maliyet konusunda genel durumumuz bu ve üzülerek söylüyorum ki haklısınız. :utan