PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Antifiriz marka önerisi



vuralaksoy
17 07 2021, 20:31
Arkadaşlar kaliteli marka önerilerinizi bekliyorum. Su kaçağı yapmayacak ve korozyon yapmayacak bir marka arıyorum.

Hasan6154
17 07 2021, 22:23
Arkadaşlar kaliteli marka önerilerinizi bekliyorum. Su kaçağı yapmayacak ve korozyon yapmayacak bir marka arıyorum.







Su kaçağı yapmayacak antifriz yoktur. Sistemde gevşek kelepçe, delik veya çatlak hortum / radyatör varsa antifriz olsa da olamasa da su kaçağı gerçekleşir.


Mavi ( G11 ) antifriz için en iyisi Castrol Radicol

Kırmızı ( G12 ) antifriz için Castrol Radicol SF - Shell ve Liqui Moly

Mor ( G13 ) antifriz için Motul - Liqui Moly ve Serviste satılan Orijinal Vw antifrizi

vuralaksoy
18 07 2021, 10:04
Saol üstadım. Acı gerçek olarak öğrendim kırmızı antifiriz kullanmamam gerektiğini. Yaşlı arabalarda kaçaklara yol açıyormuş. Yeşil antifiriz yani inorganik kullanacağım bir dahaki sefere.

Hasan6154
19 07 2021, 13:27
Saol üstadım. Acı gerçek olarak öğrendim kırmızı antifiriz kullanmamam gerektiğini. Yaşlı arabalarda kaçaklara yol açıyormuş. Yeşil antifiriz yani inorganik kullanacağım bir dahaki sefere.





Kırmızı antifriz, Mavi antifrize göre, ( soğutma sistemi içerisinde ) biraz daha fazla basınç oluşturuyor.

Bu da soğutma sisteminde zayıf noktalar bulunan yaşlı araçlarda, zayıf noktaların patlayıp - çatlayıp su kaçaklarına neden oluyor.


Evveliyatında Mavi antifriz kullanılan yaşlı araçlarda Kırmızı antifriz kullanabilmek için, sistemin ( motor suyu ve kalorifer radyatörlerinin ve de hortumlarının ) sağlıklı olduğuna emin olunması gerekiyor. Yine de 15 yaş üzeri araçlarda soğutma sisteminin sağlık olduğuna emin olmak çok zor , yanıltabiliyor insanı.

15 yaş üzeri araçlarda Mavi antifrizden Kırmızı antifriz ' e geçileceği zaman, motor ve kalorifer radyatörleri ile içinde su dolaşan bütün bütün hortumları değiştirip yenilemek ya da Mavi antifriz kullanmaya devam etmek en güvenli yoldur.

Mavi antifrizler de Kırmızı antifriz kadar yeterli derecede koruma ve temizlik sağlıyor. Sadece ömürleri kısa. Kırmızı antifriz ( Sistem içerisinde ) 3 - 3,5 sene sağlıklı kalabilirken Mavi antifriz en fazla 1 - 1.5 sene de bir komple boşaltılıp yeni antifriz kullanılması gerek.

Ben 30 senedir 10 - 15 yaş üstü araçlarımda Castrol mavi antifriz kullanıyorum. Mükemmel koruma ve temizlik sağlıyor. Her sene Ekim - Kasım ayalarında komple suyu boşaltıp yeni antifriz + saf su karışımı ile suyu yenilerim.


Antifrizi mahveden, koruma etkisini azaltan, çeşme suyudur. Antifriz ' e çeşme suyu karıştırıldığı sürece, kullanılan antifrizden verim alınamaz.

vuralaksoy
19 07 2021, 14:01
Sisteme Renaultun orjinal antifirizi olan turuncu antifiz koyduk total 3 litre umarım sorunum bitecektir. Devirdaim hortumundan kaçırıyordu. Suyı değişip yerinde yarım saat çalıştırdım herhangi bir eksiltme olmadı. Kalorifer peteğinede baktım alttan herhangi bir sızdırma göremedim. İnşallah sıkıntı biter yordu beni bu eksiltme işi

Stanced386
19 07 2021, 14:34
https://www.oilmarkt.com/14451-large_default_2x/motul-inugel-g13-ultra-antifriz-5-lt-soutma-svs.jpg

Motul öneririm değiştirmeden önce sistemi komple temizlerseniz daha verimli olur.

vuralaksoy
12 05 2022, 15:55
sorun kökünden çözüldü .tüm su hortumları ve fan termiği değişti su eksiltme bitti. saolsun aldığım kişi antifiriz ile kullanmamış tüm boruların içi pas tutmuştu .şimdi zenit saati gibi çalışıyor.

invariant
12 05 2022, 23:09
bu sezon kışa girerken FEBİ kullandım.