PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şanzıman Hatası! uyarısı



Yusuf A
10 06 2021, 21:29
arkadaşlar merhaba. 2015 model 1.6 TDi passat(111 bin km) aracımda Şanzıman Hatası mesajı aldım(sarı renk). Aracı durduğumda bu mesaj gidiyor, hatayı almadan 1 hafta önce de serviste rutin bakımlarını(yağ bakımı balata değişimi vs ) ve motor güncellemesini yaptırdım. 55 km yol gittikten sonra bu hatayla karşılaştım. Servisi aradım aracı kullanmanızda bir sakınca olmayacağını ustalarına sorarak teyit ettiler getirin inceleyelim dediler sonrasında sorun yok kullanın diyerek aracı bana teslim ettiler. sebep nedir diye sorduğumda böyle hataların olabileceğini ciddi bir arıza olsaydı sistemden silemeyeceklerini söylediler. Çok ikna olmasamda aracı aldım çıktım. Aradan 1 gün geçti otobanda aynı hata çıktı kenara çektim hata mesajı söndü ve Çarşamba günü servisi arayıp iletişim sağlayım dememe kalmadı sabah 2 kez daha aynı hatayı aldım. Servise gittim 1 gün aracın bekleyeceğini söylediler ikama araç istedim(biraz zahmetli bir şekilde ) ikame araç tahsis edildi.
Bugün sorun hakkında dönüş yaptılar ve bu konuda sizlerin bilgisine ihtiyacım var. Şimdi merak ettiğim konu bu kart arızalı mı değil mi sorunun ne olduğunu çözebilmişler mi ? Sizlerin görüşlerini merak ediyorum. Yarın öğleden sonra servise gideceğim. Yardımcı olursanız sevinirim. İyi niyet garantisi için sorduğumda ise aracınızın 1 kez bakımını dışarda yaptırmışsınız(benden önceki sahibi) o yüzden yararlanamıyorsunuz diye söylediler.

"Aracınızda yapmış olduğumuz kontroller neticesinde mekatronik kısmının sökülerek incelenmesi ve içerisindeki hidrolik hatlarında arıza olup olmadığına bakılması gereklidir,sökme bedeli indirimli olarak 1000 tl civarındadır,

Söküldükten sonra 2.olarak mekatroniğin iç kısmını kontrol ettikten sonra tamir yapılması gerekirse iskontolu fiyatı yaklaşık olarak 3.000 tl’dir.
Tamir yapılamaması durumunda ise mekatronik değişim bedeli 18.903 tl’dir.
Bayi olarak yapmış olduğumuz özel iskonto çalışması ile mekatronik değişim gerekli olursa fiyatında 12.000 tl’ye düşürebiliyoruz bu fiyatı

Kavramayla alakalı;yukarıdaki aşamalardan sonra gerekirse şanzuman sökülerek kavrama kısmında mekanik ayar yapılmasıda gerekli olabilir,
Şanzuman sökme bedelide yaklaşık olarak 2.000 tl civarındadır.

Onayınız olursa mekatroniği sökerek detaylı kontrolleri yapabilmek adına işleme başlayabiliriz.

Bilgilerinize arz ederim.

Syg. "

Stanced386
10 06 2021, 22:28
Şanzıman hatası dediğiniz nedir tam olarak D yanıp sönüyor mu D ye aldığınızda hareket mi etmiyor. Mekatronik içindeki oringler kaçırma yapıyorsa basıncı sağlayamadığı için hataya düşebilir geç vites atabilir. Servisten önce araçta sorun yoksa 1 lira para vermeyin mahkemeye taşıyın olayı.

Yusuf A
10 06 2021, 23:04
sadece ekranda şanzıman hatası yazıyor. hareket etmesinde hiç bir sıkıntı yok. yanıp sönen herhangi bir şey de yok. aracı P konumuna alın uyarısı da vermiyor. Kenara çekip durduruyorum aracı tekrar çalıştırınca devam edebiliyorum uyarı felan da kalmıyor.

- - - Sonradan Eklenen Mesaj - - -

https://www.hizliresim.com/5xwfolo
bu resimdeki ile aynı hatayı alıyorum ama araç haraket edebiliyor.

Yusuf A
18 06 2021, 08:48
aracı servise bıraktım işlemlerin yapılması için. Korkulan durum çıkmadı öncelikle onu belirteyim.
Bana aktarılan bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum teleffuzlarım veya teknik bilgilerimde eksiklik yanlışlık olabilir.
Mekatronik kartı söküldükten sonra kartın içinde yağ basıncını ölcen ufak mekanizma varmış onun vidası gevşemiş bundan dolayı da contası yağ kaçırıyormuş(kartın içinde basınca ölçerken tutarsız sinyal almasına sebep oluyor, dışarıya yağ kaçağı yok). contası değiştirilip tekrar yerine monte edilmiş, sökme esnasında eksilen yağ miktarı kadar takviye yağ konulmuş. Bana söylenilen tamir değişim söz konusu olmadı sadece sökme bedeli 1000 TL olarak yansıyacak onun üzerinden de indirip yaptık dediler 800 TL gibi bir rakam ile servisten ayrıldım. Servis elemanı 2 gün boyunca bilgisayar ile test sürüşlerine çıktıklarını, sistemlerinde bir hata sorun gözükmediğini ama yinede hava şartları şehir içi yoğunluk durumlarını gibi durumlarda sorun çıkartıp çıkartmayacağını benimde bir süre kullanarak test etmemde fayda olacağını bildirdiler. sebebi de olur da çok küçük kılcal bir çatlama varsa bu zamanla ortaya çıkabilir o durumda da müdahele edebiliriz şeklinde bilgi verdi.

Şimdilik bir sıkıntı yaşamadım. İnşallah da yaşamam diye dua ediyorum. Herkese iyi forumlar.

Rsariyar
13 10 2021, 16:08
Merhabalar. Bende de şanzuman acil işletimde hatası verdi. 1 defa yürümedi. Kontağı kapatıp açtım. Arıza tekrar verdi. Hemen iyi bir ustaya gittim. Pleyti değiştirdi. Tamir kiti değişti. Yağ konuldu. Sıfırdan daha iyi oldu. Kalın yuvalı takıldı. 3 kat sağlam oldu. Sıfır gibi. Hemde komik bir fiyata.