PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Passat B5.5 1.9 TDI Otomatik Şanjman Problemi (EX)



aviano
29 05 2021, 14:31
Öncelikle merhaba;

Konu daha önce açılmışsa da Forum'a yeni üye olmam ve yine ilk defa otomatik şanjmanlı bir Passat model araç sahibi olmam nedeniyle yeni bir başlık açtım.

Şu an için şanjmanda bir sorun yok. Yani umarım yoktur. Forum'daki bilgili ve/veya tecrübeli arkadaşlarımız yardımcı olurlarsa çok sevineceğim; zira arabayı çalıştırmaya korktuğum gibi otomatik şanjman konusunda acemi falan değil; doğrudan cahilim.


Öncelikle bilgisayar bağlantısı sonucundaki çıktılar :

18228 - P1820 - 035 (Basınç ayar valfı 2 Artıya kısa devre ara sıra)

18233 - P1825 - 035 (Basınç ayar valfı 3 Artıya kısa devre ara sıra)

17090 - P0706 - 035 (Sürüş kademesi sensörü uyumsuz sinyal ara sıra)


Arabayı aldıktan sonra kendi tasarrufum gereği 2 ay kadar yatırdım. Ardından çalıştırdım ve otomatik şanjman 2000 devire kadar kavrama yapmadı ve artık bir sonraki hangi vites ise o kademeye de geçiş yapmadı. Yine gösterge panelinde otomatik şanjman göstergesi kırmızı bant ışığı ile ikaz verdi. Aracı götürdükten sonra yukarıda verdiğim değerler bilgisayarda karşımıza çıktı.

Araç tamir edildi ve tekrar bana teslim edildi. 1 - 2 gün sonra aynı şikayet ile tekrar gittim ve yine tamir edildi. Araç o günden bugüne kadar düzgün çalıştı. Fakat 2 gün önce aracı ilk çalıştırdığımda göstergeden yine kırmızı bant ikazı aldım. Aracı stop ettim ve 30 sn. sonra tekrar çalıştırdım. Bu sefer kırmızı bant görünmedi ve aracın gayet sağlıklı çalıştığını düşünerek kullandım. Fakat içim rahat etmedi ve tekrar sanayiye gittim. Yine bilgisayara bağlandı fakat arıza tespiti bulunmadı. Aracı ise en son -pandemi faktörü nedeniyle- 2 gün önce park yerinde stop ettim ve halen de yerinde duruyor. Araç 2004 model B5.5 Passat 1.9 TDI ve kilometresi 272.000'den biraz üstte.

Oto.şanjmandaki bu arıza nedir, ne olabilir? Bu kodlar ne anlama geliyor? Tekrar karşıma çıkar mı? İnanın; motor çalıştırmaya korkuyorum. Bilginiz ve tecrübeniz dahilinde yardımcı olursanız sevinirim.

Ayrıca; otomatik şanjman ustası en son "Triptronic moda geçme" dedi. Sebebini sordum; "Hiç arıza yapmayacağı varsa da arıza yapabilir" dedi. Bu ne anlama geliyor? Yani kullanamayacak mıyım?

Teşekkür ederim.

Basınçayarvalfi
15 01 2023, 10:25
Merhabalar kusura bakmayın rahatsız ediyorum aynı sorun bende de var da cozebildiniz mi acaba

passatonr
16 01 2023, 09:58
Yattıktan sonra olduysa selenoidlerle alakalı olabilir. Muhakkak işin ehli bir yere yaptırmanızı öneririm. O şanzımanların ne yazık ki ustası kalmadı. Ankara da iseniz, Yeni Nesil Oto ya da Wos-Tek Mekanik Yunus usta işlerinde tecrübelilerdir.


Merhabalar kusura bakmayın rahatsız ediyorum aynı sorun bende de var da cozebildiniz mi acaba