PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sarı park freni ve lastik basınç kontrol hatası



eem
24 04 2021, 00:23
Merhaba,

Çarşamba günü 80 km/saat hızla giderken birden aracım boşa çıktı. Gaz yememeye başladı. Sarı park fren ışığı yandı. Lastik basınç kontrol sistemi devre dışı uyarısını yazılı verdi ve ilgili ışık yanıp sönüyordu. Aracı sağa çektim ve vitesi P'ye alıp stop ettim. Tekrar çalıştırmak için marşa bastığımda vitesi P'ye alın yazıyordu, vites yanındaki P ışığı yanıp sönüyordu ve marş basmıyordu. Vites de taş gibiydi, hareket ettiremedim. Aracı kilitleyip 1-2 daki sonra tekrar denedim. Araç çalıştı, tüm uyarılar gitti. Yola normal devam ettim. Akşam işten dönerken de herşey normaldi. Münferit bir hata diye önemsemedim.
Ertesi gün, iş yerinde park ederken aynısı oldu. Yine 1-2 dakika sonra 3-5 denemeden sonra araçta herşey normale döndü. İşten 2 saat erken çıkıp aracı özel servise götürmek için yola çıktım. Sanayiye varmadan aynı olay tekrar etti ama bu sefer araç hiçbir şekilde çalışmadı. Bu sefer akü kutup başlarını da söküp taktım. Resetlenince sanayiye kadar idare eder diye ama nafile. Bu arada kontak açıkken el frenini indirip kaldırabiliyordum. Çekme indirme sesini duyuyordum.
Aracı çekiciye yükleyip, özel servise indirdik. Tabi perşembe akşamı saat 19.30u buldu bu işlem. 23 nisan ve sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle usta henüz araca bakmadı. Pazartesiye kaldı.
Bu arada şanzıman ile ilgili hiçbir vuruntu, tekleme, titreme vb sıkıntı yaşamadım.
Sizce nedir sebebi?

MAR-LX1A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
26423

eem
26 04 2021, 21:58
Tekrar merhaba.
Şanzıman beyni içindeki bir sensör bozulmuş. Değiştirip bugün teslim ettiler. Bir günde sıkıntı giderilmiş oldu.

MAR-LX1A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi