PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : D de iken kavşakta hareketsiz kaldım sizce sebep?



Yusuf A
01 03 2021, 14:53
b8 1.6 tdi aracımı çalıştırdım bir süre bekledikten sonra yola çıktım. 200-250 m kadar ilerde şehir içi kavşak noktasına kadar sorunsuz gittim.
ardından geçen araçları bekledim ve yola çıkarken gaza bastım algılamadı araç boştaymış gibi salınmaya başladı frene bastım tekrar gaza bastım yine algılamadı, 4 lüleri yaktım trafik bir iki dakika kadar kilitlendi (ilk işim vitesi kontrol etmek oldu D konumundaydı). Hareket etmeyince aracı yolun ortasından çekeyim diye R ye aldım tekrar D ye aldım ama nafile bir türlü hareket etmedi.
Stop ettim tekrar çalıştırdım bu kez sorun çıkmadı. Hiç vites değiştirmediğim halde bu şekilde bir sorun ile ilk kez karşılaştım. Sizce sebep ne olabilir
açıkcası bugün yaşadığım bu olaydan sonra kavşak noktalarında yine aynı şeyi bir kez daha yaşarım ve kaza olur korkusu oluştu içimde.

Rsariyar
01 03 2021, 19:51
Selam. Aynı sorunun bir benzerini yaşadım. Bende yolda giderken frene basın yazıyordu. Durup tekrar gitmek istediğimde araç gitmiyordu. Aracı tekrar çalıştırdığımda sorun düzeliyordu. Yetkili servise gittim. Mekatronik dediler. Söküp incelediklerinde valfin bir tanesi kaçıyor dediler. Komple değişecek dediler. 14.000 gibi bir rakam çıktı. Bende değiştirmeyin dedim. Parça söküldüğü için temizleyin çapak kontrolü, oring kontrolü, yağ vs. Yapın ve parçamı geri takın dedim. İyi niyet sadece çay kahve içermisin diye soruyorlar.


Passat Turkiye kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yusuf A
01 03 2021, 20:15
size de çok geçmiş olsun. inşallah öyle büyük bi problem değildir mekatronik vs maliyeti çok külfetli çünkü. iyi niyet garantisi yalan hocam. Kullanıcı hatası olmayan ama bozulan bir parça için de kullanıcı hatası olan bir parça içinde aynı şekilde 2-3 kez başvuru yaptım. her seferinde olumsuz yanıt aldım. bir de bir sonraki gittiğinizde bi daha başvuru yapın diyorlar yapıyorum ama yok. işin aksi yanı da özel servislere vs güvenmiyoruz maalesef :( o yüzden ellerine düşüyoruz