PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KASKODAN PASSAT B8 Ön Camı Değiştiren Var Mı



Volfsburg aslanı
08 02 2021, 16:19
Öncelikle herkese merhaba. Evimin yanındaki inşaattan düşen cam sonucunda 2018 model trend paket olan passat aracımın ön camı çatladı. Bu yüzden ön camı kaskodan değiştirmeyi düşünüyorum. Ama malüm Türkiye koşulları tramer işlendiği için cam değişiminde satarken korkuyorum. Arkadaşlar benim sorum şu bu işi kaskodan orjinaliyle değiştirenlerin araçlarına ne kadar tramer kaydı işlendi.

ibrahimcn
08 02 2021, 17:01
Öncelikle herkese merhaba. Evimin yanındaki inşaattan düşen cam sonucunda 2018 model trend paket olan passat aracımın ön camı çatladı. Bu yüzden ön camı kaskodan değiştirmeyi düşünüyorum. Ama malüm Türkiye koşulları tramer işlendiği için cam değişiminde satarken korkuyorum. Arkadaşlar benim sorum şu bu işi kaskodan orjinaliyle değiştirenlerin araçlarına ne kadar tramer kaydı işlendi.


2017 de dolu nedeni ile trendline aracımın vw yetkili servisinde cam değişimini gerçekleştirdim o tarihte 1.292.32 kr sbm kayıtlarına işlendi bu sene ise lane assist için değiştirmeyi düşünüyorum ,her malın bir alıcısı mutlaka vardır

yetkili servisten daha önce plaka değişmemiş ise plaka ile yada şase no işe işçilik dahil fiyat alıp tramere ne kadar yansıyacağını az çok öğrenebilirsiniz

bluemarlin
08 02 2021, 19:10
Öncelikle herkese merhaba. Evimin yanındaki inşaattan düşen cam sonucunda 2018 model trend paket olan passat aracımın ön camı çatladı. Bu yüzden ön camı kaskodan değiştirmeyi düşünüyorum. Ama malüm Türkiye koşulları tramer işlendiği için cam değişiminde satarken korkuyorum. Arkadaşlar benim sorum şu bu işi kaskodan orjinaliyle değiştirenlerin araçlarına ne kadar tramer kaydı işlendi.


Mutlu haber!

Yetkili serviste yapılan cam değişim ücreti tramer kayıtlarına yansımıyor. 7 ay önce ön camı kaskodan değiştirdim. Fatura yaklaşık 3.300 TL oldu. Aylar sonra 2 kez hasar bilgisi sorguladım. Kuruş yansımadı.

Size ve foruma doğru bilgi aktarayım diye 10 dakika önce tekrar sorgulama yaptım. Hasar bilgisi bulunmadığını yeniden doğruladım.

Bana 10.75 TL borçlusunuz:)

https://passatturkiye.com/uygulama-video-ve-resimleri/681-passatcilar-bugun-araciniz-da-ne-degisiklik-yaptiniz-486.html#post489088

Volfsburg aslanı
08 02 2021, 20:12
Canınız sağolsun😄😄😄😄. Öncelikle başlığa cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim. Bugün kasko şirketim olan ALLİANZ sigortayı aradığım zaman bana verdikleri cevap şu oldu. Hasarsızlığınız düşmez fakat tramere yansıtılır. Ondan dolayı biraz korktum. Malüm türkiye ortamı aracınızda tramer kaydı olduğunu insanlar duyduğunda birden renkleri atıyor. Alacakları arabayı çöp olarak görmeye başlıyor. Ne yapsam çok kararsız kaldım ama sonuç olarak mecburen değişecek. Aracımı bide bu ara satmayı düşünüyordum. Buda tabi kötü oldu benim için. Peki camın yan sanayi olması (doraglass,tamcam,olimpia) satarken olumsuz etki edermi

eem
08 02 2021, 21:13
Tamer kaydına yansımaması şaşırttı beni. Bir arkadaşım aracını satmadan önce emin olmak için mesaj atmış. Anahtarını kaybettiği zaman servisten kaskoya ödeterek temin ettiği yedek anahtarın tramer kayıtlarında yer aldığını söylemişti.

MAR-LX1A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bluemarlin
08 02 2021, 21:50
Canınız sağolsun. Öncelikle başlığa cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim. Bugün kasko şirketim olan ALLİANZ sigortayı aradığım zaman bana verdikleri cevap şu oldu. Hasarsızlığınız düşmez fakat tramere yansıtılır. Ondan dolayı biraz korktum. Malüm türkiye ortamı aracınızda tramer kaydı olduğunu insanlar duyduğunda birden renkleri atıyor. Alacakları arabayı çöp olarak görmeye başlıyor. Ne yapsam çok kararsız kaldım ama sonuç olarak mecburen değişecek. Aracımı bide bu ara satmayı düşünüyordum. Buda tabi kötü oldu benim için. Peki camın yan sanayi olması (doraglass,tamcam,olimpia) satarken olumsuz etki edermi
21 yıl boyunca sahip olduğum araçların 4'ünde cam hasarı oldu. 2 aracımda yetkili serviste, 1 tanesinde oto camcıda değişim yaptırdım. Özel camevlerine değişim için bir daha gitmem. Sorun yaşadım. Şu anda çevremde özel bir işyerinde ön camı değişmiş B8 kasa Passat var. Ön camın alt tarafında şasi numarasına denk gelen boşluğu öyle yamuk ki sanki şasi numarası eğik basılmış. Oto camcılarda silikon bile kullanılabiliyor. Yetkili serviste ise kullandıkları terostat.

Ben, imkan varsa orijinal olmayan cam takılmış aracı almak istemezdim.

Aklınızda bulunsun. Yetkili servis elemanları cam değişimi yapmıyorlar. Bunların anlaştığı bir oto camcı haftalık servise uğradığında cam değişimini yapıyor. Elbette sorumluluk yetkili servise ait. Yetkili servis bile olsa biraz kirli çalışabiliyorlar. Benim aracımda öyle oldu. Ama başka bir sorun yok.

Satarken sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.Ama zaten ücretsiz olacak Passat'ı satsanız da, satmasanız da o halde yetkili serviste orijinali ile cam değişimi yaptırın.

Serref
08 02 2021, 23:12
2012 jettanın arka camı özel bir camcıda değiştirdi arkadaşın kasko yoktu tokatta yetkili serviste yok cam yeşilimsi bir renk aldı ve arka camda buz çözülmüyor tramere eklenir mi bilmiyorum ama sadece cam değişmiş araç hiç bir sıkıntı yaratmaz tramere işlenmesin diye cebimden 1500 tl vermezdim

solarapex
11 02 2021, 21:04
Daha önce yaşadığım tecrübeden dolayı serviste değiştirmenizden yanayım. Tramere işlense bile cam değişimi olduğu servis dökümünde görülecek. Satarken sorun olacağını düşünmüyorum.

nebukadnazar
11 02 2021, 23:41
2017 Model passatımın tatilde ön camı otoparkta kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından kırılmıştı. Mersin OPAT yetkili servisinde ön camını değiştirdim. Zira sanayide emin olmadık bir yerde değiştirmektense yetkili serviste değiştirmeyi istedim en azından bir sorun çıktığında muhatap bulabilecektim. Tramer kaydına işlendi mi işlenme dimi onu da bilmiyorum. Kasko şirketimin OPAT ile anlaşması olmadığı için parayı servise ben ödedim bir hafta sonra kasko şirketi parayı bana kuruşu kuruşuna ödedi. Tramer kaydını hiç bir zaman da umursamadım. Tramerde kayıt olacak diye kaskodan yaptırmayacaksam neden kaskoya o kadar para ödüyorum ki bu benim düşüncem. Saygılarla

kanser51
17 02 2021, 01:04
Bu konu ile bende bir tecrübemi paylaşayım, bir öğretmen arkadaşa Passat almaya gittik fiyatta anlaştılar hasar bilgisi sorgulandı sigortada bedelsiz bir kayıt çıktı. Experde her şey orijinal dediği gibi boyasız ama arkadaşın aklına takıldı. Sonra bir tanıdık vasıtası ile şaşi den araç geçmişine baktırdık. Cam değişimi bazen kayıtlar sigorta experi yüzünden yanlı işlenebiliyor. Sizin durumda ise çekersiniz fotoğraflarını servis kaydıyla birlik alıcıya verirsiniz hasar kaydı görünse bile alıcı için problem olmaz.

Hakan+
18 02 2021, 00:30
Ben alacak olsam camı orjinal değişmiş aracı soru işaretsiz hasar kaydı zoruma gitmeden alırım. Benim bildiğim hasar kaydında şu şekilde çıkar cam hasarı olarak açılırsa cam değişimi çıkar fiyat çıkmaz hasarsızlığın bozulmaz. Hasar olarak açılırsa fiyat cıkmaz hasar cıkar fakat çarpma veya çarpışma olarak çıkmaz tramer sorguya parça, detay mesajında cam değişimi olarak görünür.

Eşime fark etmeden yan sanayi cam takılmış bir A3 almıştım şehir dışından aldım dönüş yolunda fark ettim hızı çok gösteriyordu o camı o arabaya takana çok ah ettim camın bombeli kısmında aynanın 10cm altındaki a4 kagıt kadar bir bölümde cok dikkatlice bakıldığında yol seyirinde bozukluk vardı görsel olarak değil ama seyir halinde gözü rahatsız ediyordu. Bir kış geçtikten sonra baktım silecek iz yapmış ve camda kılcal birsürü cizikler oluşmuş karşıdan gelen farlar bu çiziklerden görüşü bozuyor aldım polisajı giriştim daha kötü oldu servise gittim bunu değiştirelim dedim anormal bir fiyat verdiler kaskodan değiştirin dedim danışman kırılan cam orijinal olmayınca kaskoda orijinal camı onaylamaz resimleri cam model numarasını atıyoruz kaskoya sonradan fark çıkar denildi pekte içime sinmedi kırıp kaskodan parasını almak neyse gittim bir detailing merkezinde camı ilaçlarla polisajla olabildiğince düzelttiler silecek izi ve kılcal çizikler olabildiğince gitti. Camda derin güçlü ışıkta belli olan çizikler kaldı.

Bir süre sonra aracı sattım ekspertizde otorapor araca bakarken rapora ön cam orjinal değil yazdı alacak kişi başka kusur bulamadı çamurla araç orijinal demiştin diye 500 lira para kesti camdan çektiğimi bildiğim için itiraz etmedim sesimide çıkartmadım. Cam orijinal olsa hasar kaydıda olsa fiyatta asla kesintiyi kabul etmezdim. Aynı aracın 2 yaş gencini aldık ön cam fabrikasyon ve diyorum evet yan sanayi o cam gerçekten kusurluymuş takıntı yapmamışım bu sene 2. kış ve camda silecek izi çizik vs yok haklıymışım. Bir daha asla yan sanayi camlı araba almam veya orijinal cam parasını keserim değiştirir öyle binerim.

beyinsis
18 02 2021, 14:24
senin sorunlar bişey değil; ön camı değişmiş tempra almıştım vakti zamanında, alırken malesef kendini usta sanan bir arkadaşa göstermiştik. her yağmurda içeri su alır, normalde çalışmayan bozuk alarmı yağmur boyunca çalışırdı. tam bir baş belasıydı ön camı. cam değiştiren yer çok önemli. yetkili servis oldu mu götürür arabayı, vura vura düzelttirirsin, özel servis sıkıntı. özel serviste zamanında rektefiye yaptırmıştım bir ton para verip, araba defalarca gitti, geldi, düzelmedi. yetkili servisler de rektefiyeyi kendi yapmıyor ama karşında bir firma var.