PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Direksiyon titremesi



Nautilus
27 08 2020, 20:48
18 dartford cantlarda lastik değişimi sırasında eğrilik olduğu söylenince jantlar onarıma gönderildi. Öncesinde var olan hafif direksiyon titremesi daha da arttı. Lastik değişimi sırasında rot ve balans ayarı yapıldığı halde direksiyon hiç stabil değil sabit durmuyor eli çık yoruyor araba sağa sola çekmiyor ancak direksiyon sanki sol tarafına ağırlık asılı gibi davranıyor. Sürekli küçük küçük direksiyona müdahale etmek gerekiyor eskisi gibi direksiyon konforu alamıyorum. Aklıma jantları doğrultayım diye daha da bozmuş olmaları geliyor. Bir de rot ve balans ayarını gelişi güzel yapmış olmaları geliyor. Deneyimli arkadaşların önerilerini bekliyor şimdiden teşekkür ediyorum

toros67
27 08 2020, 23:39
iyi akşamlar, tekrar lastikleri farklı bir lastikçiye götürün sorunun jant veya lastik balansından olup olmadığı anlaşılır.

xargs
27 08 2020, 23:54
Çekme sorunu beni uğraştırmıştı bir müddet. Sade rot ayarı bakılarak çözülemiyor bazen. Tekrar balans ve sağ sol değişilerek çözüldü.
Balans sıfır olmazsa, ya da belli bir değerin üstündeyse, tekerlek yalpa yapıyor ve bu da direksiyonu titretiyor ve hatta çekme yapıyor. En basitinden sağ sol değişim yapsanız, çekme yön değiştirir belli eder. Ama tabi sökmüşken balanslarına baktırın. Aynı yere gitmeyin, makinelerinin ayarı bozuksa döngüden çıkamazsınız.