PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : motor üzerinde yağlanma sebebi?



muratt18
25 05 2020, 23:25
iyi akşamlar arkadaşlar 2003 passsat 1.6 aracım var. şu an birkaç sıkıntı birden uğraşıyorum açıkcası sıkıntı yapacak durum var mı bilmiyorum.
1. si aracımda motor suyu eksiliyordu yaşadığım yerde birkaç ustaya gittim baktılar şu sıkıntın bu sıkıntın var mı diyorlar çok şükür kulanırken yaşadığım bir sıkıntı yok. e o zaman sorun yok sık sık kontrol et diyorlar. en son 3-4 ay önce çok az ekleme yaptım yeni min altına düştü. motorun sağında bir parça(ismini bilmiyorum olmadı yarın fotoğraflarım) orda hortum kelepçe çevresinde hafiften ıslalık zeminde damlama gördüm usta kelepçeyi sıktı tamam dedi ama içim rahat etmiyor? tek dikkatimi çeken şu oldu işe giderken (15km lik bir yol) uzun düzlükte ayağımı gazdan çekince hararet seviyesi 90 altına düşüyor biraz gaza basınca 90a sabitleniyor. durup baktığıda su seviyesi min seviyesinin bir tık altına inmiş oluyor. ekleme yapınca bu düşme olmuyor acaba bir bağlantısı var mı yoksa hararet düşmesinin sebebi farklı mı? acaba termosta falan mı arızalı aslında araç hararet yapıyorda göstermiyor?

2. si motor üzerini öyle açıp temizleyen birisi değilim. en son 1 sene kadar önce bir usta canı sıkıldı mazotla falan biraz temizlemişti. şu motor sağı yağ olmuş durumda. bakımlarda 4lt yağ koyuyorlar fazlalık sorunu olacağını sanmıyorum. yağ kontrolünde bugüne kadar hiç eksilme yaşamadım(eksilmesi mi gerekiyor acaba sorun bu mu:) ) çok şükür hep ideal aralıkta. yağ konulan yerden mi yoksa motor üst kapak çevresinden mi atıyor anlayamadım.

hararet problemim yok(ilk bahsettiğim düşme sebebi hariç)
çekişte kullanmada sıkıntı yaşamıyorum
yağ eksiltmede de sorun yok

farkındayım biraz uzun kaldım ama elimden geldiğince sorunu bulmaya çalışıyorum. silopide yaşıyorum ve burda işten anlyan usta yok var diyeni görmedim(önceki aracımda hararet yaptı diye götürdüm iki bakındı abi motor inecek rektefiye eidlecek denildi e belki devirdaim arızalıdır dedim. önce motora bakalım motor inince hepsi kontrol eidliyor zaten dedi masraf iş bitince dedi birde arkamı bakmadan kaçtım). burda yaşayanlar bile genel bakım harici mardine diyarbakıra gidiyor. nasipse birkaç aya tayinciyim o yüzden elimden gelen bişey olursa yapayım yada gidip nokta atışı göstermek istiyorum