PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nano-Tech Yağ Katkıları...



metalparlatici
09 12 2011, 10:09
Nano teknoloji ile üretildiği iddia edilen , ( Bor Power gibi ) yağ katkıları ile alakalı tecrübeleriniz nelerdir ?
Motora faydası , zararı olabilir mi ? Benim usta, sadece sorunlu motorlarda, iyileştirme yapabildiğini ancak, problemi olmayan motorlarda kullanılmasının gereksiz olduğunu, hatta yağı ziftleştirip, segmanların yapış yapış olmasının içten bile olmayacığını iddia ederek, benim çeşitli defalarda koydurmaya yeltendiğim, Bor Power'ı , aman hocam boşver, gel zamanında yağ değşimini yapalım başımıza iş almayalım diyerek sürekli geri püskürtüyor beni :)

İyi kötü tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim...

RadaR65
09 12 2011, 10:18
bor çok çelişkili bir madde..

sürtünmeyi azalttığı biliniyor..
bu forumda olmasada diğer forumlarda koyan kişilerin yorumlarını okumuştum ama değişiyor sürekli..

biri aracımla 4'te çıkamadığım rampayı şimde 5le çok rahat çıkıyorum diyor,
kimisi sesi çok azaldı sanki hiç çalışmıyor gibi diyor,
kimiside çekişten düştü sakın koymayın diyor..

yani işinizi şansa bırakmayın derim..

ama bir yerdede sıfır alınan araçlardaki sürtünmeyi azaltması için kullanılabilir yazıyordu.. :)

drozia
09 12 2011, 10:21
Malesef onun da sahtesi üretildi ve gerçeğiyle ayırt edilmesi imkansız. Bu nedenle kullanılmamasını öneriyorum.

BlackBerry
09 12 2011, 18:31
Ben 255 binde sattığım BMW marka aracımda devamlı olarak kullanıyordum ve gerçekten memnundum. Ama dikkatinizi çekerim 255 bindeydi araç ve yaklaşık 180 bin km den beri kullandım. Hiç bir sıkıntı yaşamadım aksine faydasını gördüm. Motor sesinde ve titreşiminde hissedilir bir azalma olmuştu. Yakıt tüketimi hakkında azaldığını düşünüyorum ancak psikolojikte olabilir. Ayrıca bor gibi katkıların tam sentetik yağlarla birlikte KESİNLİKLE kullanılmaması öneriliyor. Yarı sentetikle kullanabilirsiniz ancak aracınız düşük kmli ise bence hiç koydurmayın.

SELÇUK
09 12 2011, 22:46
yani traş oldugu anlasılıyor...

Mysein
09 12 2011, 23:58
Önceki aracımda ve hala eşimin kullandığı araçta düzenli olarak kullandım. Ben ancak yararlarını sıralayabilirim, bir zararını görmedim. Motoru rahatlatıyor daha tok ses veriyor, son sürat artıyor, hızlanma ivmesi bile değişiyor, daha kolay çalışıyor, motorun devir çevirme isteği artıyor gibi. Ama demekki yarar görmeyenlerde mevcutmuş. Bir yorum ilgimi çekti, orjinal olmayan ürünlerin varlığından bahsediliyor. Bu konuda ürünleri getiren ve pazarlayan güvenilir firmalardan alırsanız zannediyorum korsan ürünlerden kaçabilirsiniz. Düşünülenin aksine benim kanaatim km si çok yüksek olmayan araçlarda yani daha az yıpranmış motorlarda daha verimli olduğu yönünde. İlk yağ değişiminde Passatta da kullanmayı düşünüyorum.

SELÇUK
10 12 2011, 02:46
sımdı neye ınanacaz bu durumda :mavi1