PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2016 Tiguan 1.4 TSI 150 hp DSG hakkında..!



baran234
29 01 2020, 16:59
Merhabalar arkadaşlar;
Öncelikle profesyonel bir binici değilim, ancak gördüklerimi farkettiklerimi paylaşmak isterim ve yazmadıklarımı da öğrenmek isterim.
Daha önce 2 yıllık B8 Dsg kullanıcısıydım, ancak 1 ay kadar önce 2016 model Tiguan Comfortline (baz) 1.4 TSİ DSG araç aldım, almış olduğum araçla ilgili çok araştırma yaptım ancak detaylı bir bilgi veren veya vermiş olan bulamadım, o yüzden bu konuyu açma gereksinimi duydum.
Aracım Uranüs grisi, rengi biraz pastel bir renk, ancak güneşte ayrı, gölgede ayrı bir renge bürünüyor. (tabiki zevk meselesi)
Şanzıman olarak 6 ileri vites (çok bir detay bilmiyorum ama sağlam olduğu söyleniyor), yeni nesil 6 ileri DSG ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar aydınlatabilirler.
Araç son aracım olan passat ile kıyasladığımda gerçekten konfor farkediyor, Tiguan biraz sert mizaçlı bir araç bilinir ki SUV genel anlamda böyledir. ancak öyle aman aman bir fark yok, golf ile passat arasında bir konforlukta, izalasyonu gayet başarılı, zaten iç malzemesi ve dizaynından bahsetmiyorum gayet kaliteli.
Aracın arka koltukları ileri geri hareket ediyor ve katlanabiliyor. bu sizin bagaj hacminizi baya rahatlatıyor.
Sürüş olarak yüksek bir araçta olduğunuzu farkediyorsunuz ve gayet başarılı bir sürüş hissiyatı veriyor.
Gelelim en can alıcı mevzuya yakıt konusu, yakıt passatımla kıyasladığım zaman 1-1,5 litre fazla yakıyor. Tabi ben sakin kullanan biriyim.
Aklıma geldikçe ve yeni şeyler öğrendikçe güncel tutmaya çalışacağım, tabi bu diğer arkadaşlarımızın da destekleriyle olacak.
Saygılarımla

sabriabiniz
29 01 2020, 17:10
5 yıldır B8 1.4 tsi trend kullanıcısıyım. Sonraki Aracım 1.6 tdi comfort tiguan olabilir. konunun takipçisiyim

baran234
30 01 2020, 10:37
sende ben gibisin, oturum alanı ve tavan yüksek geniş ve ferah bir araç, konforu emsallerine göre gayet başarılı ancak passatın konforunu daha iyi. :vw

baran234
30 01 2020, 22:35
Aklima geldikce yaziyorum.
Tiguan 1.4 TSİ DSG 150 hp nin sanzimani passattaki 7 ileri DSG gbi degil, 6 ileri DSG ve ayagini frenden cektigin an firliyor arac, ancak kirmizi isikta durdugumuzda vites D de iken birak da gideyim dercesine kucuk bir hissiyat oluyor, tabi bunu direksiyonun titremesinden anliyorsun, bu nedenle isikta veya baska bir sebeple durdugum zaman ya start stopu devreye sokuyorum ya da vitesi N ye aliyorum aracin rahatladigini hissediyorum...!
Ozellikle passat 1.4 TSİ DSG ile karsilastiriyorum gerek onceki aracimin passat olmasi ve gerekse sitenin cogunun passati tanimasindan dolayi.
Saygilarimla...!