PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : B8 passat Bakım sonrası artan yakıt tüketimi



Tiesay
24 10 2019, 21:53
Merhabalar, aracımı 90000 bakımına girdi aynı zamanda akü değisimide gerceklestirildi. Bakımdan ciktiktan sonraki ilk gün tuketim degerleri 13 litre civarinda idi. Ertesi günkü deger ise sakin kullanim 9-10 litre civari. Onceki tuketim degerleri hizli kullanimda bile 9 litre civarindaydi sehir ici. Sehir disi ise sakin kullanim 5-6 seri kullanim 7-8 arasindaydi.Nasil bir sorun olabilir merak ediyorum iyi aksamlar.

aztec
25 10 2019, 19:09
Selamlar,

Bujiler değişti mi? Değiştiyse buji kaynaklı olabilir belki.

Göksel.
25 10 2019, 23:09
bu bahsettiğiniz soruna benzer başka bir forumda şöyle bir şey buldum belki işinize yarar

AŞAĞIDAKİ SORU VE CEVAP ALINTIDIR:

Merhabalar. 1.6 TDI Highline DSG 110bg aracımı 23.06.2015 de trabzon bahadır dan sıfır olarak almıştım. Aldığım günden bugüne Trabzon sahil yolunda ortalama 4.8-5.5lt/100km, Artvin'de yollar tamamen yokuş ve viraj olmasına rağmen yakıt tüketimim 6.5-7 lt/100km nin üstüne hiç çıkmıyordu. Fakat aracıma 15.000 bakımı yapıldıktan sonra yakıt tüketimimde gözle görülür ciddi bir artış oldu. Bugün devirli ve yavaş kullanmama rağmen 11.5lt/100km nin altına düşmek bilmedi. Ortalama tüketi bu kadar yüksek olan hiç duymadım açıkçası. Ve dün aracımı çalıştırdığımda devir göstergesi, eski model araçlarda olduğu gibi titreyip sallanmaya başladı. Stop edip tekrar çalıştırınca düzeldi fakat ilk defa böyle birşey olunca canım sıkıldı açıkçası. Bu durumların sebebi hakkında bilgisi yada fikri olan kıymetli abilerim, hocalarım yardımcı olabilirse çok sevinirim.


CEVAP:
ÇÖZÜM : @silvershadow hocamın da dediği gibi araçlarımıza yapılan yazılım güncellemesinden kaynaklı olarak yakıt tüketiminde bir farklılık oluşmuş. Yeni bir yazılım güncellemesi ile aracımın tüketim değerleri normale döndü. Ek olarak tam anlamadığım birşey daha aktarıldı. 10 luk bir vida yakıt tasarrufu için 12.5 luk olarak değiştirilmiş. 1.5TL masraf alındı. Ne işe yarıyor hala bir fikrim yok. Çok yorgun olduğumdan irdeleyemedim fazla. Şu anda Artvin'de şehir için 6.5'a şehirler arası 4.9'a düşmüş durumda ortalama tüketim. Performans olarak hiçbir değişiklik hissetmedim.

ÖNEMLİ : Rölanti devri ile ilgili olarak benimle aynı sorunu yaşayan ve teknik servise başvuran 6-7 araç daha varmış. Bu durumunda şu anda kullandığımız güncel yazılımdan kaynaklı olduğu bilgisini aldım. Bu sorun ile ilgili yeni yazılım Almanya'dan gelecekmiş. Geldiği zaman telefon ile bilgi verilecek. Tahmini olarak bu cuma, fakat haftaya da kalabilir dediler. Güncelleme geldiği zaman aracı getirin güncelleyelim çözülecek dediler bakalım. Başka bu sorunu yaşayan, yaşayacak arkadaşların da bilgisine http://www.golftutkusu.com/uploads/emoticons/default_smile.png

murats.murats
01 11 2019, 08:09
yakıtın artmasının sebeplerinden biri akü değişirken elektriği tamamen keserek değişim yaptırdıysanız ecu resetlenir ve sizin kullanım stilinizi yeniden öğrenene kadar normalin üstünde yakar. diğer sebep bakımda kötü yağ kullanıldığı için aracın sürtünmesi arttığından çok yakmasıdır


Sent from my iPhone using Tapatalk

Tiesay
02 11 2019, 14:43
Cevaplarınız için çok tesekkurederim. Muhtemelen akü değişiminden kaynaklı bi artış oldu şuanda tüketim normal değerlere döndü. Güncelleme konusunda güncel yazılımda olduğu bilgisi verildi. Başka bir sorun olması durumunda almanya dan özel yazılım isteneceği söylendi.