PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2010 Passat Radyatör Su Flanşı Hk.



hasanyilmaz
22 08 2019, 11:33
Merhaba arkadaşlar,

Radyatör suyunda ufak ufak su azaltmalar oluyor. Aracı aldığım kişiye daha önceki servisi 400 liralık bir masrafı var buharlaşma yolu ile su eksiltiyor çok acelesi yok ara ara bak üstüne antifiriz ekle azalırsa falan fişman bişiler demiş fakat durum öyle değil maalesef.

Bilen birine gösterdim radyatör flanşı dediği bişeyin çürüdüğünü söyledi zor bela parça numarasını öğrendik ve maliyetli bir parça olduğunu söyleyebilirim. Bu radyatör flanşı google ile aradığımızda çıkan plastik borulardan ibaret değil bunun içinde başka mekanizmaları falan var. Enteresan bir olay.

Servise uğrayıp gerekeni yaptıracağım ama buradan da paylaşmak istedim belki aynı şekilde sorun yaşayan birileri vardır.

husertas
22 08 2019, 13:58
Kaynağı belli yada belirsiz su eksiltme olduğu zaman hemen su kabına bir kutu radyatör çatlak tıkayıcı atarım. Ve su eksiltme hemen kesilir. Tüm arabalarımda uygulamışımdır ve hepsinde işe yaramıştır. Hatta bir ara benim arabalardan birisinin devridaim pompasının contası çatlak olduğu için ciddi su akıntısı vardı ve onu bile kesmişti. Bu aracımda da, radyatör perççinleri gevşediği için su eksilmesi vardı. Radyatör masrafı fazla gelince buna da biri sıvı ve birisi toz olmak üzere iki kutu attım. Sıvı olan işe yaramadı ama toz olan hemen kesti. Hiç bir aracımda hiç bir yan etkisini de görmedim.
Bununla birlikte bu netice bana aittir, ve kimseye tavsiye etmiyorum. Uygulayıp zarar gördüm diyeceklerin sorumluluğu kendisine aittir.