PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Agm akü



night blue
08 08 2019, 15:16
2014 ocak cıkışlı passat b7 min start stop çalısmıyor aküden çalısmaz dendi akü su anda 11.7 volt marş basıyor sorum şu olacak bu agm akü yerine efb start stop akü taksam ne olur yolda bırakırmı bu akü beni

Hasan6154
08 08 2019, 21:28
2014 ocak cıkışlı passat b7 min start stop çalısmıyor aküden çalısmaz dendi akü su anda 11.7 volt marş basıyor sorum şu olacak bu agm akü yerine efb start stop akü taksam ne olur yolda bırakırmı bu akü beni



Akünüz halen fabrika çıkışı akü ise miyadını doldurmuş zaten. Sizi ne zaman yolda bırakacağı belli olmaz.

Bundan sonraki süreç içerisinde Start-Stop ve Auto hold sistemlerinde anormallikler yaşanacak, dolayısıyla sülfatlaşma başlamış olan akünüz yeteri miktarda şarj depolayamaz hale gelerek iflas edecektir. ( Bu dediklerim 2 ay içerisinde her an yaşanacak olup, bir anda aracınız hiç marş basamaz olacaktır )

Aracınızda fabrika çıkışı AGM akü takılmış ise, aracınızda fren enerjisi geri kazanım özelliği mevcuttur. Eğer EFB akü takarsanız, taktığınız yeni EFB akü de, kısa süre sonra iflas edecektir.

Çünkü fren enerjisi geri kazanım özelliği , seyir halinde fren yaptığınız sürece aküye fazladan şarj depolamaya çalışacak. EFB aküler, yedek şarj depolamaya uygun olmadığı için , yeni taktığınız EFB akü aşırı şarj yüklemesine maruz kalarak akü yanığı oluşarak ısınacak ve sişecek, hatta patlayacaktır. Eğer akü patlamaz ise zaten 3 - 4 ay içerisinde akünüz şarj tutamaz hale gelecek ve çöp olacaktır.

Bu vesile ile ; fabrika çıkışı AGM akü kullanılmış bir araçta , akü değişimi yapılırken, mutlaka yine aynı amper değerinde ( ne düşük - ne yüksek ) AGM akü takılmalıdır.







Ek Bilgi :


Fren Geri Kazanım Enerjisi Nedir?

Frenleme sırasında açığa çıkan enerji, geri kazanım yöntemi ile alternatör tarafından elektriksel enerjiye dönüştürülür. Bu elektrik enerjisi aküde depolanır ve gelecek hızlanmalar için hazırda bekletilir. Bu sayede akü elektrik tüketicilerini besleyebilir ve alternatörün (https://www.tasit.com/araba-sozlugu/alternator-nedir) motor üzerine uyguladığı yük azaltılabilir. Fren enerjisi geri kazanımı iki yönlü çalışır.



İlk yönü: En başta araç viteste olmalı 1300 devire yaklaşana kadar da viteste frenleme yapılmalıdır. Frenleme yapıldığı esnada elektrik üretiminden sorumlu olan alternatöre mekanik veya elektrikli bir gergi sistemiyle kayışlarına daha fazla yük bindiriliyor ve akü yüksek voltaj ile şarj ediliyor. Elbette bu özelliğe sahip araçlarda daha yüksek kapasiteli ve bu sistemin çalışabilmesi için uyarlanmış AGM akü kullanılıyor.



İkinci yönü ise: Hızlanma esnasında da, alternatör aynı gergi sistemi veya dişli sistemle devre dışı kalarak motorun gücünden beslenmediğinden enerji daha verimli kullanılmış oluyor, motorun yere aktarması gereken güçten çalmıyor. Start stop, yağlama, soğutma sistemi gibi motordan doğrudan tahrikli çalışmayan elektrikli sistemler frenleme esnasında depolanan yapılan şarj ile besleniyor. Bu yolla hem motorun beygir gücü ya da torku kayba uğramadığından daha yüksek oranda aktarma organlarına aktarılıyor hem de bu yolla yaklaşık %3 yakıt tasarrufu sağlanabiliyor.

night blue
09 08 2019, 01:02
servise sordum 855 lira fiyat verdi agm aküye yuzde 25 kampanyada var dedıler bayram sonrası bakacaz artık

Hasan6154
09 08 2019, 11:41
servise sordum 855 lira fiyat verdi agm aküye yuzde 25 kampanyada var dedıler bayram sonrası bakacaz artık

Çok iyi fiyat vermişler, bence hemen alın.

Bana, 8 - 10 ay önce 70 Ah EFB aküye montaj dahil 1450 tl fiyat verdi Sakarya Otokur.

Dışarda Mutlu 72 Ah EFB aküyü 500 Tl ye taktırdım, montaja para bile almadılar. Elektriği hiç kesmeden yenisini taktılar.

zgbayraktar
11 08 2019, 16:47
servise sordum 855 lira fiyat verdi agm aküye yuzde 25 kampanyada var dedıler bayram sonrası bakacaz artıkMarka olarak ne verdiler varta ise güzel fiyat arkadaşlar

RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

night blue
13 08 2019, 03:30
Telefonda sordum servise marka belırtmedi orjinal akü dedi bayram sonrası bakacagız

zgbayraktar
13 08 2019, 23:22
Telefonda sordum servise marka belırtmedi orjinal akü dedi bayram sonrası bakacagızServis artık 2.kalite malzemelerde kullanabiliyor. Balata değişiminde ekonomik balata var demişlerdi önler 350 TL dedi bende gittim ramsey ve delphi aldım ve taktım 300 +150 işçilik

RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi