PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Passatımla Köpeğe Çarptım, Ne Yapmalıyım?



crazygoat
13 04 2019, 16:32
Merhabalar arkadaşlar. 29 aralık 2018de aldığım passat impression harvard blue 1.8 tdi ile dün gece bir köpeğe çarptım. Aniden yola fırladı gece karanlığında saliseler içinde gerçekleşti. Ön tampon, far ve sis farı cam suyu tankı ve çamurluk davlumbazı parçalandı. Çamurluk, ön kaput ve diğer yerlerde milimlik çizik dahi olmadı. Motor arıza lambası yandı ama soketler ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Vw servisine getirdik, 7-12 bin arası bir hasar var dedi. Elden mi yapsam kaskodan mı yaptırsam karar veremedim. Sanayiye hiç güvenmiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Yakın zamanda satmayı düşünmüyorum, en az 5 yıl kullanırım. Satsam bu hasarla ne kadar değer kaybeder? Cevaplar için teşekkür ederim şimdiden.

omeryhy
13 04 2019, 17:07
Merhabalar arkadaşlar. 29 aralık 2018de aldığım passat impression harvard blue 1.8 tdi ile dün gece bir köpeğe çarptım. Aniden yola fırladı gece karanlığında saliseler içinde gerçekleşti. Ön tampon, far ve sis farı cam suyu tankı ve çamurluk davlumbazı parçalandı. Çamurluk, ön kaput ve diğer yerlerde milimlik çizik dahi olmadı. Motor arıza lambası yandı ama soketler ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Vw servisine getirdik, 7-12 bin arası bir hasar var dedi. Elden mi yapsam kaskodan mı yaptırsam karar veremedim. Sanayiye hiç güvenmiyorum. Sizce ne yapmalıyım? Yakın zamanda satmayı düşünmüyorum, en az 5 yıl kullanırım. Satsam bu hasarla ne kadar değer kaybeder? Cevaplar için teşekkür ederim şimdiden.Öncelikle geçmiş olsun. Masraf çok yüksek, ben olsam kesinlikle kaskodan yaptırırım hiç düşünmem sanayide yapılan her işlem bir kere risktir ve cepten neden 3-5 bin ödeyim. Güzelce fotoğraflarını çekerim kaskodan serviste yaptırırım. En fazla hasarsızlık gideceği için kasko maliyetim 500-1000 artar. Satarken de şunlar şunlar değişti kaskodan yapıldı derim olur biter. Sonuçta kapı, kaput değişmiyor, tavan boyanmıyor, ben dediğiniz gibi bir arabayı kazasız araba fiyatına yakın bir fiyata almayı kabul edebilirim örneğin 100se piyasası 98-99 gibi.

omeryhy
13 04 2019, 17:09
Tampon, far vs. Bunlar serviste değişmişse hiç takılmam ben araç alırken dolayısıyla aracın değerinin çok düşeceğine inanmıyorum.

crazygoat
13 04 2019, 17:29
Öncelikle geçmiş olsun. Masraf çok yüksek, ben olsam kesinlikle kaskodan yaptırırım hiç düşünmem sanayide yapılan her işlem bir kere risktir ve cepten neden 3-5 bin ödeyim. Güzelce fotoğraflarını çekerim kaskodan serviste yaptırırım. En fazla hasarsızlık gideceği için kasko maliyetim 500-1000 artar. Satarken de şunlar şunlar değişti kaskodan yapıldı derim olur biter. Sonuçta kapı, kaput değişmiyor, tavan boyanmıyor, ben dediğiniz gibi bir arabayı kazasız araba fiyatına yakın bir fiyata almayı kabul edebilirim örneğin 100se piyasası 98-99 gibi.Hocam teşekkür ederim. Birkaç arkadaşım önerdi, elden yaptır hem kaskoyu deldirme hem de tramer kaydı olmasın dedi. Ama serviste kayıt olacak neticede. Bir de alternatif olarak sanayi var evet daha ucuz, kayıt yok ama hem işleri garantili değil hem de iyi usta bulunmuyor.

omeryhy
13 04 2019, 17:36
Hocam teşekkür ederim. Birkaç arkadaşım önerdi, elden yaptır hem kaskoyu deldirme hem de tramer kaydı olmasın dedi. Ama serviste kayıt olacak neticede. Bir de alternatif olarak sanayi var evet daha ucuz, kayıt yok ama hem işleri garantili değil hem de iyi usta bulunmuyor.Kasko bes bin delinmeyecek heralde en son ne ödediniz ki ve hasarsızlık yüzde kaçta?

Tramere yansımasın diyen arkadaşlar, satarken çaktırma kazasız sat mı demek istiyor?

crazygoat
13 04 2019, 17:40
Kasko bes bin delinmeyecek heralde en son ne ödediniz ki ve hasarsızlık yüzde kaçta?

Tramere yansımasın diyen arkadaşlar, satarken çaktırma kazasız sat mı demek istiyor?

Onu demek istiyorlar hocam bir arkadaşım mercedes ile benzer bir kaza hatta büyüğünü yaptı sanayide yaptırdı sattı arabasını. Bu arada 3500 tl kasko verdim hocam.

omeryhy
13 04 2019, 17:45
Onu demek istiyorlar hocam bir arkadaşım mercedes ile benzer bir kaza hatta büyüğünü yaptı sanayide yaptırdı sattı arabasını. Bu arada 3500 tl kasko verdim hocam.Eyvallah da hiç hoş bir hareket değil bana göre haram karışmış olur paraya hayrı olmaz. Zaten başta da cebinden çıkmış olacak bol bol. Dediğim gibi ben kaskodan yaptırırım satarken de ölücü olmayan biriyle muhatap olur bak resim bu olay bu servisten tertemiz yaptırdım der fiyattan da bir iki bin lira kırarım, helal temiz dürüst iş yapmış olurum vicdanım da rahat olur. Kaskoya da yenileme zamanı aynı civarda para verirsin.

crazygoat
13 04 2019, 17:55
Eyvallah da hiç hoş bir hareket değil bana göre haram karışmış olur paraya hayrı olmaz. Zaten başta da cebinden çıkmış olacak bol bol. Dediğim gibi ben kaskodan yaptırırım satarken de ölücü olmayan biriyle muhatap olur bak resim bu olay bu servisten tertemiz yaptırdım der fiyattan da bir iki bin lira kırarım, helal temiz dürüst iş yapmış olurum vicdanım da rahat olur. Kaskoya da yenileme zamanı aynı civarda para verirsin.Aynı düşüncedeyim hocam, bu yüzden gece direkt doğuştan çekici çağırtıp çektim, sabah kafamı karıştırdılar. Yorumlarınız için teşekkür ederim.

omeryhy
13 04 2019, 17:59
Aynı düşüncedeyim hocam, bu yüzden gece direkt doğuştan çekici çağırtıp çektim, sabah kafamı karıştırdılar. Yorumlarınız için teşekkür ederim.Uzak durun o arkadaşlardan:)

eem
13 04 2019, 22:35
Bu kadar büyük masrafı cepten ödeyecek olduktan sonra kasko anlamını yitiriyor sanırım.

Bu arada acentam bana seneler önce yoldaki kusurdan dolayı kaza yaparsan hasarsızlık bozulmaz demişti. Bu durumda kasko şirketi masrafları karayollarından alıyormuş. Belki de köpeğin yola çıkabiliyor olması da yol kusuru olarak değerlendirilebiliyordur.

crazygoat
13 04 2019, 22:38
Bu kadar büyük masrafı cepten ödeyecek olduktan sonra kasko anlamını yitiriyor sanırım.

Bu arada acentam bana seneler önce yoldaki kusurdan dolayı kaza yaparsan hasarsızlık bozulmaz demişti. Bu durumda kasko şirketi masrafları karayollarından alıyormuş. Belki de köpeğin yola çıkabiliyor olması da yol kusuru olarak değerlendirilebiliyordur.Masraf büyük mü sizce hocam? 170 binlik araç için 10 bin hasar pek büyük değil gibi bence..

eem
13 04 2019, 22:52
Masraf büyük mü sizce hocam? 170 binlik araç için 10 bin hasar pek büyük değil gibi bence..Haklısınız, aracın değerine oranla küçük bir masraf. Bu nedenle değer kaybı az olacaktır. Özellikle yaklaşık 5 yıl sonrası için. Büyük masraftan kastım, cepten gidecek 10.000 tl idi.

crazygoat
13 04 2019, 22:56
Haklısınız, aracın değerine oranla küçük bir masraf. Bu nedenle değer kaybı az olacaktır. Özellikle yaklaşık 5 yıl sonrası için. Büyük masraftan kastım, cepten gidecek 10.000 tl idi.Neyse ki bununla atlattım, kavisli yolda çıktı karşıma, takla atmadığıma şükrediyorum.. Ama şunu bir kere daha gördüm güvenlik on numara passatta. Çarptıktan sonra bir iki hafif savrulma oldu, toparladım. Aracımı seviyorum [emoji7]

cetox
13 04 2019, 23:58
Çok geçmiş olsun.

DrFahrenheit
14 04 2019, 00:35
Öncelikle çok geçmiş olsun hocam.

Ülkemizde ne yazık ki insanlar 2. el araç alırken motor, performansına, temizliğine bakmak yerine ilk kriter olarak boyasız, hasarsız olmasına takılıyorlar. Bunun 2 ana nedeni olduğunu düşünüyorum. İlki Avrupa ya da Amerika'lı gibi 30-40 Bin birime araç almadığımızdan, kullanmayı değil satmayı düşünerek araba alıyoruz. İkincisi de belki bundan 10-20 sene önce günümüzdeki kadar titiz ve kurumsal ekspertiz hizmeti sunan yerler olmadığı için kazası olan aracın şasisinde sonradan büyük riskler oluşturacak düzeltmeler, kılcal çatlaklar, hasarlar olup olmadığını tam olarak bilemiyorduk. Bugün düzgün bir eksper aracı kontrol ettiğinde bunları tespit ediyor fakat yine de ne yazık ki sanayide iptidai bir şekilde çekiçle düzeltilmiş bir kaporta, yetkili serviste orijinal parça ile değişmiş olandan daha kıymetli sayılıyor. Ya da yaşı geçkin koyu renk araçlarda gördüğümüz güneş yanıkları ile dolu bir araç, aynı yanıklar nedeniyle güzel bir işçilikle boyanmış muadilinden daha çok alıcı bulabiliyor. Bu alışkanlıklarımız ne yazık ki kalıplaşmış durumda.

Ben sizin yerinizde olsam yine de bunlara kulak asmadan yetkili serviste bedeli kaskodan karşılanarak aracımı tamir ettirirdim. Sonuçta uzun süre binmeyi de planlıyorsanız idare eder şekilde bineceğinize layıkı ile binin. Her sene kaskoya dunya para ödüyoruz, böyle bir durumda kullanmayacaksak ne için kullanacağız?

husertas
14 04 2019, 12:25
O kadarcıktan değer filan kaybetmez.
Arabaya kutsal inek muamelesi yapan pimpirik tipler vardır. Kaza olduğunda yaralanan çocuğuna değil de hasar gören arabasına ağlar bu tipler. Onlar haricindeki insanlar bu tür kaporta hatalarını problem yapmazlar. Ha, bana sorarsanız o tip adamlara rast geldiğinizde isteseler de arabanızı vermeyin, sonra başınıza bela oluyorlar. Ben yaptım bir tarihte o hatayı, hiç boyasız arabamı adam boyasız diye hemen aldı, ama 2 sene boyunca arabanın bir yerinden gıcırtı gelse beni arıyor "buna ne oldu?" diye soruyordu.
Şimdiki arabamda sigortada 3 yerden hasar kaydı var, ama neresinde olduğunu bile araştırıp bakmadım. Sürdüm biraz, baktım iyi gidiyor, parasını verdim aldım geldim. Sonrasında bir kaç eksik kusur vs. çıktı ama bu yaştaki arabada o kadar olur dedim, yaptırdım biniyorum. Memnum.
Velhasıl bilmem kaç sene sonra arabanızı alacak adamı düşünerek stres yapmayın. Boya var diye almayacak adam defolsun gitsin ne alırsa alsın.

crazygoat
14 04 2019, 12:27
O kadarcıktan değer filan kaybetmez.
Arabaya kutsal inek muamelesi yapan pimpirik tipler vardır. Kaza olduğunda yaralanan çocuğuna değil de hasar gören arabasına ağlar bu tipler. Onlar haricindeki insanlar bu tür kaporta hatalarını problem yapmazlar. Ha, bana sorarsanız o tip adamlara rast geldiğinizde isteseler de arabanızı vermeyin, sonra başınıza bela oluyorlar. Ben yaptım bir tarihte o hatayı, hiç boyasız arabamı adam boyasız diye hemen aldı, ama 2 sene boyunca arabanın bir yerinden gıcırtı gelse beni arıyor "buna ne oldu?" diye soruyordu.
Şimdiki arabamda sigortada 3 yerden hasar kaydı var, ama neresinde olduğunu bile araştırıp bakmadım. Sürdüm biraz, baktım iyi gidiyor, parasını verdim aldım geldim. Sonrasında bir kaç eksik kusur vs. çıktı ama bu yaştaki arabada o kadar olur dedim, yaptırdım biniyorum. Memnum.
Velhasıl bilmem kaç sene sonra arabanızı alacak adamı düşünerek stres yapmayın. Boya var diye almayacak adam defolsun gitsin ne alırsa alsın.Hocam harika bir yorum [emoji1]

muratilhan
14 04 2019, 14:51
Merhaba. Köpeğe ne oldu? Veterinere yetistirebildiniz mı?

crazygoat
14 04 2019, 15:02
Merhaba. Köpeğe ne oldu? Veterinere yetistirebildiniz mı?Hocam olay yeri karanlık ve aracın tek farı aydınlatıyordu onunla da bakındım bulamadım, çekici ve polis geldiğinde farkettik ölmüş yolun kenarında görünmez bir yerde yatıyordu. Olayın olduğu yer Türkiyenin en soğuk yeriydi, aracın içinde 1 saat bekledim biraz daha kalsam donabilirdim. Tilkinin ayakta donduğu yer diye tvlere çıktı, Çaldıran.

crazygoat
14 04 2019, 15:04
Merhaba. Köpeğe ne oldu? Veterinere yetistirebildiniz mı?Başta herhangi bir arıza lambası yanmıyordu, sonra motor arıza lambası yanınca motoru kapattım ve yolun kenarında parkedip bekledim.

tolga_6611
14 04 2019, 16:59
Geçmiş olsun , bu kedi, köpek ,tilki sebepli anlık kazalar çok üzücü gerçekten

olan olmuş , bence de kaskoyu devreye sokun, kaza yaptığınız parçalar araç değerini düşürmez, far çamurluk vs, kaskonun ne işe yaradığı belli olsun :) hasarsızlığı falan düşünmeyin , üstelik işçiliğin arkasında durur servis, siz memnun olana kadar, far montajı ve , tampon boşluk çizgilerine diğer tarafla uyumuna çok dikkat edin , serviste veya nerede yaptıracaksanız:mavi1, orijinalliği bozulmasın görünüş olarak:)

husertas
14 04 2019, 17:02
Köpeğe çarparsaniz, köpeği tedavi etmek yada arabaya bakmak için sakın arabadan inmeyin. Genelde çeteler halinde geziyorlar ve arkadaşlarının ezildiğini görünce hepsi birden saldırıya geçiyorlar. Başıma geldi oradan biliyorum.