PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yardıma ihtiyacım var



tarikkomurcuu
10 03 2019, 01:55
Selamlar öncelikle
2015 Model volkswagen cc sahibiyim. Aracımda fabrika çıkışlı 17" Continental SC5 235 45 17 lastik ve jant var idi.
Ben kötü göründüğünden ötürü König' in orijinal ultra hafif diye tabir edilen n700 isimli jantını ve kumho ku39 ecsta le sport 235 40 18 ebatta lastik aldım. 17den 18e geçmeme rağmen hiçbir konfor kaybı yaşamadım.
Daha sonra königler arabaya hiç yakışmadığı ve içimde hep interlagos isteği olduğu için königleri söktürüp arıcıoğlundan 4 tane *replika* interlagos aldım. Taktırdığım akşamdan sonra araba çok feci şekilde sertleşti. Tabiri caiz ise "odun" gibi. Bunun tek sebebinin janttan olduğunu düşündüm ve gidip orijinal 18" chicago (White edition scirocco jantı) jant aldım.(Jantlar tanıdığımın sıfır aldığı arabasından söküldüğü ve arkasında vw logoları olduğu için orijinalliği konusunda şüphem yok) Fakat araba hala aynı şekilde sert.
Yakın zamanda fabrika çıkışlı 18"interlagos jantlı ve aynı ebatta lastikleri olan arkadaşımın cc' sine bindim arada ciddi bir konfor farkı var.
Şimdi benim sorunum tam olarak şöyle :
18" Königler varken hiçbir sıkıntı yoktu, replika 18"e geçince araba ciddi sertleşti, fakat replikadan sonra orijinal vw jantı takınca yine bir değişiklik olmadı. Acaba lastikten mi ? yoksa amortisörlerden de olabilir mi ?
Kasislerde veya yol dalgalı olduğu zaman arabanın süzülmesinde herhangi bir sorun yok. Yaylarında veya amortisörlerinde bu yüzden sıkıntı olmadığını düşünüyorum. Geriye sadece lastik kalıyor fakat,
Arabamın üzerindeki lastiklere 3-4 ay önce königler takılıydı. Ve hiçbir problem yoktu. Söküp takılma işlemi yapılırken herhangi bir şeyden ötürü böyle bir şey olabilir mi ? (kulağa epey saçma geliyor)


Her kafadan bir ses çıkıyor. Ben artık işin en son noktasında Doğuş' a verip alın bakalım diyeceğim. Tavsiyesi olan var ise umarım bana yardımcı olabilir.
Herkese iyi pazarlar.
Dipnot : çukurlardan veya yoldaki bozukluklardan (kısa ve derin olmayan) geçerken sanki spor yay varmış gibi vurma efekti oluşuyor kabinde. Aynı zamanda arkalarda da aynı durum mevcut. kı**mda hissediyorum diyeyim. + olarak 100 km/h ve üstü hızlarda sanki balans problemi varmış gibi taban halısına ayağımı koyunca çok ince sadece dikkatli olanın anlayabileceği ve sinir bozucu bir titreme var. Bana lastik nasıl olduysa bitti gibi geliyor fakat ben bile kendi kendimi tatmin edemiyorum. Kısacası yardımınıza ihtiyacım var.
Lastikler 2017 49.hafta önler 5.5 arkalar 6.5 mm

Hasan6154
10 03 2019, 11:24
Kumho gibi 3. sınıf bir lastikten ne bekliyordunuz ki ?

3 - 5 ay konforlu gibi görünür sonrası hayal kırıklığı.

Yanlış tarafa para harcamışsınız.

Kullanılan Lastiğin; markası, kalitesi , konforu ve güvenliği, Jantların güzel görünmesinden çok daha önemlidir.

tarikkomurcuu
10 03 2019, 17:23
Kumho gibi 3. sınıf bir lastikten ne bekliyordunuz ki ?

3 - 5 ay konforlu gibi görünür sonrası hayal kırıklığı.

Yanlış tarafa para harcamışsınız.



Kullanılan Lastiğin; markası, kalitesi , konforu ve güvenliği, Jantların güzel görünmesinden çok daha önemlidir.
Ben alırken birkaç yere sordum fiyatına göre nasıldır diye. İdare eder dediler. O yüzden aldım. Nereden bileyim kumhonun 3.sınıf lastik olduğunu? veya hangi lastiğin 1. sınıf olduğunu?
Benim sorduğum soru bu sorunumun muhtemel çözümü lastik olabilir mi idi.

y.e.c.
10 03 2019, 19:46
Lastik havalarını biraz dusurun bakalim.. Kac bastiniz onlere arkalara..

tarikkomurcuu
10 03 2019, 21:34
Lastik havalarını biraz dusurun bakalim.. Kac bastiniz onlere arkalara..
lastik basınçları olması gerektiği gibi. 36 33

y.e.c.
11 03 2019, 13:16
36 yuksek ben 18 jant highlineda 34 kullaniyorum fabrika verileri ole gösterse de yollarin durumu ortada..