PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hangi Marka, Hangi Markanın Motorunu Kullanıyor?



Hasan6154
06 02 2019, 20:06
Hangi Marka Hangi Markanın Motorunu Kullanıyor?




https://i.resimyukle.xyz/VfxKxT.jpg (https://resimyukle.xyz/i/VfxKxT)



Fotoğrafta Mercedes ve Renault marka otomobiller tarafından ortak olarak kullanılan bir Renault motoru bulunuyor ve birçok kişinin aklında da artık hangi marka hangi markanın motorunu kullanıyor ? sorusu var. 10 yıl önce Renault motorlu bir Mercedes’i acaba kim aklına getirebilirdi? Günümüzde maliyet ve rekabet kaygıları nedeniyle otomobil markaları artık kendi aralarında çeşitli ortaklıklar oluşturmaya başladılar. Bu ortaklıklar çoğunlukla motorların ortak kullanılması veya ortak motor tasarlanması ve bu sayede maliyetlerin düşürülmesi şeklinde gelişiyor. Bu sayede örneğin aynı tip motordan 1 milyon adet motor üretilecekse iki veya daha çok markanın aynı motoru kullanması sayesinde 5 milyon adet motor üretiliyor. Sonuçta her bir motor başına yapılan parça siparişleri çok daha fazla olacağı için ciddi fiyat indirimleri söz konusu oluyor. Basit bir şekilde pazara gidip 1 kilo yerine 5 kilo domates almak gibi diyebiliriz.




Motor konusunda paylaşım yapan ve ortak motor üreten başlıca markalar ise şu şekilde;






PSA (Peugeot S.A. – Peugeot – Citroen Grubu)



Fransız PSA grubu uzun zamandır Ford, BMW, MINI ve Volvo markalarına motor tedarik ediyor. Ayrıca BMW ile beraber 1600cc hacminde hem benzinli hem de dizel motorlar tasarlanıyor. BMW ile tasarlanan dizel motor Toyota’da da kullanılıyor.




Peugeot PSA motoru kullanan marka ve modeller

https://i.resimyukle.xyz/8AdzNJ.png (https://resimyukle.xyz/i/8AdzNJ)



BMW hangi modellerinde PSA dizel motoru kullandı anlatım videomuz aşağıdadır

<strong>
https://www.youtube.com/watch?time_continue=397&amp;v=Opi5Rg9LEYI


Ford



PSA grubundan birçok modeli için motor almasına rağmen Ford’da diğer markalara motor ihraç eden markalar arasında yer alıyor. Land Rover, Range Rover, Jaguar ve Volvo gibi markalar bazı modellerinde Ford marka benzinli motorları tercih ediyorlar.

Hangi renk egzoz dumanı motorda hangi problemin işaretidir? (https://www.sekizsilindir.com/2015/12/hangi-renk-egzoz-duman-motorda-hangi.html)



Ford motoru kullanan marka ve modeller
https://i.resimyukle.xyz/NeeaaH.png (https://resimyukle.xyz/i/NeeaaH)









Renault




Fransız Renault markası Mercedes-Benz, Nissan ve bünyesindeki Dacia markalarına motor tedarik ediyor. Özellikle son 3 yıldır Mercedes-Benz için de üretilen 1500cc hacminde dizel motor düşük tüketimi ile oldukça beğeniliyor.





Renault motoru kullanan marka ve modeller

https://i.resimyukle.xyz/M6N01V.png (https://resimyukle.xyz/i/M6N01V)









Volkswagen Grubu



Alman VW markası kendi bünyesinde her sınıftan bir çok marka barındırıyor. Ekonomik olarak adlandırabieceğimiz VW, Seat ve Skoda markaları ile lüks ve ultra lüks sınıftan Audi, Porsche, Bentley, Bugatti ve Lamborghini, markaları VW Grubunda yer alıyor. Doğal olarak da VW ürettiği tüm motorları sahip olduğu markalarında kullanıyor ve grup dışına motor vermiyor. Ayrıca Lamborghini tarafından üretilen V10 motorlar bazı Audi R8 ve Audi RS serilerinde kullanılıyor.

Motor yıkamak zararlı mı? (https://www.sekizsilindir.com/2016/01/motor-ykamak-zararl-m.html)


VW motoru kullanan marka ve modeller

https://i.resimyukle.xyz/f0PUPT.png (https://resimyukle.xyz/i/f0PUPT)








FCA (Fiat-Chrysler Grubu)


İtalyan – Amerikan ortaklığı olan Fiat-Chrysler grubu da VW gurubunda olduğu gibi birçok markaya ev sahipliği yapıyor. Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Ferrari, Maserati, Chrsyler, Dodge, Jeep gibi markalar bu ortaklığın bünyesinde bulunuyor.


Fiat motoru kullanan marka ve modeller

https://i.resimyukle.xyz/WVzVC7.png (https://resimyukle.xyz/i/WVzVC7)



Yukarıdaki tablolardan da görüleceği gibi birçok marka birbirlerini motorlarını yaygın bir şekilde kullanıyor ve böylece ” Hangi marka hangi markanın motorunu kullanıyor ?” sorusunun da cevabını böylece vermiş olduk.




Bu konu da ilginiz çekebilir;
(https://www.sekizsilindir.com/2017/04/hangi-marka-hangi-markanin-sanziman-vites-kutusu.html)
Hangi marka hangi markanın şanzımanını kullanıyor? (https://www.sekizsilindir.com/2017/04/hangi-marka-hangi-markanin-sanziman-vites-kutusu.html)

















Alıntıdır.
Kaynak : sekizsilindir.com

Hasan6154
08 02 2019, 10:26
PSA Grup Opel ' i de satın alarak bünyesine katmıştır.

Peugeot - Citroen - DS - Opel - Vauxhal



https://i.resimyukle.xyz/79Ocxx.png (https://resimyukle.xyz/i/79Ocxx)

Mercator
09 02 2019, 15:27
Otomobil dünyasında kimin eli kimin cebinde belli değil. Otomotiv endüstrisi aşırı devasa ve kompleks bir endüstri. Yalnız her şeyin çıkış noktası maliyetler. Bir parçadan/ üründen ne kadar çok üretilirse maliyetler de o derece düşüyor. Dolayısı ile şirketlerde maliyetleri düşürebilmek için ortaklıklara gidiyorlar.